Komentari

severinomajkus.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • blogdogg

    čo muoj ča su tornali te u mrežu? back in zhe net!

    avatar

    28.02.2013. (16:36)    -   -   -   -  

  • Severino

    Nisu me tornali niti ima skorog izgledea. Za njih je glavno da su raskopali glavni vod i sada zjapie rupe bez igdje ikoga zivog vec punih mjesec dana.

    avatar

    01.03.2013. (14:39)    -   -   -   -  

  • severino

    Covjek pojeo dva sudruga i prijeti mu dozivotna robija za kanibalstvo

    Nikada u svojoj povijesti Covjek nije krenuo u neki svoj projekt tako smjelo kao sto to cini danas na svome opcem samounistenju.
    Jos kao poganin, on se prehranjivao tehnikom jaceg nad slabijim bicem, ali nikada nije lovio svoju zrtvu sve dok nije ogladnio.
    Trebala su proci mnoga stoljeca i tamom prekriveni evolutivni mileniji, da bi napokon stigao do viseg matrijarhalnog drustvenog razvoja, u kojem je vladala lovna suradnja i medjusobna podjela plijena.
    Bila je to i jedna od najduljih prahistorijskih epoha medjusobnog bratstva i zajednistva nad svim prirodnim dobrima, cijoj je analizi posvetio citav svoj zivot Henry Morgan proucavajuci sjeverno americka indijanska plemena.
    Pocetak njenog kraja, vjerojatno, se naslutio vec jednom prvom Mezopotamskom pregradom, odnosno zivotinjskim torom, kada je covjek shvatio prednost da se zarobljena zivotinja sacuva i za sutrasnju prehranu.
    Taj prostorni tor vise nije pripadao citavom plemenskom drustvu, vec je postao iskljucivo vlasnistvo jednog uzeg plemena, i time najavio epohu privatnog vlasnistva, zasnovanog na konkuretskoj snazi jaceg spola. Matrijarhalno drustvo opce suradnje sve vise ustupa prostore nadirujucoj patrijarhalnoj konkurentnosti prsatog muskarcine, koji, pored sto biva odgovoran za teske fizicke poslove, obrade zemljista i pregradijvanja, te ratnickih osvajanja novih prostora, kao i njihovim upravljanjem, covjek se razvio u danasnjeg vladara nad svim planetarnim drustvenim dobrima i nad cjelokupnim sretstvima proizvodnje, u mjeri u kojoj transcendentira u tek nekolicinu vladarskih mocnika. Ne vise kao ljudska bica, niti kao snazne prsate muskarcine, vec proste slabice ekonomske tiranine,podjednako nad zenskim i muskim rodom, nad ukupnim civilizovanim covjecanstvom.
    Taj politikanski prevtljivac, koji je milenijima kovao svoj suludi naum morao je naci nacin kako da se prvenstveno onemoci ta kolosalna snaga pohranjena u masama, koje su tokom dugih vremena postajale sve brojinije, sve snaznije i sve sposobnije proizvodjacke snage u svom opcem kulturnom i tehnoloskom dorastanju datih drustvenih epoha, od robovlasnistva, feudalnog sluganstva, do danasnjeg gradjanina, proleterskog skitnice, lumpen odpadnika vlastite skupine, stjerane u drumske razbojnike i svoje historijske kanibalne pretke zbog svog nasusnog prezivljavanja.
    Do jednog genija Michelangela, koji ce sa Sikstinjskih skela gadjati svojom trosnom cipelom svog papskog tiranina , i danasnja bezimena dama koja je, dostojanstveno pognute glave, tehnoloski dorasala do stupnja da majstorski sasije najfinije maske za 115 kardinalskih lakrdijasa, koji upravo potpaljuju crne i bijele dimove, smuckane sa onim osobnim, i nastavljaju sa kontaminiranjem djela tog omrznutog im stvaraoca.
    Sve da bi idividualnim kaznjavanjima bio zamaskiran onaj opci, kojeg provodi ta nekolicina tiranskih kukavica nad stotinama milijuna ljudskih dusa, cuvanih razjedinjene u rasnim, nacionalnim, vjerskim i idoloskim torovima , za potrebe vlastitih bakanalija. .

    avatar

    13.03.2013. (23:50)    -   -   -   -  

  • severino

    Zasto je to tako?
    Covjekov osrednji mentalitet biva jos uvijek suvise daleko, ili se jos vise udaljio od svoje ontoloske stvarnosti, da se danas zatice posve zagubljen na svom evolutivnom putu prema konacnom Covjeku.
    Jednom zakoraknuo u privatni posjed, on postaje i stvarna zrtva njegovog posljedicno klasnog sustava, koji drobi i melje u najsitnije dijelove njegovu iskonu zdravu narav; i drzi ga na raskrsnickoj provjetrini u vjecnoj dvojbi: povratka u svoju prirodnu animalnost, ili biti dalje gutan jednim kontradiktornim razvojem, ciji mentalni sklop daleko zaostaje iza tehnoloskog napretka, koji biva u posjedu malobrojnih sumanutim manijaka, i u dvojnoj namjeni: jedne opce ideoloske kontaminacije njenog proizvodjackog potencijala, i naporedo, razuzdanoj utrci eksploatacije ogranicenih prirodnih resursa, toliko nuznih za jedan stabilan egzistencijalni suzivot globalno bioloskih vrsta.

