Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • borivoj

    “CILJ TRAGAOCA NISU MALE ILI VELIKE MOCI,
    VEC SAMOSPOZNAJA”. Maheshvarananda



    Dragi prijatelji,
    Ono ISTO u svim ljudima je svijest o Jednoti. Mi je zovemo ISTINA. Ali ta svijest boravi na razlicitim dubinama nasih bica. Pronaci tajno zrcalo za formulu JA SAM TI je neimarski poduhvat. U danasnjem tihovanju pjesma iz „Bijele kule” nam donosi metafore za ucinkovitu samospoznaju:



    27. HODALA SI UMOTANA U MOJU ZASTAVU

    Hodala si umotana u Moju zastavu,
    da bi te svatko mogao vidjeti u vlastitoj zastavi.
    No neki su te vidjeli, kako rekose, u tudjoj.

    Moja je zastava vijorno, vjerno, i tajno zrcalo.
    Pustio sam te da se prosetas u njoj,
    kako bi se ogledali slijepi,
    i oni, koji strahuju od vlastitoga odraza.

    Prosetala si preko pozornice,
    umotana u Moju zastavu,
    i neki su vidjeli vlastitu,
    a neki zastavu neprijatelja.

    Moja je zastava vijorno, vjerno zrcalo
    s tajnom vasega lica,
    kad se ono pred zrcalom i ne sluteci skida.

    „Bijela kula”, knjiga 52. Zapisala Vesna Krmpotic


    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni
    koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.


    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    26.02.2013. (08:06)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Odgovorpredsjedniku Hrvatskog novinarskog društva, gospodinu Zdenku Duka
    Smatramopotrebnim proslijediti medijima i ljubazni odgovor gospodina Duke, predsjednika HND-a (Hrvatsko Novinarsko Društvo) povodom našeg otvorenog pisma.

    Radise o djelu koje će svaki novinar, zahvaljujući znanju potrebnom u obavljanju posla, sigurno kvalitetno i nepristrano ocijeniti.

    Mi,kao aktivisti na terenu, možda imamo drukčije mišljenje od samih novinara, koje gospodin Duka predstavlja, ali to ćemo većprocijeniti prema novinskim člancima.

    "Poštovanigospodine Mihajloviću,

    pašto se ono kaže ispadate iz svake paštete, o kakvoj medijskoj blokadi vi govorite? Još malo i nekako sam siguran daćemo vas gledati na visokoj plaći u Hrvatskom saboru. Te Hrvatska televizija te Hrvatski radio te svi dnevni listovi ta Z1 te brojniportali...I predsjednik Josipović će uskoro za vas po popularnosti postati mala beba a vi biste htjeli još? Pa dokle, gospodineMihajloviću?

    Srdačnovas pozdravljam, Zdenko Duka, predsjednik HND-a"

    Bitićemo toliko slobodni i pokušat ćemo napraviti nekoliko komentara na ovaj kratki dopis.

    Prijesvega gospodinu Duki se nije obratio gospodin Mihajlović, nego Organizacijski odbor. Otvoreno pismo nije niti ideja niti djelo gospodinaMihajlovića, ali je na njega pristao i potpisao kao odgovorna osoba.

    Štose tiče paštete, nažalost, ne možemo se složiti s gospodinom Dukom. Naime, od izlaska prvog članka o našojinicijativi, 3. siječnja ove godine pa do danas, pojavilo se samo još dvanaestak članaka u velikim medijima. Bilo je puno višečlanaka na lokalnim medijima koji ipak, uz dužno poštovanje i zahvalnost na dobroj volji, ne mogu doseći potreban nivoinformiranja. Prilog na HRT-u je sigurno dobro došao, ali daleko je to od paštetinog sindroma, odnosno, bio bi dobro došao da jeemitiran na samom početku građanske inicijative "Referendumski ustanak", a ne pri samom njenom kraju. Dobro bi do&sc aron;ao ljudima kojizbog medijske nezainteresiranosti i nebrige nisu mogli saznati za mogućnost da imaju pravo sudjelovati u kreiranju budućnosti svojedržave, a samim tim u kreiranju svoje budućnosti.

