Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


 • borivoj

  Gorski vjetar
  blog
  Opis bloga

  Shvaćam ja tu novu ja, ako je ne poslušam i ne prihvatim, uzaludan će biti trud u mome spasenju. Spoznajem da će me izvući iz gliba koji još na me vreba iz prikrajka. “Okreni se budućnosti.” Čujem je kako mi šapuće svakodnevno

  avatar

  28.02.2013. (09:13)    -   -   -   -  

 • borivoj

  "LJEPOTA LICA NALAZI SE U LJEPOTI KARAKTERA".

  Arapska poslovica


  Dragi prijatelji,
  Kad Bog hoce da nam primjerom ilustrira sklad cinjenja i cina, onda On zgodi sinkronicitet izmedju pjesme iz "Bjele kule" i biti arapske poslovice. Zato, POMAKNIMO SE U SEBI, da sinkronicitet ne bismo dozivljavali kao cudo, negoli kao opce mjesto:
  42. DOK SE NE POMAKNES U SEBI

  Dok se ne pomaknes u sebi,
  ni Ja necu pomaknuti
  zvijezde iznad tvojega krova.
  Ne gubi vrijeme moleci Me
  da Ja to sam ucinim;
  jer Ja te cekam u cinu,
  nestrpljiv sto te nema u cinjenju.

  "Bijela kula", knjiga 36. Zapisala Vesna Krmpotic

  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni

  koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.


  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  28.02.2013. (09:14)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Ne znam šta tu nije jasno? Svog se siromaštva ne stidim - ja sam ga svojim radom stekao...

  Alkion @ Modesti blejz

  avatar

  28.02.2013. (09:16)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Hrvatsko književno društvo Croatian writers' association ToZlatomir Borovnica Jadranka Tarle Bojović borivojbukva@yahoo.com 71 More... Hrvatsko književno društvo

  Braće Fućak 5 a

  51 000 Rijeka

  HRVATSKA  Erste Bank broj žiro računa:

  2402006-1100509932

  na koju se uplaćuje članarina

  (Ime prezime i članarina za mjesec i godinu koju se uplaćuje napisati na uplatnici) ..... ( 01,02, 03 / 2013. primjer)  Na poziv na broj napisati ..vlastiti oib člana koji uplačuje

  HKD  Dana 27. veljače 2013. 21:35 Hrvatsko književno društvo Croatian writers' association je napisao/la:

  Poštovani članovi Hrvatskog književnog društva,

  kao što su mnogi od vas imali priliku doživjeti, najvažnije i najposjećenije aktivnosti HKD-a događale su se koncem 2012. godine i vezane su uz rad Kluba HKD-a, koji se nalazi u ul. Blaža Polića 2/III, na Brajdi. Tu se od listopada 2012. do danas svakog petka održavaju predstavljanja književnika, promocije njihovih knjiga, postavljaju se izložbe fotografija. Ključne aktivnosti u sklopu Festivala književnosti, i humanitarne akcije za malu Goranu na kojoj su bili učesnici gosti međunarodni i domaći književnici, te vrhunac naše međusobne suradnje i upoznavanja događao se upravo unutar prostorija Kluba.

  Osim odvijanja kulturnih sadržaja, u tom smo prostoru organizirali boravak i noćenje za goste iz Srbije ARTE , Bosne i Hercegovine, Slovenije, Zagreba. Na taj način smo uspjeli ugostiti književnike iz susjednih zemalja, što inače nebismo uspjeli, jer Grad Rijeka i Primorsko-Goranska Županija za naše aktivnosti u 2012. nisu izdvojili sredstva. Iz navedenog zaključujemo da je osnivanje Kluba opravdalo svoju svrhu i da je ta inicijativa u cijelosti opravdana.

  Međutim, Klub HKD-a producira visoke režijske troškove, koje nije lako podmiriti. Grad Rijeka nas obvezuje da mjesečno najam prostora plaćamo 1200 kn dok mjesečna visina troška potrošene struje, vode, plina, interneta, komunalnih naknada, odvoza smeća iznosi 800 kn. Ta smo sredstva dužni osigurati iz vlastitih prihoda ( članarine, donacije, sponzorstva ), jer, ponavljamo, dotacije iz Grada i Županije su za 2012. izostale.

  Ova problematika razmatrala se na Izvanrednoj skupštini HKD-a održanoj 25. siječnja i 2013. te je donešena odluka da se članarina plaća mjesečno i to: 50 kn za zaposlene, a 20 kn za nezaposlene i studente. Za članove izvan Hrvatske članarina iznosi 200 kn ili 30 eura godišnje.

