Komentari

apatrida.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Dinaja

    tvoja i Simonina “Nadnaravna spoznaja”... o bitnim duhovnim preokupacijama o vječnim pitanjima čovjeka, svijeta i svemira: dobru, istini, ljubavi, oprostu, poslušnosti, poniznosti, odricanju, žrtvi i davanju kao putovima koji, samo ako su bezuvjetni, vode do spoznaje Boga... liturgija ovoga ovdje i ovoga sada... s povjesnim činjenicama i bez njih...

    odličan tekst...

    carpe diem...!

    avatar

    10.03.2013. (11:18)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Nažalost, svjedocima smo individualizacije čovjeka prema egu,
    dok s druge strane, na sva usta se propagira "timski rad",
    zajedništvo u Crkvama i ostalim vjerskim zajednicama, pa mi
    i pojam "liturgije ili mise", poprima potpuno drugi značaj.
    Eto, nisam bila u istraživanju pojma liturgija, sad znam nešto
    više, no nužno mi se nameće pitanje "boce od coca cole" i
    žalosna sam zbog sveopće otuđenosti u moru zajedništva.
    Lipi pozdrav:)))

    avatar

    10.03.2013. (15:23)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Neću mislite na druge.
    Ova me rečenica podsjetila na jednu TV emisiju koju sam gledao davno. Reporterka je posjetila obitelj Bata koja je iz Čehoslovačke, nakon 2. sv. rata, emigrirala u Ameriku i tamo ponovo od samog početka stvorila svoje novo carstvo. Sjećam se jednog dijela razgovora.
    "Vi ste već u godinama, zar ne mislite da bi mogli rasprodati sve ovo što imate i od dobivenog novca i Vi i Vaši potomci lijepo živjeti?" pita pomalo provokativno reporterka.
    "Ali draga moja", odgovori vremešna vlasnica "pa kako bih to mogla učiniti. Lako bi se noglo desiti da tada 3500 obitelji ostane bez posla. Mojoj obitelji Bog je dao sposobnost organiziranja proizvodnje, mi smo taj dar iskoristili, i naša je obveza da tako i nastavimo. Na taj način se odužujemo Bogu omogućujući ljudima koji taj dar nemaju zarađivati za svoj život."

    Ne znam bi li i danas bio u Americi moguć takav razgovor, ali bojim se da kod nas sigurno ne bi. A nisam siguran da će biti i u budućnosti ako će mladi razmišljati kao 'asistentica'.

    avatar

    10.03.2013. (18:55)    -   -   -   -  

  • BRANKO STOJKOVIĆ 1958

    12.03.2013., utorak
    GDJE JE ŠOKANTNI FILM OD NAČELNIKA MILE ĆUKA I SZUP-a?!

    SZUP JE SVE UREDNO SNIMIO

    Zašto nikada nije prikazan film otkapanje žrtava komunističkog zločina u šumi "Lug" Bjelovar? Koji je SZUP snimio s video kamerom. Uostalom gdje je taj film završio i zašto nikada nije prikazan Hrvatima i Hrvaticama?! Prošlo je i više od 20-tak godina, otkako su otkopana četiri velika masovna grobišta. No, to baca sjenu na svjetlo i na krv, koja je ovlažila crnu zemlju u toj šumi. U kojoj je partizanski major OZN-e Josip Manolić, poubijao bez suđenja 228 ljudi. Nađeni su leševi a kraj njih još dobro sačuvani predmeti: ženska ukosnica, haljina, kosa,.., čak kostur djeteta, čizme i cipele zarobljenih vojnika NDH-a i civila. Mile Ćuk (SZUP) je došao kući kod prim.dr. Rudolf Miculinića i zaplijenio sve materijale, tj. zapisnik i dnevnik vođenja otkapanja. To mi je osobno rekao Miculinić, prije nego što je umro. No, navodno se i sumnja da mu je kćer otrovana u Zagrebu.

