Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


 • borivoj

  Nemam niš protiv tuge, pogotovo ako je u sevdalinkama. Ja se više plašim apatije, pogotovo kad ju vidim kod drugih... Ali ne umijem biti sretan ako vidim da drugi nisu... a kad sam sretan onda želim dijeliti taj osjećaj u beskonačnost.

  Neverin @ Propria manu

  ------------

  komentar sa BLOG.HR

  avatar

  20.02.2013. (15:50)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Kardinal optužen za zataškavanje pedofilije: Ne žele ga da bira papu

  Rim, 20.02.2013., 14:30 Autor: T.Š.

  Bivši nadbiskup Los Angelesa Roger Mahony, čije sudjelovanje u konklavama peticijom želi spriječiti američka katolička udruga, nije jedini elektor optužen za zaštitu svećenika pedofila, ističu udruge koje zastupaju žrtve seksualnog zlostavljanja.

  Američka udruga Catholics United pokrenula je potpisivanje peticije kojom želi spriječiti sudjelovanje 76-godišnjeg Mahonya u izboru novog Pape. Prije mjesec dana Mahony, koji je bio nadbiskup Los Angelesya od 1985. do 2011., maknut je sa svih "javnih i administrativnih dužnosti", jer je prikrivao zlostavljanja što su ih 80-ih godina počinili deseci svećenika pedofila u njegovoj dijecezi.

  Dok teku pripreme za izbor novoga Pape nakon što se prošli tjedan Benedikt XVI. odlučio povući, udruge koje zastupaju žrtve svećenika pedofila ističu da ponašanje kardinala Mahonyja dokazuje kako Benedikt nije uspio zavesti red u Crkvi.
  >> Papa noćima nije spavao i odbijao je tablete za smirenje

  Mahony bi "trebao pokazati zdrav razum i držati se podalje od Rima", ocjenjuje Roberto Mirabile, direktor talijanske skupine za borbu protiv seksualnog zlostavljanja.

  Pristaše Benedikta XVI. ističu, naprotiv, da je on prvi Papa koji se stvarno suočio s problemom pedofilije u Crkvi, da se susreo sa žrtvama i pokrenuo donošenje propisa kako se takvo zlostavljanje ne bi ponovilo.

  "Vatikan je primio žalbe žrtava, otvorio istrage, smijenio svećenike koji su zlostavljali", kaže Marco Scarpati, direktor talijanskog ogranka međunarodne organizacije Epcat protiv dječje prostitucije i pedopornografije.

  Vatikan je lani održao prvu konferenciju na temu spolnog zlostavljanja u Crkvi na kojoj je okupio i žrtve i biskupe te psihologe iz cijelog svijeta.

  Nadalje, u svibnju 2011., Sveta Stolica zatražila je od svih biskupskih konferencija u svijetu da donesu mjere borbe protiv pedofilije, a do danas su na taj poziv odgovorile tri četvrine njih.

  Žrtve pedofilije drže da ni izdaleka nije učinjeno dovoljno. "Asplutno nismo optimisti", kaže Sue Cox, članica britanske udruge Survivors Europe koja je i sama bila žrtva svećenika pedofila. Crkva bi željela "aferu zatvoriti, a prošlost zataškati", kaže Cox.

  Skandal svećenika pedofila izbio je prije više od desetak godina, isprva u Sjedinjenim Državama. No drugi udar 2010., slijedio je valom razotkrivanja afera zlostavljanja u Irskoj, Australiji, u SAD-u i Njemačkoj.

  Vatikan je nedavno objavio da svake godine primi do 600 tužbi zbog slučajeva pedofilije koji sežu u 60-te, 70-te i 80-te godine. Uz kardinala Mahonyja ističu se još trojica kardinala kojih bi sudjelovanje u konklavama trebalo spriječiti, kaže Sue Cox.

