Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • borivoj

  TRIBINA »B« Darko PAJIĆ

  Zdravko Mamić mora otići iz nogometa u zatvor!

  Prvi uvjet da se močvara isuši upravo je doživotni izgon Zdravka Mamića iz nogometa. Malo je reći da je krajnje vrijeme da mu na vrata zakuca inspekcija, DORH i policija. Odavno se to moralo dogoditi

  Festival uvreda i lošeg ukusa nema kraja kad je u pitanju Zdravko Mamić. Čovjek kojem su puna usta branitelja i Hrvatske, a obožava cajke i narodnjake, ponovo prebrojava krvna zrnca u javnosti i zgraža se nad ministrom Željkom Jovanovićem, koji je pored svih njegovih mana još i Srbin. Nakon svega ključna su dva pitanja. ...

  -------------

  iz novog lista

  avatar

  16.03.2013. (08:41)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Mamić noć proveo u pritvoru: 'Kakva je situacija, vjerujem da će ujutro biti smrtna kazna'
  Zagreb, 15.03.2013., 20:27 Autor: S.V./T.Š./D.K./M.D. 2074 komentara
  Zdravko Mamić noć je proveo u pritvoru na Oranicama. Angažirao je čak petero odvjetnika, a jedan od njih cijelu je situaciju nazvao cirkusom.


  Iz Vijesti u 17: Izjave Zdravka Mamića koje su neumjerene, nepristojne i uznemirujuće

  Zdravko Mamić, izvršni predsjednik Dinama, noć je proveo u pritvoru na Oranicama. Potvrdio je to sinoć jedan od njegovih odvjetnika, Mate Matić. Njegova odvjetnica Jadranka Sloković tu je mogućnost još ranije najavila - na pitanje novinara hoće li Mamić ostati u pritvoru preko noći, odgovorila je 'izgleda da da'. Još se ne zna puzdano gdje će biti prebačen ujutro, no vjerojatno slijedi ispitivanje u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva.
  Zdravko Mamić u petak priveden
  Zagrebačka je policija u petak poslijepodne potvrdila da je priveden izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić. On je, kažu u policiji, na obavijesni razgovor doveden u suradnji sa zagrebačkim Županijskim državnim odvjetništvom i zasad nije uhićen.
  Policija je ranije potvrdila da provodi izvide i prikuplja podatke o njegovim izjavama na račun ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića koje su naišle na široku osudu, uz ocjenu kako je riječ o govoru mržnje.

  Došli po njega u prostorije Dinama
  U službene policijske prostorije u Heinzelovoj ulici na stražnja je vrata doveden u petak nešto prije 17 sati. Po njega je došla nekolicina policijskih službenika koji su ga navodno zatekli u prostorijama kluba.
  Zdravko Mamić angažirao pet odvjetnika
  Nešto prije 19 sati u Heinzelovoj su se ulici pojavili Mamićevi odvjetnici Mate Matić i Ante Madunić. Kasnije je došlo još troje odvjetnika. Matić je novinarima kratko rekao da u ovom trenutku nema nikakvih saznanja pa onda nema ni nekih posebnih izjava, 'ali zaista smo daleko došli ako ćemo u demokraciji zatvarati ljude zbog izgovorene rečenice'.
  Mamićev odvjetnik: Govorio je u revoltu, to je jedna rečenica koja ne nanosi nikakvu posebnu štetu
  Odvjetnik Mate Matić je uvjeren da Mamićevim ispadom nije počinjena nikakva posebna šteta.