  Nakon 6 mjeseci primjene ove odluke, izvršit će se analiza prihoda i rashoda. Ovisno o rezultatima, utvrdit će se daljnji način financiranja HKD-a i rada Kluba. Ukoliko se poveća broj članova HKD-a, mjesečna članarina će se moći smanjiti.

  Težimo ka tome da i dalje funkcioniranje HKD-a ima visoku razinu, da naši članovi objavljuju knjige, nastupaju na festivalima i književnim susretima te da i dalje predstavljaju svoje književne radove u Klubu i našem časopisu ''Književno pero''. Namjeravamo i dalje ugosti književnike i druge umjetnike iz zemlje i inozemstva, što sve ovisi i o financijskim mogućnostima.

  Molimo vas da uvažite ovu obavijest i Odluku Izvanredne skupštine HKD-a o članarini.

  Prema Statutu HKD-a plaćanja članarine uvjetuje članstvo u Društvu.

  Napominjemo da članovi mogu u jednoj uplati uplatiti i više od iznosa jedne mjesečne članarine, što će se uredno evidentirati i kontrolirati. Na Izvanrednoj Skupštini je donešena i odluka da se u Izvršna tijela društva birati samo renomirani književnici.

  S poštovanjem i uz lijepe pozdrav,

  Upravni obor HKD-a.

  Tajnik Fikret Cacan

  Dopredsjednik prof. dr. sc. Vasil Tocinovski

  Predsjednik Valerio Orlić

  U Rijeci, 27. veljače 2013.

  avatar

  28.02.2013. (09:20)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Hrvatsko književno društvo

  - Čast nam je pozvati vas na promociju knjige ''IZGUBLJENI KORACI '' korčulanskog pjesnika Srđana Duhovića u četvrtak
  28.02. 2013. u 19 sati u MK Ilinden, Matačićeva 5 Rijeka.

  O knjizi će govoriti prof. dr.sc. Goran Kalogjera, dr.sc. Vasil Tocinovski, Valerio Orlić i autor.

  Srđan Duhović rođ. 1956. u Žrnovu na otoku Korčuli, pisanjem se bavi dva desetljeća.
  Objavio je slijedeće naslove 1990. ''Dani do kraja'', Sarajevo
  1994. ''Sjena'', Split
  1998. ''Suton'', Rijeka
  1998. ''Život u sjeni'', Korčula
  2006 Izabrane pjesme na slovenskom naslovljen ''Život u sjeni''
  2008 ''Život u sjeni'' na makedonskom preveo dr. Vasil Tocinovski
  2012. ''Izgubljeni koraci'', Skopje

  Srđan Duhović je uvršten u Antologiju hrvatskog pjesništva otoka Korčule. O njegovom književnom radu pisali su prof. Goran Kalogjera, Milan Nosić, Vasil Tocinovski, Jadran Sterle, akademik Tonko Marojević, Luka Paljetak, Petar Šegedin...

  Srdačno,

  Za Hrvatsko književno društvo
  Valerio Orlić 098 18 17 012

  avatar

  28.02.2013. (09:21)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Hrvatsko književno društvo

  - Čast nam je pozvati vas u petak 29.02.2013. u 19 sati u KNJIŽEVNI KLUB, HKD-a, Blaža Polića 2/III Rijeka
  kako bismo vam predstavili knjigu dr. Vinka Ribarića
  ''Last Prince Consort of Havaii - Rab native de Dominis''

  O knjizi će govoriti prof.dr.sc. Vasila Tocinovskog i autor.

  Dr. Vinko Ribarić rođen 1933, u Banjolu na otoku Rabu, autor i koautor 20 knjiga. Knjiga ''Last Prince Consort of Havaii - Rab native de Dominis'' nagrađena je književnom nagradom ''Književno pero'' za knjigu godine u 2012. izvan naklade HKD-a.