  Kardianl Justin Francis Rigali (77), nadbiskup u miru iz Philadelphije. Službeno je napustio dužnost zbog poodmakle dobi, no udruga njegovo povlačenje tumači time da je u njegovoj nadbiskupiji 37 svećenika optuženo za pedofiliju.

  Belgijski kadrinal Godfried Danneels (79), došao je u žarište interesa javnosti prije tri godine kada je u njegovu domu zaplijenjen niz informatičkih dokumenata koji dokazuju da je pomogao prikriti stotine slučajeva pedofilije.

  Irski kardinal Sean Brady (73), koji je 16 godina bio na čelu Crkve u Irskoj, javno se ispričao u svibnju 2012. jer nije prijavio policiji zlostavljanja za koje je bio odgovaran svećenik pedofil u njegovoj dijecezi 70-ih godina.

  Udruge žrtava svećenika pedofila kao primjerice Snap, pozivaju Crkvu da objavi imena svećenika zlostavljača na internetu i naredi svim biskupima da sustavno prijavljuju takve slučajeve policiji.

  Robert Hoatson, čelnik američke skupine Road to Recovery (Put opravka) smatra da bi istinsko iskorjenjivanje pedofilije značilo "otpustiti sve biskupe koji su prikrivali zlostavljanja". (Hina)

  -------------

  lp, boro

  http://budan.blog.hr/

  avatar

  20.02.2013. (15:52)    -   -   -   -  

 • borivoj

  NALOG ZA UHIĆENJE PAPE BENEDIKTA ZA ZLOČINE PROTIV ČOVJEČNOSTI i NALAGANJA KRIMINALNE KONSPIRACIJE
  To:

  No pa smo prišli do razkritja misterija…..
  povijesne-istorijske, važne vijesti: papa Benedikt je odstupio da bi izbjegao uhićenje-hapšenje i zaplijenu bogatstva crkve prije Vaskrsa
  Globalna obavijest za medije i izjava Internacionalnog tribunala za zločine Crkve i Države (ITCCS)
  Brussels:
  Povjesno neviđena ostavka Josepha Ratzingera na mjesto pape ovoga tjedna potstaknuta je nadolazećom akcijom europske vlade da se izda nalog za uhićenje Ratzingera i javna zaplijena imovine i stečevina Vatikana i to do Vaskrsa.
  Centralni ured ITCCS u Briselu prisiljen je objaviti slijedeće detalje, a iz razloga iznenadne abdikacije pape Benedikta.
  1. U petak, 01. 02. 2013., na osnovu prikupljenih dokaza od strane pridruženog Građanskog suda pravde (itccs.org), naš ured je sklopio sporazum sa predstavnicima europskih nacija i njihovih sudova da se osigura nalog za uhićenje Josepha Ratzingera, odnosno pape Benedikta, za zločine protiv čovječanstva te nalaganja kriminalne konspiracije.
  2. Taj nalog za uhićenje je trebao biti dostavljen u ured “Svete stolice” u Rimu u petak, 15. Veljače-februara 2013. On je omogućavao spomenutim nacijama da zadrže Ratzingera kao osumnjičenog za zločine ukoliko stupi na njihovu suverenu teritoriju.