  Mamićev odvjetnik Mate Matić (Foto: Zeljko Lukunic/Pixsell)
  'Pitanje je je li riječ o kršenju zakona jer je izrečen nekakav stav u revoltu, ali bitna je namjera. Ipak se radi o jednoj rečenici koja definitivno ne nanosi nikakvu posebnu štetu, ako ne damo tome nekakav poseban značaj. Ovdje se tome želi dati poseban značaj zbog imena i prezimena Zdravka Mamića. Mislim da to neće biti dobro', rekao je Mamićev odvjetnik napominjući da su se oko svega digle puno veće tenzije nego što se objektivno trebalo.
  Matić potvrdio: 'Prenoćit će u pritvoru, ali Zdravko je navikao na ovakve smicalice'
  Nakon izlaska iz zgrade u Heinzelovoj, Matić je iznio tezu da čitava priča ima politički predznak te da je sve određeno unaprijed. Potvrdio je da će njegov klijent noć provesti u pritvoru na zagrebačkim Oranicama, a ponovio je da u Mamićevom ispadu ne vidi većih problema.
  'Mislim da se ovdje ne radi ni o čemu, osim o možda nekakvoj uvredi, ali ne biste se iznenadili kada biste se prisjetili činjenice da se slična ili možda gora uvreda dogodila i s druge strane, nije to tako davno bilo', rekao je Matić. Na kraju je dodao da je Zdravko Mamić zbog svega revoltiran jer sutra ima neke obiteljske obveze, ali da ga ništa posebno ne iznenađuje jer 'Zdravko je navikao na ovakve smicalice'.
  'Ja vjerujem da će sutra ujutro biti smrtna kazna, strijeljanje'
  Odvjetnik Ante Madunić je ironično prokomentirao da s obzirom 'kakva je situacija, ja vjerujem da će sutra ujutro biti smrtna kazna, strijeljanje', rekao je u petak Madunić.

  Član Mamićeva odvjetničkog tima Ante Madunić (Foto: Zeljko Lukunic/Pixsell)
  'Kakva je ovo situacija i kakva je ovo država? Boga mi ako neće biti ovdje smrtne kazne! Postali smo cirkus država. Kad se netko pojavi na HDZ-ovom skupu, pa bar bio pomalo smiješan ili navijao kao Zdravko Mamić, odmah vam slijedi privođenje, odmah ovakva situacija kao što imamo danas. Luda država, ludi ljudi. Ozbiljno vam kažem, ovo je za ne vjerovati', rekao je revoltirani Madunić. Kaže da se u ovakvim situacijama nikada nikoga nije privodilo, sve do Zdravka Mamića.
  'Kad je cirkus, onda trebate i cirkus odvjetnika!'
  Na pitanje zašto Mamića brani čak petero odvjetnika Madunić je kratko dobacio: 'Kad je cirkus, onda trebate i cirkus odvjetnika. Kakva priča, takva i obrana, ništa pametno.'
  Donosimo sadržaj izjava Zdravka Mamića koje su neumjerene, nepristojne i uznemirujuće:
  'Zamislite da čovjek koji je Srbin i koji nikada nije radio u prosvjeti i sportu bude ministar u najvažnijem resoru Republike Hrvatske. I onda to daš jednom takvom čovjeku s takvom hrvatomržnjom. Kod njega ne vidite osmijeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. On je najveći hrvatomrzac poslije Khuena-Hédervárya. To je čovjek koji ima krvna zrnca koja pretežu da mrzi sve što je hrvatsko, od Matice hrvatsk

  avatar

  16.03.2013. (08:43)    -   -   -   -  

 • borivoj

  'Zamislite da čovjek koji je Srbin i koji nikada nije radio u prosvjeti i sportu bude ministar u najvažnijem resoru Republike Hrvatske. I onda to daš jednom takvom čovjeku s takvom hrvatomržnjom. Kod njega ne vidite osmijeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. On je najveći hrvatomrzac poslije Khuena-Hédervárya. To je čovjek koji ima krvna zrnca koja pretežu da mrzi sve što je hrvatsko, od Matice hrvatske i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti do HNS-a i Dinama', kazao je Mamić.