    avatar

    14.03.2013. (08:51)    -   -   -   -  

  • severino

    NOVE KULISE
    Kad se dvomilenijska drustvena satira jednom posve raspada, kad na trulim daskama preostaju tek njeni dronjci i zagusljvi smrad njenog dekomponiranog lesa, prepotentnom naumu jos uvijek preostaje parazitska narav i animalni poriv za dominirajucom, da se vrati u nove avanture, zakrpama da obnovi njene kulise, da se na modificiranu predstavu dovede svjezeg glavnog statistu, i satanovim fanfarama najavi novi repertoar otrcanim zabavnim vicevima, hranom za preostali gladni puk koji je izrastao iz njih.

    avatar

    15.03.2013. (11:49)    -   -   -   -  

  • severino

    PORUKA CITATELJU OVOG BLOGA
    NAKON 40 DANA POTPUNE TELEFONSKE I INTERNETSKE BLOKADE, PROUZROKOVANE JEDNIM GROMOM, KOJA JE NAPOKOM ODKLONJENA 12.OVOG MJESECA, PRISTUP MOM BLOGU JOS JE UVIJEK ONEMOGUCEN. PO SVOJOJ PRILICI PREOSTAO JE ONAJ LJUDSKI FAKTOR, U SVEMU TOME NAJSPORIJI I NAJNEOBJASNJIVI. SVI NAPORI DA SE PUTEM HELP BLOG.HR PONOVNO INSTALIRA MOJA NESTALA BLOGERSKA LOZINKA OSTAJU UZALUDNI. SRECOM JOS NIJE PRIPRIJECEN ULAZ JEDINO PUTEM PISANJA POD RUBRIKOM VLASTITOG KOMENTARA SA POSLJENJE STRANICE.

    avatar

    15.03.2013. (18:04)    -   -   -   -  

  • severino

    QUO VADIS
    Kao da je danasnji Covjek, svojim tehnoloskim dostignucima definitivno nadmasio samog sebe, i transcendentirao u ropotarnicu vlastite povijesti, tamo da ostane biljezen kao neobican bioloski egzemplar, medju svim ostalim vrstama, koje su nestale sa ove Planete.
    Ili rijecima velikog Einsteina: „ Bojim se da ce jednom tehnologija tako napredovati da ce zasjeniti odnose medju ljudima. Svijet ce imati generacije idiota.“
    Epoha nove povijesti, koju otvara veliki kontinent Novog Svijeta, gdje se radjaju prvi segmenti zdravog razuma,vec u toku tamosnjeg rata za nezavisnost SAD-a 1776., jos prije nego se pojavljuju na Starom Kontinentu u svome humanistickom obliku Utopijskog Socijalizma, tamo se radjaju „Veliki ocevi nacije“, Franklin, Jefferson, Tomas Paine, Madison, Washington i Lincoln, koji se ujedno mogu smatrati, uz osamnaesto stoljetne prosvjetitelje, devetnaesto stoljetnu Njemacku klasicnu filozofiju, Morganova i Darwinova antropoloska otkrica, inauguracijskim pionirima Marksove teorije Znanstvenog Socijalizma, kao sto to sam Marx tvrdi.
    Putujuci u danasnjim mislima tim velikim Novim Svijetom, sretat cemo pred izborne kandidate kao moguce nasljednike „velikih oceva nacije“, koji jos nisu upoznati sa osnovnim geografskim pojmovima zemaljkske strukture, da je Afrika zasebni kontinent, kojeg se vec podjarmljuje, zajedno sa ostalim globalnim kontinentima, geopolitickim dominacijama gotovo u toku cijelog proslog stoljeca. Sretat cemo ovdje 44 postotno stanovnistvo preobraceno u Scientologiju, u K K Kanove, u sektaska praznovjerija i do zubi naoruzane „Minut Mans-a“ za „samoobranu“ od vanjskog i unutrasnjeg neprijatelja, od masovnih ubica i samoubica. Od komunizma, kojeg se srame sto su ga njihovi Ocevi bas ovdje zaceli. Sretat cemo i jos one rijetko trijezne koji vec 123 godine stoje, kao jedini svjetski dostojanstvenici, aktivno i pasionirano na braniku Marksovog revolucionarno humanizma, upozoravajuci preostali svijet na totalitarnu imperiju ekonomske tiranije, koja je harala Starim kontinentom citavo 20. stoljece u obliku Hitlerovog i Staljinovog apsolutistickog nacional-fasizma, i cije se nalicje ovdje jos uvijek jeftino prodaje kao „nasa velika demokracija“.
    Sve u svemu, putujuci mislima Novim kontinentom, jos uvijek se ne moze gubiti vjera u njenog Novo Nastajuceg Covjeka, koji ce znati poslati u ropotarnicu povijesti vlastito klasnog huligana, za sva vremena.

