Dobro si ti to prikazala, makar ću ja samo onu zelenu salatu i vino (ne koristim ni mlijeko ni hanzir). Zbilja lijepe sličke iz Petzena, rado bih u onu brvnaru, a i one knedle se ne bi na mene priljepile nakon višesatnog langlaufanja ili uspona na Jungfrau ili Grossglockner. (Volim dobre stare holivudske filmove, znaju lupiti s vratima).
16.02.2013. (00:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
O da, o daaa, njamiiiii. Jako lijepo si to napravila i ufotkala. U neka davna vremena, dok sam se kućio, friško oženjen, kupih si dvije kuharice od akvizitera, na štandu. Ribe i kolači. Prvo što uradih je ta Pizza Lorena, kako ju je znao reklamirati neki naš proizvođač, mislim Ledo. Meni nema veze sa pizzom, no možda radi prodaje, marketinga.
Drugo, u ono vrijeme, po trgovinama nije bilo želea u listićima, za "hladni" žele, već samo onaj u prašku, koji se kuhao, pa onako vruć, nije bio pogodan za stavljanje u neke kreme, pjene, jer je razarao strukturu zračnih mjehurića. Tata se time snabdjevao u apoteci i neš vjerovati, znali su mi to dati na poklon, jer se to nije prodavalo, već su to upotrebljavali za sebe. Šta, kak, poima nemam.
16.02.2013. (07:00)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gogoo - hvala na ovako cjelovitom komentaru :-) , uopće ne sumnjam da bi iskoristio planine na najbolji mogući način. Tebi planinarenje, a nama prekrasne slike, tako nekako. :-)
Alexxl - hvala, hvala. :-) Ova lorena, kako god da je nazovemo, je stvarno fino jelo. A na priču o želeu sam odvalila... Viš kak danas mnoge stvari uzimamo zdravo za gotovo, a još donedavno su bile teško nabavljive. (Sad me to sjetilo na one beskonačne redove za kavu i deterdžent tamo ranih osamdesetih... Znam da je off topic, ali asocijacija je asocijacija.)
Fra Gavun - da, oblikom podsjeća na pizzu, ali tijesto je posve drugačije, a i punjenje. Pizza se radi od dizanog, a quiche od prhkog tijesta. Ne bi trebalo biti premasno, zapravo, vjerojatno ovisi o tome što i koliko staviš u nadjev.
16.02.2013. (12:41)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ovo jako dobro izgleda i mislim da cu isprobati uskoro. U light verziji bez ikakvog sira i slicnih mlijecnih proizvoda ;) Zapravo podsjeca me na omlet, ali zapeceni ;)
16.02.2013. (20:32)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Prvo, čestitam 200 000 posjeta (sada i više)! :)) Volim isprobavati nova jela, a uvijek preferiram ona jednostavna. Ovo jelo čini mi se vrlo zgodno. Vrlo rijetko radim jela sa mesom, pa ću isprobati vegetarijansku varijantu ovoga jela. Radila sam nešto slično, ali isprobati ću baš sa ovim tvojim receptom za tijesto (i ja uvijek "krpam" tijesta). :))
16.02.2013. (22:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Teobalda, hvala. :-) U pravu si, ovo je zgodno i jednostavno jelo i mislim da bi u vegetarijanskoj varijanti bilo odlično. I sama bih ga probala, da mi djeca jedu povrće, ali na žalost samo napikavaju po njemu.
16.02.2013. (23:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Prema sastojcima i kratkoči, čini mi se ovaj recept jako ukusan i fin i što je najbitnije, dosta je jednostavan. Lijepa brojka, mislim na brojač. Drago mi je da se tome toliko veseliš i da ti je drago da te posjećujemo. Laka ti noć i želim ti ugodne snove. Kissssssss.
16.02.2013. (23:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dobro izgleda ovo posluženo. Odavno sam sa svojih blogova uklonio brojače, mail od samoga početka nisam stvio ni na jedan. Također sam uklonio i navlake na twiter i ličnjak tako da mi nitko nemože "lajkati" (koja užasna naša izvedenica). Mogu mirno spavati bez laveža pod prozorom.
17.02.2013. (21:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Dobro si ti to prikazala, makar ću ja samo onu zelenu salatu i vino (ne koristim ni mlijeko ni hanzir). Zbilja lijepe sličke iz Petzena, rado bih u onu brvnaru, a i one knedle se ne bi na mene priljepile nakon višesatnog langlaufanja ili uspona na Jungfrau ili Grossglockner. (Volim dobre stare holivudske filmove, znaju lupiti s vratima).
16.02.2013. (00:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
O da, o daaa, njamiiiii.
Jako lijepo si to napravila i ufotkala.
U neka davna vremena, dok sam se kućio, friško oženjen, kupih si dvije kuharice od akvizitera, na štandu. Ribe i kolači. Prvo što uradih je ta Pizza Lorena, kako ju je znao reklamirati neki naš proizvođač, mislim Ledo. Meni nema veze sa pizzom, no možda radi prodaje, marketinga.
Drugo, u ono vrijeme, po trgovinama nije bilo želea u listićima, za "hladni" žele, već samo onaj u prašku, koji se kuhao, pa onako vruć, nije bio pogodan za stavljanje u neke kreme, pjene, jer je razarao strukturu zračnih mjehurića.
Tata se time snabdjevao u apoteci i neš vjerovati, znali su mi to dati na poklon, jer se to nije prodavalo, već su to upotrebljavali za sebe.
