Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • malo ti malo ja

    Vino pijem mlijeko prolijevam, ržem umjesto da mučem,
    a ljekovito bilje ubuduće ću uzgajati skrivećke, u posudama
    za cvijeće da izbjegnem eventualne sankcije.
    Ništa više neću ivestirat, javljam se kao dobrovojac u
    Afganistan, možda i dobijem koju kintu, čekajući izbor
    novog Pape u nadi da ni slijedeći neće biti poput političara.
    Zato i je povika i uznemirenost, boje se pitanja: "zašto ne
    ideš kad nisi dorastao zadatku?" U tom slučaju (živio optimizama)
    ostadoše klupe prazne, a i fotelje. Lipi pozdrav:)))

    avatar

    12.02.2013. (11:04)    -   -   -   -  

  • blade777

    Ništa se posebno u sviijetu ne događa, jedino smo mi posebno u mogućnosti dopiranja do informacija.
    Problem privida krize u Hrvatskoj nije problem 4300000 građana Hrvatske, nego je to problem onih povlaštenih beskrupuloznih grabežljivaca koji su se obogatili pljačkajući dugogodišnje stvarano društveno vlasništvo
    Djelomični državni kapitalizam ili podržavljenje nezakonito stečene imovine, nije povratak u socijalizam, nego mogućnost stvaranja neovisne jake državne ekonomije. Fučkaš takvu državu koja nema ekonomiju iz koje se može financirati državni proračun, to zapravo ni nije država, nego privid države, a stvarna zabluda o nečem korisnom.
    Prikupljeni porezi ne mogu stalno financirati državni proračun, nego tek nadopunjavati manjkove koji su nastali radi potrebe unaprijeđenja zajednice.

    Gospodin kojeg si spomenuo, ima itekako prste u pekmezu, a najviše zbog otuđenja uplaćenih 1399 dm, uplaćenih po svakom priključku za telefon, iz kojih sredstava su se napravili telekomunikacijski potencijali u Hrvatskoj.
    Činjenica je da su pretvorbu i privatizaciju realizirali udbaško komunistički tehnomenadžeri, prikriveni kapitalisti, a realni kriminalci - uništavatelji srži hrvatske državnosti.
    Od takve Hrvatske ili države sa jakom državnom ekonomijom, pa makar bila bazirana na državnom kapitalizmu, sa osnovnim vrijednostima socijalne države, ja izabirem radije drugo opisano.
    Zašto bi i socijalizam bio loš, ako je to stvarnost sretnih i zadovoljnih ljudi?

    avatar

    12.02.2013. (11:28)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Mala bara a puno krokodila!

    avatar

    12.02.2013. (13:02)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    U Vzd svi idu kod Sanjeka jer pravi jela od konjskog mesa, a ovi se bune...c...c...c...

    avatar

    12.02.2013. (13:10)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @blade
    Ispravak krivog navoda: ja sam za priključak platio 2000 DM.

    @sredovječni
    Neki dan sam sa suprugom bio kod Šanjeka. Inače sam tamo vrlo često zalazio dok sam radio u Vž na gablec. Nije mogla odoljeti pa smo kupili: kobasice, debrecinke i čvarke.
    A što se tiče bune: ja ipak vjerujem da se bune zbog varanja a ne zbog konjskog mesa. Iako ima naravno ljudi koji ne vole konjetinu.

    Davno je to bilo kad sam jednom službeno bio u Ljubljani i put me s kolegom nanio u 'Figovec' restoran gdje se pripravljalo jelo od konjetine. Rezultat: ja sam se zaljubio u konjetinu a on u jednu Slovenku koja je redila u tom restoranu i - sada živi sretno i veselo s njom. Naravno u Sloveniji. Na vrijeme je pobjegao iz BiH.

    avatar

    12.02.2013. (13:46)    -   -   -   -  

  • geomir

    Glede Pape.
    Ako je osjetio nemoć pa se povuko, svaka čast, ALI
    nema ni misec dana kako je otvorio profil na facebooku ili tweetteru , di li ??
    To je akcija čovika koji gleda u budućnost, koji se ne predaje!!