    avatar

    15.03.2013. (21:56)    -   -   -   -  

  • severino

    TKO KOGA VOZA
    "vlada nabavlja automobile vrijedne 265,5 mil. kuna." G.I.
    Vozaju oni sebe a ne nas. Netko je bio reko':
    "Radi sto hoces i kako hoces, al' neces dokle hoces!"

    avatar

    15.03.2013. (22:51)    -   -   -   -  

  • severino

    Eta Lodi 16. ožujka 0:34
    Hvala i na ovom razgovoru.
    Otvorila sam blog inspirirana vašim blogom,
    http://www.facebook.com/l/tAQEJBryfAQGy7jqm5fPwHkpge5R-cRKTLZLhYwNGyhb3SA/ etalodi.blog.hr/, blog se zove ATTIMO,
    Stavila sam zasada neke kolumne iz 2008. i 2009. Imam tih tekstova puno, pa ću to polako objavljivati.
    U svakom slučaju radujem se poznanstvu i druženju. Do novog razgovora, susreta želim vam dobre vibracije u vama i oko vas

    ATTIMO
    blog.dnevnik.hr

    blog.dnevnik.hr/etalodi

    Povijest Razgovora Eta Lodi 1. veljača 8:44
    eto, još nešto...
    Eta Lodi 1. veljača 8:54
    Uz ovu kolumnu imam i sliku tog Jude, pa ću ju pričakti uz slijedeći mail
    Eta Lodi 1. veljača 8:58
    eto mojeg Jude
    Severino Majkus 14. ožujka 19:04
    FacebookCijenjena Eta Lodi, Tek sam danas uspio otvoriti vasu poruku.Uobicajeno zanosite svojom spisateljskom britkoscu.Posao cuvanja zivotinja i cescenja stanova jos jedino kao da pripada casnim osobama, koji ga s pravom zasluzuju. Doslovno u to vjerujem.
    Ne uspjevam vas prepoznati na temi bivse Jugoslasvije. Najme, ne mogu da u njene balkanske okvire stijesnim vasu osobu onako kako vi to mozete. No, svi smo srecom individualne jedinke.Veselit ceme nasi novi susreti. I ja vama zelim puno novih kreativnih dana. Srdacno, Severino
    PS Moj je komputer proradio ali jos ne sasvim . Moja je blogerska lozinka naprosto nestala iz nepoznatih razloga. Novu ne uspjevam dobiti.

    avatar

    16.03.2013. (09:55)    -   -   -   -  

  • severino

    Elita

    Tko je hrvatska elita – politička, kulturna, vojna, ekonomska...?

    Čini mi se da su to pekari, ugostitelji, šverceri, iznajmljivači apartmana, nogometaši, mesari, estradne zvijezde, po koji velečasni, bolje plaćene kurve, i naravno, dr Ivo Sanader. Jer svi su oni ugledni i utjecajni zbog toga što voze najmanje audi A4, imaju po neko malo bolje plovilo, vilu na atraktivnoj lokaciji i naravno na ruci često nose Rolex ili neki drugi sat čije cijene se ne spušta ispod 20.000,00 kn. Nametljiv i prepoznatljiv kriterij tko je hrvatska elita jest život u skupocjenom skorojevićanskom luksuzu i bludu. Nju, hrvatsku elitu, obavezno možete sresti okupljene na nedjeljnoj misi, skrušene, u stavu duboke kontemplacije, dok im se uši pune samarijanskim frazama o smislu života u odricanju, skromnosti i žrtvovanju, naravno da je sve začinjeno dozom mučeništva i patnje. Čim se raziđu s euharistije razmetanje s tradicionalnim statusnim simbolima nastavlja s još većom žestinom, jer oni su bogati, vrlo često izuzetno primitivni, a iza njih stoje njihove firme s političkim zaleđem.

    Poruka aktualne elite ovom društvu je jasna – kako doći do društvenog savršenstva, jer oni su prepuni socijalnog nagona ( u tome prednjači dr. Ivo Sanader), pa u toj nagonskoj borbi oni stradavaju tjelesno i moralno dajući se bespoštedno za više ciljeve i ideale – pravne države, vladavine prava i socijalne spokoje! Ako u to ne vjerujete pa zagledajte se u njih... u jednog Bandića, Čaćića, Rojsa, pa i naš ministre...oni su ugledni građani, svjetlo i sol ovog društva, koji se ne voze javnim prijevozom. To što se radi o praznom gigantizmu, malo tko mari. To što se pod elitom smatraju politički šalabajzeri, koga briga. To što vodeće kadrovske križaljke u rebusu zakonodavne, izvršne i pravosudne vlasti rješava uvijek dobrano nacugani Šeks, strateški je potez naše političke elite. Plod fantoma zvanog „hrvatska elita“ su poluobrazovani profiterski klanovi koji diktiraju ekonomsku politiku i drže pravosuđe u „šahu“, jer istodobno pravosudna elita što je na višem nivou stvari rješava po principu - „hajde, Cico zemljače, nemoj da zajebevaš.....učini kako sam ti reko, jer ode ti glava...“.

