Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • borivoj

    "KO KAZE DA CEMO BITI GLADNI?
    POJESCEMO SE ZIVI". Grafit



    Dragi prijatelji,
    Jednom davno sam u jednoj pjesmi, sad se vec i ne sjecam kojeg pjesnika ili pjesnikinje, procitao stih LIJEPO JE ONO STO NIJE RADI DIVLJENJA, pa me je malo zbunilo; poslije sam nauk o slojevitosti koliko-toliko "ugaglio", pa mi danas nije tesko razumijeti odnos prizora i sustine o kojem govori i pjesma iz "Bijele kule" za danasnje tihovanje:


    20. STOJIM KRAJ SVOJIH SARNIH ZVIJEZDA

    Stojim kraj Svojih sarnih zvijezda tako tih i priprost da ce vas to mozda zavarati, pa cete postaviti zvijezde na prijestolje prvenstva, a Mene ukloniti kao nekoga tko kvari sliku.
    Ne zaboravite, nebo se ne vidi od zvijezda, ni kuca od stanara.

    "Bijela kula", knjiga 63. Zapisala Vesna Krmpotic


    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi
    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.


    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    13.02.2013. (08:07)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Kako delati stvari, ki jih morate

    Ste se kdaj zalotili, da ne delate tistih stvari, ki bi jih morali, da bi se počutili bolje? Veste, da bi vas joga sprostila, vendar greste raje ven na pijačo. Radi bi živeli bolj zdravo, pa se ne morete lotiti telovadbe in zdrave hrane, zato še naprej jeste nekvalitetno?

    Zakaj sabotiramo sami sebe? Zakaj je tako težko začeti nekaj, po čemer se bomo počutili bolje? Pred vami je nekaj nasvetov, kako spremeniti "moram" v "želim si" in se pri tem še zabavati.

    Nehajte kriviti sebe
    Ne krivite se za stvari, ki ste jih naredili ali jih niste naredili. To ni več pomembno. Pomemben je samo sedanji trenutek, sedaj in nič drugega. Z vsakim vdihom in izdihom je nova priložnost za spremembo. Sprejmite vse, kar ste naredili in niste naredili. Pustite smiljenje samim sebi, naredite spremembo in pojdite naprej.

    Več >>>

    Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Gape

    avatar

    13.02.2013. (08:13)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Gljiva koja obnavlja živčani sustav

    Gljiva neobične vanjštine glavni je sastojak ukusnog jela, no u zadnja su dva desetljeća otkrivena njena brojna ljekovita svojstva.

    Lavlja gljiva (lat. Hericium Erinaceus) svoje je ime na hrvatskom dobila po sličnosti s lavljom grivom.

    Amerikance je njen izgled asocirao ne samo na lava, nego i na ježa, pa se na engleskom zove lion's mane mushroom (grivasta gljiva) i hedgehog mushroom (ježeva gljiva).

    Lavlja gljiva prirodno raste u Sjevernoj Americi, Kini i Japanu, dok je u Europi rijetka. U prirodnom okruženju, obično se nalazi na odumrlom drveću kao što su hrast i bukva u kasno ljeto i jesen.

    Ovu medicinsku gljivu nazivaju prirodnom hranom za neurone, zbog njene sposobnosti da obnavlja živčani sustav...
    Pročitajte više

    -----------

    www.alternativa-za-vas.com

    avatar

    13.02.2013. (08:15)    -   -   -   -  

  • borivoj

    DOBRO GLEDAJTE STO KUPUJETE !

    Na službenoj stranici Codexa

    http://www.codexalimentarius.net/web/standard_list.do?lang=en

    sam otvorio dva-tri dokumenta da provjerim navode - ali nije moguće pronaći ključne informacije na brzinu.

    No s obzirom na tekstove na nekim drugim linkovima (npr. http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/codex_alimentar ius/) - čini se da je istina

    Počeli s prodajom genetski modificirane "hrane" po Codexu Alimentarius!

    PROSLIJEĐUJEM I NE MOGU VJEROVAT DA JE ISTINA !!
    ----- -
    UPOZORENJE GRAĐANIMA - ŠTETNA HRANA JE U PROMETU!!

