Komentari

blogdogg.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • blogdogg

    OČU NASLOVNICUUU!!!!!

    ŠTA JE BANDO BLOGERSKA? NE DA VAM SE ČITAT JELDA? AHAAHAHAHAHAHAHAHHAAHAH KOJI STE VI FOLERI...

    AL OPRAŠTAM VASM JER SAM SAM SEBI NAPORAN...OPISO SAM SE SINOČ KO GUZICA!

    avatar

    28.02.2013. (15:21)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    evo me... evo jednog teksta kao komentar tvojoj analizi EU... tekst je napisan danas već daleke 2004- te... napisao ga je moj suprug... diplomrani politolog i glumac... odlična kombinacija kreativnog uma...
    RITAM PREPORODA
    ili
    Da nam nedostatak vremena ne bi došao glave

    «Sve se stvari ponavljaju neprestance, na žaljenja vrijedan način», Guy de Maupassant

    Prvi preporod Europa je doživjela kad ju je Zeus pretvorivši se u bika iz razvijene ali srušene minojske kulture prenio na plodno tlo Atike i grčkih otoka, gdje je nikla demokracija.
    Drugi put između 1453. i 1492. poslije pada Konstatinopola i protjerivanja Maura i Židova iz Španjolske, koji su prenijeli znanja i knjige Istoka na plodno tlo slobodnih europskih komuna. Nefleksibilna katolička crkva pokušala je stati na put ovom valu, no zato se već trideset godina nakon toga počela cijepati do konačnog rascjepljenja. Takvoj se sili ne staje na put. S elitom treba surađivati. Elita se ne sotonizira jer vrlo lako izleti iz okrilja i uleti u jednu protestantsku sferu proizvodnje i profita koja se do danas ne zaustavlja.
    Danas se Europa nalazi u povijesnom procesu ujedinjenja.
    Ovu jedinstvenu šansu možemo iskoristiti ili promašiti. Možemo je iskoristiti ako u svim područjima razvijemo relativno autonomno vodstvo – elitu, koje će biti sposobno stvarati nove ideje, strukture i funkcije. Kreativno vodstvo koje posjeduje strateške vizije i moralni integritet privlači solidarno mnoštvo mnogo bolje od mikrotaktike mediokritetskih manevara onih igrača koji uništavajući elitnu manjinu znanstvenika i umjetnika osiguravaju glasove za vlastitiu politiku i dovode u pitanje budućnost svoje zemlje.
    Hrvatska, i ne samo ona, ima problem koji generira sve ostale probleme. On se zove: Vrijeme. Tj. Neshvaćanje vremena. Na Balkanu se uvijek kaže: «Ima vremena», a to je jedino čega nema. Količina znanja na svijetu se kroz povijest udvostručivala za dvjesto, pa za sto , pa za pedeset godina, a danas se udvostručuje za šest godina. Dakle, već 2010. će količina znanja u odnosu na današnje biti dvostruko veća. Zato – nema vremena. Godina više nije godina. Godina je mjesec, a još za našeg života će godina biti nekoliko dana. I zato – nema vremena. Bit će svih resursa, pronalaze se svaki dan novi, osim najvažnijeg – vremena. Veliki kotači su se pokrenuli i bolje je voziti se na kotačima nego upasti među njih. Tko se, dakle, ne uključi u Eurpou i Svijet i vozi istom brzinom, bit će pogažen od onih koji su već shvatili. Taktita amebe – reagiranje na podražaje – je definitivno propala stvar. Izgubili smo godine, ne gubimo dane.
    Hrvatska će se izvući iz krize i priključiti Europi, makar to Hrvati i ne željeli. Ne gatam- imam provjerene indicije. Potrebno je ispuniti tri uvjeta: Prvo, zaboraviti privatne i stranačke interese. Drugo, transparentno pokazati volju da se radi u korist dobra svog naroda, susjednih naroda i porodice Europe.Treće, ne uvoditi demokraciju u znanost i kulturu. Onaj tko to radi, izjednačava znanost s idiotijom, a kulturu s banalnošću, jer znanost nije demokratična, kultura je elitistična, a umjetnost autokratska bila i bit će.
    Ono što je održalo Europu kao jedinstveni kontinent, a i svaku drugu naciju u njoj, je kultura u širem i umjetnost u užem smislu. Tako je bilo prije tristo, četristo i više godina, a upravo danas uživamo u neprocijenjivim vrijednostima ondašnjih stvaralaca. Znanost, umjetnost i Europa kao da nikome ne trebaju, ali trebat će sutra i trebat će za tristo, četristo godina. Zato ih moramo stvarati danas. Danas, doduše, trebaju Coca-cola, loši šlageri i brza zarada da bi se imala Coca-cola i loši šlageri. Uložene su silne milijarde u misleće ljude, intelektualce nazvanim, da bi se s njima postupalo kao s neprijateljima naroda, da bi im se ograničavala sloboda misli, kreativnost i nagon za kaosom i promjenom. U Hrvatskoj, Švicarskoj, Amerikama, Rusiji, Nigeriji i svejedno gdje. Država koja misli kako iskoristiti ta ulaganja bit će bogata u svemu, pa čak i u Coca-coli, lošim šlagerima i brzoj zaradi.
    U potrazi i pronalaženju novih resursa nenačet i vječit ostaje ljudski mozak, um. U njemu leži potencijal svakom napretku i za sva vremena. I zato će vrlo brzo svijetom vladati oni koje danas smatraju outsiderima – intelektualna elita – oni koji su u mnajini, jer je kultura, pa i kultura vladanja svijetom, per definitionem, elitistička. Demokracija ne znači vladavina naroda, odnosno dobili smo više glasova pa radimo što hoćemo. Demokracija je stvaranje okvira za razvoj najboljeg. A tko to zna i može najbolje do intelektualna elita?