    I na kraju gdje se sabire hrvatska elita? U sapunici punoj glamura, ljubakanja, šampanjca, mita, kriminala, seksa, sitnih urota i zavjera onih koji imaju vlast, kapital i utjecaj. Mnogi od njih sjede u parlamentu, dižu ruku za zakone po kojima bi mi obični smrtnici trebali živjeti, potpisuju u naše ime razne deklaracije, ugovore, kompromise, slinavo i servilno dodvoravajući se jačim, moćnijim, utjecajnijima. Naša hrvatska elita nema zbog apatije, straha, i umora koji vlada u narodu, zrele buntovnike. Stoga nas ona takva kakva jeste, bez savjesti i odgovornosti vodi u novokomponirano robovlasničko društvo, u kojoj se naziru samo dva društvena sloja – mrtvaci i grobari, time da kako stari doista elitni hrvatski pisac Miroslav Krleža kaže – „mrtvaci se pokapaju, a grobari posluju s kamatnjakom.“
    (2009., Narodni list, Zadar)
    Oznake: Kolumna

    - 00:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #
    Alkohol u hrvata

    Paracelsus je nesumnjivo volio alkohol, kad mu je u 16. stoljeću dao ime prema arapskoj riječi „al-kuhl“, što u prijevodu znači jako fin. Pije se oduvijek, a danas na pojavu alkoholizma uobičajeno je biti tolerantan. Malo tko želi priznati da ta ovisnost postoje globalni problem, jer pije se sve više i više, ne samo na Zapadu, nego na primjer i u Kini, gdje su bile uobičajene ovisnosti od opojnih droga, a u skoro vrijeme raste sve više i više potrošnja i problemi zbog konzumiranja alkohola. Ta pojava sve je češće i u pretežno muslimanskom Bliskom istoku. No, što je s našom pijanom nacijom, koja je vodeće po nekim pokazateljima po tom oboljenju. Od 1952. godine Svjetska zdravstvena organizacija definira da je „alkoholizam bolest, a alkoholičar je bolesnik kod koga se zbog prekomjerne i dugotrajne upotrebe alkoholnih pića pojavljuje psihička i fizička ovisnost, zdravstveni problemi, obiteljski i društveni poremećaji.“ Ali, tko mari za suhoparne formule. Važno je zaliti ovu tešku čemernu hrvatsku svakodnevnicu, pa neka se u njoj javi barem kratkotrajna radost, ako od ničeg drugog onda barem od pijanosti. Nema zgode u kojoj se ne pije - kad se netko rodi, kad umre, kad se oženi, kad se razvede, kad se zaposli ili ostane bez posla, kad neki nogometaš zabije gol ili kad promaši, kad se slave rođendani, imendani, godišnjice, obljetnice, ma bezbroj je tih dana, događaja, susreta, zgoda koji daju povoda da se pije i pije i pije, „jer utjehe nema u vodi...“.
    Slom komunističkog režima u bivšoj Jugosliviji nesumnjivo je ostavio svoje razorne svjetonazorske posljedice. Društvo se kao vratilo na tzv. katoličke vrednote, koje su se nakon tolikih silnih prenemaganja o obećanoj duhovnoj obnovi, svele samo na nesmiljeni, nezasitni grabeš i bogačenje crkvene elite, dok mase tumaraju amo tamo, s ubijenim entuzijaznom i smislom za slobodu. A o moralu i suvišno je govoriti kad su sve uže perspek

    avatar

    16.03.2013. (21:30)    -   -   -   -  

  • severino

    Milanovicev cinizam
    „Iza nas je rat i razaranje.“
    Za to se nije znalo. A domoljubnu pljacku popala je amnezija sitosti.
    Preostala je sadasnjost zgrusane krvi,slanih suza i znoja, blatom pomjesani, zacinjeni obmanjujucim lazima, zabiberenim aromama vlade,
    Puk da ima na pretek hrane.

    avatar

    17.03.2013. (10:38)    -   -   -   -  

  • severino

    LABINSKA KARBONERA
    Hoce li iz ove zemlje, sa nestankom Cacica nestatati i cacizam, teskao je vjerovati.
    No, kao sto su labinski rudari znali svojevremeno uzviknuti : „KOVA JE NASA !“, izglednije bi bilo povjerovati, da se danas citava Istrija, po ugledu na svoje slavne oceve, iznova digne sloznim uzvikom: „ELEKTRANA JE NASA!“ Da time zastiti svoje europsko geopoliticko srce, ne samo od 20. stoljetnog klasicnog fasizma, vec i od cjelokupnog interesnog lobija danasnje europske korporativne nemani, koja nije nista manje zloprijeteca od ondasnje Mussolinijeve imperije.