  Srdačno,

  Za Hrvatsko književno društvo
  Valerio Orlić 098 18 17 012

  avatar

  28.02.2013. (09:22)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Poštovana/ni,

  Ovaj tjedan nudimo popularnu knjigu ponovno na hrvatskom tržištu:  Barbara Ann Brennan:
  SVJETLOST SE RAĐA  Cijena: 280,00 kn

  Internet cijena:

  252,00 kn  Prva knjiga Barbare Ann Brennan, bestseller Iscjeliteljske ruke, predstavila ju je kao jednu od svjetski najdarovitijih iscjeliteljica i učiteljica. Sada, u svojem dugo očekivanome novom djelu nastavlja započeto istraživanje ljudskog energetskog tijela ili aure - izvora našeg iskustva zdravlja ili bolesti. Razvijajući dalje svoje poučavanje i praksu pokazuje kako možemo napredovati i kao pacijenti i kao iscjelitelji razumijavajući i radeći s našom najtemeljnijom iscjeliteljskom snagom - svjetlosti koja izvire iz samog središta naše ljudskosti.

  Jedinstvenim pristupom potiče suradnju iscjelitelja, pacijenta i drugih zdravstvenih djelatnika, knjiga Svjetlost se rađa objašnjava ono što iscjelitelj opaža vizualno, auditivno i kinestetički te kako svatko od nas može sudjelovati u svakoj fazi iscjeliteljskog procesa.

  Otkrit ćete: kako svatko od nas može iskoristiti svoju urođenu moć iscjeljivanja sebe i drugih; potpuni vodič pacijentu za rad s icjeliteljem; sedam slojeva procesa iscjeljivanja; zapanjujuće nove spoznaje o energetskim interakcijama u međusobnim odnosima i kako kroz negativne obrasce prodrijeti do novih, pozitivnih ugovora s našim najbližima; presudnu vezu izeđu iscjeljivanja, kreativnosti i transcendencije... i još mnogo toga.  Knjige možete naručiti na:

  http://www.kupiknjigu.com

  http://www.kupiknjigu.com/p/svjetlost-se-raa/2 838/

  avatar

  28.02.2013. (09:24)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Mogu proći i godine prije nego Škorpion oprosti

  Škorpion je tvrdoglav znak koji teško oprašta. Često zbog toga zna prekinuti i prijateljstva jer u njemu tinja doza osvetoljubivosti, ali i da drugima pokaže da s njim nema šale. Mogu proći i godine prije nego progovori s vama. No Škorpion dobro reagira na bilo kakvu pomoć u uspinjanju na društvenoj ljestvici pa ako ih pozovete na pravi party ili ih upoznate s pravom osobom, imate šanse da će vam oprostiti jednom u budućnosti.

  avatar

  28.02.2013. (09:30)    -   -   -   -  

 • borivoj

  MEANDARMEDIA D.O.O.
  Petrinjska 51/3, Zagreb
  Tel: 01/4813022
  administracija@meandar.hr
  Is this email not displaying correctly?
  View it in your browser.  TVRTKO VUKOVIĆ

  TKO JE U RAZREDU UGASIO SVJETLO?


  SUDJELUJU:

  IVANA DRENJANČEVIĆ
  ANDREA MILANKO
  TVRTKO VUKOVIĆ
  MIROSLAV MIĆANOVIĆ (MODERATOR)

  KNJIŽNICA BOGDANA OGIZOVIĆA
  PRERADOVIĆEVA 5, ZAGREB
  SRIJEDA, 6. OŽUJKA 2013. U 13 SATI


  Tko je u razredu ugasio svjetlo? knjiga je u kojoj Vuković, polazeći od kritičke analize poučavanja Cesarićeve lirike u osnovnim i srednjim školama, polemizira s tradicionalnim pedagoškim metodama i s tradicionalnim pristupima lirici. Nadovezujući se na Bourdieuovu raščlambu školskog i akademskog sustava u Francuskoj, Vuković zaključuje kako u domaćem kontekstu te institucije, služeći se lirikom bilo kao nastavnim pomagalom, bilo kao prestižnom znanstvenom temom, oblikuju i proizvode subjekte podložne podjarmljivanju. Kao alternativu tome Vuković nudi nacrt za novi studij lirike i pritom u dijalog uvlači misao različitih mislilaca – Nancya, Derridaa, De Mana, Lacana, Dolara, Crtitchleya – čija čitanja zajedništva, dara, ekonomije, glasa, humora, otpora i drugog omogućuju da se poučavanje i proučavanje lirike zamisli drukčije, i to ne samo u svjetlu edukacijskih ili estetičkih, nego i u svjetlu političkih pitanja današnjice.