    Zdenko Jelčić

    avatar

    28.02.2013. (17:34)    -   -   -   -  

  • Neverin

    osobno me boli patak, već imam putovnicu ali nemam para još uvijek za pojt vanka, kada god skupim neku kintu eto desi se nešto da ju moram spičkat ovdjel Kolektivno gledano ne bi imao ništa protiv ulaska da nismjo zakurac krvarili sa božnjacima i srbima a sad opet ulazimo (kad tad) u nadnacionalnu zajednicu. Mislim da je to sprdnja na sve mrtve i ranjene... S druge strane očito je da ni u EU nema jednakosti. Od nas se traži da uništimo kompletnu proizvodnju umjesto da ugasimo ove političare del cazzo. Jebote kako se nadam tom movimento 5 stelle da će se desiti i kod nas nemaš pojma, bar da gledam linića i ekipu u zajrpanim jaknama kako žicaju kunu, uh mislim da je tik do orgazma takva pomisao :)

    avatar

    28.02.2013. (18:19)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    DINAJO i ZDENKO-Odličan traktat iza kojega se iščitava gomila rada i promišljanja. Povijesni uvod me oduševio jer upravo tragove civilizacija kao što su maurski u Španjolskoj su najbolji dokaz tezi o Europi koja toliko nevoljko opči sa drugima. Europa je razdrvena. Bio sam 1994. u Londonu i vidio sam na svoje oči kako izgleda kada bivše kolonije dolaze u centar Ujedinjenog kraljevstva po svoj dio kolača. Cijeli Commonwealth se sjatio u London i obilato koristio beneficije koje su im po sili zakona pripadale-home benefit i income support. Magreb je isto to dočekao u Francuskoj nakon završetka alžirskog rata. Mislim da će se Hrvatska čak i dobro uklopit u EU i izaći iz krize, ali to će morat odradit jedna nestranačka tehnološka vlada. Intelektualna elita!

    Tin Ujević 4 premier!

    NEVERIN-A znaš kompa da me ponekad začudiš jer si ko svaki pravi arheolog ,kontroverzan. Integracije su igre bez granica. susjede se ne može birati. opet kad gledaš...meni je draže da su mi susjedi ex yu nego sjeverni koreanci.

    avatar

    28.02.2013. (19:15)    -   -   -   -  

  • primakka

    moram ti priznat - najprije sam pročitala neverina s kojim se obično slažem. ko i sad.
    pa sam prije toga odlučila maknut se, ako već ne utrnut s bloga. jer dok nam razni štitovi i pacijenti svake vele preplavljuju podpostje, a svele ode bez pozdrava, što reć...
    pa i tebe pročitah. prvo, dože dragi, dišpet je dalmatinski. di si vidija dišpetnog zagorca, recimo? a rusi...da. pridjev bogat jednako kao i očajan. rus. šačica mafioznih milijardera s jedne i horda gladnih s druge strane. mada bi eu ideja mogla biti puno bolja nego ovo naše beznađe i nered, sve mi se više čini da će eu preuzeti ruski model.

    avatar

    28.02.2013. (19:16)    -   -   -   -  

  • Bez šećera. Hvala.

    ovo ti je jedan od jačih postova..
    ono...bit ću zločesta i izdvajati najbolje :)

    dostojanstveno nositi sa krizom
    uvaženi gospodine Smith
    kriza jest stanje svijesti
    i reći pih, kriza je izmišljotina, kriza je manipulacija
    mislim....tu sam se već cerekala

    al onda si počeo sa česima, mađarima...

    obnoviti konstruktivni dijalog sa ostatkom muslimanskog svijeta

    Multikulturalnost kao projekt

    Schengen treba konzervirati
    Umanjiti se za jednu Grčku

    Europski-euroskeptični savez...vrhunac samog teksta.