    Upozoravamo građane da su se na našem tržištu pojavili prehrambeni proizvodi opasni po život i zdravlje obilježeni znakom piramide i imenom Codex Alimentarius.

    Navedeni proizvodi su se pojavili na tržištu nezakonito, jer genocidni Codex Alimentarius nije usvojen, nije ,,usklađen", niti može biti, jer su odredbe Codex Alimentarius-a u suprotnosti sa Roterdamskom i Kopenhaškom konvencijom.

    Bilo kakvo mijenjanje ili ,,usklađivanje" zakona da bi se Codex Alimentarius počeo primjenjivati je neprihvatljivo.

    Codex Alimentarius sadrži odredbe o korištenju umjetnog goveđeg hormona rasta i antibiotika u svim vrstama mesa namijenjenih ljudskoj ishrani, to će imati nesagledive posljedice po zdravlje sadašnjih i budućih generacija. Sve vrste prehrambenih namirnica se po odredbama Codex Alimentarius-a moraju zračiti da bi duže trajale, a ne postoje neopasne doze zračenja za ljudsko zdravlje. U poljoprivrednoj proizvodnji Codex Alimentarius obvezuje upotrebu jedino genetski modificiranog sjemena, a od 12 zabranjenih herbicida kao najopasnijih kemijskih sredstava za zaštitu poljoprivrednih proizvoda, Codex Alimentarius na listu dozvoljenih jedinjenja vraća sedam, kao DDT, lindan, malation i druge otrove. Zvanične preporuke Codex Alimentarius-a su smanjile minimalne količine hranljivih materija u ljudskoj ishrani, tako da će se u zemljama koje prihvate Codex Alimentarius, vitamini, ljekovite trave (čajevi), korisni minerali biti zabranjeni u slobodnoj prodaji.

    Autori Codex Alimentarius-a su prilikom sastavljanja odredbi planirali smrt tri milijarde ljudi, jednu milijardu od neposredne primjene odredbi Codex Alimentarius-a, a dvije milijarde od posljedica pothranjenosti i nemogućnosti liječenja, a sve u cilju smanjenja ljudske populacije na za njih prihvatljivu jednu milijardu.

    Codex Alimentarius je nastavak nacističke filozofije koga je osmislio Fritz De Meer, direktor farmaceutske kompanije I.G.Farben (danas Novartis) koja je proizvodila Ciklon B za plinske komore u konc-logorima tokom Drugog svjetskog rata. Zbog toga je u Nirnbergu 1945. godine osuđen zbog zloćina protiv čovječanstva.

    Zato upozoravamo građane, umjesto Vlade i resornih ministarstava koja su uvučena u kolo genocida nad vlastitim narodom,

    NE KUPUJTE NAMIRNICE SA ZNAKOM PIRAMIDE UZ KOJI STOJI NAZIV CODEX ALIMENTARIUS, JER TAJ ZNAK PREDSTAVLJA NADGROBNI SPOMENIK NAŠEM ZDRAVLJU I BUDUĆNOSTI.

    Obilježene namirnice zbog štetnih sastojaka u sebi kod korisnika i potomaka mogu izazvati maligna oboljenja, sterilitet, šećernu bolest, atrofiju mozga, impotenciju i još 60 najtežih oboljenja.

    Dobro zagledajte proizvode pri kupovini, beskrupulozni proizvođači su već dobili zeleno svjetlo od odgovornih političara i opisani znak stavili na svoje proizvode.

    Bojkotirajte te proizvode, zaobilazite takve prodavaonice, a ako skinu znak sa proizvoda i nastave sa prodajom otrova, sudit ćemo im!

    RAZLOG JE PROFIT

    Kako bi multinacionalne kompanije ostvarivale velike profite i bile favorizirane na svjetskom tržištu obaraju se sve dosadašnje kontrolne norme u oblasti proizvodnje hrane, aditiva i ostalih dodataka hrani. Ali da bi se ugušila konkurencija donosi se i veliki set propisa koji će ovih dana u Srbiju donijeti monstruozni Codex Alimentarius.

