Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


 • borivoj

  »NAJJACE SE MOZE OPECI NA HLADNO SRCE!«. Pajo Kanizaj  Dragi prijatelji,
  Moje iskustvo u kontaktu sa prirodom i kroz zivot na selu, i kroz planinarenje kao hobi, i kroz ucesce na Kampu ljubitelja prirode i drevnih mudrosti u Gozd Martuljku, je takvo da sam siguran da je metafora kojom se posluzila zapisivacica »Bijele kule« plod njenog meditativnog odnosa sa prirodom, a, mozda ju je ova objava zatekla pod krosnjom jednog beogradskog stabla. Do korijena se moze kroz vrata koja se otvaraju sa nutarnje strane:  102. KORIJEN JE U VAMA, KROSNJA OKO VAS

  Korijen je u vama, krosnja oko vas.
  U krosnji je cvat, plod, pticja pjesma.
  U krosnji je vjetar, miris, sum.
  U korijenu je korijen, u korijenu je korijen,
  u korijenu korijen.

  “Bijela kula”, knjiga 7. Zapisala Vesna Krmpotic


  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni
  koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.


  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  22.02.2013. (08:09)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Pismo čitateljice: 'Javljam vam se iz obećane zemlje - Hrvatske!'

  Zagreb, 21.02.2013., 20:21 Autor: A.E.

  U redakciju Dnevnik.hr javila se čitateljica s pismom u kojem je ironično zaključila da živi u obećanoj zemlji te se pita - 'ako Vlada krši prava radnika, što li će tek raditi privatni poslodavci?'.

  Dnevnik.hr)

  Ogorčena čitateljica, inače državna službenica, navela je kako joj plaća kasni 11 dana zbog čega je, uslijed neplaćene rate dopusnkog osiguranja, 'zaradila' opomenu iz HZZO-a. S ironičnim zaključkom da živi u obećanoj zemlji, čitateljica se pita - 'ako Vlada krši prava radnika, što li će tek raditi privatni poslodavci?'.
  Njezino pismo prenosimo u cijelosti:

  'Javljam vam se iz obećane zemlje državnih službenika Republike Hrvatske!
  Radim u Poreznoj upravi (spašavam šarane i ostale jestive životinje i svi mi zbog toga j*** mater) imam kredit, živim u podstanarstvu s plaćom od 4.500,00 kn - živim Hrvatski san-.
  Povod mog javljanja nije gore navedeno, niti to što sam jedna od 30.000 državnih službenika pogođenih uvođenjem nedovoljno testiranog centralnog obračuna plaća tako da vec 11-i dan čekam plaću bez ikakve isprike poslodavca (Liniću trebao bi se i ti malo zasramiti), naime povod moga javljanja je opomena od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje zbog neplaćene rate dopunskog zdravstvenog osiguranja u iznosu od 83,64 kune, a razlog tog kašnjenja je to što mi se rata dopunskog skida direktno s plaće prije isplate iste na moj tekući račun, eto čak ni banka nije još poslala opomenu.
  P.S. Svjesna sam da javnost ne voli državne službenike zato što provodimo zakone ove države i zato što imamo sigurno zaposlenje, ali isto tako nije u redu da to bude alibi ovoj Vladi da konstantno krši prava radnika i uredbama zaobilazi obveze potpisane kolektivnim ugovorom jer kad to čini Vlada, što li će tek raditi privatni poslodavci.'

  avatar

  22.02.2013. (08:11)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Mirjana,

  draga moja dušice, ja sam počašćen tom informacijom da ste
  u makedoniji razmatrali o mojoj knjizi. vremena su bremenita
  i teška, novaca se nema... autor knjige "gospodar prstenova"
  objavio je svoj rukopis i tiskao knjigu nakon dvadeset godina,
  čini mi se i bora stanković svoj pozorišni komad nakon isto
  toliko godina... ako skratim njihovo vrijeme tiskanja na pola,
  vjerujem da ću to realizirati u sljedećih deset godina... kako u
  nas vele: strpljen - spašen!
  tebi i tvojoj ekipi velike puse, zagrljaj i pozdrav. bratskoj a tako
  bliskoj makedoniji: golemi backi, backi, backi!

  vaš boro

  ----------------------------------

  From: Mirjana
  To: borivojbukva@yahoo.com
  Sent: Thursday, February 21, 2013 10:57 AM
  Subject: BORINA KNJIGA

  Boro, bato !
  Ruza je za tvoju dragu gospodju, a za tebe sledi poruka ispod slike:

  IDEJA da se tvoja knjiga Put je sam put, stampa u Makedoniji, bila je razgledana sinoc od malog veca "Dobra Volja" uz gorku tursku kavu. Konstatacija:
  1. Nakladnika ima kao gljiva posle kise:))
  2. Para nema kako i vode u pustinji:))
  3. Sponzora ima, pod uslovom da si dobra SPONZORUSA, a to podrazumeva: biti plavusa, imati 17-27 dod. i biti "radodajka" :))
  Ja ti bato moj, ne ispunjavam nista od navedenog. Isto i ostale clanice Veca. Za tebe-ne znam :))

  Cekajuci neku drugu mogucnost ostani u Miru sa svima i sa Samim sobom!

  Backi, backi, backi ...
  Prevod: puseeeeeeeee!

