Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


 • borivoj

  "SLOBODA PRIPADA DUHU, PREDODREDJENJE MATERIJI. DA BISMO SE KRETALI U SLOBODI, VODJENI UNUTARNJIM ZAKONOM NASEG BICA, BOZANSKOG INSTINKTA U NASOJ NUTRINI, MI MORAMO SAMI SEBE POVJERITI VOLJI BOZJOJ I NE SMIJEMO JOJ S NASE STRANE POSTAVLJATI NIKAKVE PREPREKE. SLIJEDITI TU VOLJU, ZNACI SLIJEDITI NASE NEOSOBNO JASTVO".

  N. Sri Ram


  Dragi prijatelji,
  Poniznost je blagodat, poniznost je lijek, poniznost je glavni cinbenik molitve, a molitva sadrzi JEDNU JEDINU SAMOTVORNU RIJEC. Kada to osvjestimo, kao tocka na i dolazi nam uvid o jedinom neizgubljenom vremenu:


  90. JEDINO NEIZGUBLJENO VRIJEME

  Jedino neizgubljeno vrijeme
  vrijeme je Tebi posveceno,
  preradosti nasa!
  Crkva Ti lebdi na zar-litici,
  a zidali smo ju od bijelih suza.
  U njoj misa bez glasa,
  govori jednu jedinu
  samotvornu rijec:
  Tvoje ime, Istiniti.

  "Bijela kula", knjiga 59. Zapisala Vesna Krmpotic

  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi
  oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.


  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  09.02.2013. (08:42)    -   -   -   -  

 • borivoj

  VIDEO Nevjerojatna, gotovo filmska i pomalo zastrašujuća priča o nestanku jedne žene u Zagrebu!

  Zagreb, 08.02.2013., 15:15 Autor: Goga Kiš

  Više od tri tjedna traje potraga za nestalom Zagrepčankom iz Klare Maricom Haračić. Priču od početka pratite na portalu Dnevnik.hr. Ima li pomaka?