    Ili je možda htio da svome nasljedniku naturi nešto što taj možda ne bi htio!!?? :-)))

    avatar

    12.02.2013. (15:04)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    ah Mudri, još jedno siroče koje traži suosjećanje (čitaj alibi) za svoj (ne)ometan lopovluk. a iza jednog mora i sedam brežuljkastih gora nešto se drugo, a opet isto valja. kako god, kao i do sad, puštat će se dim. i magle, guste, tuste.

    avatar

    12.02.2013. (19:24)    -   -   -   -  

  • Boris

    Oprostite što ću komentirati van teme posta jer to što ću reći smatram izuzetno važnim. Odnosi se na temu " Referendumski ustanak". Upravo sam popratio danas te stranice i ostao zaprepašte činjenicom da će se potpisi prikupljati za referendumska pitanja koja su postavljena u kontradikciji "jeste li za ili protiv " etc.

    Smatram to velikom greškom jer netko može dati potpis što je za, a netko što je protiv, tako da se u našem pravnom sustavu po modelu Šeksa ovo može tumačiti na raznorazne načine, pa čak i kao manipulacija s građanima, što na kraju može upropastiti cijelokupni trud organizatora, u smislu da su potpisi nelegalni.

    Mislim da sam dovoljno jasan, i da nije potrebna šira elaboracija.

    avatar

    13.02.2013. (03:19)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @boris
    Slažem se ako tako gledaš na pitanja. No ovo je tek skupljanje potpisa za raspisivanje referenduma. Ja se nadam da će na samom referendumu, ako do njega uopće dođe, pitanja biti oblikovana na način da će se jasno moći opredjeliti za ZA ili PROTIV. I to za svako pitanje posebno.

    avatar

    13.02.2013. (09:35)    -   -   -   -  

  • Boris

    @Semper

    Ne sumnjam u to da će se pitanje postaviti stručno kako treba, ali u ovoj fazi prikupljanja potpisa mritum je način kako se to radi glede valjanosti i kvalitete, jer, nezaboravimo, sve to, da procedura ide kroz filter, tako da zakonodavac može odlučiti da se pojedine odluke progčlase ništavnim, isto onako, kao što mi tražimo da se ukine odluka referenduma o ulasku u EU.

    Primjerice, navodim, po meni, pravo pitanje u vezi ulaska u EU, bilo bi referendumsko pitanje : Jeste li protiv ukidanja referendumske odluke o ulasku RH u EU , a ne Jeste li protiv ulaska u EU ? Zašto je to važno ?

    Zato , što pravo pitanje odgovara na problem legaliteta našeg ulaska, a ovako formulirana pitanja na legitimitet. Nije problem u legitimitetu, nego u legalitetu. Legitimno je tražiti ulazak u EU, kao što je i legitimno zahtjevati poništenje nelegalnih odluka, ako to narod smatra da su povrijeđena njegova prava. To se jedino može ispitati na taj način, ako je istina da je narod "SUVEREN", NEPOSREDNIM ODLUČIVANJEM - putem referenduma.

    Pravo pitanje traži i pravi odgovor, zato referendumska pitanja ne smiju biti dvosmislena.

    Ovdje nije tematika referenduma, nego tematika zakonitog prikupljanja potpisa za referendum, a taj postupak mora biti jasan i nedvojben, a ne sumnjičav. Netko može dati potpis zato što je ZA, a netko štoje PROTIV samog ovako postavljenog pitanja. Postavlja se pitanje : Koji su potpisi ispravni? Odgovor se ne može dobiti. Zbog toga cijelokupni rad na prikupljanj potpisa u ovako "jebenoj državi" može propasti u hipu, i organizatore incijative proglasiti manipulatorima.

    avatar

    13.02.2013. (11:43)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    navodno da je papa rekao: I'll be back!

    avatar

    13.02.2013. (16:03)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @pametni...
    Ništa čudno. Izjava je sukladna njegovom vjerovanju o uskrsnuću.

    avatar

    13.02.2013. (17:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...