  O KNJIZI: www.meandar.hr

  WEB KNJIŽARA: www.uzitakitekst.com

  avatar

  01.03.2013. (16:10)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Hrvatsko književno društvo Croatian writers' association ToZlatomir Borovnica Jadranka Tarle Bojović borivojbukva@yahoo.com 71 More...
  Poštovani članovi, na sastanku je donešena odluka da zaposleni i svi koji primaju mjesečnu naknadu a to su i umirovljenici plaćaju članarinu 50 kuna mjesečno
  dok primatelji socijalne pomoć, nezaposleni i studenti plaćaju 20 kuna mjesečno
  takva odluka se provodi do revizije u 6 mjesecu.

  Srdačno,

  Upravni obor HKD-a.

  Dana 27. veljače 2013. 21:35 Hrvatsko književno društvo Croatian writers' association je napisao/la:

  Poštovani članovi Hrvatskog književnog društva,

  kao što su mnogi od vas imali priliku doživjeti, najvažnije i najposjećenije aktivnosti HKD-a događale su se koncem 2012. godine i vezane su uz rad Kluba HKD-a, koji se nalazi u ul. Blaža Polića 2/III, na Brajdi. Tu se od listopada 2012. do danas svakog petka održavaju predstavljanja književnika, promocije njihovih knjiga, postavljaju se izložbe fotografija. Ključne aktivnosti u sklopu Festivala književnosti, i humanitarne akcije za malu Goranu na kojoj su bili učesnici gosti međunarodni i domaći književnici, te vrhunac naše međusobne suradnje i upoznavanja događao se upravo unutar prostorija Kluba.

  Osim odvijanja kulturnih sadržaja, u tom smo prostoru organizirali boravak i noćenje za goste iz Srbije ARTE , Bosne i Hercegovine, Slovenije, Zagreba. Na taj način smo uspjeli ugostiti književnike iz susjednih zemalja, što inače nebismo uspjeli, jer Grad Rijeka i Primorsko-Goranska Županija za naše aktivnosti u 2012. nisu izdvojili sredstva. Iz navedenog zaključujemo da je osnivanje Kluba opravdalo svoju svrhu i da je ta inicijativa u cijelosti opravdana.

  Međutim, Klub HKD-a producira visoke režijske troškove, koje nije lako podmiriti. Grad Rijeka nas obvezuje da mjesečno najam prostora plaćamo 1200 kn dok mjesečna visina troška potrošene struje, vode, plina, interneta, komunalnih naknada, odvoza smeća iznosi 800 kn. Ta smo sredstva dužni osigurati iz vlastitih prihoda ( članarine, donacije, sponzorstva ), jer, ponavljamo, dotacije iz Grada i Županije su za 2012. izostale.

  Ova problematika razmatrala se na Izvanrednoj skupštini HKD-a održanoj 25. siječnja i 2013. te je donešena odluka da se članarina plaća mjesečno i to: 50 kn za zaposlene, a 20 kn za nezaposlene i studente. Za članove izvan Hrvatske članarina iznosi 200 kn ili 30 eura godišnje.

  Nakon 6 mjeseci primjene ove odluke, izvršit će se analiza prihoda i rashoda. Ovisno o rezultatima, utvrdit će se daljnji način financiranja HKD-a i rada Kluba. Ukoliko se poveća broj članova HKD-a, mjesečna članarina će se moći smanjiti.

  Težimo ka tome da i dalje funkcioniranje HKD-a ima visoku razinu, da naši članovi objavljuju knjige, nastupaju na festivalima i književnim susretima te da i dalje predstavljaju svoje književne radove u Klubu i našem časopisu ''Književno pero''. Namjeravamo i dalje ugosti književnike i druge umjetnike iz zemlje i inozemstva, što sve ovisi i o financijskim mogućnostima.

  Molimo vas da uvažite ovu obavijest i Odluku Izvanredne skupštine HKD-a o članarini.

  Prema Statutu HKD-a plaćanja članarine uvjetuje članstvo u Društvu.

  Napominjemo da članovi mogu u jednoj uplati uplatiti i više od iznosa jedne mjesečne članarine, što će se uredno evidentirati i kontrolirati. Na Izvanrednoj Skupštini je donešena i odluka da se u Izvršna tijela društva birati samo renomirani književnici.

  S poštovanjem i uz lijepe pozdrav,

  Upravni obor HKD-a.

  Tajnik Fikret Cacan

  Dopredsjednik prof. dr. sc. Vasil Tocinovski

  Predsjednik Valerio Orlić

  U Rijeci, 27. veljače 2013.

  avatar

  01.03.2013. (16:22)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...