  Mamić je u u petak 15. ožujka, u jutarnjoj emisiji Soundset radija, među ostalim, rekao kako ministar Jovanović 'mrzi sve hrvatsko' i da 'kao Srbin koji nikada nije radio u prosvjeti i sportu ne može voditi taj najvažniji resor u Hrvatskoj'.
  U intervjuu za radijsku postaju Mamić je izjavio i kako ministar Jovanović mrzi sve što počinje s 'hrvatski' jer ima krvna zrnca koja pretežu na onu stranu koja mrzi sve hrvatsko, te da je on uvreda za hrvatski mozak i hrvatskog čovjeka.

  >> Mamić poslao poruku BBB-ima i brutalno napao ministra: Srbin i hrvatomrzac!
  Nagađa se da bi Mamić zbog svojih izjava mogao biti prijavljen zbog kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju za koje je predviđena zatvorska kazna do tri godine.

  Nakon Mamićevih izjava ne prestaju osude njegova najnovijeg verbalnog ispada, a Hrvatski nogometni savez najavio je i pokretanje disciplinskog postupka protiv prvog čovjeka Dinama i člana Izvršnog odbora HNS-a, od čijih se izjava nogometna organizacija ogradila. Disciplinski postupak pokreće se zbog kršenja Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika.

  >> Jovanović bez komentara, Mamiću prijeti do tri godine zatvora!

  Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je Mamićeve 'vulgarne i primitivne' izjave govorom mržnje, a premijer Zoran Milanović rekao je uz osudu kako je 'dobro, koliko god to bilo grozno, da ljudi na temelju tih izjava vide razliku između dva svijeta'.

  Zdravko Mamić (Foto: Pixsell)
  Mamićev je verbalni napad oštro osudio i predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko. 'Pozivati na diskriminaciju Srba u Hrvatskoj, isticati da oni ne mogu biti članovi hrvatske Vlade, prebrojavati nečija krvna zrnca i nazivati osobe 'hrvatomrscima' predstavlja eklatantan primjer nacionalne diskriminacije i govora mržnje. To je posve neprihvatljiv govor koji je u suprotnosti s demokratskim vrijednostima, zaštitom ljudskih prava i ravnopravnosti svih građana koje jamči Ustav RH. Očekujem da hrvatski građani i javne institucije ovakve istupe osude kao neprihvatljive', istaknuo je Leko.

  Osudama su se pridružili i saborski zastupnici SDP-a, SDSS-a i HDSSB-a te predsjednik saborskog Odbora za prava nacionalnih manjina Furio Radin. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da Mamić mora odgovarati za ono što izgovori. 'Ne sviđa mi se Jovanovićev stil rada i arogancija, vrlo često i iracionalnost, ali mislim da su ovo zapravo teške rečenice', ocijenio je Karamarko.

  >> Milanović: Mi smo dva svijeta, to je taj novi HDZ, nova snaga
  Klub zastupnika Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata pozvao je, pak, sve mjerodavne institucije da reagiraju u skladu s hrvatskim zakonima ne bi li bio kažnjen, a Srpski demokratski forum (SDF) zatražio je javnu političku osudu Mamićeva govora mržnje te pokretanje kaznenih mjera protiv njega zbog sustavnog vrijeđanja Srba u Hrvatskoj.

  Iz Jovanovićeva ministarstva poručili su kako očekuju da će mjerodavne institucije poduzeti ono što je potrebno s obzirom na to da je riječ o kaznenom djelu
  Mamić proteklih godina prijavljivan više puta
  Zdravko Mamić je u protekle dvije godine prekršajno i kazneno više puta prijavljivan.
  Godine 2010. zagrebačka je policija pokrenula prekršajni postupak protiv njega zbog prijetnji upućenih novinaru tportala Borutu Šipsu. Iste godine, u postupku pred zagrebačkim Općinskim kaznenim sudom oslobođen je optužbe da je "torbario" dionicama HT-a.
  U postupku koji se protiv njega vodio 2011. pred zagrebačkim Županijskim sudom zbog izjave da "gay nogometaši ne mogu igrati za reprezentaciju", sutkinja Jadranka Travaš odbacila je tužbu koju su protiv Mamića podnijele četiri udruge - Centar za mirovne studije, te tri udruge članice Centra za LGBT ravnopravnost - LORI iz Rijeke, Zagreb Pride i Queer Zagreb.
  Nakon utakmice Dinamo - Malmoe na maksimirskom stadionu u kolovozu 2011. priveden je zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti. (Hina)