    Činjenicaje da i danas ogroman dio pučanstva nije čuo za akciju i sve to, uz sramotno ograničavajući zakon o referendumu, dodatnootežava provođenje i uspjeh ove inicijative.

    Dirljivaje sigurnost gospodina Duke da bi se gospodin Mihajlović mogao okititi bogatom saborskom plaćom, pretpostavljam da mu je tako strana misaoda bi u Hrvatskoj mogao postojati čovjek koji želi napraviti nešto za svoju zemlju, i to još potpuno besplatno. Pretpostavljamda bi gospodin Duka bio šokiran kada bi saznao koliko nas je, koliko nas se svakodnevno smrzava na štandovima ili posvećuje tjednei tjedne nesebičnog rada za bolje sutra ove zemlje. I sve to besplatno, gospodine Duka, odnosno ne besplatno, trošimo i ono malo novacašto imamo. A sada će se sigurno dežurni dušebrižnici upitati tko stoji iza "R eferendumskog ustanka". Naravno, njima jeapsolutno strano da iza njega može stajati samo ljubav prema domovini i ljubav prema puku ove nesretne zemlje, pa se nećemo previšetruditi u to ih uvjeravati.

    Nijenam poznato da gospodin Mihajlović ima ambicije prema saborskoj plaći, ali teško da bi mogao napraviti veću štetu od ovihkoji tamo već jesu. Osim toga, s obzirom koliko nas je, mogli bismo napuniti Sabor i tisuću puta i, uvjereni smo, na opće zadovoljstvojer dokazujemo svaki dan da imamo na umu prije svega bolju budućnost naše domovine i našeg naroda.

    Akos takvim namjerama i djelom postanemo popularniji i od predsjednika države uvjereni smo da će i njemu samom biti drago. Pa zar nije on samgarant prvog članka hrvatskog Ustava koji, između ostalog, kaže: "U Republici Hrvatskojvlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana. Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika ineposrednim odlučivanjem.”

    Aako nas pitate "dokle", odgovor je veoma jednostavan: do kraja gospodine Duka, do kraja, do pobjede prava nad nepravdom, do pobjede narodnevolje nad silom manjine, do promjene pojma vlasti u pojam službe!

    Sštovanjem

    Organizacijskiodbor

    avatar

    26.02.2013. (08:08)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Lijep pozdrav,

    Podsjećamo Vas da će od srijede 27.02.2013. do nedjelje 03.03.2013. u Lovranu biti duhovne iscjeliteljice i učiteljice Monica Ussner i Kordula Schnur. One imaju duhovni centar u Beču "Grandmother Turtle- centar za tijelo, um i duh", u kojem rade individualna iscjeljivanja, grupna iscjeljivanja, te razne radionice.
    Njihov je učitelj Victor Barron- jedan od zaista posebnih iscjelitelja.
    One uče ljude korak po korak tehnikom kojom se pomaže na svim nivoima (emocionalnom, mentalnom, fizičkom i duhovnom). Svi mogu naučiti raditi prekrasna iscjeljivanja, jedino što im treba je da imaju ljubavi i vjere u Boga našeg stvoritelja, otvoreno srce, integritet i ljubav za čovječanstvo.

    U srijedu, 27.02. u 18:00h (cijena: 5 eura) održat će se predavanje i razgovor o njihovom radu, Victorovom radu i knjizi, radionicama koje će se održavati u Lovranu, promjenama na Zemlji kojima smo svjedoci, o ovisnim prizemljenim duhovima, novoj svjesnosti... (sve su to važne teme za ovaj period u kojem živimo).
    Vjerujemo da ćete naučiti mnogo stvari o kojima do sada niste čuli.

