Komentari

auzmish.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • NF

    ja sam starog kova, uvijek puštam žene ispred mene, ne samo u stvarnom životu nego i na stranačkoj listi, mogao bi nam se pridružiti, tanka ova seksistička struja :P

    avatar

    08.03.2013. (12:48)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ NF - ili puštaš žene ispred, da im pogledom brstiš guze (kao ja ponekad)? :-D a da je inženjering izbornih lista zgodna priča, o, je. treba se znati postaviti. :-P per la Cosa Nostra, always. ultra. :-D

    avatar

    08.03.2013. (12:58)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Mislim da više puta spomenute mamice nose priličan dio krivice. Što je apsurdno, da same sebi zabijamo autogol, ali na žalost tako ispada. Jer bi se mnoge krive Drine dale ispraviti lako i u pravo vrijeme. Kada to postane dio ličnosti svima je teže, i nama i njima. Često i praktično neizvodivo... Još ponešto začina balkanske tradicije i obične gluposti i eto, imamo što imamo.

    avatar

    08.03.2013. (13:13)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    "poseljačeni" i ukročeni poprilično u ovih zadnjih 20 godinica, zar ne?

    avatar

    08.03.2013. (14:41)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    btw koliko očeva znaš koji redovno plaćaju alimentaciju?
    ja znam osobno tri žene sa djecom kojima ne plaćaju ni kunu.
    koliko žena znaš da suprije zaposlenja išli na ginekološki?
    ja znam 5
    koliko žena znaš a muškaraca da su ih pitali pri zapošljavanju
    koliko djece?, koliko su stara? i da li planira još koje?

    avatar

    08.03.2013. (15:00)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ podijeljena1 - ... potpisujem. kao zajednički problem društva. :-)
    @ cistiliste - Tvoj prvi komentar ne razumijem, pa ne mogu komentirati. što se drugog tiče, iako sam eksplicitno nesklon statistikama i vađenju iz konteksta (tipa, žene rudari, žene prostitutke, žene kao vojne žrtve rata - -besmisleno, kao i paušalna spika o "židovskoj vladavini" ili "crnačkom kriminalu" nije li?!), pokušat ću Ti odgovoriti konkretno, jer poštujem emociju, s kojom si pitala očito.
    pritom, ponavljam, pisao sam o stvarnim situacijama, a temu puno puta vrtio na blogu ranije. ujedno, u pubertetu su me odgajale majka i baka, jer je mom ocu zapriječen pristup u zemlju (!) kaom sam odveden, slijedom čega je on relativno brzo rezignirao, propao i umro. utoliko, recimo da sam feminist osviješten mogućih posljedica manipulacije. ;-) s te pozicije, ničim napisanim ne negiram niti umanjujem apsolutno postojanje problema i potrebe osvješćivanja i rješavanja, ali ne na štetu jednog spola, nego stvarnim izjednačavanjem i prava i odgovornosti.
    dakle:
    1. osobno ih poznam ukupno tek nekoliko, koji su razvedeni i u obavezi plaćanja alimentacije. svi to čine, i to redovito i u punom iznosu, uključujući dvojicu, koji su radi dosuđene odštete morali proglasiti poslovni i privatni bankrrot da isfinanciraju alimentacije i "odštete" ženama, koje su se prethodno dobrovoljno vjenčale... (obratno, poznam samo jednu ženu, kojoj sud nije dodijelio dijete, a ona ne plaća alimentaciju bivšem mužu).
    2. znam da većina žena redovito ide na ginekološki. niti za jednu ne znam, kojoj je to bio uvjet za posao /posebno ne mogu zamisliti niti jednu, koja protiv toga bne bi pravno ustala, osim ako je u opisu posla ili kriterijima struke/. u kontekstu nebitno, ali ja sam za boravišnu dozvolu morao na aids-test. :-)
    3. djeca. mene su pitali na nekoliko razgovora, a muško sam. za druge muške nisam se raspitivao /niti sam ja to pitanje postavljao u situaciji odabira suradnika ili suradnice/, ali svakako pitanje smatram legitimnim, koliko i "nelijepim" a svakako ne nužnim za točan odgovor, jer je osobna sloboda (i time pravno štitiva kategorija). u suprotnom, zabrana trudnoće bila bi pravno definirana ugovorom ili zakonom o radu. (reakcije poslodavaca druga su tema, van Tvog pitanja).

    eto... sori na dugom odgovoru, ponavljam - ne negiram probleme, ali mi se gade tematske manipulacije i izvrtanja; o tome sam pisao i to smatram bitnim preduvjetom kako vjerodostojnosti feminizma, tako i zajedničkog traženja rješenja. prihvatljivo, nadam se... ;-)

    lp

    avatar

    08.03.2013. (18:02)    -   -   -   -  

  • golden age

    da je riječ o vinu izjasnio bih se za kasnu berbu,
    da je riječ o pivu, izjasnio bih se za one bazirane na hmelju,
    a ovdje, ne znam što bih rekao osim da nisam antiprotivan većini manjine ;-)

    avatar

    08.03.2013. (19:56)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    kARAn FYLY kao na DOMYES tak rUZHA
    dAN kAO op RAVDA nIYE krYFIYE
    bez krYFIYE
    c'est ca

    avatar

    08.03.2013. (20:48)    -   -   -   -  

  • missillusion

    Sve je to fino napisano samo ne znam kakve veze ima ijedna stavka, koju si nabrojao, s feminizmom. Prije će biti da ima veze s patrijarhatom. Stoga, ispravno si naslovio post. Podvaljuješ feminizmu ono za što se nije borio. Nisi jedini, dakako, to je sada in.

    avatar

    09.03.2013. (02:56)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ golden age - hmmm... ok, nisam za isključivost... iako, kasna berba mi ide na slatko; pšenično pivo sve više otkrivam, a ovdje... lopta je okrugla... :-P
    @ Blokirani - sl AZH m c'e ... united we stand. :-)
    @ missillusion - hmm... je li matrijarhat tek bolji patrijarhat; potiskuje li se činjeničnost matrijarhata propuštehih prilika... - zanimljiva tema, ali van moje namjere poante posta. svakako, ne, nije mi bila namjera tematizirati patrijarhat, jer vjerujem da su žene jednako sposobne, artikulirati sebe i svoj "prostor", te da nisu a priori potčinjena ili inferiorna "vrsta". tek ako im to osporimo, postaje validno upiranje prstom ...
    /slično zavaljeno je i tematiziranje ženske kvote u politici; nitko u statistici ne nudi komparativni podatak, koliko ih se u startu odlučuje, uopće ući u politiku... a vjerojatno je tu problem. missillusion, dakle. ;-) /
    o motivima feminizma u prošlosti uopće nisam pisao, niti ih ičim sporim; dapače. o propuštenim prilikama i vjerodostojnosti u sadašnjem vremenu - da.
    hvala na komentaru, svakako. :-)

    avatar

    09.03.2013. (09:04)    -   -   -   -  

  • minus40kg

    Što je bilo prije, kukavica ili jaje ;)

    avatar

    09.03.2013. (09:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...