  =Mira Ljubov=

  Poslano s mog iPhone uređaja

  avatar

  22.02.2013. (08:25)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Skandal u Vatikanu: Je li papa otišao zbog izvještaja o bludu i korupciji?

  Vatikan, 22.02.2013., 08:02 Autor: I.D.

  Papa Benedikt XVI. odlučio se povući nakon unutrašnje istrage tijekom koje je obaviješten o seksu, ucjenama i korupciji unutar Vatikana, izvijestile su talijanske novine, citirajući neimenovane izbore.

  Talijanski list La Repubblica piše kako su 17. prosinca 2012. godine papi predana dva dosjea na gotovo 300 stranica koji sadrže 'izvještaj o nepodopštinama i pokvarenim ribama u Svetom Moru', prenosi The Guardian.
  'Tog je dana odlučio otići'
  Taj je dan, kada su dokumenti došli na njegov stol, Benedikt XVI. donio odluku o ostavci, odluku s kojom se dugo borio, navode objavljeni izvještaji. Međutim, službene potvrde u Vatikanu za ove navode, naravno, nema.
  >> Papa noćima nije spavao i odbijao je tablete za smirenje
  Članak u kojem otkriva detalje istrage La Repubblica je nazvala 'Seks i karijera, ucjene u Vatikanu razlog odustajanja Benedikta XVI.' Ovaj su skandal, piše list, istraživali 89-godišnji kardinal Jozef Tomko, 83-godišnji kardinal Julian Herranz i 83-godišnji kardinal Salvatore de Giorgi.
  Istraga VatiLeaksa
  Tri kardinala, uključujući i bivšeg šefa vatikanske tajne službe, zatraženi su da potvrde navode za koje se saznalo nakon objave povjerljivih papinih dokumenata u takozvanoj aferi VatiLeaks.
  Mutni poslovi u Vatikanu
  Među mutnim poslovima financijskih nepravilnosti u Vatikanu, list piše i o prevelikoj cijeni troškova za postavljanje jaslica na Trgu sv. Petra, o unutarnjoj borbi za vlast i novac, te spominje i tamošnje postojanje gay lobija.
  Papa odlazi 28. veljače
  Podsjetimo, Benedikt odstupa s dužnosti 28. veljače, a Vatikan ostaje pri tvrdnji da je odluku donio isključivo radi svojih godina kako je i sam naveo prilikom najave ostavke 11. veljače.

  avatar

  22.02.2013. (08:30)    -   -   -   -  

 • borivoj

  I KONJE UBIJAJU, ZAR NE NESRETNA ŽIVOTINJA SKONČALA U MUKAMA NA CESTI LIČ – LUKOVO

  NEBRIGA VLASNIKA

  Kobila izlegla mrtvo ždrijebe pa uginula na Ličkom polju
  Mještani su još u subotu primijetili blago iz kojeg je napola virilo neizlegnuto ždrijebe te zvali vlasnika koji je porekao da je kobila njegova

  Marinko KRMPOTIĆ
  LIČ » Davnih šezdesetih godina prošlog stoljeća veliki je hit bio film »I konje ubijaju, zar ne?«, sjajna filmska priča koja je kroz prikaz plesnog natjecanja govorila o bešćutnosti među ljudima i beskrupuloznoj želji za zaradom. Pola stoljeća kasnije stvari se ni za milimetar nisu promijenile, samo što ...

  iz novog lista

  avatar

  22.02.2013. (08:35)    -   -   -   -  

 • borivoj

  BOŽE POMOZI ČETIRI SATA TRAJALO ISPITIVANJE ŽIVAHNOG DALMATINSKOG FRATRA

  Hoće li fra Nimac vratiti novac?

  SPLIT » Istraga afere oko prodaje crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi te nestanka deset milijuna kuna od te transakcije sa župnog računa, došla je do samog kraja; puna četiri sata trajalo je ispitivanje fra Šime Nimca, prvoosumnjičenog u slučaju, na splitskom Županijskom državnom odvjetništvu. Fra Nimac je ...

  -----------

  iz novog lista

  avatar

  22.02.2013. (08:38)    -   -   -   -  

 • borivoj

  DR. MIRA DIMITRIĆ » PROFESORICA S EKONOMSKOG FAKULTETA U RIJECI O OPTIMALNOM UPRAVLJANJU OSOBNIM FINANCIJAMA U DOBA KRIZE

  Trećini građana prijeti siromaštvo

  Prema podacima Eurostata, stopa rizika od siromaštva u Hrvatskoj iznosi 33 posto. Više od 80 posto građana otplaćuje kredit za koji većina plaća više od polovine mjesečnih primanja, a procjenjuje se i da ih više od 70 posto koristi minuse na tekućim računima kao jako skupi kredit čija cijena doseže i do 12 posto godišnje

  Aneli DRAGOJEVIĆ MIJATOVIĆ
  Uslijed višegodišnje gospodarske krize građani su u sve težoj poziciji: prihodi padaju, a troškovi života rastu, pa se nedostaci u kućnom budžetu nerijetko »krpaju« skupim bankarskim kreditima, iz kojih se onda opet teško pronalazi izlaz. Prof. dr. Mira Dimitrić s Ekonomskog fakulteta u Rijeci bavi se složenim pitanjima ...

  -------------

  iz novog lista

  avatar

  22.02.2013. (08:41)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...