    avatar

    18.03.2013. (14:20)    -   -   -   -  

  • severino

    PRIJEDLOG OSNUTKA NOVE SOCIJALISTICKE STRANKE NA TEMELJIMA MARKSA, ENGELSA, DE LEONA.
    Zasto jos jedna nova stranka u tom moru svjetskog ljevicarenja?
    Upravo zato sto se u toku vec drugog stoljeca natalozijo jedan debeli iskustveni sloj svega onog sto sociajlizam jeste i sto nije.
    Po njegovim znanstvenim utemeljiteljima Marksa, Engelsa i De Leona nedvojbeno slijedi :
    a/ da sociajlizam nije drzavno vlasnistvo,
    b/ da socijalizam nije prvi stadiji komunizma,
    c/ da se sociajlizam ne gradi pomocu reformi kapitalizma,
    d/ da socijalizam ne gradi neka njegova politicka avangarda stoljecima, kako bi ga konacno uzurpirala u vlastitu vladarsku kastu.
    Suprotno tome,za razliku kao zemlje od neba,kao dana od noci, kao istine od lazi, kao ljudsko od animalnog , kao povijesna vodilje od djecijih bajki, stoji:
    a/ da je socijalizam sveopce drustveno vlasnistvo prirodnih i proizvodnih sredstava,
    b/ da su uslovi socijalizma posve izrasli iz sazrelih kontradikcija kapitalčistickog nacina proizvodnje sa njenom raspodjelom,
    c/ da se sociajlizam stice revolucionarnim obratom koji sjedinjuje drustvenu proizvodnju sa njenom raspodjelom,
    d/ da uslovi socijalizma nastaju onog trenutka kada se nadvecvinske proizvodjacke mase ujedine, naporedo sa svojom politickom strankom, u jedan jedinstveni sindikalni pokret svih struka , uposlenih i nezaposlenih, te da se danom izborne pobjede proglasi Socijalisticka republika rada, njegovih proizvoda i njegove ravnopravne raspodjele medju citavim stanovnistvom zemlje.
    Tom izvrshno civilizovanom drusvenom revolucijom radja se i nova humanisticka klima, u kojoj se instantno tope sve institucije na kojima je lezalo klasno drustvo, njegovi organi prisile, manjine posjednika nad vecinski obezvlastenim masama, njene glomazne kriminalne birokratske drzave, njene „obrambene“ i osvajacke armade na krvavim osvajackim ratovima za novim trzistima, bez kojih ne moze opstati njena profitno proizvodjacka pohlepnost.
    Tom izvrsnom drustvenom revolucijom nanosi se potpuni kraj kompetitivnoj animalnosti, na kojoj je bila zasnovana milenijska epoha klasnog drustva, inaugurira se suradjujuca epoha novog Covjeka, koji ce konacno postati vlasnik proizvodnih dobara tehnoliskih dostignuca, kojima on napokom krece u opcu proizvodnju izobilja za sav ljudski rod.
    21. stoljece, nakon sto ukida bilo kakvu mogucnost drustvenog status quo-a, ono jos stavlja pred covjeka onaj dvosmjerni putokaz za njegovo moguce opredeljene:
    Prema humanisticko zdravo razumskoj epohi novog Covjeka ili povrat u njegovu iskonsku spilju.
    Najavite svoj aktivni pristup sa hrpom vlastitih sugestija putem ovog bloga ili tel 091 9296052

    avatar

    19.03.2013. (14:27)    -   -   -   -  

  • severino

    Nedostajuce jedinstvo
    Kad se jednom zavlada ljudskim stomakom, svi se njegovi preostali organi tome podredjuju. Njegovim se razumom tako diriguje u smjeru nadvladajuceg klasnog tiranina, njegovih interesa i njegove sumanute manjinske moci, prigrabljene u samom zacecu civilizacijske ere, zasnovane na privatnom vlasnistvu prirodnih dobara i cjelokupnih ekonomsko proizvodnih sredstava.
    Proizisle smo generacije tog drustvenog sustava, njegova smo razjedinjena djeca. Kao takvi puzemo ovom planetom kao glavna proizvodjacka snaga, koja pokrece taj cjelokupni ekonomski kolos svojim znanstvenim dostignucima, svojom evoluiranom inteligencijom, svojom fizickom i mentalnom snagom. Svojim znojem, krvlju i suzama, koji milenijima pokrece taj zupcanik sto obrce sve ostale pravne i moralne stecevine, zasnovane na animalnom prestizu malobrojnog ljudskog otpadnistva, ujedinjenom u drzavnickim nasiljnim institucijama, nacioinalistickih, ideoloskih, kulturoloskih i praznovjerskih kontaminacija nase masovne proizvodjacke snage, posve zakinute od vlastitog jedinstva, vlastitog htijenja, i od vlastite moci, da bi upravljali sami sobom, u svome interesu, koji bi ujedno predstavljao interes cjelokupno suradjujuceg covjecanstva.

