Komentari

backpack-ski.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • nickname

    "Weedarenje"? Pa nije teško shvatiti što znači - ima i slikovitijih izraza za to. Ako je u Coloradu legalno, ne znači da je drugdje - pazi da ne ostane negdje u torbama koji listić pa da imaš problema kod povratka.
    Nego kad si prošao tolika skijališta, mogao bi za nas koji nismo i vjerojatno nećemo imati priliku otiči preko bare na skijanje baciti kakvu usporedbu sa malo bližim destinacijama, pa da barem možemo zamisliti kako to izgleda iz vlastitog iskustva. Na koje te skijalište u Europi najviše podsjeća Vail (a i ostala koja si posjetio) - veličinom, "konceptom" staza i samim subjetkivnim feelingom?

    avatar

    27.02.2013. (07:19)    -   -   -   -  

  • Backpack Ski

    Nemoguće je uspoređivati SAD s Europom jer je to nešto potpuno drugačije. Kao prvo snijeg je drugačije kvalitete i ovdje u SADu više briju na off piste i powder. Crne se npr rijetko kada sređuju ratrakom. Kao drugo, u Europi više briju na modernije, novije žice nego ovdje. Čak i Vail ima starije žice od mnogih skijališta po Italiji i Austriji. Treće, sama konfiguracija skijališta u SADu je uglavnom drugačija od većine skijališta u Europi. Većina ih je ovdje rasprostranjena na brdo iza brda iza brda... Kad smo kod Vaila, veličinom me podsjeća na npr Cortinu ili Alta Badiju, ali opet ponavljam - potpuno drugačija konfiguracija. I Cortina i Alta Badija i Vail su jako rasprostranjeni, ali na drugačije načine. Što se tiče težina staza, Vail je tu negdje u rangu s Cortinom. Onako srednje težak, ali s pristojnom količinom i težih staza.
    Ne znam kako drugačije da ih usporedim.

    avatar

    27.02.2013. (07:52)    -   -   -   -  

  • Backpack Ski

    I da, još jedna velika razlika: Ameri stvarno prate upozorenja uz staze o npr. ograničavanju brzine. Nema nekakvog prebrzog skijanja tako da i ja moram nerjetko potegnuti kočnicu. Kamikaza nema. Malo padova. I općenito gledano Ameri pokazuju jako dobro skijanje. Daleko su bolji skijaši od onih u Europi. Gušt je sjediti na žici i promatrati kako se ispod skija.

    avatar

    27.02.2013. (08:01)    -   -   -   -  

  • nickname

    Sasvim dovoljno za usporedbu, odmah se dobije i malo bolja slika o veličini samog skijališta. O uređivanju staza i filozofija - to mi je jasno, diktiraju ih prirodni uvjeti i da je takav snijeg u Alpama, lako moguće da bi i tu bilo slično.

    avatar

    27.02.2013. (08:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...