Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • penelopa

    Imam mačka...i dolazi u trenutku odmah kad ga se pita: jesi gladan??

    Hahaha...ima 7 kg..mrcinica naša..

    avatar

    27.02.2013. (21:53)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Heh.... moja ima možda 2-3 kg.... ali vrlo je nabildana, bez problema ruši ogromne pitare.

    avatar

    27.02.2013. (23:19)    -   -   -   -  

  • klas

    Igniss: kaj ta mačka ruši?
    Piton007: da si mačak, ti bih ju imao.

    avatar

    28.02.2013. (10:44)    -   -   -   -  

  • Piton007

    Ja sam mačak... i želim jaku i pametnu ženu koja će mi naređivati i prigovarati, a ja ću ju ignorirati...

    avatar

    28.02.2013. (11:07)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @klas: pitar = lončanica za cvijeće.

    Jesam li upravo otvorio vrata trollovima za tvrdnje da ne mogu pisati o cijeloj hrvatskoj ako upotrebljavam dalmatinski sleng? Yes I have, baby!!!

    p.s. iz ovog posta se zapravo vidi nekakva cirkularna logika --- ako je odlučan vlasnik psa Alfa, a istodobno je i Alfa onaj koji ima osobine mačke, to znači da... mačke mogu trenirati pse?

    avatar

    28.02.2013. (11:20)    -   -   -   -  

  • Dante

    Svatko može biti Alfa samo treba oženiti svoju/svoga betu... :-)

    avatar

    28.02.2013. (12:22)    -   -   -   -  

  • JaneEyre

    Ja imam i mačku i psa i kad su skupa mačka se zapravo često ponaša kao vlasnik psa, trenira ga, maltertira, itd...plus što ga često istuče šapama mada je on puno jači od nje...

    eto, nešto za razmišljanje:D

    avatar

    28.02.2013. (13:05)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Dante: u osnovi da. Tako je funkcioniralo čovječanstvo kroz većinu povijesti, kada je prosječan muškarac u odnosu na prosječnu ženu bio mnogo više Alfa nego danas (i zbog poštovanja / kulture i zbog ekonomskih okolnosti / ona je ovisila o njegovoj zaradi i brizi za obitelj). Ne kažem da je to bilo idealno, ali za razliku od današnjeg, funkcioniralo je.

    @JaneEyre: da, viđao sam isto... zanimljiva misao :D

    avatar

    28.02.2013. (15:41)    -   -   -   -  

  • klas

    @Igniss: sviđa mi se dalmatinski sleng :)

    avatar

    28.02.2013. (19:17)    -   -   -   -  

  • liiiiik

    Ovo s grdobinom je odvratno.

    avatar

    01.03.2013. (00:33)    -   -   -   -  

  • Cakana

    pazi priče: http://www.forum.hr/showthread.php?p=43878662

    urnebesno, ovo će uskoro bit po crnoj kronici.

    avatar

    01.03.2013. (21:32)    -   -   -   -  

  • liiiiik

    @Cakana Pravi [ url=http://www.youtube.com/watch?v=gJpzssHsrho]Alfa[/url].

    avatar

    02.03.2013. (01:44)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Cakana: daaaaa...... opasnost, dominacija i nasilje su naj-napaljujuća stvar na svijetu (dok god su okrenuti prema drugima, naravno).

    A nasilnike je uvijek najteže ostaviti, za razliku od onih ljubaznih Beta tipova koji nude razumijevanje.... oobožavam kako je samo na prvoj stranici već pronašla sve moguće izlike da ne ode i da mu da drugu šansu :D

    avatar

    02.03.2013. (08:47)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss
    Na tweetu si objavio sta Hugo Schwyzer govori o porijeklu rijeci "asshole."

    To me je podsjetilo na jedan dobar savjet: nikada nemoj bilo kojoj zeni reci da je "bitch" tj. kuja bez obzira koliko to svojim ponasanjem zasluzila jer je rijec "bitch" lako zanemariti buduci da dolazi od muskarca koji je, po njenom misljejnu, patrijarhalan/straromodan/konzerva itd.
    Daleko je bolje reci joj da je "asshole" jer je ta rijec jednako primjenjiva i ma muskarce i na zene, pa ce tako imati puno veci odjek i puno ce ju vise stresti.

    Ovaj savjet je dala jedna pametna zena.

    avatar

    02.03.2013. (14:30)    -   -   -   -  

  • Cakana

    inače, mačke su kul :)

    a grdobina je ukusna na brujet :D

    vuče, dobar savjet ;)

    avatar

    02.03.2013. (14:40)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Cakana
    Hvala.

    avatar

    03.03.2013. (12:55)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    Ima jako puno istine u recenici da zena konstantno testira svog muskarca i provjerava tko je gazda. Ne treba zene za to kriviti niti im to predbacivati jer je to jednostavno tako, kao sto je i posve prirodno da muskarce privlace mlade, lijepe djevojke koje imaju skladnu gradju tijela, 0.7 hip/waist ratio itd.