  avatar

  16.03.2013. (08:45)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Bitka protiv primitivizma

  Svi smo znali da oduvijek to misli, ali Zdravko Mamić je napokon pokazao svoje pravo lice. To će ga poprilično koštati, i kao što je Al Capone pao zbog poreza, tako je i Mamić na kraju pao zbog verbalnog nasilja. No, Mamićeve divljačke uvrede ministra Željka Jovanovića na najgoroj mogućoj razini nisu samo odraz ...

  iz novog lista

  avatar

  16.03.2013. (08:46)    -   -   -   -  

 • borivoj

  HDZ odgovara: 'Mamić nije naš član!'

  Zagreb, 15.03.2013., 18:30 Autor: T.Š.

  HDZ je reagirao priopćenjem na izjavu premijera Zorana Milanovića, koji je, komentirajući riječi Zdravka Mamića upućene ministru Željku Jovanoviću, pri čemu je premijer spomenuo i HDZ.

  Mamić pjevao na HDZ-ovom skupu

  'To je taj novi HDZ, nova snaga. Koliko je god to grozno, toliko je ipak u toj grozoti dobro da ljudi vide kako se razlikujemo. Mi smo dva svijeta, te razlike su puno dublje nego što sam mislio. Bio sam možda na početku malo naivan kada sam mislio da ću s nekim ljudima moći postići dijalog. To su prominentni članovi HDZ-a, to postalo potpuno uobičajeno, to proizlazi iz tona i atmosfere na njihovim skupovima', rekao je Milanović.

  >> Milanović o Mamiću: Mi smo dva svijeta, to je taj novi HDZ, nova snaga

  Na njegove riječi HDZ odgovara priopćenjem koje donosimo u cijelosti:
  'S obzirom na neistine koje iz Bruxellesa iznosi predsjednik Vlade Zoran Milanović dužni smo vas izvijestiti da gospodin Zdravko Mamić nije član Hrvatske demokratske zajednice.
  Također obavještavamo javnost da je na Saboru HDZ-a održanom prošlog tjedna u KC 'Dražen Petrović' nazočilo 5.736 ljudi među kojima su bila 432 gosta koji nisu članovi stranke već su predstavnici sindikata, vjerskih udruga, poslodavaca, športa, kulture, medija, nevladinih udruga, branitelja itd. Istupi bilo kojeg od njih ni danas niti u budućnosti ne mogu se povezivati s HDZ-om.
  Predsjednika Vlade pozivamo da umjesto jeftinog insinuiranja od kojeg koristi nemaju hrvatski građani, napokon počne raditi svoj posao i ono za što je dobio mandat. Svakodnevne svađe sa sindikatima, profesorima ili bilo kime tko se usudi reći svoje mišljenje, ne mogu biti budućnost naše zemlje. Umjesto toga od predsjednika Vlade voljeli bi čuti plan izlaska iz krize, čuti koje je investitore doveo u Hrvatsku ili prijedlog kako smanjiti broj nezaposlenih', stoji u priopćenju koje je potpisala Katarina Krog iz Ureda glasnogovornice HDZ-a.