    Vjerojatno većina nas nije čula za Codex Alimentarius, zar ne? Ako niste čuli za njega, to znači da je elita postigla svoj cilj, jer im upravo to najviše odgovara. Kada biste znali šta je Codex, njihov opstanak bi bio ugrožen. Upravo to želimo postići ovim blogom, jer Codex dolazi. Biće stavljen u upotrebu 31. prosinca ove godine. Možda vam u ovom trenutku to ništa ne znači, ali pošto vam sad obrazložim u čemu se Codex sastoji, biće vam jasno. Ako poslije toga počnete da razmišljate o njemu, moj cilj je postignut.

    Što je zapravo Codex?

    Codex Alimentarius je skup pravila za regulaciju poljoprivrede i potpunu kontrolu hrane od sjemena do konačnog proizvoda. Pokušat ću to na jednostavniji način napisati što znači njegova primjena:

    * Pod Codex-om više nije potrebno obilježavati životinje koje su genetski modificirane, to je do sada bilo obavezno. Na taj način će se životinje križati i time će se uništiti prirodni potencijal postojećih rasa, to je i cilj Codex-a.

    * Sve povrće i sjeme će biti izloženo zračenju. Trenutno se to radi samo kod sjemenja i povrća koje je dugo u transportu, kako bi ostalo svježe što duže. Pod Codex- om će to biti

    avatar

    13.02.2013. (08:16)    -   -   -   -  

  • borivoj

    * Sve povrće i sjeme će biti izloženo zračenju. Trenutno se to radi samo kod sjemenja i povrća koje je dugo u transportu, kako bi ostalo svježe što duže. Pod Codex- om će to biti obavezno za sve povrće, sjeme, životinje i meso.

    * Uvođenjem Codex-a će sve životinje, koje se uzgajaju za hranu ili mlijeko, morati da dobiju Monsanto hormon rasta i Monsanto antibiotike. Inače, kompanija Monsanto je najveći proizvođač genetski modificiranih životinja na svijetu. Vrlo podla, jedna od najpodlijih kompanija na svijetu, koja želi doslovnu svjetsku dominaciju, pri čemu se koristi korumpirtanim političarima iz Vlada SADa i EU da bi to ekonomski i nametnuli svim zemljama.

    Ljudi će obolijevati zbog upotrebe genetski modificirane hrane. Kada se dogodi tu uskače farmacija, koja će im nuditi pomoć u obliku svojih lijekova. Gotovo svi prirodni lijekovi će biti zabranjeni i označeni kao opasni, a dozvoljeni će biti samo farmaceutski proizvodi. Pa neka mi neko kaže da je kemija zdravija od prirodnih proizvoda, kako hrane tako lijekova. Prirodni lijekovi su konkurencija farmaciji, pa ih zato žele ukinuti. Vitaminski dodaci će se moći dobiti samo na recept. Codex u osnovi sprečava i ukida prirodno organsko ratarstvo.

    avatar

    13.02.2013. (08:17)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Šta preduzeti kada se kompakt-na fluo (stedljiva) sijalica razbije u stanu* (a što nije istaknuto na fabričkim pakovanjima!)
    •Otvoriti prozor i napustiti prostoriju. Provetravati 15 minuta•Sakupiti staklene ostatke sijalice korišćenjem krutog papira ili kartona (nikako golim rukama obzirom da živa prodire kroz kožu)•Lepljivom trakom sakupiti male fragmente stakla•Pod obrisati vlažnim papirom ili krpom•Ukoliko se preostali ostaci usisavaju, kesu iz usisivača nakon čišćenja treba izvaditi•Sve predmete upotrebljene za čišćenje, kao i kesu iz usisivača, treba odložiti u plastičnu kesu, i dobro je zatvoriti•Odeću ili posteljinu na koje su pali delovi sijalice ne treba više upotrebljavati, već ih treba bacitiNapomena - * Uputstvo Agencije za zaštitu životne sredine SAD (U.S. Enviromental Protection Agency) za odlaganje slomljenih kompaktnih fluo sijalica