    *Ostala događanja:
    28.02. Individualna iscjeljivanja (trajanje cca.50 min.)
    01.03. Radionica "USKLAĐIVANJE DUŠE" od 10:00 - 17:00 h
    02.03. Radionica "ZDJELA ŽIVOTA" od 10:00 - 17:00 h
    02.03. Meditacija, iscjeljivanje i radionica "ZAŠTITA MAJKE KORNJAČE" od 18:30 - 21:00 h
    03.03. Radionica učenja i iscjeljivanja " 4-ta DIMENZIJA" od 10:00 - 17:00 h

    Sve ove radionice su zaista posebne i mogu pomoći Vama i drugima. Opširnije o radionicama i iscjeljivanjima možete čuti u srijedu 27.02. navečer u 18:00h ili možete nazvati na broj telefona 091/9259059 Doris

    Molimo Vas da se pridbilježite ako ste zainteresirani radi slobodnih mjesta.
    Hvala Vam!

    avatar

    26.02.2013. (08:09)    -   -   -   -  

  • borivoj

    DRAGI PRIJATELJI OSHA,

    OBAVJEŠTAVAMO VAS DA SE
    OSHO FESTIVAL ITALY
    ODRŽAVA JUBILARNO PO DESETI PUT.
    PRIDRUŽITE NAM SE!

    pogledajte

    http://www.oshoexperience.it/

    avatar

    26.02.2013. (08:10)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Otkrivamo kako nas država vara na dokumentima - lani nezakonito 'otela' građanima 23,5 milijuna kuna

    Kad god trebate izvaditi neki dokument, traže vas rodni ili vjenčani list ne stariji od šest mjeseci iako takav zahtjev ne stoji nigdje u zakonu. Na taj si je način država samo u 2012. potpuno nezakonito napunila blagajnu s čak 23,5 milijuna kuna
    Autor: Martina Pauček Šljivak Photo: Matija Vasiljevski Utorak, 12 Veljača 2013 13:29
    Koliko vam se puta dogodilo da trebate izvaditi neke dokumente, a da vas pritom traže rodni list, domovnicu, vjenčani list, s naglaskom da ne smiju biti stariji od šest mjeseci?
    Redakcija Dnevno.hr-a napravila je istraživanje i otkrili smo da se to događa svakodnevno, a to su nam potvrdili podaci iz Ministarstva uprave. Dakle, iako takvi zahtjevi nemaju nikakvog zakonskog utemeljenja država istovremeno na tome ubire veliku svotu novca.
    Trenutno je, naime, na snazi Zakon o državnim maticama iz 1993. godine koji propisuje da su potvrde i izvaci iz državnih matica trajne vrijednosti. Usprkos tome, samo su lani razne državne institucije na takav način od građana izvukle čak 23,5 milijuna kuna.
    - Zakonom o državnim maticama određeno je da su potvrde i izvaci iz državnih matica isprave trajne vrijednosti. Iz navedenog proizlazi da izvaci iz državnih matica i potvrde o činjenicama rođenja, sklapanju braka i smrti, nemaju vremenski ograničeni rok trajanja. Zahtjevi pojedinih tijela državne uprave da stranke radi ostvarenja nekog prava trebaju priložiti ispravu iz državne matice ne stariju od 6 mjeseci, nemaju nikakvog zakonskog utemeljenja - rekla je za portal Dnevno Suzana Grizelj, viša stručna savjetnica za medije iz Ministarstva uprave.
    Samo na rodnom listu zaradili 15,5 milijuna kuna
    Prema podacima koje nam je dostavila, tijekom 2012. godine izdano je ukupno 655.065 isprava iz matice rođenih, 184.493 isprava iz matice vjenčanih i 200.476 domovnica. Sve isprave izdane su na zahtjev hrvatskih državljana, a u ukupan broj izdanih isprava uračunate su i isprave koje se izdaju građanima nakon upisa činjenice rođenja u maticu rođenih (rodni list i domovnica) odnosno nakon upisa sklopljenog braka u maticu vjenčanih (vjenčani list).
    Upravo smo stoga provjerili koliko je točno lani bilo živorođene djece i sklopljenih brakova. Prema prvim rezultatima Državnog zavoda za statistiku u 2012. godini živorođeno je 38.951 dijete.
    Kad se ta brojka oduzme od ukupno 655.065 isprava iz matične knjige rođenih koje su izvađene lani, znači da su građani dodatno izvadili čak 616.114 rodnih listova, a za svaki izvadak potrebno je platiti 20 kuna biljega i još pet kuna za obrazac. To znači da je država samo na rodnom listu mimo Zakona o državnim maticama 'ubrala' oko 15 i pol milijuna kuna (15.404,850).
    Osim toga u 2012. je sklopljeno ukupno 18.966 brakova, dok je prema podacima Ministarstva uprave lani izvađeno čak 184.493 primjeraka vjenčanog lista. Cijena jednog primjerka je također 25 kuna, 20 biljega i pet za obrazac. Prema tome proizlazi da je na vjenčanim listovima država zaradila 4.138.175 kuna.
    Što se domovnica tiče, isti je postupak kao i za rodni list - vadi se po rođenju. Lani je izvađeno 200.476 domovnica, a rođeno je 38.951 dijete. Znači da je čak 161.525 građana ponovno vadilo domovnicu i na njima je država ponovno zaradila i to 4.038.125 kuna.
    Zadnja Promjena: Utorak, 12 Veljača 2013 14:13

