Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • borivoj

    “SRECA CE DOCI, AKO U SVIJESTI NE PREOVLADJUJU SEBICNOST I ZAHTJEVI – AKO ZIVOT DOZIVLJAVAMO
    KAO IGRU MOGUCNOSTI”. Ken Kayes JR.


    Dragi prijatelji,
    Danasnje tihovanje osigurava znakovitu pricuvu mira i svjetlosti u nasim srcima. Vrlo je slikovita metafora pjesme iz “Bijele kule”, tako da su dodatni komentari posve suvisni:

    108. SVAKI SE PUTA

    Svaki se puta rastajemo zauvijek.
    Svaki se puta sastajemo zauvijek.
    I veceras tako.

    Idi sada na pocinak, dijete.
    Mjesec je svijetao od tisine,
    i dodiruje ti slutnjivu misao.

    Izdaleka stizu prethodnice vukova -
    caglji i gavranovi.
    Sto moze mjesecu urlik vuka i zavijanje caglja?

    Neka se tvoja misao stisa u visinama,
    a srce neka ti pije spokoj s Mojega dlana.

    „Bijela kula”, knjiga 21. Zapisala Vesna Krmpotic



    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi
    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.


    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    04.02.2013. (08:10)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Postovani prijatelji
    Zivim i radim vec 27 godina u Americi..u Portlandu drzava Oregon. Univerzitetska bolnica OHSU u Portlandu je prije tri godine napravila najveci napredak u izljecenju leukemije te je napravljen i prihvacen lijek od strane drzave kao dozvoljen tretman za leukemiju.
    Bolnica Doenbercher u Portlandu www.ohsu.edu/xd/health/services/doernbecher/ koja je dio OHSU tretira djecu iz cijeloga svijeta besplatno ako ih prihvate nakom pregleda dokumentacije.
    Stoga bih vas molio da mi posaljete medicinsku dokumentaciju koju bih ja osobno odnio u Doernbecher bolnicu.
    Ja neznam tko je uopste mogao unaprijed dati cijenu lijecenja nekome a pacijenat nije niti pregledan niti je utvrdjena kura lijecenja no cijena je vec dostavljena.
    Stoga bi zamolio da porodica ili prijatelji dostave najnoviji nalaz i dijagnozu te dosadasnji tretman a ja bi rado pozvao prijateljicu koja radi u toj ustanovi a vi se molite da Bog otvori vrata i dotakne srca ljudi.
    Sakupljati novac u ovom momentu meni izgleda kao trosak vremena.
    Srdacan Pozdrav
    Branko Loncar


    In a message dated 2/1/2013 448 P.M. Pacific Standard Time, josko51@yahoo.com writes:
    Predmet: HITNO! - Nora Fora

    Dragi moji znani i neznani - pomozite!

    Radi se o mojoj prijateljici Đani, čija djevojčica se već 25 mjeseci hrabro bori protiv leukemije. I to kako! Pročitajte pismo dolje, možda ćete shvatiti. Iako znam situaciju, meni je to jako teško shvatiti.
    Ima samo jedno objašnjenje - bezgranična ljubav majke Đane i oca Ivice, koji su ostavili dom i posao u Zadru i došli u Zagreb da stalno budu uz Noru.

    Molim Vas proslijedite ovaj apel svima iz svog adresara, stavite na Facebook, zamolite prijatelje čije tvrtke bar donekle stoje i možda mogu donirati nešto novca, apelirajte na medije...

    Pokušavam pomoći na sve načine, pa molim vas, ne zamjerite mi. Prilažem Đanino pismo. Pročitajte. Molim vas pomozite i vi, koliko tko može...
    Hvala u Norino, Đanino i Ivičino ime.

    Zdravko Zemljić
    099 21 91 539
    NORA FORA – STRAŠNI LAV!