    PS: OBAVEZNO PROSLEDITE SVOJIM PRIJATELJIA

    avatar

    13.02.2013. (16:50)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Sakrij oglas Prikaži oglas Kosor oštro poručila: 'Ne mislim razgovarati s Karamarkom, niti odgovarati pred sudovima'
    Zagreb, 13.02.2013., 14:59 2013-02-13T1537CET Autor: G.K. Dnevnik.hr https://dnevnik.hr News hr_HR
    67 komentaraČini se kako je, dosad lagano tinjajući, sukob, između nekadašnje predsjednice i aktualnog šefa HDZ-a dosegnuo točku ključanja.
    Jadranka Kosor i Tomislav Karamarko (Foto: Pixsell)Odgovarajući na novinarsko pitanje je li istina kako HDZ-ov Sud časti razmatra mogućnost sankcioniranja svoje bivše predsjednice Jadranke Kosor, a zbog njenih izjava 'kako je ušutkavaju u stranci', čelnik najveće oporbene stranke Tomislav Karamarko, to potvrđuje i dodaje.

    >> Vladi pada popularnost, ali najnegativniji političar je Karamarko

    'Ona nije prestala pričati od kad sam ja preuzeo stranku.' Na pitanje je li on bio taj koji je zatražio Kosoričino preispitivanje na stranačkom Sudu časti, Karamarko je rekao kako nije, te da ' Sud ima ima procedure po kojima radi.'

    Karamarko: 'Kosor šteti sama sebi,ne stranci, to su očito neke frustracije'

    Karamarko je izjavio i kako medijski istupi Jadranke Kosor ne štete stranci, već samo njoj, te kako ' u stranci nitko nikome ništa ne zabranjuje'. Mišljenja je međutim, kako takve izjave daje netko tko je ' jako, jako ovisan, samo ne znam o kome' .

    Predsjednik HDZ-a bivšoj je šefici stranke spočitnuo i kako se tu ' Očito radi o nekim frustracijama. Ne bih ulazio dalje u obrazloženje zbog čega, a ne bih ulazio čak ni u polemiku s njome.'

    Kosor uzvraća udarac. 'Bit će što bude, s Karamarkom neću razgovarati, pred nikakvim sudovima ne mislim odgovarati'

    Odgovor Jadranke Kosor nije trebalo dugo čekati.

    'Bit će što bude.', kratko je rekla i komentirajući izjave čelnika svoje stranke odgovorila.

    'Nisam isfrustrirana, kako je rekao Karamarko. Nije bilo lako izgubiti unutarstranačke izbore, ali ja sam stabilna. I nisam ničiji zec iz šešira ' , odgovorila je i na optužbe kako se dogovara s SDP-ovcima na štetu vlastite stranke. Pojasnila je kako je njezin zadnji medijski istup bio isprovociran izjavama visokopozicioniranih HDZ-ovaca, kako je zadnjih godina stranka bila uništavana i detuđmanizirana.

    ' Takve sam optužbe morala demantirati', a na tvrdnje stranačkog joj šefa, kako 'često istupa protiv HDZ-a' , Kosor je novinarima rekla ' Istupam kad me se pita, ne širim negativnosti o HDZ-u, moj je posao zastupnice odgovarati. Ja sam sjedila na raspravi o proračunu i branila bivše ministre od napada iz SDP-a, za razliku od nekih, koji primaju plaću u Saboru'. Na izravno novinarsko pitanje, misli li tu na Karamarka, Kosor je isto tako izravno odgovorila. ' Da, mislim na njega.' Također je dodala.

    'Ja sam bila jedna od malobrojnih zastupnica HDZ-a, koja je govorila o interpelaciji HDZ-a u aferi prisluškivanja, a oni, koji su interpelaciju tražili, na toj raspravi nisu bili.' Na pitanje, hoće li o ovoj, po HDZ neugodnoj situaciji, popričati s predsjednikom stranke Karamarkom, Jadranka Kosor je odgovorila negativno, a na pitanje kako će se braniti na stranačkom Sudu časti odgovara.

    ' Nemam što govoriti pred tamo nekim sudovima.' Također je za kraj demantirala i priču, koju je 'čula od novinara', a kako se navodno s vladajućom koalicijom dogovara za mjesto veleposlanika. Kosor kaže kako se ' ni sa kim ništa nije dogovarala, niti bi mi na pamet palo dogovarati se s lijevom Vladom. To je još jedno podmetanje.'