    avatar

    26.02.2013. (08:10)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dobro jutro! .... zamislimo si kako skupaj pijemo kavo (ali čaj)

    Blagoslovi za dobro jutro

    Če bo ta blagoslov zadržan pri tebi, se bo vse skupaj končalo. Blagoslov deluje samo če vedno potuje dalje. Če si dobitnik blagoslova, pomagaj da deluje naprej tako, da boš ti vir za druge ljudi.
    Dobro jutro!

    Ko se zjutraj zbudim in vidim sonce, tiho rečem hvala Gospod.

    Blagoslovi vse, ki jih imam rad!

    Takoj se spomnim tebe
    in izgovorim molitev ljubljenim -
    naj blagoslovi posebej tebe,
    in naj te zaščiti pred skrbmi.
    Pomislim na vso to srečo,
    ki ti jo prinaša današnji dan.
    Ker nihče si je ne zasluži bolj od tebe.
    Počutim se dobro in toplo mi je pri srcu.
    ..
    Moje srce je zažarelo...
    Vem, da je Gospod slišal moje molitve za tebe, ker on sliši vse molitve.
    Poslano ti je devet angelov. Pošlji jih deveterici ljudi, vključno meni. Čez 9 minut se ti bo uresničilo nekaj dolgo pričakovanega.
    Verjemi!

    Pozdrav...Radost... Mir...

    avatar

    26.02.2013. (08:11)    -   -   -   -  

  • borivoj

    jedna od onih rekalama koja te tjera da se zamisliš



    http://youtu.be/Qo6QNU8kHxI

    avatar

    26.02.2013. (08:13)    -   -   -   -  

  • borivoj

    pozivamo Vas na riječku premijeru filma

    KLIP

    u četvrtak, 28. veljače u 20 sati

    premijeri će nazočiti redateljica filma Maja Miloš

    Provokativni prvijenac Maje Miloš intimna je priča o odrastanju,
    ljubavi, destrukciji i autodestrukciji u surovom okruženju. Maja Miloš
    sedma je redateljica koja stoji iza dugometražnog filma u Srbiji, a
    mnogi njezin film prvijenac svrstavaju u kategoriju novog srpskog
    filma. Klip je prepoznat među kritikom i brojnim festivalima kao
    izravan i kontroverzan pristup novoj internetskoj generaciji koja,
    osim što je okupirana novim medijima, radikalno prelazi granice
    nasilja i seksualnosti koje posebno dolaze do izražaja u umreženom
    društvu.

    Najavite svoj dolazak, rezervirajte svoje sjedalo do srijede, 27.
    veljače na 051/323261 ili na ulaznice@art-kino.org. Ulaznice,
    isključivo po potvrdi rezervacije, mogu se preuzeti najkasnije 30
    minuta prije najavljenog početka programa. Pozivnica vrijedi za dvije
    osobe.

    [image: Klip] Klip

    Klip nije još jedna priča o sazrijevanju i o tegobama puberteta. Maja
    Miloš dala je pošten i neosuđujući prikaz tinejdžera koje muče
    seksualni i društveni problemi. Film je seksualno i emotivno
    uznemirujući i u znatnoj mjeri prelazi granice. Jasna je...više

    Ukoliko ste greškom prijavljeni ili ne želite više primati newsletter,
    molimo vas da se odjavite.