  Iz Dnevnika: Misteriozni nestanak

  Je li policija poduzela sve što je mogla ? U čemu je misterij nedavanja snimke s nadzornih kamera s utrinske tržnice,gdje je Marica zadnji put viđena, a koje bi objavom u javnosti možda potaknule nekog očevica da se javi policiji?
  Marica Haračić, koja je u 25 godišnjem braku sa suprugom Mujom i majka dvoje djece, sina Anela starog 22 godine i 16-godišnje kćerke, nestala je, doslovno 'kao da je u zemlju propala' 16.siječnja u Zagrebu. Zadnji pogled na nestalu suprugu Mujo Haračić ima tek sa snimki nadzornih kamera s lokacije tržnice Utrina, gdje ju je to jutro dovezao do posla u obližnjem neboderu. Navečer se nije vratila, Mujo je alarmirao prijatelje, obitelj i na kraju - policiju. I od tada - Marici ni traga, ni glasa. Barem koliko je njenoj obitelji poznato. Policiji se, čini se suprugu Muji, nije previše žurilo. Kćerka, zbog stresa i tuge, nije mogla neko vrijeme pohađati nastavu. A Mujo, čim progovori o, kako je zove 'mojoj Mari', jedva suzdržava suze. Dok pišem ovaj tekst, policija još nije izuzela dva računala iz knjigovodstvenog servisa, koji je samostalno, u utrinskom neboderu, vodila nestala Marica Haračić.
  Nestanak, kamere i policijska istraga
  I dok smo svi već naviknuti, kako se u slučaju traganja za nestalom osobom u svjetsku javnost u najkraćem mogućem roku puštaju snimke s nadzornih kamera, gdje se vidi osoba, prije nestanka, a kako bi se eventualni očevici javili obitelji ili policiji s možda korisnim informacijama, uvid u te snimke je postao prava misija. Zašto? Do zaključenja teksta, nisam uspjela dobiti službeno pojašnjenje zagrebačkog Prometno-komunalnog redarstva, u čijem je vlasništvu navedeni sustav, pa i snimke. Odnosno, preciznije rečeno -sustav je u vlasništvu Grada zagreba, čiji proračun pune Zagrepčani. Pa i nestala knjigovotkinja Marica Haračić. Naime, inzistirali smo na objavi snimke, jer je bitno drugačije baciti pogled na neku obiteljsku fotografiju ili službenu objavljenu na www.nestali.hr, od gledanja kako Marica izlazi iz auta, kojim ju je dovezao suprug Mujo, pa s druge strane tržnice vidjeti je kako prelazi cestu od tržnice do nebodera na Barčevom trgu, gdje je otišla u ured iz kojeg se do danas nije vratila obitelji. Pregled snimaka, dugo je čekao i suprug Mujo.
  Dva tjedna nakon nestanka supruge Marice, iako je od prvog dana inzistirao na tome, Mujo Haračić je pozvan u policiju na pregled snimki nadzornih kamera s utrinske tržnice. I to tek nakon dvodnevnog 'žešćeg' pritiska na zagrebačku policiju. Naime, već očajnom Muji pravnu je pomoć pružila njegova susjeda odvjetnica, koja je i sama 'razočarana, pa i šokirana indiferentnošću policijskih istražitelja spram ove obitelji', kako nam je rekla u telefonskom razgovoru.
  'Dva dana smo na e-mail zagrebačke policije i načelnika Burušića uputili preko nekoliko upita, slali smo i faxove, ne znam koliko puta smo ih telefonski tražili da nam daju bilo kakve informacije o radnjama koje poduzimaju, o tome zašto još nisu pretražili njeno poslovno računalo, zašto nisu zvali nijednog klijenta, nisu čak htjeli reći jesu li ili nisu pregledali snimke s nadzornih kamera na utrinskoj tržnici. Pa, kako im nije bar te djece žao? A i supruga? Oni su u braku više od 20 godina, divna obitelj.'
  >> Marica još nije nađena: Policija pregledava snimke nadzornih kamera
  Pitamo se samo, u čemu je razlika između potrage za, nažalost danas pokojnom Antonijom Bilić i nestalom majkom dvoje djece Maricom Haračić ? U slučajevima nestalih osoba vrijeme je najbitniji faktor, a nažalost, u slučaju nestale Marice Haračić, vrijeme curi...
  Dan nakon što je suprugu dozvoljen pregled snimki, i nama je pristigao odgovor na brojna pitanja vezano uz slučaj nestale Zagrepčanke. Potpisan kao ' Policijska uprava zagrebačka'
  'Poštovana,u svezi s Vašim upitom, priopćavamo Vam da policijski službenici VI PP Zagreb u koordinaciji sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije, Službe općeg kriminaliteta provode istraživanje i traganje za nestalom osobom. Također, po potrebi se uključuju i policijski službenici drugih ustrojstvenih jedinica, te su po navedenom postupali i policijski službenici Interventne jedinice policije. Na žalost, zbog samog tijeka i interesa kriminalističkog istraživanja i traganja koje se provodi za nestalom osobom, u ovom trenutku ne možemo odgovoriti na sva pitanja koja postavljate u upitu, međutim napominjemo da su policijski službenici osim upoznavanja cjelokupnog operativnog sastava sa nestankom predmetne, raspisivanja potrage, objavljivanjem podataka i fotografije nestale osobe, pregleda nadzornih kamera, pretraživanja šire zone mjesta nestanka, obrade mjesta događaja, obavljanja razgovora sa članov