  Pusić: Neka se HDZ ogradi od svog člana

  I potpredsjednica HNS-a, prva potpredsjednica Vlade RH i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, reagirala je na istupe izvršnog dopredsjednika NK Dinama Zdravka Mamića u priopćenju u kojem traži da se HDZ ogradi od Mamića.
  'Izjave Zdravka Mamića vraćaju nas u najmračnije trenutke hrvatske povijesti. Zbog dostojanstva hrvatske države i svih njenih građana sve nadležne institucije moraju poduzeti korake kako bi se takvo ponašanje sankcioniralo. Uvrede koje je uputio ministru znanosti, obrazovanja i športa Željku Jovanoviću uvrede su za sve hrvatske građane i za dostojanstvo zemlje. Očekujem da se HDZ kao značajna hrvatska politička stranka najenergičnije ogradi od šovinističkog ispada svog člana', poručila je potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić.

  iz novog lista

  avatar

  16.03.2013. (08:47)    -   -   -   -  

 • borivoj

  PREŠAO GRANICU DOBROG UKUSA IZVRŠNI PREDSJEDNIK DINAMA MINISTRA ŽELJKA JOVANOVIĆA NAZVAO HRVATOMRSCEM KOJI ŽELI STRIJELJATI HRVATE

  DOSTA JE!

  Zdravko Mamić priveden zbog govora mržnje

  Željko Jovanović nije želio davati nikakav komentar na Mamićev vulgarni istup zbog kojega bi Dinamov izvršni predsjednik, utvrdi li se da ima elemenata kaznenog djela, mogao završiti u zatvoru i do tri godine

  Danko RADALJAC, Dražen CIGLENEČKI, Tihana TOMIČIĆ

  Zdravko Mamić jučer je poslijepodne priveden nakon što je u četvrtak i petak ujutro ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića nazivao hrvatomrscem.
  – On jednostavno ima u sebi krvna zrnca koja mrze sve što je hrvatsko i to je njegov osobni problem, ...

  ------------

  iz novog lista

  avatar

  16.03.2013. (08:48)    -   -   -   -  

 • borivoj

  _______________________________
  Galerija Kortil
  Hrvatski kulturni dom na Sušaku
  Strossmayerova 1, Rijeka
  Tel. (uprava): 051/377-051
  Tel.: 051/377-065
  E-mail: galerijaKortil@rijeka.hr

  avatar

  16.03.2013. (08:49)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Spoštovani (a) Borivoj,

  v naslednjem tednu stopamo v pomladno obdobje tega leta. Čas za novo in sveže na vseh ravneh bivanja, čemur navdih
  morda pridobite na enem od dogodkov v prostorih Teozofske knjižnice in bralnice Alme M. Karlin.
  Opis dogajanja si oglejte v nadaljevanju, lepo vabljeni:


  Danes, petek 15. 3., ob 19.00:
  FILMSKI VEČER: VENUS (2006)  Ponedeljek, 18. 3., ob 18.00:
  PREDAVANJE: ČLOVEK IN NJEGOVIH SEDEM TELES
  Hindujska in teozofska filozofija govorita o tem, da ima človek več kot le fizično telo, da obstajajo telesa iz finejše snovi, ki so očem
  nevidna in hkrati zelo prisotna v našem življenju. Poznavanje čustvenega, mentalnega in ostalih teles nam lahko pomaga spoznati
  ter razumeti sebe in druge. Več...  Predaval bo Domen Kočevar.
  Priporočen prispevek: 4/3 €