    Predsjednik Suda časti HDZ-a Tomislav Čuljak potvrdio je kako je zaprimio zahtjev za razmatranjem postupaka Jadranke Kosor u javnosti, te kako će konačna odluka o pokretanju postupka i proceduri biti donesena na idućem sastanku predsjedništva stranke idućeg tjedna. Prema Statutu HDZ-a Kosorici može biti izrečeno nekoliko različitih mjera, od ukora, oduzimanja stranačkih funkcija, tzv. ukora pred isključenje, pa sve do isključenja i brisanja iz članstva stranke.

    DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

    avatar

    13.02.2013. (16:51)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Portal Transformacija Svijesti
    Prije 52 minuta · •Margetić: Počinjem štrajk glađu, istraživačko novinarstvo je ušutkano!
    Autor/izvor: SEEbiz

    ZAGREB - Istraživački novinar i suradnik SEEbiza Domagoj Margetić otvorenim se pismom obratio javnosti te predsjedniku Republike Ivi Josipoviću i predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću. Pismo prenosimo u cijelosti.

    Poštovani čitateljice i čitatelji, predsjedniče Josipović, premijeru Milanović,

    Ovo moje pismo javnosti posljednji je pokušaj da kroz vlastiti primjer ukažem na iznimno tešku egzistencijalnu i profesionalnu poziciju u kojoj se nađemo mi, istraživački novinari, koji se u ovom društvu i ovoj zemlji drznemo otvarati slučajeve i korupcijske afere, koji zbog svoje političke pozadine, zbog korupcije visokog profila kojom su premrežene institucije u ovoj zemlji, te pojedine političke stranke, nikada nisu smjele biti objavljene. Dakle, moja i krivnja pojedinih mojih kolega je vrlo jasna: pisali smo ono o čemu se nije smjelo pisati, omogućili smo javnosti uvid u informacije koje nikada nisu smjele postati javne. Ukratko pisali smo i govorili o zabranjenim istinama.

    Javno je poznato da sam kao istraživački novinar među prvima istražio, pisao i otkrivao neke od najvećih korupcijskih afera u Hrvatskoj: Afera Hypo; politička korupcija u Carini; Afera HAC; Slučaj Soboli; Afera INA i krijumčarenje nafte preko INA-e; krijumčarenje cigareta, duhanska mafija i nezakonita pretvorba i privatizacija TDZ-a i TDR-a; Slučaj NAMA; Slučaj Geotehnika; Slučaj tajnih računa u Villachu; Slučaj tajnih računa kod Privredne banke Zagreb; slučajevi ratnih zločina u Sijekovcu, Brodu, Mrkonjić Gradu i Sisku; Afera Zagrebačka banka, o nezakonitoj pretvorbi i privatzaciji te nezakonitom poslovanju Zagrebačke banke; te slučajevima Hrvatske pošte, Hrvatske poštanske banke i Dubrovačke banke.

    Ipak, od svih afera koje sam razotkrio i o kojima sam pisao najveća je Afera Hypo, međunarodna bankarska afera, u kojoj postoji dokumentacija koja dokazuje trag novca iznesenog iz Hrvatske na tajne račune u inozemstvu, prije svega u Austriji i Lichtensteinu, pod kontrolom pripadnika političke i ekonomske elite iz Hrvatske, a prema nekim dokumentima iz Afere Hypo radi se o iznosu koji doseže 47,7 milijarda eura. Također vam je poznato da sam kao istraživački novinar prvi predao dokumentaciju Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske o Slučaju Sanader – Hypo, još u travnju 2008. godine, nakon čega je i pokrenuta istraga, zatim i optužnica a naposljetku i osuđujuća presuda protiv bivšeg premijera za kazneno djelo ratnog profiterstva. Također sam svu dokumentaciju do koje sam došao u mojim novinarskim istraživanjima ustupio ne samo istražnim tijelima; policiji, DORH-u i USKOK-u, nego i Nacionalnom antikorupcijskom vijeću u Saboru u vrijeme kada je vijećem predsjedavao dr. Željko Jovanović, te istražnim tijelima Austrije, a na istraživanju Afere Hypo blisko sam surađivao i s pokojnom predsjednicom Savjeta za borbu protiv korupcije Vlade Srbije Vericom Barać.