    Zena provjerava da li je muskarac i dalje jednako onako cvrst, pouzdan, hrabar itd. kao sto se to njoj ucinilo kad je s njim stupila u vezu. Ovo je tzv. fitness testing.
    Istorijski i evolucijski gledajuci to je vrlo razumna taktika za zenu jer je ona ta koja snosi puno vece posljedice neke veze (trudnoca i podizanje djeteta na noge) nego muskarac, pa ona mora provjeriti da li je on i dalje najbolje sto ona moze uhvatiti na osnovu svojih kvaliteta (fizicke, emocionalne, intelektualne itd.). Osim toga, ovakav pristup omogucava da zene teze prema najboljim muskarcima i da se geni tih muskaraca prenose u slijedece generacije, sto je odlicno za ljudsko vrstu gledajuci sa evolucijskog stajalista. Drugim rijecima: “Your genes are assholes and they do not care about you.”

    Moje iskustvo je da bez obzira koliko zena govorila da je napredna po svojim shvacanjima, da zeli jednakopravnog partnera itd, to sve pada u vodu kad tako nesto doista i dobije. Svaka zena zeli imati muskarca koji je u svakom pogledu jaci od nje, samo ce vrlo mali broj njih to doista i eksplicitno potvrditi. I ovo je primjenjivo na kvadrat kod onih Sex i grad zena koje trebaju muskarca kao sto “riba treba bicikl” – zato one tako lako padaju na Igru (ako covjek uopce zeli imati takve zene u svom zivotu).

    Ako muskarac polozi fitness test sa 5+ tj. ako je i dalje cvrst i pouzdan, sve u redu.
    Ali, ako padne na jednom takvom testu, to nije dobro.
    A ako padne na dva ili vise, tada pocinje odbrojavanje na stoperici ako je rijec o braku sa modernom zapadnom zenom. Sto su njih dvoje duze u vezi/braku, to je odbrojavanje duze i muskarac ima vise vremena popraviti ono sto njegova zena misli da je problem. Ali, ako ne popravi onda u konacnici dolazi: “I love you, I’m just not in love with you” ili “ja sam nesreeeetna” ili “ovo je zahtjev za razvod; ubuduce cemo kumonicirati preko odvjetnika.”
    Ruzno, ali istinito.

    Prije nije bilo tako, nego su ljudi imali dozivotne brakove.
    Danas su neka druga vremena, i muskarci moraju toga biti svjesni ako odluce stupiti u brak o ozracju modernog zapadnog drustva.

    Moj mudri dida je znao reci: “Sine, zena te u braku cijelo vrijeme drzi jednom rukom za šiju. I cim ti paznja malo poopusti, kvrc! pod njezinom si kontrolom. Gotovo je.”
    Bio sam premlad, nisam vjerovao u te rijeci, nego u romanticnu ljubav jednakopravnih partnera, morske sirene i jednoroge. Poslije sam se opametio i progledao. Kao u poznatom aforizmu Marka Twaina: “Kad sam imao 14 godina, moj otac je tako malo znao o zivotu. Ali, kad sam navrsio 21 godinu, zacudio sam se kako je moj stari uspio toliko toga nauciti u sedam godina.”
    Steta samo sto je meni trebalo vise od 7 godina.

    avatar

    03.03.2013. (13:25)    -   -   -   -  

  • Putin

    inspirativno je razmisljati o tome kako se nesto ovakvo " http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.303.html:407659-Emotivna-ucena-najjaca -manipulacija " moze ugravirati u extra-kretensku igru koja ce ostaviti dozivotne tragove na mehkom zenskom srcu, a koji ce naravno omoguciti i mesnatom prijatelju da ostavi tragove.
    Taj zenin nagon za manipulacijom i testiranjem treba okrenuti u svoju korist, upotrijebiti njeno oruzje protiv nje.
    U svakom slucaju dosta poucan post, i ova tema bi se mogla dublje obraditi.

    avatar

    03.03.2013. (13:43)    -   -   -   -  

  • Putin

    i jos nesto.. ako kazes da je nasilje i dominacija napaljujuca stvar, zasto onda nasilje ne moze biti nekad kao rjesenje -- > "ako uspješno riješiš problem (hint:, umiljavanje, VIKANJE i NASILJEnisu među rješenjima) " ?
    Osobno nekad odreagujem agresivno kad me pokusava izmanipulisati (Ili testirati granice, ili isprovocirati ) sa tim da mi uskrati sex, 10 min nakon toga dobijem. Sta ima lose u tome ako se vikanjem ili nasiljem pokaze ko je gazda i tako je "dresiram " ?

    avatar

    03.03.2013. (13:51)    -   -   -   -  

  • liiiiik

    @Putin Ja sam osobno protiv nasilja. Ali jednostavno je fascinantno koliko žena trpi nasilje u vezi. I ne pričam "o neemancipiranim jadnicama", već o obrazovanim ženama koje imaju dobre poslove i ne trebaju nikoga da zaradi pare za njih. Naprosto uvijek imaju izliku i opravdanje za nasilno ponašanje njihovog psiho-Alfe. Pa makar i one bile žrtve.
    Protiv povišenog glasa (i pokoje psovke) nemam ništa. :) Ali i s tim treba imati stila i odmjerenosti.

    avatar

    03.03.2013. (23:15)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Vikanje i nasilje su u odnosu na hladan "don't give a fuck" stav bezvezni. Sam čin vikanja ili nasilja govori da si izgubio kontrolu. Žene viču jedne na druge.

    S tim rečenim, u vrlo rijetkim situacijama zagrmiti nije loše.

    p.s. "mesnati prijatelj" - izraz godine!

    Novi post: Jedi, moli, skončaj u Turskoj

    avatar

    06.03.2013. (13:23)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Etimologija feminizma

    avatar

    13.03.2013. (00:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...