  3. Poslat je diplomatski dopis spomenutih nacionalnih vlada vatikanskom državnom sekeretaru, kardinalu Tarcisiu Bertoneu, u ponedjeljak, 04. Veljače-februara 2013., obavještavajući Bertonea o predstojećem nalogu za hapšenje pozivajući njegov ured na suradnju. Nikakav odgovor nije uzvraćen niti od kardinala Bertonea ili njegovog ureda; no šest dana kasnije, papa Benedikt daje ostavku.
  4. Sporazum između našeg Tribunala i spomenutih nacija uključivao je i drugu odredbu da bi se sprovela javna zapljena putem sudova tih nacija i to dobara i bogatstva rimske katoličke crkve s početkom na Uskrs, 31. Ožujka-marta 2013. Ta zaplijena bi bila popraćena kampanjom “Uskrsne ispravke”, a njome bi imovina katoličke crkve bila okupirana i vraćena građanima kao javno dobro kojim se određuje globa prema internacionalnom zakonu i Rimskom statutu internacionalnog kriminalnog tribunala.
  5. Odluka je našeg Tribunala i spomenutih nacionalnih vlada da se nastavi sa uhićenjem Josepha Ratzingera i nakon što napusti ured rimskog pontifikata pod optužbom za zločine protiv čovječanstva i kriminalnu konspiraciju.
  6. Slijedeća je naša odluka da nastavimo i sa terećenjem i uhićenjem naslijednika Josepha Ratzingera i to pod istim optužbama te da se sprovede tržišna zaplijena i kampanja ”Uskršnje ispravke” protiv rimske katoličke crkve, kako je i planirano.
  Završno, naš Tribunal utvrđuje da bi suglasnost pape Benedikta sa kriminalnim aktivnostima Vatikanske Banke (IOR) bila uzrok njegovog konačnog razrješenja od strane najviših dužnosnika Vatikana. No, prema našim izvorima, državni sekretar Tarcisio Bertone je prisilio trenutačnu ostavku Josepha Ratzingera i kao direktni odgovor na diplomatksi dopis koji se tiče naloga za uhićenje koji mu je upućen od strane spomenutih nacionalnih vlada 04. Veljače-februara 2013.
  Pozivamo sve građane i vlade da podrže naše napore da legalno i direknto razvlastimo Vatikan, d.d. i uhitimo njegove glavne predravnike i kler koji su učestvovali u zločinima protiv čovječanstva i još uvijek prisutnoj kriminalnoj konspiraciji, a da bi se zaštitila tortura i trgovina djece.
  Daljnje obavijesti o događajima vezanim uz kampanju ”Uskršnje ispravke” bit će izdate od strane našeg Ureda tijekom ovog tjedna.
  Objavljeno 13. Veljače-februara, 2013
  od strane Briselskog Centralnog Ureda
  Internacionalni Tribunal za zločine Crkve i Države
  prevela: Marijana Pontoni
  - više članaka o tome na webu International Tribunal into Crimes of Church and State (ITCCS) – Brussels: http://itccs.org/
  Roman Church admits the Pope’s Guilt: Joseph Ratzinger to Evade Justice and Hide out in the Vatican for his own legal immunity and “protection” Comments Off