    Sve što sam kao novinar radio, radio sam isključivo u javnom interesu, kako bih građanima kojih se tiču informacije koje sam istraživao, osigurao dostupnost podataka i dokumenata o nekim od najvećih korupcijskih afera u modernoj Hrvatskoj, a Aferu Hypo mnogi smatraju i najvećom bankarskom aferom u Europi nakon Drugog svjetskog rata. Nerijetko sam radio protiv i na štetu mojih osobnih i interesa moje obitelji, kako bih javnost informirao o mojim novinarskim istraživanjima. Susreo am se pritom is am s korupcijskim ponudama, onih moćnika koji su naučili da šutnju medija mogu kupiti i platiti novcem, pa su mi novac za novinarsku šutnju i prestanak novinarskih istraživanja nudili kako predstavnici Hypo banke, zatim predstavnici jedne duhanske industrije, predstavnici Zagrebačke banke, a kada su shvatili da ne pristajem ni na kakav iznos koji su ponudili, uslijedile su i prijetnje vrlo moćnih pojedinaca, institucija i poduzeća u Hrvatskoj.

    Paralelno s tim oni čije sam korupcijske ponude, odnosno ponude za plaćanje moje šutnje odbio, uz pomoć medija u kojima su plaćali “marketinške usluge”, te uz pomoć novinara i urednika koje su držali na svojim crnim (is)platnim listama, započeli su kampanju kojoj je glavni cilj bilo diskreditirati me i kao čovjeka i kao novinara, pa su napisani i objavljeni brojni tekstovi i medijski prilozi u kojima mi se podmeću različite optužbe, neistine, laži i klevete, samo kako bi me u javnosti što više diskreditirali te učinili novinarem upitne vjerodostojnosti, jer su time relativizirali i moja istraživanja o korupcijskim aferama koje sam istraživao i o kojima sam pisao. Tako su mediji i novinari, koji su često i sami bili umiješani, posredno ili neposredno u Aferu Hypo ili druge korupcijske slučajeve, protiv mene godinama vodili prljave kampanje u ime i za račun mafije i korumpiranih političara o kojima sam pisao.

    S druge strane, oni o kojima sam pisao u ovoj zemlji kontroliraju sve; od tijeka novca, ekonomije, poli

    avatar

    13.02.2013. (16:54)    -   -   -   -  

  • borivoj

    S druge strane, oni o kojima sam pisao u ovoj zemlji kontroliraju sve; od tijeka novca, ekonomije, politike, institucija, pa do medija, a obzirom da nisam pristao na nagodbe i dogovore s njima, obzirom da nisam pristao prestati istraživati i pisati o navedenim korupcijskim aferama, jasno su mi dali do znanja da će me egzistencijalno uništiti ukoliko ne zašutim i ukoliko se ne povučem. Isprva, nisam vjerovao da su toliko moćni i utjecajni da mi onemoguće bilo kakav novinarski rad u Hrvatskoj, ali s vremenom sam shvatio da kontroliraju praktički sve. Vrlo brzo našao sam se na crnim listama novinara kojima se u Hrvatskoj ne smije dozvoliti rad, dakle na crnim listama novinara, koje niti jedan medij u Hrvatskoj ne smije zaposliti. Kucao sam na vrata svih redakcija i medija, ali svugdje sam dobivao jedan te isti odgovor: na crnoj si listi, za tebe nigdje u Hrvatskoj nema posla, odnosno za me nema plaćenog novinarskog poslanigdje u Hrvatskoj, jer me žele egzistencijalno slomiti in a taj način jednostavno ušutkati, kada to nije bilo moguće drugačijim metodama.