    2013. (c) Art-kino Croatia, Rijeka

    avatar

    26.02.2013. (08:52)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Urugvajski predsjednik Jose Mujica o održivom razvoju:
    "Nalazimo se u začaranom krugu,
    moramo se boriti za jednu drugačiju kulturu življenja"

    N. Babić, vrijeme objave: Utorak - 08. Siječanj 2013 | 15:15

    Sitni poljoprivrednik, karizmatični senator, bivši vođa gerilske skupine Tupamaros ((pokret je dobio naziv po vođi ustanka Inka Tupac Amaru II, protiv Španjolaca u Peru-u) koji je za vrijeme diktature vojne hunte bio u zatvoru 14 godina, predsjednik Urugvaja – Jose "Pepe" Mujica je na konferenciji Ujedinjenih Naroda o održivom razvoju u Rio de Janeiru ('Rio+20') održao govor koji nema potrebu za bilo kakvim komentarom.

    "Kao vladajući, ovdje ćemo potpisati sve ono što od nas ovo jadno čovječanstvo očekuje. Međutim, neka nam se dozvoli da glasno postavimo nekoliko pitanja. Čitavo popodne se pričalo o 'održivom razvoju' koje je nužno kako bi ogromne mase izašle iz stanja siromaštva u kojem se nalaze.

    Na što mislimo pri tom? Na model razvoja i potrošnje koji imaju bogate zemlje? Još jedno pitanje. Što bi se dogodilo ovoj Zemlji kada bi i ovdašnje domorodačko stanovništvo imalo jednaki broj automobila kao Nijemci? Koliko bi nam kisika preostalo? Da li svijet danas posjeduje toliko resursa da 7-8 milijardi ljudi mogu održavati istu razinu potrošnje i razbacivanja kao bogate zapadne zemlje? Moguće, ali ne mislite li kako bi trebalo porazgovarati o tome?

    Stvorili smo društvo, u kojem živimo, koje je "dijete" tržišta i konkurencije i koje je u materijalnom smislu, takoreći, eksplodiralo. Ali, ono što je zamišljeno pod imenom "tržišna ekonomija" pretvorilo se u "potrošačko društvo". Sa sobom nam je donijelo globalizaciju koja je predviđala brigu o cijeloj planeti Zemlji. Vladamo li mi tom globalizacijom ili globalizacija vlada nama? Da li je moguće govoriti o solidarnosti, te kako smo svi jednaki u gospodarstvu koje se temelji na nemilosrdnoj kompetitivnosti? Dokle seže naše poimanje bratstva? Pred nama su epohalni izazovi. Kriza koja potresa svijet nije ekološka, ona je politička. Čovjek danas ne vlada silama kojih je bio tvorac u prošlosti. One danas vladaju našim životima.

    Mi ne dolazimo na svijet kako bi se "razvijali" u ekonomskom smislu. Rađamo se i trudimo se biti sretni. Život je kratak i bježi nam kroz prste i nijedno materijalno dobro ne vrijedi koliko život, i to je temelj svega. To što nam život prođe radeći kako bi trošili sve više, moramo zahvaliti potrošačkom društvu. Ako se uspori ili zaustavi potrošnja, usporiti će se gospodarstvo, a ako se uspori gospodarstvo nad nama lebdi duh stagnacije. Ali, upravo je hiperpotrošnja opasnost za našu planetu. Hiperpotrošnja proizvodi stvari koje kratko traju, jer ih treba prodati što više. Električna sijalica ne može trajati više od tisuću sati. Postoje one koje mogu trajati sto tisuća, dvjesto tisuća sati, ali se ne smiju proizvoditi, jer bi se ugrozilo tržište. I stoga mi moramo raditi i imati društvo sa stvarima za jednokratnu upotrebu.

    Nalazimo se u začaranom krugu. No, to je politički problem i navodi nas da shvatimo koliko je nužno da se borimo za jednu drugačiju kulturu življenja. Nije dovoljno vratiti se u pećine, niti praviti hvalospjeve povratku na staro. Ne možemo unedogled biti vođeni zakonitostima tržišta. Mi moramo upravljati tržištem. I zato, moje skromno mišljenje je da je taj problem političke prirode. Antički mislioci su govorili: "nije siromašan onaj koji ima malo, nego onaj koji uvijek želi više".

    Mi moramo razumjeti kako nedostatak vode i uništavanje okoliša nisu uzrok problema, uzrok je način života i civilizacija koju smo izgradili. To je ono što moramo preispitati; našu kulturu življenja.