  Posted on February 16, 2013 by itccs
  Exclusive Breaking News: Friday February 15, 2013
  12 midnight GMT

  An Urgent Update from the International Tribunal into Crimes of Church and State (ITCCS) – Brussels

  Rome:
  In a statement to Reuters today, Vatican officials announced that Joseph Ratzinger will remain a permanent resident of Vatican City after his resignation. Doing so will offer him legal protection from any attempt to prosecute him in connection with sexual abuse cases around the world, Church sources said today
  "His continued presence in the Vatican is necessary, otherwise he might be defenseless".
  This startling admission of guilt by the church is also a direct obstruction of justice, and lends more weight to the charge by the ITCCS and others that the Vatican has arranged with the Italian government to shield Ratzinger from criminal prosecution, in violation of international laws ratified by Italy.
  Commentary:
  The Vatican decided today to give permanent sanctuary to

  avatar

  20.02.2013. (15:59)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Commentary:
  The Vatican decided today to give permanent sanctuary to a proven war criminal by allowing Joseph Ratzinger to obstruct justice and evade prosecution for crimes against humanity. And the government of Italy is colluding in this abrogation of international law.
  This decision validates our claims about the criminal conspiracy surrounding Ratzinger and his Vatican co-conspirators. It also makes it clear that the Vatican is a rogue power that is flaunting every law to conceal its own criminality.
  In response, the ITCCS calls upon its affiliates and all people of conscience to use our upcoming Easter Reclamation Campaign to converge on Rome and the Vatican to force the extradition of Ratzinger from Vatican City, and place him and his accessories on trial for crimes against humanity.
  Commencing Sunday, March 24, 2013, our activists and others will begin an escalating series of Catholic church occupations and seizures of church property to bring about Ratzinger's extradition and reclaim stolen wealth from the criminal corporation known as Vatican Inc. – in the name of the legion of their victims, both living and dead.
  .. and from Kevin Annett – The Rat Scurries Back to Vat!
  Those whom the gods destroy, they first drive insane. Especially, it seems, in Rome.
  Why would the oldest and wealthiest institution on our planet deliberately prove what its critics say about it, by first tossing their leader, a proven crook, out of his office after he's threatened with arrest, and then giving him shelter to avoid prosecution? That's the kind of panic and illogic displayed by a junior document-shredder, not a credible or wise body of men.
  And that gives all of us hope.
  Rome's incredible admission that they can't have the Pope stand trial has strengthened our cause and legitimacy enormously, proving that no matter how big is your guilty opponent, provoking him for long enough will cause him to destroy himself by his own fear and stupidity.
  Protecting Ratzinger within the walls of the Vatican may halt justice for a moment, but it violates a basic rule of warfare, which is to never give your enemy a permanent focus for their attack. Ratzinger, the evil Emperor, now a permanent fixture in the Vatican? The absurdity of offering such an ongoing focus to the civilized world's hatred of catholic criminality is also a sign that the church is adrift and improvising. But it also shows how genuinely worried is the Vtaican about the legal offensive mounted by our affiliates, lawyers for torture survivors, and the International Criminal Court.
  The Vatican is pulling out all stops to keep Ratzinger out of court. Their loyal, one-man owned Italian media is assaulting the crap out of yours truly and our ITCCS these days, playing the "Deny, Distract and Discredit" strategy of any damage-controlling corporation.
  Tottering Liz Windsor, aka Queen of England, is making a special and unprecedented trip to Rome on March 6 to kiss the ring, or other parts, of the new CEO of Vatican Inc. And Italian President Napolitano is meeting with President Obama today in Washington to undoubtedly line up more American backing for the Pontiff – not that Obama needs much encouraging, having stood loyally behind Ratzinger's claim of "diplomatic immunity".
  But all to no avail, ultimately. When the Bloody Emperor stands naked, only our illusions keeps him protected and immune from the final accounting that is coming.
  The tornado that followed my first exorcism outside the Vatican in 2009, and the lightning that struck it on the day of Benedict's resignation, were not accidental. Joe Ratzinger should know from the history of his own former SS buddies that criminal institutions can run, but they can't hide – even behind all the wealth and pomp in the world.
  http://itccs.org/

  avatar

  20.02.2013. (16:00)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Dragi prijatelji konstelacijskog rada!

  Kratki i hladni zimski dani sa malo sunca idealna su prilika za kontemplaciju, za okretanje prema "unutra" i možda za rasvjetljavanje još ponekog zagonetnog kutka naše duše. Max i konstelacijska energija su vam na raspolaganju slijedeće nedjelje 24.2. u prostorijama Udruge s početkom u 10.00, uz topli čaj, naravno. Radionica će biti vođena na engleskom, uz pomoć pri prijevodu na hrvatski ukoliko bude potrebno. Prijave se primaju do petka navečer na Maxov ili moj email. Pri prijavi molimo navedite vaš broj mobitela. Svi detalji u privitku.

  S veseljem najavljujemo predstavljanje dvije novoobjavljene, krasno opremljene i s ljubavlju izdane Hellingerove knjige na hrvatskom koje će pomoći zimskoj kontemplaciji: "Meditacije" i "Nedjeljna razmatranja". Knjige možete kupiti na dan radionice ili direktno od izdavača.

  U privitku ćete također naći detaljnije informacije o programu edukacije za ovu godinu. Prijaviti se možete već sada za prvi modul u travnju. Rane prijave (makar i naznaka namjere) pomoći će nam u planiranju.