Šta, kak, poima nemam.
16.02.2013. (07:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fra gavun
To je nešto kao velika pič...nu, picetina. Jel premasno?:)
16.02.2013. (09:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kulerica
Gogoo - hvala na ovako cjelovitom komentaru :-) , uopće ne sumnjam da bi iskoristio planine na najbolji mogući način. Tebi planinarenje, a nama prekrasne slike, tako nekako. :-)
Alexxl - hvala, hvala. :-) Ova lorena, kako god da je nazovemo, je stvarno fino jelo. A na priču o želeu sam odvalila... Viš kak danas mnoge stvari uzimamo zdravo za gotovo, a još donedavno su bile teško nabavljive. (Sad me to sjetilo na one beskonačne redove za kavu i deterdžent tamo ranih osamdesetih... Znam da je off topic, ali asocijacija je asocijacija.)
Fra Gavun - da, oblikom podsjeća na pizzu, ali tijesto je posve drugačije, a i punjenje. Pizza se radi od dizanog, a quiche od prhkog tijesta. Ne bi trebalo biti premasno, zapravo, vjerojatno ovisi o tome što i koliko staviš u nadjev.
16.02.2013. (12:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lion queen
mljaccc, mora biti fino. gotovo da do mene miriši!!!
16.02.2013. (13:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kulerica
Je, Lion Queen, fino je. :-)
16.02.2013. (17:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sredovječni udovac
Pravio sam neke svoje varijante nakon što sam orginal vidio u nekoj kuharskoj emisiji na TV, ukusno i brzo
16.02.2013. (18:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ZlicaOdOpaka
Obožavam Quiche :-)).
Baš ono što si rekla, stavlja se što god ti padne na pamet :-)).
16.02.2013. (19:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Simplica
Ovo jako dobro izgleda i mislim da cu isprobati uskoro. U light verziji bez ikakvog sira i slicnih mlijecnih proizvoda ;)
Zapravo podsjeca me na omlet, ali zapeceni ;)
16.02.2013. (20:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
SvemirskePjesme
Prekrasna jela spravljaš...
16.02.2013. (20:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kulerica
Sredovječni udovac i Zlica - istomišljenici. :-)
Simple-minds - mislim da ti vrhnje ipak treba, mješavina vrhnja i jaja je osnova quichea - u svakom slučaju, provjeri.
SvemirskePjesme - hvala. :-)
16.02.2013. (21:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Teobaldin teatar
Prvo, čestitam 200 000 posjeta (sada i više)! :))
Volim isprobavati nova jela, a uvijek preferiram ona jednostavna. Ovo jelo čini mi se vrlo zgodno. Vrlo rijetko radim jela sa mesom, pa ću isprobati vegetarijansku varijantu ovoga jela. Radila sam nešto slično, ali isprobati ću baš sa ovim tvojim receptom za tijesto (i ja uvijek "krpam" tijesta). :))
16.02.2013. (22:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kulerica
Teobalda, hvala. :-) U pravu si, ovo je zgodno i jednostavno jelo i mislim da bi u vegetarijanskoj varijanti bilo odlično. I sama bih ga probala, da mi djeca jedu povrće, ali na žalost samo napikavaju po njemu.
16.02.2013. (23:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
teuta
Prema sastojcima i kratkoči, čini mi se ovaj recept jako ukusan i fin i što je najbitnije, dosta je jednostavan.
Lijepa brojka, mislim na brojač. Drago mi je da se tome toliko veseliš i da ti je drago da te posjećujemo.
Laka ti noć i želim ti ugodne snove. Kissssssss.
16.02.2013. (23:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
cookandplay
Odlično ti izgleda quiche! Fine su te pite....ipak mi one germknedle još ne idu iz glave :)
17.02.2013. (00:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
meni salata u ovoj kombinaciji ne treba ;)
17.02.2013. (00:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Violette
Sviđa mi se, baš ti hvala za ideju.
17.02.2013. (08:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kulerica
Teuta - thx. :-) Također. :-)
Cookandplay - joj, da, germknedle su odlične, ali u ime pristojnog ljetnog izgleda s njima je za ovu godinu gotovo.
NF - u biti i nije potrebna, ali malo izbalansira masnoću sira, šunke i špeka.
Violette - nema na čemu. :-)
17.02.2013. (11:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Angie Photography
wooow... e ovo izgleda zaista prepreeeedoooobroooo :) svakako ću provat ;)
17.02.2013. (13:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mocvara
... zac san ja to jelo zamisljala jakooo complicirano, a ovdeka vidin fullll jednostavno
17.02.2013. (15:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
blogdogg
a ja zakasnio na quiche...nema veze, sudeči po fotki, bio je mrak! mi lajk your pages!
17.02.2013. (17:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kulerica
Angie i Blogdogg - hvala. :-)
Močvara - vidiš, dobro je rušiti predrasude. :-)
17.02.2013. (20:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
carla
izgleda njamii :)
17.02.2013. (20:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
Dobro izgleda ovo posluženo.
Odavno sam sa svojih blogova uklonio brojače, mail od samoga početka nisam stvio ni na jedan. Također sam uklonio i navlake na twiter i ličnjak tako da mi nitko nemože "lajkati" (koja užasna naša izvedenica). Mogu mirno spavati bez laveža pod prozorom.
17.02.2013. (21:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
sve ti je dozvoljeno na mojoj stranici hehe
18.02.2013. (07:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...