    Ja dolazim iz male zemlje, koja je dovoljno bogata prirodnim resursima da bi živjeli u njoj. Moja zemlja ima nešto više od tri milijuna stanovnika, ali zato imamo 13 milijuna krava koje su najbolje na svijetu. Imamo 10 milijuna predivnih ovaca. Moja zemlja izvozi hranu, mlijeko i meso. Naša polja su obrađena skoro u cijelosti (90%). Moji drugovi su se dugo borili za osamsatno radno vrijeme i sad rade 6 sati. No, onaj tko radi 6 sati, naći će si drugi posao pa će tako raditi više. Zašto? Zato što mora plaćati rate kredita za motor, za dobar automobil. Plaća i plaća i na kraju je jedan stari reumatičar, kao što sam i sam, a život mu je iscurio kroz prste. Pitam se,da li je to smisao ljudskog postojanja?

    Razvoj ne smije uništavati sreću. On mora služiti ljudima da bi bili sretni. Mora služiti Zemlji, međuljudskim odnosima, brizi za djecu, prijateljstvu, da nas ne zakida za ono najosnovnije. Kada se borimo za okoliš, prva stavka u toj borbi se mora zvati: sreća svih ljudi."





    izvor(i): www.informarexresistere.fr

    -----------

    lp, boro

    http://budan.blog.hr/

    avatar

    26.02.2013. (16:32)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Josipović opisao Hrvate: Većina je spremna više kukati, nego zasukati rukave i raditi

    Zagreb, 26.02.2013., 14:29 Autor: D.M./M.B.

    Predsjednik Josipović ističe kulturu kukanja kao jednu od najvećih boljki hrvatskog društva. Većina je, prema njemu, spremna više kukati, nego zasukati rukave i raditi.
    Josipović o kulturi kukanja u HrvataPredsjednik Republike Ivo Josipović smatra da u Hrvatskoj vlada kultura kukanja, tj. da većina hrvatskih građana više kuka, nego što je spremna zasukati rukave.

    'Nažalost, jednu od velikih boljki našeg društva, pa onda i gospodarstva vidim u jednom teškom stanju koje je objektivno teško, ali i u jednoj kulturi koja se pomalo stvorila, ja je zovem kultura kukanja, kada je većina spremna više kukati, nego zasukati rukave i raditi', smatra Josipović.

    Rekao je to danas na skupu u Zagrebu u organizaciji Instituta za inovacije, tijekom kojega je održao izlaganje na temu 'Ključne pretpostavke za razvoj poduzetništva i novih vrijednosti u Republici Hrvatskoj'.

    >> Vrdoljak uvjeren da ćemo izvući ekonomski plus u 2013.

    Josipović kritizira Vladu: Investicijska klima je loša

    Ocijenio je i kako je investicijska klima u Lijepoj našoj loša te je Vladu pozvao da nastavi s promjenama takvog stanja. Administrativne zapreke, neučinkovito pravosuđe, nesređene evidencije, nerazvijenost neformalnih oblika financiranja, regionalna neujednačenost, porezno opterećenje, parafiskalni nameti, ali i loša javna percepcija poduzetništva - sve su to elementi loše klime prema Josipoviću.

    Aludirajući na ulagače iz arapskog svijeta, negodovao je što se za izdavanje raznih isprava trebaju prijeći tisuće kilometara, premda bi se mnogo toga moglo obaviti i putem interneta.

    'Prvi refleks na najavu investicije je - zaradit će na nama', rekao je i dodao kako se poslovni promašaji često u nas percipiraju kao kazneno djelo, čak i u dijelu pravosuđa

    'Poduzetničko divljaštvo' i korupcija

    Istovremeno, spomenuo je i 'poduzetničko divljaštvo', pod kojim podrazumijeva investicije kojima se, primjerice, ne vodi računa o utjecaju na okoliš te poduzetnike koji ne podmiruju svoje obveze prema državi i radnicima

    Upozorio je na brojne negativne ekonomske pokazatelje, a za korupciju je ustvrdio da je i dalje rak rana hrvatskog društva. Izražavajući nadu da će borba protiv korupcije biti nastavljena i nakon hrvatskog ulaska u EU, rekao je: 'Naše antikorupcijsko opredjeljenje nije i neće biti maskenbal, nego je to trajno opredjeljenje ove države'.