    avatar

    21.03.2013. (15:55)    -   -   -   -  

  • severino

    I ne samo to i toliko iz nase
    CIVILIZACIJSKE NAGLAVE POVIJESTI, koju je stafetno dohvatio od zakrzljalog feudalno trkaca burzujski zemaljski i nebeski bog, pred nesto vise od 500 godina. Pocev od Americkih kontinenata,Australije, Dalekog Istoka, Afrike i vlastitog Starog Kontinenta, cistio je, harao i palio sve zivo sto mu se zateklo pred osvajackim cizmama. Sve to pod motom vlastitog civilizacijskog cinizma, sireci svoju krscansku sumanutu nakanu da njenim tamjanom posve zamagli i pokori sav Globus, te sam sebe nadomjesti u vrhovnog mocnika masovne eksloatacije prirodnih resursa. I nakon sto je ugusio u tim novim svjetovima sve tragove jedne od najdulje covjekove epohe, matrijarhalni prakomunizam, u kojem se ondasnje drustvo tako smjelo kretalo prema konacnici buduceg Covjeka, on ga pretvora u vlastitu nakazu gradjanskog demokratu,kojeg ce tokom daljnjih stoljeca pretvoriti u svoj eksploatirani objekt, proletera, lumpen nezaposlenog skitnicu, u obicno meso za metke svojih vjecnih osvajackih podviga, bez kojih on ne moze da opstane ni u toku jednog predaha. Da ga strogo ogradi u rasne,nacionalne, ideologijske, moralisticke i praznovjerne torove zbog njihove prakticne raspolozivosti na prigodnim bakanalnim izivljavanjima. Uzaludne su tu bile sve Hamletovstine, Donkihotostva, Michelangelova renesansna cipela, Zdravi Razum osamnajstog i devetnajstog stoljece, Dostojevskov Idiot i Nietzscheov Zaratustra.
    Taj zakrvavljeni, necovjecni zloduh, jase kukavicki na svom jos krvavijem reformatorskom sarcu, sve krivudavijim stazama 21. stoljeca, po onim istim rubovima dubokih strovalja u koje su nekad letjeli urodjenicki Angeli, predhodno salomljenih im krila.

    avatar

    21.03.2013. (21:54)    -   -   -   -  

  • severino

    Kraj povijesti ?
    Kad se pocetkom sedamdesetih burzujski kasapija osvjedocio da je njegov glavni istocni partnerski konkurent posve na svom izdahu, da on iznova postaje glavni globalni tiranin, ni casa nije se dvoumio da digne na noge svog ustajalog Chicago's Bad Boy-sa, da doda podpaljujucu sibicu svom prvom povjerljivom pijetlu Pinoche-u, i pod barjakom Demokracije da zadimi lomacu Chile-a, zapece Allende-a, Nerudu i tisuce dostojanstvenih dusa, proniklim na osvajackim krvavim najezdama, stila svoga staro kontinentalnog pretka. Te obratnim putem, sa novog u stari svijet da krene zaostrenim reganizmom, bushizmom, tamo da pokupi tacherizam, jelcizam, putizam i huanizam, kojima ce potpaliti sve lokalne lomace Globusa: Folclandske urodjenike, Engleske rudare, Rusku dumu, Irak koji lezi na nafti, Kinu koja obiluje novim milijardama gladnih usta.
    U tek cetvrt stoljeca da nabrekne hijenin klasni stomak korporacija do same ivice vlastito oligarskog rasprsnuca, na ocigled proizvodjackih masa, stjeranih reverzibilnim pravcem k iskonom kanibalu.

    avatar

    24.03.2013. (15:56)    -   -   -   -  

  • severino

    Kad se seprtlije gladne za moci dohvate corava posla.
    Graditelji takozvanog socijalizma u nerazvijenim zemljama Istoka, kao da nisu nikada bili u stanju spoznati onu znanstvenu cinjenicu, nad svim socioloskim istinama, il pak nisu htjeli, koju je otkrio Marx tada, pred gotovo jedno stoljece, da : „The growing perception that existing social institutions are unreasonable and unjust, that reason has becom unreason, and right wrong, is only proof that in the modes of production and exange changes have silently taken place, with which the social order, adapted to earlier economic conditions, is no loger in keeping. From this it also follows that the means of geting rid of the incongruities that have been brought to light, must also be present, in more or less developed condition,withim the changed modes of production themselves.“

    avatar

    24.03.2013. (22:07)    -   -   -   -  

  • severino

    Kad se seprtlije gladne za moci dohvate corava posla.
    Graditelji takozvanog socijalizma u nerazvijenim zemljama Istoka, kao da nisu nikada bili u stanju spoznati onu znanstvenu cinjenicu, nad svim socioloskim istinama, il pak nisu htjeli, koju je otkrio Marx tada, pred gotovo jedno stoljece, da : „The growing perception that existing social institutions are unreasonable and unjust, that reason has becom unreason, and right wrong, is only proof that in the modes of production and exange changes have silently taken place, with which the social order, adapted to earlier economic conditions, is no loger in keeping. From this it also follows that the means of geting rid of the incongruities that have been brought to light, must also be present, in more or less developed condition,withim the changed modes of production themselves.“