  Također podsjećamo na slijedeću tematsku večer 14.3.2013. sa temom RODITELJI I DJECA. Sadržaj ove i drugih večeri možete provjeriti na našoj web stranici, link http://harmonyinhumansystems.page.tl/Tematske-veeri.htm

  Javite nam se, pitajte, komentirajte, predlažite, sudjelujte, i prije svega, koristite se metodom sistemskih konstelacija da dođete do saznanja i uvida koji čine život bogatijim!!!

  Srdačan pozdrav

  Alemka i Max Dauskardt
  www.SystemicConnections.com
  Tel. 091 1266 545

  KONSTELACIJA – Udruga za psihološko sistemsku djelatnost
  http://www.facebook.com/Konstelacija

  avatar

  20.02.2013. (16:12)    -   -   -   -  

 • borivoj

  "ZIVJETI ZA DRUGE NIJE SAMO ZAKON
  DUZNOSTI NEGI I ZAKON SRECE". Marsel Prust  Dragi prijatelji,
  Katkad iza nemoci i neuglednosti cak i bezprizornosti vidjeti vrlinu poniznosti znak je dobrog duhovnog razvoja, znakovitih uvida i mudrosti. Nekada put do Boga vodi kroz trnje i kaljuge – ali bitna je istina i dobrota, pa je i njihova stalna pratilja ljepota neukaljana kalom i neizgrebana trnjem jer, na koncu, rijec je o nutarnjoj ljepoti koja isijava svjetlost duse:


  9. JA UMIJEM BITI NEMOCAN

  Ja umijem biti nemocan kao trava pod kopitom,
  ako vi pristanete biti nemocni sa Mnom,
  ako u Meni ne trazite moc, nego ljubav.

  Ja umijem biti strahovito neugledan,
  ako vi pristanete biti neugledni sa Mnom,
  ako u Meni ne trazite slavu, nego ljubav.

  Ja umijem sve zbog vas, ako vi budete umjeli
  zeljeti samo Mene, ma kakav se Ja cinio.

  "Bijela kula", knjiga 89. Zapisala Vesna Krmpotic


  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni
  koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.


  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  20.02.2013. (16:13)    -   -   -   -  

 • borivoj

  PISMO JEDNOG HRVATA,Jebena istina


  "Dragi moji političari,

  Uz životni standard kakav konzumiram, a vi mi ga pripremiste, ja
  stvarno ne znam koliko ću dugo živjeti pa evo odlučih da
  vam napišem pismo zahvale, kako ne bi bilo da vam nikad ništa
  konkretno ne napisah i ne rekoh.

  Bez obzira kojoj političkoj stranci pripadate, oporbi ili
  vladajućim, želim vam se zahvaliti što ste od jedne jake, industrijske,
  poljoprivredne, turističke zemlje...moje domovine Hrvatske... u samo 20 i kusur
  godina uspjeli napraviti, što bi narod reko - "Go kurac".

  Od žitne Slavonije ste uspjeli napraviti ledinu..."nogometno
  igralište"... na kom "utakmica" nije odigrana već 20 godina pa je
  korov preuzeo i naš i protivnički šesnajsterac zajedno sa centrom.
  Mora da ste ponosni na to? - čestitam vam!

  Čestitam vam i na tom što ste uspjeli sjebat drvnu industriju kraj
  živih šuma Gorskog Kotara i Like pa sad drvene stolice koje su
  napravljene od našeg drva kupujemo od Talijana...jer
  eto...oni to mogu, a mi ne.

  Čestitam vam i na tom što ste od svjetski poznate hrvatske
  brodogradnje napravili to da nas čisto veseli kad
  brodogradilište "3.Maj" sklopi ugovor u vrijednosti 800 dolara pa radimo kanue za
  somalijske naručitelje. Ponosim se s vama. Čestitam, uspjeli ste!

  Uspjeli ste i u tome da 90tih isisate sve novce iz naših domaćih
  banaka koje ste kasnije sanirali sa našim novcem a onda ih prodali
  strancima uz ogromne provizije za vas i vaše obitelji pa vam sada
  sinčići i kćerkice uživaju dok mi jedemo govna koja ste vi izasrali.
  Ponosim se sa vama...čestitam vam od srca.