  avatar

  09.02.2013. (08:44)    -   -   -   -  

 • borivoj

  obavljanja razgovora sa članovima obitelji, prijateljima, poznanicima, službenim osobama u obavljanju njihovih dužnosti, osobama predloženim od obitelji, medicinskim osobljem i zaposlenima u prenoćištima i prihvatilištima i sl., obavili i obavljaju različite provjere.', navodi se u odogovru PUZ-a.
  PUZ: 'Potraga za nestalima među najsloženijim policijskim postupanjima'
  Nadalje iz zagrebačke policije navode kako su policijski službenici 'u svakodnevnom kontaktu sa prijaviteljem koji je upućen u postupanja policijskih službenika jer je u pronalaženju nestale osobe, uz policiju, najbolja pomoć obitelji i zajednice ukoliko se žele aktivno uključiti u traganje. Važno je da svoja saznanja dijele sa policijskim službenicima kod kojih su prijavili nestanak osobe te da slijede njihove daljnje savjete i upute. Također, napominjemo da traganje za nestalim osobama spada među najsloženija policijska postupanja s obzirom da razlozi nestanka mogu biti najrazličitiji, od ekonomskih razloga, društvenih i zdravstvenih problema, bijega pred zakonom ili izbjegavanja preuzimanja drugih odgovornosti do tog da je nestala osoba žrtva kaznenog djela. '
  >> Obitelj moli za pomoć: Jeste li vidjeli ovu ženu?
  Čini se, zagrebačka policija poduzima baš sve, no nikakvih dodatnih informacija -nema. Jesu li izuzeti neki i koji od navedenih razloga mogućeg nestanka? Psihičko zdravlje, bježanje pred zakonom ? Teški nesporazumi među bračnim partnerima? Zašto nije pregledano poslovno računalo ? Sva ta pitanja muče obitelj nestale Marice.
  'Pa nije ovo šuma da se izgubi samo tako, ovo je Grad Zagreb, ne znam zašto ne objave snmku u javnosti'
  ' Ne znam više što da radim, ne znam je li još živa, vjerujem da je. Žao mi je ako će se u policiji netko ljutiti, ako ih požurujem, jednostavno ne mogu shvatiti kako mojoj Mari nema nikakvog traga. Nije ovo neka šuma, autoput ili... Ovo je grad Zagreb. zašto vam ne daju tu snimku? Ja sam je pregledao, nitko joj se nije približio, nema tamo ništa..Samo moja Mara..' (plače..)'
  Maričin suprug deset dana nije želio zaključati vrata obiteljskog doma u Klari, jer ' nije uzela ključeve'. Prva i zadnja pomisao od tog 16.siječnja Muji je 'njegova Mara' - što se dogodilo, gdje je njegova supruga i majka njihovo dvoje djece Marica Haračić.

  avatar

  09.02.2013. (08:45)    -   -   -   -  

 • borivoj

  From: Arsen Miletic
  To: borivojbukva@yahoo.com
  Sent: Friday, February 8, 2013 5:45 PM
  Subject: Alojzije

  ---------
  Sutra ti je u 24 SATA specijalni prilog o tvom velikom ljubimcu Alojziju S. Nemoj to nikako propustiti.
  Pozdrav,
  Arsen
  -----------

  svakako dragi moj ti arsen, to nikako nesmijem propustiti.

  dok sirotinjski narod prikuplja novce za malu lavicu noru,
  crkva kaže da se ona "moli" za noru, baš lijepo od njih...

  ipak promjene se dešavaju u katoličkoj crkvi u hrvata, i to
  na bolje... navratim češće puta do crkve sv.vida ili one do
  krivog tornja u starome gradu rano izjutra prije jutarnje mise
  u 8,00 sati i sjedim tamo meditirajući jedno 15,00 minuta.
  u crkvi sv. vida više nakićenih borova i jasle bile su izložene
  do poslije 20.01.2013. a u crkvi do kosog tornja, dva bora
  s jedne i druge strane oltara, a jasle na samom ulazu bile su
  uklonjene čini mi se 02.02.2013. godine... narod bit će voli
  kičenje i raskoš, pa neka mu i bude...
  trebalo bi crkva da to ostavi tijekom cijele godine, da je siroti
  i siromašan narod sretan i da se veseli...

  budi ti meni zdrav i veseo, naoštri pl.cipele i kreni u brda da
  dobiješ bolju inspiraciju za pisati o veganskoj prehrani u butigi
  i burzi... zaradiš li ti tamo kaj god od njih?... mene se lova
  nikako ne prima...

  boro

  avatar

  09.02.2013. (09:02)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...