    avatar

    26.02.2013. (16:34)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Zlatomir Borovnica Jadranka Tarle Bojović borivojbukva@yahoo.com 71 More... 2 Attachments
    55.1KB

    SlideshowSave All to Computer Hrvatsko književno društvo

    - Čast nam je pozvati vas na tiskovnu konferenciju u srijedu 27.02.2013. u 11 sati u Ri-info
    kako bismo vam predstavili knjigu dr. Vinka Ribarića ''Last Prince Consort of Havaii - Rab native de Dominis''
    o knjizi će govoriti prof.dr.sc. Vasila Tocinovskog i autor.

    Dr. Vinko Ribarić rođen 1933, u Banjolu na otoku Rabu, autor i koautor 20 knjiga. Knjiga ''Last Prince Consort of Havaii - Rab native de Dominis'' nagrađena je književnom nagradom ''Književno pero'' za knjigu godine u 2012. izvan naklade HKD-a.

    Promocija će se održati u petak 29.02. 2013. u 19 sati u Književnom klubu HKD-a, Blaža Polića 2/III Rijeka.

    - U drugom dijelu predstavit ćemo vam korčulanskog pjesnika Srđana Duhovića i njegovu novu zbirku '' Izgubljeni koraci'' (2012.)
    O knjizi će govoriti prof. dr.sc. Goran Kalogjera, dr.sc. Vasil Tocinovski, Valerio Orlić i autor.

    Promocija će se održati u četvrtak 28.02. 2013. u 19 sati u MK Ilinden, Matačićeva 5 Rijeka.


    Srđan Duhović rođ. 1956. u Žrnovu na otoku Korčuli, pisanjem se bavi dva desetljeća.
    Objavio je slijedeće naslove 1990. ''Dani do kraja'', Sarajevo
    1994. ''Sjena'', Split
    1998. ''Suton'', Rijeka
    1998. ''Život u sjeni'', Korčula
    2006 Izabrane pjesme na slovenskom naslovljen ''Život u sjeni''
    2008 ''Život u sjeni'' na makedonskom preveo dr. Vasil Tocinovski
    2012. ''Izgubljeni koraci'', Skopje

    Srđan Duhović je uvršten u Antologiju hrvatskog pjesništva otoka Korčule. O njegovom književnom radu pisali su prof. Goran Kalogjera, Milan Nosić, Vasil Tocinovski, Jadran Sterle, akademik Tonko Marojević, Luka Paljetak, Petar Šegedin...

    Srdačno,

    Za Hrvatsko književno društvo

    Valerio Orlić 098 18 17 012

    avatar

    26.02.2013. (16:58)    -   -   -   -  

  • borivoj

    1 Attachment
    34.5KB

    Carlos Franklin (Kolumbija) - prezentacija rada
    Molekula, Delta 5/1

    Četvrtak, 28.02. 2012. u 19 sati

    U Rijeci će Franklin prezentirati svoj rad koji se temelji na videu, zvuku i crtežu te dio rada nastalog na dvotjednoj rezidenciji u Rijeci "Last place, my place" video instalacije koja se bavi komunikacijom gejeva putem mobilnih telefona i aplikacija referirajući se generalno na komunikaciju ljudi koja je izmjenjena jakim utjecajem novih medija.

    Carlos Franklin nekonvencionalni je multimedijalni umjetnik čiji je rad prošaran upitima drugosti: drugog jezika, države, religije ili drugog spola. Njegovi projekti su pedantni te umjetnička djela imaju hibridni oblik i time postaju iskustva koja su materijalizirana u instalacijama i performansima koji proizlaze iz razmišljanja o tijelu kao i o želji nametnutoj od strane medija i načinima na koje tehnologija posreduje teatralnosti između ljudi, tijela, kako riječima, tako i slikama.

    Carlos Franklin u Rijeci se nalazi na dvotjednoj Kamov rezidenciji koja se provodi pod platformom This is a Domino project, a koja se ostvarila u suradni s Drugim morem i Odjelom za kulturu Grada Rijeke. info: www.thisisadominoproject.org,

    Organizatori: Drugo more i Domino

    Program su podržali: Grad Rijeka – odjel za kulturu, Ministarstvo kulture RH

    avatar

    26.02.2013. (17:00)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Program izleta za ožujak 2013.