  Uspjeli ste sjebat i poznate građevinske firme koje su radile po
  čitavom svijetu i zapošljavale po 15tak tisuća radnika. Naši
  građevinari su prije bili cijenjeni u cijelom svijetu...a
  danas?...danas ste od njih oformili građevinsko mafijaške
  organizacije koja jedna drugu koči i međusobno se kolju poput vukova
  nad plijenom, i to direktno za vašu korist...za vašu i vaših sinčića i
  kćeri.
  Ponosim se sa vama. Čestitam.

  Čestitam vam i na tome, što ste u ono malo državnih firmi što je
  ostalo, uspjeli ugurati svoje rođake pa sad nama običnim "malim"
  ljudima javljanje na javne natječaje u vezi dobivanja
  posla izgledaju kao sajens jebeni fikšn. Bravo. Čestitam. Ponosim se sa vama.

  Uspjeli ste sjebat kompletnu industriju...ne jednu...ne dvije
  tvornice...vi ste uspjeli sjebat do temelja kompletnu
  industriju...sve sve sve...i više od SVE. Zadnjeg kojeg sjebavate je
  kamenolom koji se bavi eksploatacijom bračkog kamena...kamena za kojim
  ludi cijeli svijet, baš vi ste uspjeli sjebat. Da ono što cijelom
  svijetu treba, nama ne treba - za to ste se pobrinuli vi. Čestitam.
  Ponosim se sa vama, al baš ono, što bi reko Edo Majka - pravo pravo!

  Kako ste sjebali industriju, tako ste sjebali i radnička odmarališta
  na moru. Ista ona u koje bi svake godine radnici sa svojim
  obiteljima za jeftine pare otišli na ta 2 jebena tjedna...2 tjedna
  mora...2 tjedna u kojima su padali romantični poljupci sa prvim
  ljubavima, negdje na Jadranskom moru. Danas si malo tko može priuštiti
  2 tjedna mora...a da nema romantičnih poljubaca na Jadranu, za to ste
  se pobrinuli vi.
  Čestitam vam. Ponosim se sa vama.

  Ponosim se sa vama, kada mi prijatelj...visoko obrazovan i
  stručnjak u svom poslu govori: - Stari, možda sam si uspio riješiti
  Kanadu! Mogu samo reći da ukoliko moj prijatelj i ode, Kanada će biti
  jedna sretnija zemlja. A vi? Ne brinite se, tu sam ja da se ponosim vama.

  Ponosim se sa vama, kada me moj prijatelj Mrki...inače
  zidar...nazove pa kaže: -Krule prijatelju... kud sve ovo ide u pičku
  materinu... suze mi na oči od muke idu! Mogu samo reći da je Kanada
  tužna što nema mog Mrkog. A vi? Ne brinite se...tu sam ja da se
  ponosim vama.

  Čestitam vam i na tome što ste nakon rata uspjeli
  isprintati papir sa 500 000 branitelja kao da smo ratovali protiv Kine
  i Indije zajedno, te u tu brojku ugurati sebe...svoje
  rođake...rođakove rođake...i od rođakovih rođaka rođake. Znam da je to
  za vas bilo jebeno, vrlo jebeno...mislim...ne rat...nego to sve
  papirnato sprovesti i napraviti...ne morate mi objašnjavati, pobogu,
  pa bar vam ja vjerujem.
  Znam da vam je bilo jebeno srediti si papire za vojne mirovine i
  činove...oh...pobogu...pa kao da je bilo lako tamo negdje
  1991...1992...sa BMW-om sletiti u jarak sa činom
  brigadira...pukovnika... jedno 80 km od prve linije.
  Mislim da sam ja jedini koji vas razumije i stoga se ponosim sa vama.