    avatar

    24.03.2013. (23:24)    -   -   -   -  

  • Mark

    DEMOKRACIJA
    Je veoma prosiren i rastezljiv pojam. Kod smisljenih drustvenih struktura ona biva glavno manipulativno sredstvo u iznalazenju probitka kroz svakidasnje spekulativne pore vlastitih interesnih cudi.
    Kod retardirane djece biva krpena lopta u tracenju njihovih ustaljenih navada.
    Ljudski zdravi razum je po nekad snije vidjenu u muzejima zooloskih eksponata.
    Osobno, je jos jedino haluciniram u Facebooku.

    avatar

    25.03.2013. (12:53)    -   -   -   -  

  • Pero

    PRIOPĆENJE ZA JAVNOST!



    HRVATSKO PRAVOSUĐE

    Predstavnik za proširenje Europske komisije Slovak Štefan Fule svjesno obmanjuje javnost i države članice EU tvrdeći da je Hrvatska ispunila sve obaveze u vezi s poglavljem 23 (Pravosuđe i temeljna prava). Istina je upravo suprotnost. Hrvatska je svjetski šampijon po broju kršenja ljudskih prava zbog dugotrajnosti sudskih postupaka i time nepostojanja pravne zaštite za pravne i fizičke osobe na njezinom prostoru. Europska komisija i njezin predstavnik svjesno krivotvore stvarnost kako bi poboljšali sliku svoje neuspješne politike.

    U prilogu se nalazi tekst pisma od 13.3.2013. upućenog predsjedniku Njemačkog parlamenta prof. dr. Norbertu Lammertu u kojem se još jednom objašnjava teško stanje u hrvatskom pravosuđu.

    Više o svemu možete pročitati i u našem Izvješću od 25.6.2012: http://www.jurpro.hr/index.php/novosti/8-izvjesce-o-stanju-pravosuda-medij skih-sloboda-gospodarstva-i-ljudskih-prava-u-rh .



    JURIS PROTECTA

    Zlatko Zeljko, predsjednik



    Komentar

    Ondasnji pravosudni ministar, nase istarske gore list, gospodin Simunovic, nije OTISAO !

    On je debelo nagradjen za svoj prilog definitivne kastracije te posljednje zaostale brane hrvatsko anakronog burzujskog pravosudja,koji je medju posljednjima stajao na putu tom novom drustvenom Atili, Gin-gis Kanu, Hitleru, Staljinu i Bushu, podvrgavajuci ga medjunarodnim zlocinackim korporacijama u njihovom kukavnom osvajackom naumu danasnjih globalnih razmjera, u takozvanoj epohi „Kraja Povijesti.“

    Obrana jedne beznacajne geografske Hrvatske u tom drustvenom poremecaju tektonike planetarnih razmjera, nalik je na obicne djetinje igrarije.

    Danas je posljedicno toga gasen ovaj blog. Sutra ce se gasiti te vase dobronamjerne igrarije. Vec prekosutra zaprijetit ce opci suton zdravorazumskom bicu, kao jedinoj Vrsti ove lijepe planete.

    Novi vatikanski poglavar nije slucajan da bi to i konacno preamenovao u sveopcu „dobrobit“ naseg danasnjeg krhkog, osakacenog svjesnog bica.

    Lijep pozdrav , Severino Majkus

    avatar

    27.03.2013. (15:05)    -   -   -   -  

  • Pero

    Nuovo governo, Grillo: “Bersani come padri puttanieri che prendono per il culo”
    Il portavoce dei Cinque Stelle scrive dopo poche ore dall'incontro tra il leader del centrosinistra e i capigruppo del Movimento in Parlamento. Il presidente incaricato da Napolitano, secondo il comico, è come "D'Alema, Berlusconi, Cicchitto, Monti" che "chiagnono e fottono"
    di Redazione Il Fatto Quotidiano | 27 marzo 2013
    Commenti (4465)
    PiĂą informazioni su: Beppe Grillo, Governo Bersani, Movimento 5 Stelle, Pier Luigi Bersani.
    Share on oknotizieShare on printShare on emailMore Sharing Services286
    Il presidente incaricato dal capo dello Stato per formare il governo, Pier Luigi Bersani? E’ uno dei “padri puttanieri che ci prendono per il culo” e che “chiagnono e fottono”. A scriverlo in un articolo sul suo sito è il portavoce del Movimento Cinque Stelle Beppe Grillo, poche ore dopo l’incontro tra lo stesso leader del centrosinistra che ha ricevuto da Napolitano il compito di cercare di formare un esecutivo e i capigruppo dei Cinque Stelle Vito Crimi e Roberta Lombardi. Bersani replica così: “Auguri ai salvatori della patria”. “Pensare di fermare l’intelligenza con gli insulti è come fermare l’acqua con le mani… aggiunge – Si può insultare se si sta fuori dal Palazzo, quando si sta dentro si deve decidere che cosa si vuole fare per paese”.