    Ono što je zanimljivo u to vrijeme otkapanja 1991.-1992., Josip Manolić je bio ravnatelj SZUP-a. A još i danas Josip Manolić, zvani "Joža" gotovo svakodnevno se šeće od zagrebačkog Tuškanca, pa preko Ilice prema Trgu Bana Jelačića. Nitko ga ne pita za njegove zločine iz drugog svjetskoga rata 1941.-1946. godine. Valjda ćemo (taj) film pogledati onda kad Manolić umre, ako film bude još uvijek postojao. Josip Manolić će za nekoliko dana navršiti 93. godine svoga života. (22.03.1920.-22.03.2013.), a ovo je prava sramota od sustava koji ga štiti... To je dokaz da smo mi još uvijek zarobljenici UDB-e, KOS-a,.., Stjepana Mesića, Ive Josipovića, Mladena Bajića i Zorana Milanovića,i dr. .

    HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
    BRANKO STOJKOVIĆ
    Adresa: Đurđevačka cesta 159
    Bjelovar / 09.03.2013.
    HRVATSKA
    Kućni telefon: 00 385 43 231 297
    Mobitel: 00 385 95 814 82 90
    Žiro-račun: 2340009-1100203086
    Privredna banka Zagreb
    http://crostojkovic1958.blog.hr
    brankostojkovic152@yahoo.com
    URED: Masarykova 8

    avatar

    12.03.2013. (10:47)    -   -   -   -  

  • jelen

    U liturgiji mise mi bismo trebali pročistiti naše tijelo., a tijelo je i um i postati svaki put bolji.
    - lijepo rečeno, to bi zaista bila liturgija u doslovnom značenju.

    avatar

    12.03.2013. (15:10)    -   -   -   -  

  • smotani

    na žalost...danas mnogi "misle na druge" samo kad im treba podmetnuti nogu..... društveno stanje, odgoj...ne znam...ali znam da nisam od onih koji podmeću...da volim misliti i pomoći drugima...koliko mogu... ne znajući....možda jednom neko za mene kaže "baš me briga za druge"...možda jednom i sam budem taj "drugi"...ali.... ne očekujuć ništa,,,, nadam se da će se ovaj stav promijeniti...kod većine nas....
    lijep ti pozdrav

    avatar

    12.03.2013. (22:39)    -   -   -   -  

  • Pogled izvana

    Iz konteksta razumijem da je asistentica još vrlo mlada, točno?
    Možda je njezin postupak bio protest, kao "a tko MENI pomaže?", što nije neobično u društvu koje je jednima dozvolilo da "jame" ("tko je jamio - jamio je!"), a drugi se bore sa zadovoljavanjem najosnovnijih potreba.

    Pogled unatrag kaže mi da sam bio puno okrutniji prema ljudima oko sebe, više okrenut na samog sebe u mlađim danima. Roditeljstvo me naučilo davati, a ne tražiti puno zauzvrat. Hvala vam, djeco moja, za tu presudnu lekciju.

    Rituali - od jutarnje kavice do polnoćke, po meni su odmicanje od istine (ili, ako hoćete, Istine), pokušaj da se čudo (rođenje novog Boga, ili ponovno rođenje Sunca) zamijeni njihovim surogatom kojeg možemo jednostavno ponavljati kada nam (pojedincu, društvu, religijama ... ) to treba.

    Naravno da svakome dozvoljavam da misli i osjeća drukčije.

    avatar

    13.03.2013. (00:28)    -   -   -   -  

  • odmak

    dinajina sjecanja,
    ako nemaš, svakako nabavi ili pročitaj 'njenu' "Težina i milost".

    malo ti malo ja,
    mene žalosti što se o svemu malo zna.

    semper contra,
    dobra zgoda, ali i u Americi postoje ljudi koji daruju ne samo zbog poreza nego i iz altruizma. I kod nas ima dobrih ljudi. Eto i slučaja malene junakinje Nore Fore, a i drugih koji nisu toliko medijski eksponirani.

    BRANKO STOJKOVIĆ 1958,
    žalosno.

    vajrapani,
    To dobro bi trebalo biti put i cilj.

    smotani,
    drago mi je da tako misliš.

    Pogled izvana,
    mlada je to da, ali ima nešto i u mentalitetu. Učim je učim, ali nema puno koristi.

    avatar

    15.03.2013. (19:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...