  Ponosim se ja sa vama i kad je u pitanju mladi hrvatski
  čovjek koji je tek izašao iz srednje škole jer osim što ništa ne zna
  raditi nigdje nema priliku i naučiti. To ste mu sredili vi. Bože kako
  vas volim i ponosim se sa vama.

  Najmanje 100 afera ste proizveli čija se materijalna šteta mjeri u
  MILIJARDAMA EURA koje ste sebi slili na razno razne
  bankovne račune Kajmanskog otočja i Ekvatorijalne jebene Gvineje čiji
  direktor banke ni ne zna da postoji Hrvatska, ali zna da postojite vi.
  Čestitam...i naravno...ponosim se vama.

  Ne mogu vam opisati koliko sam sretan što ste svojevremeno
  uzimal

  avatar

  20.02.2013. (16:24)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Ne mogu vam opisati koliko sam sretan što ste svojevremeno
  uzimali radnicima 2 i 4% od plaća i tako godinu i nešto...a sad ste
  digli i PDV na 25%. Nakon 20 godina sustavne pljačke i uništavačine
  uspjeli ste sjebat sve što hoda...puzi...gmiže...a rupe u državnoj
  kasi da čepimo mi? Opisati vam ne mogu koliko se ponosim vama.

  Čestitam vam i na ulasku u Europsku Uniju čije sam i sam
  standarde prigrlio odmah, pa sad dok cijela Europa spava, ja u 10
  navečer palim veš mašinu kako bi oprao veš po jeftinijoj tarifi struje
  čiju ste cijenu formirali ka da je ista 3 puta opasala Zemlju pa tek
  onda došla u moju veš mašinu. U ponoć kad Europljani sanjaju, ja se
  jebem sa centrifugom od veš mašine zajahavši istu kako mi ne bi otišla
  u hodnik. Ponosim se sa vama...kako ja tako i moja veš mašina.

  U samo 20 godina sjebali ste sve. Sve što se na hrvatskom jeziku
  izreći iz usta dade, vi ste sjebali. Niste vi uništili, vi ste
  SJEBALI. Kužite? SJE - BA - LI. Tim sjebanlukom, sjebali
  ste i malog poštenog čovjeka, koji sam sebi nameće da je nesposoban, a
  zapravo...PREŽIVJETI u ovoj hrpi govana koju ste vi izasrali, može
  samo nadčovjek...superčovjek...jebeni SUPERMAN.

  Moj Mrki je jednom na baušteli rekao: - Ništa im sveto
  nije, majku li im jebem lopovsku! - te nastavio raditi svoj 250satni
  radni mjesec.
  Oprostite mom Mrkom na psovanju...a i sam nisam siguran na
  koga je mislio. Nije na vas...jer vi ste iskreni i pošteni...zato se
  ja i ponosim vama. Čestitam vam!

  Vaš Krule"


  --------------

  lp, boro

  http://budan.blog.hr/

  avatar

  20.02.2013. (16:26)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Breza - drvo koje liječi

  Breza (Betula pendula) je bjelogorično vitko drvo prepoznatljivo po bijeloj kori.

  Raste u svim dijelovima Europe i Azije te je od velike važnosti u biljnoj medicini.

  Oduvijek je cijenjena u mnogim narodima diljem svijeta, a posebice kod Indijaca, Indijanaca i Sibiraca.

  U 12. je stoljeću sveta Hildegarda preporučivala cvjetove breze protiv rana i čireva sa sporim zarastanjem.

  U 16. stoljeću talijanski liječnik Mattioli otkrio je izvanrednu učinkovitost breze protiv kamenaca u bubregu i mjehuru, nazvavši je "stablom protiv bubrežnih bolesti".

  Breze iz Sibira poznate su po tome što na njima raste iznimno ljekovita parazitska gljiva čaga.