    Grillo riunirĂ  tutti i parlamentari Cinque Stelle dopo Pasqua, in un luogo da definire, che potrebbe essere fuori Roma. Dopo le consultazioni al Quirinale il capo del M5S non si è fermato a incontrare deputati e senatori e da alcuni di loro era arrivata una richiesta in tal senso. Non voglio interferire, avrebbe risposto Grillo, secondo quanto si apprende. Ma dai capigruppo è giunta adesso comunicazione agli eletti che Grillo vuole incontrarli. Sarebbe il secondo incontro dal momento delle elezioni. “Non so dell’incontro. Ma secondo me sarebbe una buona idea riunirsi con Grillo una volta al mese” ha risposto il deputato Roberto Fico.

    Ne è nato un piccolo caso. Perché oltre alla replica di Bersani ci sono anche quelle di alcuni esponenti del Pdl. “Ora mi presenterò prima alla commissione Speciale e poi in Aula – aveva giurato Alessandra Mussolini – per chiedere se anche Crimi e gli altri senatori del M5S condividano o meno le dichiarazioni di Grillo sui ‘padri puttanieri’. Se loro prenderanno le distanze, bene. Altrimenti chiederò che il presidente Grasso intervenga anche per valutare se esistono gli estremi per un’azione disciplinare. Non si può andare avanti così…”.
    Così è costretto a rispondere Vito Crimi. “Il blog di Giuseppe Piero Grillo – dice – è un luogo extraparlamentare e io non ho la veste per smentire. Ma io risponderò per quelle che sono le mie dichiarazioni”. La Mussolini, in caso di non smentita, aveva chiesto l’intervento del presidente del Senato Pietro Grasso affinché prendesse in considerazione un’ipotesi di sanzione disciplinare contro il capogruppo.
    Bersani, secondo Grillo, è come “i D’Alema, i Berlusconi, i Cicchitto, i Monti che ci prendono allegramente per il culo ogni giorno con i loro appelli quotidiani per la governabilitĂ “. Tanto è vero che l’esito delle consultazioni di Bersani con Viti e Lombardi è stata una chiusura totale dei Cinque Stelle a qualsiasi possibilitĂ  di far nascere un qualsiasi governo che non fosse il loro. “Le nuove generazioni sono senza padri – scrive Grillo – sono figlie di NN, dal latino ‘Nomen nescio: nome non conosco’. Sulle loro carte di identitĂ , sui loro documenti di lavoro, nei libretti universitari alla voce ‘figlio di’ risulta la sigla NN, figlio di nessuno, figlio della colpa, figlio di padre ignoto, figlio di vecchi puttanieri che si sono giocati ogni possibile lascito testamentario indebitando gli eredi”. E continua: “Non ci sono però responsabili conclamati della miseria, della mancanza di un futuro, di una qualunque prospettiva a cui sono stati condannati questi ragazzi. Nessuno ammette responsabilitĂ  di sorta. E’ opera del destino cinico e baro, dello Spirito Santo, della moderna divinitĂ  chiamata mercato che si manifesta all’improvviso come un nume iroso che chiede sacrifici umani. Lo sfascio ha origini soprannaturali, non è causa dei dilettanti, cialtroni, delinquenti che hanno smontato con determinazione e scientificitĂ  lo Stato italiano negli ultimi vent’anni”.
    Grillo prosegue con l’ennesimo attacco frontale ai partiti: “Quei padri che rifiutano ogni addebito del disastro nazionale, che percepiscono però vitalizi e doppie pensioni, gente canuta che non ha mai avuto il problema della disoccupazione e del pane quotidiano, è ancora qui, ancora a spiegarci come e perché siano le nuove generazioni, i choosy, i bamboccioni, i veri colpevoli – dice – A raccontarci la favola che affidandosi a loro, alla loro esperienza e capacitĂ  e senso dello Stato, si cambierĂ  il Paese. Questo dicono i padri puttanieri, quelli che hanno sulle spalle la piĂą grande rapina ai danni delle giovani generazioni. Q

    avatar

    27.03.2013. (19:33)    -   -   -   -  

  • Pero

    NASTAVAK OVOG BLOGA SLIJEDI NA NOVOJ POSTAVCI:
    http://severino-majkus.blogspot.com

    avatar

    28.03.2013. (17:07)    -   -   -   -  

  • Stric

    URBI ET ORBI

    Drskost webmastera, urednika i vlasnika ovog bloga (blog.hr) očitovala se u tome da nisu uopće odgovorili na nekoliko upućenih mailova na helpdesk, uredniku i samoj redakciji Danas.hr i traženja pomoći. Jednostavno su gluhi kao što su i slijepi.

    Novi Severinov blog je na http://severino-majkus.blogspot.com/

    Stric sa http://www.pula-online.com

    avatar

    29.03.2013. (21:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...