    Nora Šitum ima 5 godina i 8 mjeseci. Ona je jedno posebno i vrlo neobično ljudsko biće. Oni koji je poznaju, to će potvrditi. A oni koji je ne znaju...e pa trebali bi je upoznati!
    Njeno malo i bezbrižno djetinjstvo naprasno je prekinuto 1.12.2010. godine kada joj je dijagnosticirana Akutna Limfoblastična Leukemija. Taj dan preokrenuo je nas život naglavačke. Taj dan pretvorio je naš život u pakao. Taj dan počela je naša borba. Borba za život.
    Došli smo na odjel dječje hematologije i onkolgije KBC-a Rebro u Zagrebu gdje je počela dugotrajna i mukotrpna terapija koja je trajala 9 dugih mjeseci. Od samog početka ništa nije išlo glatko jer je već 27. dan liječenja Nora završila u komi. Koma je trajala punih 11 dana i već tada, bila je „otpisana“. No, probudila se! I počela život iz početka. Ponovno je učila hodati, pričati, jesti...Čudno je to malo biće. Malo biće velikog srca i još veće snage! Odradila je svoju terapiju i otišli smo kući na terapiju održavanja. Polako smo se vračali u život. Uz puno tableta, uz puno vađenja krvi i kontrola ali bili smo kući, bili smo zajedno i bila je, skoro zdrava! I tako 10 punih mjeseci dok se prokleta bolest nije vratila. Naglo, bez najave, bez pripreme, okrutno i podmuklo. I onda...sve ponovno! Ponovno bolnica. Ponovno šok. Ponovno dugotrajne kemoterapije. I tako 6 mjeseci. I sve je išlo svojim tokom. Sve je bilo dobro...i onda ponovno! Bolest se opet vratila. Do danas ukupno 3 puta!
    80% djece oboljele od leukemije se izliječi. Svi prođu svoj križni put, svi prođu svoju muku ali jednog dana, to na sreću, ostane samo ružna uspomena.
    Nora Fora je nažalost u onih 20%. A jaka je kao lav. Ili strašni lav, kako ona zna reći.
    Za nju više nema lijeka. Njeni liječnici, dječji hematolozi na Rebru, su divni ljudi. Napravili su sve. Kako za mog lava, tako i za svu ostalu djecu. Ali i oni su samo ljudi, nisu bogovi. Nemaju joj više što dati. Bolest je postala otporna na sve.
    No kako se uvijek negdje pojavi malo svijetla na kraju tunela, tako smo i mi saznali za novu metodu liječenja u Dječjoj bolnici u Philadelphiji (The Children's Hospital of Philadelphia) koja je snažno odjeknula u medijima prije mjesec i pol dana. Baš onda kad je Nora primala posljednju liniju obrane. Posljednji lijek koji ju je mogao spasiti. Ali nije.
    To je naša jedina i posljednja šansa. To ili čekati bespomoćno uz bolnički krevet i brojati sate i dane kada će se život mog malog lava ugasiti. A koji roditelj to može kad zna da negdje postoji nada?
    Kontaktirali smo bolnicu u Philadelphiji a liječnici su već poslali medicinsku dokumentaciju. Oni nas čekaju a vrijeme nam je najgori neprijatelj jer brzo curi a bolest je razara svakim danom sve više. U ovakvom stanju, bez terapije, ne može dugo živjeti.
    U roku 8 dana trebali bi sjesti u avion koji će nas odvesti u novu borbu. Onu najvažniju, onu posljednju. Prsa u prsa, Nora Fora VS Leukemija. Ona to može! Ako itko to može izdržati, to je mamin lav! To je naša Nora Fora. Ne znate je vi! Ali mora

    avatar

    04.02.2013. (08:10)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Kontaktirali smo bolnicu u Philadelphiji a liječnici su već poslali medicinsku dokumentaciju. Oni nas čekaju a vrijeme nam je najgori neprijatelj jer brzo curi a bolest je razara svakim danom sve više. U ovakvom stanju, bez terapije, ne može dugo živjeti.
    U roku 8 dana trebali bi sjesti u avion koji će nas odvesti u novu borbu. Onu najvažniju, onu posljednju. Prsa u prsa, Nora Fora VS Leukemija. Ona to može! Ako itko to može izdržati, to je mamin lav! To je naša Nora Fora. Ne znate je vi! Ali morate je upoznati. Vrijeme je da nakon toliko bitki dobije i rat. Zaslužila je. I otvorit će put novoj metodi liječenja. Otvorit će put svoj drugoj djeci i taj će postotak izliječenja biti 100% a ne 80%.
    Problem je, kao i uvijek, novac.
    Troškovi liječenja su 575 000 dolara. Oko 3,3 milijuna kuna. Iznos od kojeg nam se vrti u glavi. Mi ga nemamo. Pomozite nam, molimo vas! Za Noru Foru. Za maminog lava! Za svu djecu koja će, ne daj Bože, biti u ovakvoj poziciji. Pomaknimo granice zajedno!
    A kad se vratimo, upoznat ćete našu Noru Foru. Zanimljivo je to ljudsko biće, rekla sam vam... Vidjet ćete sami. Pobjedit ćemo! Jednostavno...MORAMO!

    Naš žiro račun je:
    PRIVREDNA BANKA ZAGREB
    2340009-3110426252
    (vlasnik računa Đana Atanasovska, majka)

    avatar

    04.02.2013. (08:11)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Pripravak od škorpionskog otrova dokazano pomaže kod mnogih vrsta karcinoma

    Ono što je u malim dozama lijek, u većima je otrov, i obrnuto. Tako glasi stara izreka, čija se valjanost još jednom potvrđuje.

    Novi homeopatski lijek od otrova plavog škorpiona liječi niz karcinoma kod ljudi, objavili su kubanski istraživači.

    Plavi škorpion (Rhopalurus Junceus) živi na Kubi i ime je dobio po plavkastom repu, na kojemu mu se nalazi zloglasna bodlja. Boja tijela mu je zapravo narančasto-crvenkasta, pa ga zovu i crvenim škorpionom.

    Znanstvenici s ovog karipskog otoka počeli su proučavati škorpionski otrov u rujnu 1997. potaknuti saznanjima da domoroci stoljećima primjenjuju tu tvar radi liječenja tumora.
    Pročitajte više

    alternativa-za-vas.com

    avatar

    04.02.2013. (08:35)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi i poštovani,

    evo naše tjedne vrline; petak je za to odličan dan jer je cijeli novi tjedan ispred nas!

    Ovaj tjedan na redu je PONIZNOST, osobina za koju nas ljudi često pitaju jesmo li sigurni da je to vrlina. Naime, često se brka s ponižavanjem sebe i nedostatkom samopoštovanja.

    Eto, promišljajte i prakticirajte ovaj tjedan poniznost kao simbol utjelovljenja samopoštovanja!

    Puno pozdrava,
    s poniznošću Vaši
    Sandra i BK tim

    avatar

    04.02.2013. (08:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...