  Pročitajte više

  -----------------------------

  www.alternativa-za-vas.com

  avatar

  20.02.2013. (16:36)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Voda je naše bogastvo

  Voda je naše bogastvo - ne damo ga - poziv k aktivni vključitvi v javno razpravo in podpisu peticije

  Eko civilna iniciativa Slovenije poziva k aktivni vključitvi v prizadevanja, da imamo Slovenci dostop do pitne vode , ki ne bo sprivatiziran. Pitna voda je področje, kjer so veliki koncerni zaslutili možnost monopolnih dobičkov. Zato nastaja nova EU direktiva. Niso ogrožene velike države, saj le-te znajo zaščititi svoje državljane. Cilji so druge. Na žalost je med njimi tudi Slovenija.

  Zato je še čas, da državljanke in državljani povemo, kaj želimo s pitno vodo je poudaril tudi mag. Dejan Židan. V tem času namreč v EU poteka odločanje o privatizaciji vodnih virov (tudi pitne vode). Postavimo se na pravo stran in to je, da je voda last državljank in državljanov in ne države, ki lahko sprejme tudi napačne odločitve o njeni privatizaciji.

  Do sedaj je bila voda javna in skupna dobrina ljudi, ki je bila zastonj (skozi vodarino plačujemo le izgradnjo in vzdrževanje vodovodnega sistema), poslej naj bi postala tržno blago. Namera je zakrita v javno-zasebno partnerstvo, pri katerem naj bi vse članice EU razpisovale koncesije za oskrbo s pitno vodo v Uradnem listu EU. Skozi to obvezo članic bi korporacije dobile popoln vpogled na EU trg s pitno vodo.

  Več >>>

  Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Gape

  avatar

  20.02.2013. (16:37)    -   -   -   -  

 • borivoj

  poziv na akciju - molimo, dijelite linkove na otvoreno pismo koje se nalazi na mrežnoj i Facebook stranici Udruge FRANAK
  >
  Dragi/e

  u medijima možete pročitati najavu ministra Linića da Vlada namjerava ograničiti samovolju banaka i uvesti nekoliko mjera.

  Čini se da je Vlada počela uvažavati naše zahtjeve, dapače, čak koriste naše fraze.
  Ranije danas uputili smo otvoreno pismo Vladi, ministru financija i guverneru HNB-a, u kojem podržavamo naznačene mjere i napominjemo (predlažem: i podsjećamo na) postojanje EU direktiva i presude Europskog suda pravde koje Vladi nude pravno zaleđe za uvođenje mjera ograničavanja samovolje banaka, a koje zahtijevamo i našim amandmanima.
  Time želimo podržati ministra Linića te u javnosti stvoriti ozračje legitimiteta Vlade za adekvatno reguliranje samovolje banaka.

  Molimo Vas da nam se pridružite u akciji te da kroz svoje socijalne mreže na Facebook-u , Twiteru, i dr. dijelite linkove na otvoreno pismo koje se nalazi na mrežnoj i Facebook stranici Udruge FRANAK, čime želimo potencirati nastojanje udruge i stvoriti ozračje koje će Vladi olakšati donošenje odluka o uvođenju mjera koje zahtijevamo.

  http://udrugafranak.hr/index.php/obavijesti/item/512-otvoreno- pismo-udruge-franak-vladi-rh-i-ministru-financija-liniću

  Vaša nam je podrška važna i potrebna.

  Puno pozdrava,
  Udruga FRANAK

  P.S. Podsjećamo Vas da prikupljamo i potpise na peticiju na web stranici udruge te Vas molimo da informaciju i poziv na potpisivanje peticije dijelite kroz svoje socijalne mreže.

  ####
  ovi linkovi su navedeni, jer bez njih aplikacija ne dozvoljava slanje poruke. Mozete ih zanemariti.
  https://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=wwxKGQiSyE5A5zCNNAFyAQ_3 d_3d

  https://www.surveymonkey.com/optout.aspx?sm=wwxKGQiSyE5A5zCNNAFyAQ_3d_3 d

  avatar

  20.02.2013. (16:39)    -   -   -   -  

 • borivoj

  http://youtu.be/zKcUah2DJjE

  avatar

  20.02.2013. (18:30)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...