    Neki moji kolege bili su pametniji, uzeli bi ponuđeni novac, šutjeli o aferama, i danas su cijenjeni novinari, koji ne moraju brinuti za svoju niti egzistenciju svoje obitelji. Ja sam očito bio glup, jer nisam pristao uzeti novac u zamjenu za šutnju. Jer u ovom društvu, u ovoj zemlji, u našem novinarstvu najviše su tarife za šutnju, a najniže su tarife za istinu. Ja to očito nisam razumio na vrijeme. Kapital velikih medija u ovoj zemlji, zapravo je na ovaj ili onaj način sumnjivog i kriminalnog porijekla, a o čemu sam brojne tragove otkrio primjerice u mojem istraživanju Afere Hypo, u koju su umiješane praktički sve velike medijske kuće, njihovi vlasnici ili njihovi čelni ljudi, a tis u mediji poslužili samo kao velika praonica prljavog novca opljačkanog iz Hrvatske tranzicijskih devedesetih godina. Zato niti danas nije uputno istraživati porijeklo kapitala u našim medijima, a zbog istraživanja Afere Hypo, logično je da sam u svim medijima povezanima na bilo koji način s ovom aferom među prvim imenima na novinarskim crnim listama. Zbog svojih sam istraživanja dospio in a crne listen a javnoj radioteleviziji HRT, o čemu su mi često govorili moji kolege s HRT-a, pa tako nije tajna da sam na listi zabranjenih osoba na HRT-u, odnosno na listi onih, kojima je zabranjeno gostovanje i sudjelovanje u bilo kojoj od emisija na program HRT-a.

    Osim navedenog, izložen sam brojnim drugim, pravosudnim, policijskim, obavještajnim i paraobavještajnim pritiscima, kako bi me se ušutkalo i zaustavilo u mojim novinarskim istraživanjima, a prije svega u istraživanju i pisanju o Aferi Hypo. A sada sam napokon ostavljen na ulici bez ikakvih izvora prihoda, odnosno bez ikakvih sredstava za normalnu egzistenciju. Drugim riječima, nakon svih afera koje sam razotkrio, ostao sam prepušten sam sebi, bez posla, bez prihoda, bez ikakve egzistencijalne sigurnosti.

    Na taj su mi se način korumpirani političari i kriminalci, svojim umreženim interesima i vezama, uspjeli osvetiti za sve što sam o njima pisao i objavio. Nemam više nikakvih sredstava za život, pa zapravo, više i nemam izbora kojim se sredstvima izboriti za moja novinarska prava, nego najaviti da ću u roku od deset dana na javnom mjestu u Zagrebu, započeti štrajk glađu kako bih obranio svoja novinarska prava, prije svega pravo na to da me kriminalni centri moći u ovoj zemlji ne ušutkaju svojim mafijaškim, korupcijskim, kriminalnim metodama. oni žele da u tišini umirem od gladi, to je njihova osveta za moj novinarski rad, a ja ću gladovati javno, i ono što se meni dogodilo pada na savijest svih vas.

    Jer da sam šutio o korupciji, da sam kao mnogi trgovao informacijama, da sam trgovao dokumentima, danas ne bih imao nikakvih egzistencijalnih problema i ne bih bio prisiljen niti na ovo pismo javnosti, niti na javni štrajk glađu. Laž je da ova zemlja i državne institucije štite prava nas novinara. Jer kada otkrijemo velike korupcijske afere, naši životi i naše egzistencije ne vrijede više ništa. Korumpiranom sistemu i mafiji mi smo laka meta koju treba odstraniti, ne uvijek fizičkim likvidacijama, najčešće to čine ovakvim ugrožavanjem egsiztencije i profinjenim metodama ušutkavanja. Jednog po jednog, dok nas sve ne ušutkaju. Zato što ste im vi to dozvolili.

    U roku od deset dana započet ću štrajk glađu kako bih ukazao na ove probleme istraživačkih novinara koji otkrivaju velike korupcijske afere, a o točnom mjestu početka štrajka glađu naknadno ću obavijestiti javnost.

    avatar

    13.02.2013. (16:54)    -   -   -   -  

  • borivoj

    KAD JA TAMO A ONO MEĐUTIM, Beografiti, Darko Kocijan, Beograd, 2004.
    -------------------