  Torek, 12. 3., ob 18.00:
  Predstavitev: POSTAVITEV DRUŽINE po metodi Berta Hellingerja
  Postavitev družine je fenomenološka metoda uravnovešanja energij v sistemih. V vsakem sistemu, naj gre za družino,
  partnerski ali drug odnos, kolektiv, poslovno enoto itd., veljajo pravila, ob spoštovanju katerih se v sistemu vzpostavi red -
  red ljubezni. Če so ta pravila kršena, nastane v sistemu energijski nered, ki se na zunaj kaže v boleznih, prepirih, težkih
  okoliščinah, nerazumevanju, slabem poslovanju in tako naprej. Z metodo postavitve družine, ki jo je razvil Bert Hellinger,
  skušamo v sistemu znova vzpostaviti red in ravnovesje, ki se odrazita tudi v vsakdanjem življenju.  Predavala bo Miša Šavor.
  Priporočen prispevek: 4/3 €.  Četrtek: 14. 3., ob 18.00:
  PREDAVANJE: EMOCIJE - KOLOBOCIJE?
  Zaradi njih smo lahko v nebesih ali v peklu. Čustva so barve, ki nam lahko svet obarvajo povsem po svoje. Kaj je narava »imela v
  mislih«, ko nas je opremila z njimi? Kaj pravi o njih sedaj uradna nevro-znanost, kaj večna modrost in kaj mi sami, bomo skupaj
  raziskovali ta večer. Cilj druženja je, da z različnih vidikov pogledamo njihovo naravo in vrednost ter raziskujemo način, kako
  počasi prevzemati vajeti iz njihovih v svoje roke. Več...

  Predavala bo Sabina Rožen, specializantka psihoterapije.
  Priporočen prispevek: 4/3 €  Petek, 22. 3., ob 18.00:
  PREDSTAVITEV ŽENSKE SKUPINE
  Vabljena vsa dekleta in žene, ne glede na leta in ostale značilnosti, ki vas nagovarja ustvarjalno in povezovalno žensko 3-urno
  sobivanje vsak drug teden. Namen skupine je, da postane varen kraj za oddih, rast in napredek, večji vpogled vase, deljenje doži-
  vljanj, sprejemanje in razumevanje. Hkrati pa tudi vzpodbuda druga drugi, da se bomo vedno znova spomnile, kaj si od življenja
  želimo. in kaj lahko v tej smeri storimo, če za nami stoji kdo, ki nas dobro pozna in mu je mar za nas. Več...  Vabita Ana Miletić in Sabina Rožen, specializantki psihoterapije.
  Vstop prost.  Petek, 22. 3., ob 19.00:
  Gong večer s Špelo Cvetko
  Vabljeni na zvočno popotovanje v globoko sprostitev telesa in uma. Telo je predano tokovom zvoka, ki sprošča napetosti,
  uravnoveša energije. Poslušanje gonga je terapija odpuščanja in prepuščanja, pri kateri lahko brez mentalnega udejstvovanja
  dobimo uvide in predelamo svoje morebitne strahove, blokade.
  Za udobno ležanje prinesite ležalko in odejo.
  LAHKO SI kot veter v zlatem žitu, lahko si žito,
  nebo, ta ki opazuje, ki doživlja vse, vse hkrati.

  Priporočen prispevek: 8€

  Prosimo za prijave na 051 312 177 Špela Cvetko  Sobota in nedelja, 23. In 24. 3. od 9.00 do 16.00:
  SEMINAR: POSTAVITEV DRUŽINE po metodi Berta Hellingerja

  Seminar bo vodila Miša Šavor.
  Cena 2-dnevnega seminarja je 100 € za postavljalce in 20 € za opazovalce.
  Prijava in informacije na povezavi http://www.jivatma.si/23-in-24-3-2013-seminar-postavitev-druzine-po-metodi -berta-hellingerja/

  V Teozofski knjižnici redno poteka:
  - vsakodnevno opoldansko sedenje / meditacija v tišini,
  - vsak petek od 9.00 do 10.00 ure transmisijska meditacija,

  Več info: Teo

  avatar

  16.03.2013. (08:51)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Več info: Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin, tel.: 03 62 098 62, mobi: 041 464 667,
  e-pošta: drustvo@jivatma.si, spletna stran: www.jivatma.si , www.tkbak.org,

  _____________

  Lep pozdrav in vljudno vabljeni k udeležbi,
  Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin

  avatar

  16.03.2013. (08:52)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...