    Nedjelja, 03.03.2013.

    KASTAV – BREZA – KASTAV

    Polazak prigradskim autobusom s Delte u 8:10 sati za Kastav. Povratak iz Kastva za Rijeku u 14:00 sati, 14:35 i 16:55 sati.

    Grupa „C“ i „B“ – KASTAV – ZVIRIĆ – STANIĆ VRH (465 m) – BRAJANI – CARI – KASTAV (staza lagana, 11 km, 3 – 4 sata hoda). Vodič: Boris Knaus.

    Grupa „B“ i „A“ – KASTAV – JELOVČANI – KARAULA – BREZA – MAČKOV VRH (504 m) – ŠPAROŽNA JAMA – STANIĆ VRH (465 m) – BRAJANI – CARI – KASTAV (staza lagana, 17 km, 5 – 6 sati hoda). Vodič: Dražen Štifter.

    Nedjelja, 10.03.2013.

    TRADICIONALNI POHOD NA SLOVENSKI SNEŽNIK (1797 m)

    Polazak posebnim autobusom s Trga Bana Jelačića u 7:00 sati u pravcu: RIJEKA – MATULJI – RUPA – ILIRSKA BISTRICA – SVIŠČAKI. Povratak za Rijeku sa Sviščaka u 15:30 sati. Cijena prijevoza: 70 kn.

    Grupe „C“ – „B“ – „A“ – svi idu od Sviščaka prema vrhu SNEŽNIKA i nazad – prema svojim mogućnostima. Staza nije teška i prohoda se za 5 sati. Vodiči: Josip Jurasić i Dražen Štifter.

    NAPOMENA: Po povratku postoji mogućnost posjeta SLAPOVIMA SUŠEC ili VRHU KOZLEK.

    Nedjelja, 17.03.2013.

    LISINA – CRNI VRH (1031 m) – MALA ŠAPCA – VEDEŽ – RUKAVAC

    Polazak prigradskim autobusom s Autobusnog kolodvora na Delti u 7:00 sati prema MUNAMA (prije Žejana skretanje za Lisinu). Povratak iz RUKAVCA u 16:10 sati.

    Grupa „C“ i „B“ – od skretanja s ceste za MUNE – LISINA – RUKAVAC (staza lagana, 14 km, oko 4 – 5 sati hoda). Vodič: Boris Knaus.

    Grupa „B“ i „A“ – od skretanja s ceste za MUNE – LISINA – CRNI VRH – MALA ŠAPCA – VEDEŽ – RUKAVAC (staza nije teška, 6 – 7 sati hoda). Vodič: Dražen Štifter.

    Nedjelja, 24.03.2013.

    SENOŽEČE – VREMŠČICA (1027 m) – ŠKOCJANSKE JAME

    SLOVENIJA

    Polazak posebnim autobusom s Trga Bana Jelačića u 7:00 sati u pravcu: RIJEKA – MATULJI – RUPA – ILIRSKA BISTRICA – POSTOJNA – RAZDRTO – SENOŽEČE – ŠKOCJANSKE JAME. Povratak iz Škocjanskih Jama za Rijeku preko RIBNICE oko 16:00 sati. Cijena prijevoza: 70 kn.

    Grupa „C“ – Razgledavanje ŠKOCJANSKIH JAMA (oko 3 – 4 sata uređenim stazama). Vodič: Boris Knaus.

    Grupa „B“ i „A“ – SENOŽEČE – VREMŠČICA – ŠKOCJANSKE JAME (staza nije teška, oko 4 – 5 sati hoda). Vodič: Dražen Štifter.

    NAPOMENA: Kod razgledavanja ŠKOCJANSKIH JAMA treba biti jako oprezan! Postoji mogućnost zajedničkog posjeta podzemnim tunelima (s njihovim vodičima).

    Nedjelja, 31.03.2013.

    USKRS - Praznik

    /nema organiziranog izleta/

    ----------------

    lp, boro

    http://budan.blog.hr/

    avatar

    26.02.2013. (17:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...