    - Kad bi svi ljudi na svijetu posevili muhe u letu,
    tad bi sve zene na svijetu govorile BZZZZZZZZZZZZ...
    - SEX and DRUGS and BIJELI LUK!
    - Epitaf: Ovdje lezi mica - prvi put sama!
    - Da si lijep zaljubila bih se. Da si pametan volila bih te. A da si moj ne bi mi bio vise interesantan.
    - Na Mici se poznaju junaci.
    - Ako nekome kazes da je glup on te, najvjerojatnije,
    nece shvatiti!
    - Moler u kuci - zena na tapetu!
    - Da bi mis i slonica mogli uspjesno da vode ljubav,
    mis ne smije da ima komplekse, a slonica kijavicu!
    - Digla sam ruke od njega. I noge!
    - Kisa pada, trava raste, mi je susimo, pa je pusimo!
    - Razlika izmedju moralnog i oralnog je u tome sto se slovo m kod oralnog gubi u ustima.
    - Izlozba slika je bila velicanstvena. I atuor je obesen!
    - CU, CES, CEMO, CETE, NJU!
    - Muskarci su zivotinje koje se dresiraju brakom!
    - Sove imaju buljave oci zato sto im je tvrda stolica.
    - U muskom slicu je speleolog iz nocne smene!
    - Sto je tu u zenskoj guzi sto covjeka tjera da pred njom puzi!
    - Kad se muskarac izvadi iz ves masine, dobije se cista glupost!
    - Posten, posteniji, najgladniji!
    - Batina je iz raja izasla!
    - Najvise volim otvorenu djevojku u zatvorenoj sobi!
    - Sinoc sam mogao da spavam sa Madonom, ali nije bila tu!
    - Seks je kao skok s motkom: skaces dok imas motku!
    - Dali Bog spava? I sta sanja??
    - U svadji zena uvijek izvlaci deblji kraj. Zato se i svadja!
    - Jaja se najbolje ofarbaju karminom!
    - Djevojke vole mladice zato sto ih to ispunjava!
    - Nista lose necu da ti uradim. Ja to radim DOBRO!
    - Upoznala sam dramskog pisca i odmah pozelela da mu analiziram KOMAD!
    - Muskarci se dijele na neodgovarajuce, zauzete i nedostizne!
    - Da nema dovoljno ludjaka nikad ne bismo izasli na kraj sa NORMALNIMA!
    - Lud zbunjenog sve dok zbunjeni nije poludio pa zbunio ludog!
    - Ne vristi moja zena za vrijeme seksa. Ona vristi poslije, kad se brisem o zavesu!
    - Mornari najvise vole Marine!
    - Zena ne misli ono sto govori, ali to radi!
    - Miso, jedini nacin da legnem sa tobom je da nas pregazi isti kamion!
    - Da mi je duzi, gdje bi mu bio kraj!
    - Najvise volim da glumim budalu - bilo kako da odglumim, ispadnem budala!
    - Cvrcak je bolji od mrava, narocito sa senfom!
    - Iglu u plastu sijena najlakse cete pronaci ako zapalite sijeno.
    - Nisam sebicna. Hocu da svoju ljubav prema sebi podjelim sa jos nekim.
    - Prilikom oralnog seksa tesko je ostati bez dlake na jeziku.
    - Omiljeni zenski epski stih: Mili boze uda velikoga!
    - Ako ne mozete da zivite jedno bez drugoga, vjencajte se pa cete moci.
    - Muskarci su zivotinje! Zivotinje izvinite!
    - Draga, savrseno izgledas. Hajdemo negdje u mrak.
    - Ne vjeruj kad ti poslije seksa kaze: BIO SI SJAJAN!
    Da si zaista bio sjajan ostala bi bez rijeci!
    - Baksuz je djevojka koja je tri puta zatrudnela dok je vezivala cipele!
    - Da bogda te silovao vagon zita. Zrno po zrno!
    - Zena muskarcem pere proslost, a muskarac zenom ves.
    - Ko pre djevojci, sam u nju upada.
    - Jednoj zeni treba 20 godina da od sina napravi muskarca, a drugoj samo 20 min. da od njega napravi budalu.
    - Moj pradjeda doziveo je 100 godina zahvaljujuci pecurkama. Nije ih jeo!
    - Izgubila je nevinost jer je on bio brzi od zvuka i nije cuo: NE!
    - Vristacu ako nista ne pokusas!
    - Debeli su, ustvari, puni sebe!
    - Rekla mi je kako se zove. Sad bar znam na cemu sam.
    - Zlatna ribice treba staviti u vrelu vodu da ih macke ne bi pojele.

    avatar

    13.02.2013. (17:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...