    Europa se ne voli, Europa nije spremna za svoje prišteve, za svoje klempave uši, za svoje bore.
    Stara se dama mora pomladiti, a botox nije nimalo jeftin - ovo je mogao biti "kratki sadržaj" ovog teksta, znaš ono, što romanima stoji straga.

    uglavnom, iako zalutam i nemam katkad što nadodati, ovim si me pridobio. igra. baš si se zaigrao istinom i izazivao ironijom kojom ti tekst pršti.

    botoxa amo, jer utjehe nema u hrvatima.
    ili obrnuto? :)

    avatar

    28.02.2013. (19:21)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    PRIMAKKA-Ma tu na 30 km su mi dvije europske države pa malo brkam pojmove. nekada smo izlazili u portorož ,al kad su bili nabili zastave na dragonju-prestali smo tamo izlazit. prekinule su se mnoge veze. danas je našim klincima taj isti portorož dalek ko kazahstan...

    a da...ima swele neku stvar o portorožu...

    SUGAR-Obožavam te šminkerske ,fancy izraze. tu terminologiju red carpet. nadrobio sam sve i svašta jer ta europa kolko god frigidna bitch, ali ima svoju draž...

    avatar

    28.02.2013. (19:35)    -   -   -   -  

  • Bez šećera. Hvala.

    njah...
    ja ih ne volim... zazirem od tog puhanja riječima onog što nema sadržaja. o red carpetu da i ne pričam. nemoj mi reći da gledaš red carpet :) nemoj da te prestanem čitati. jel to uopće još na tv-u? bilo je priče da će se ukinuti emisija..
    kad sam te počela čitati danas...tj čitati onaj dio o narodima i šengenu, odmah sam se sjetila te neke debate koju smo prije sto godina pripremali. za ili protiv europske unije. ili tako nešto... prednosti i nedostaci ulaska u eu... nemam pojma... uglavnom, shvaćaš poantu... svi su se mučili s negativnim učincima...baš svi... a nama nekako pozitivne strane nisu pošle zarukom. jer smo toliko negativnih izvukli na papir i argumentirali, da smo na svaki pozitivni argument imali suviše vlastitih prigovora.
    danas ne znam što reći o europskoj uniji... ili ne želim ništa reći o njoj... ali argumente...mislim da sam ih ostavila u nekoj ladici pri dnu, da se ne izgube :)

    avatar

    28.02.2013. (19:49)    -   -   -   -  

  • Bez šećera. Hvala.

    frigidna bitch :))))

    avatar

    28.02.2013. (19:49)    -   -   -   -  

  • primakka

    imao-nemao naslovnicu...štitnik ti ne gine. oš se kladit?

    avatar

    28.02.2013. (20:51)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    ahahahahha i štitnik i kostobran...cro100bran!

    avatar

    28.02.2013. (21:19)    -   -   -   -  

  • Lido

    Kriza je stanje svijesti, a stanje je kriza svijesti i savjesti...
    Hm, što sam ono htio reći...da, čekao rez 22 za neku lovu...i onda zavirio u čašu:)))

    avatar

    28.02.2013. (21:31)    -   -   -   -  

  • zaljubljen u riječi

    hvala na podršci i posjeti....

    avatar

    01.03.2013. (04:29)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Netko dalekovidan, tko je shvatio da Europi treba svježa krv u svakom smislu, i jest pokrenuo proširenje. Naravno da se kasnije ispostavilo da ne može sve ići po planu, da sve ima ima i tamnu stranu. Neki interesi su i tamo zakinuti proširenjem, ponešto je i predrasuda i neznanja, ali svejedno ostaje glavna ideja. Postkomunističke pak zemlje logično u krizi prizivaju diktature ili bastarde s jakim prizvukom istih. Jer kolektivno sjećanje, još obojeno nostalgijom, kazuje da su to bila bezbrižnija vremena, sigurnija ekonomski, a od demokracije same za sebe ionako ogromna većina nema ništa osobito. Osim lijepe priče. To je poput sjećanja na djetinjstvo, bezbrižno i toplo u nečijem zagrljaju. Kada se sudari s početcima rizika i pritisaka na nekoga tko mora početi donositi vlastite odluke. I plaćati pogreške svojom kožom!

    avatar

    01.03.2013. (09:41)    -   -   -   -  

  • nisan EL DIABLO

    Lako je za botox....stara dama triba i kukove...hehe
    hvala na posjetu .....i komentaru.....pozzz :)))

    avatar

    01.03.2013. (09:48)    -   -   -   -  

  • Neverin

    ne kažem da je gore nego je besmisleno post festum nakon onoga što se desilo. To je kao da nekom branitelju kažeš istinu da je zakurac branio zemlju i ginuo... radi čega, kad smo si sad svi opet kompići. Oću reći... nacionalistička mitologija je sranje nad sranjima ali ju narod guta ko u blowjobu.

    avatar

    01.03.2013. (20:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...