Komentari

geoterma.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • damster

    B-R-A-V-O !!! Nemam što za dodati!

    avatar

    29.01.2013. (15:26)    -   -   -   -  

  • sam svoj

    Najprije sve pohvale za oblaganje kamina!!!
    Sviđa mi se kako je ispalo -izgleda full moderno sa onom mrežicom na prednjoj strani!
    Pitanja...
    - koje su ti vanjske dimenzije na kraju ispale - mislim na cijeli kamin?
    - koliko često moraš čistiti staklo na ložištu?
    - da li kamin bolje grije sada kada je zatvoren ili prije dok je bilo ložište otvoreno - da li se uspije primjetiti razlika?

    Hvala na odgovorima i još jednom sve pohvale za izvedbu!

    avatar

    31.01.2013. (12:40)    -   -   -   -  

  • geoterm

    dimenzije su 90x75 cca ,

    -ovisi koliko želim gledati čistiu sliku , prvi dan prozirno , drugi , vide se fleke ali ok , treći i četvti podnošljivo , peti pola plamena ne vidiš
    krajnje vrijeme za čiščenje :), al čiščenje nije problem , proces gotov za 3-4 minute do savršenstva bez kemikalija.

    -Uzmem prvo navaženi papirnati ručnik ili salvetu i grubo skinem čađu , staklo jasno mora biti potpuno hladno,.Nakon toga uzmem -pazi sada, inox žicu za ribanje suđa , navlaženu u samu vodu bez detrđenta. Trljam cijelu površinu dok se ne odvoji zaljpljena garež od stakla . Pobrišem detaljno sa čistom salvetom i to je to . Nikako ne koristiti vim ili neka abrazivna sredstva , ošteti će se stalklo , inox je mekši od stakla i nemoguče ga je oštetiti , a one spužvice sa zelenom stranom sa abrazivom za suđe su smrt za staklo jer sadrže kvarcni pijesak koji je čak nešto tvrđi od stakla i sigurno će se zamutiti.

    -U principu grije isto jer toplina svakako završi u prostoriji kroz otvore za ventilaciju, možda je nešto sporiji odaziv , ne grije baš intentivno nakon pola sata loženja kao kad je bio goli nego se intenzivno osjeti nakon 1 sat.

    avatar

    31.01.2013. (14:29)    -   -   -   -  

  • brgi

    - mali hint oko čišćenja, ja sam probao sa krpom koju navlaženu smočim u pepeo u kaminu i ide dolje sve bez problema (to je bila i preporuka od majstora koji je izradio kamin)
    - inače, svaka čast na sam svoj majstor izvedbi, kamin izgleda odlično

    avatar

    31.01.2013. (20:06)    -   -   -   -  

  • geoterm

    Brgi , vjerojatno si u pravu , moram isprobati, jer taj način čišćenja sam čuo još od nekih ljudi , jedino što za takvu operaciju bi trebao vjerojatno imati rukavice ili temeljito pranje ruku poslije , ne znam kako ta kombinacija , pepeo -voda ima afinitet da se zaljepi za kožu i zađe pod nokte :)

    avatar

    01.02.2013. (22:11)    -   -   -   -  

  • isok

    Pozdrav

    Kamin ti je super
    Zanima me kako si zadovoljan sa kotlom koji si nadogradio.
    Također me zanima koju temperaturu postižeš na izlaznom
    vodu kotla i kako se on općenito ponaša.
    Hvala

    BOK

    avatar

    03.02.2013. (11:47)    -   -   -   -  

  • geoterm

    Kotao , ko što sam ranije rekeo ima oko 9 litara , po mom proračunu , snaga oko 1kw znači da mi ugrije 300l vode u spremniku treba oko 8 sati , sa temperature recimo 25 na 42 , nije nešto , al dobro dođe ako grijem recimo pola dana na kamin ne trebam grijeti vodu za kupanje . imam u planu ovo ljeto povećati mu snagu na način da oko dimnjaka na izlazu iz kotla namotam oko 12 metara bakrene cijevi fi 15 mm, vjerujem da ću dobiti barem duplu snagu i to će onda biti to. Za sada služi svrsi ali ako ćemo govoriti o iskoristivosti za neku ozbiljniju primjenu npr da grije 3-4 radijatora trebalo bi ga ubaciti u ložište a ne iza ložišta.

    avatar

    03.02.2013. (21:44)    -   -   -   -  

  • sam svoj

    Pozdrav!

    Evo moram malo komentirati tvoju ideju da oko dimovodne cijevi namotaš bakrenu cijev i tako pokupiš još topline na vodu...

    Ideja je više nego dobra ali po mome mišljenju neće funkcionirati ako je spojiš serijski sa kotlom koji je iza kamina a rad pumpe ostane podešen kao i sada - u intervalima od 45 stupnjeva do 40 stupnjeva celzijevih.

    Sigurno će se pojaviti problem sa pregrijavanjem male količine vode u bakrenoj cijevi koja neće cirkulirati dok se voda u kotlu ne povisi na 45 stupnjeva.
    Voda će u bakrenoj cijevi (po mome mišljenju) prije zakuhati nego će se 9 litara vode u kotlu zagrijati na 45 stupnjeva.
    Stvar može funkcionirati jedino ako pumpa stalno radi i stalno tjera vodu u bakrenoj cijevi oko dimnjaka i kroz kotao...

    Evo to je moje mišljenje...

    avatar

    06.02.2013. (11:37)    -   -   -   -  

  • geoterm

    Svaka čast , 100% si u pravu , vidiš nisam o tome razmišljao!
    Ali imam ja za to lijek , u kamin sam stavio senzor na izlaz kotla uz cijev , koji pali pumpu kada na mjestu senzora bude 45 stupnjeva. Taj senzor ću pomaknuti na kraj spirale , tako da time sprijećim pregrijavanje vode u spirali. Tu se mogu poigrati temperaturom recimo da pali pumpu kada tu bude 70 ili sl , malo budem morao eksperimentirati.

    avatar

    09.02.2013. (17:43)    -   -   -   -  

  • sam svoj

    Pozdrav,

    To sa premještanjem senzora na vrh spirale bi trebalo funkcionirati ali imam mišljenje da ćeš imati veliku učestalost paljenja pumpe...
    Znam da sam ti to već predložio no volio bi čuti i tvoje mišljenje o ideji da pokušaš povećati prijenos topline između ložišta i kotla tako da popuniš prostor između rebra ložišta?
    Riješenje je puno jednostavnije nego dodatna spirala oko dimovodne cijevi što može rezultirat i pojavom kondenzacije u dimovodnoj cijevi kada se vatra priguši tj. počinje gasiti.
    Jednostavno popuniti prostor između kotla i ložišta i direktno imaš veću snagu u kotlu a nemaš nekih velikih radova oko toga...ja sam predložio sitnu olovnu sačmu (znam da je nije lako nabaviti) no možeš upotrijebiti bilo što sitno a da je dobar vodič temperature- lupam bez veze ali dođeš u željezaru i kupiš par kilograma malih matica ili upotrijebiš sitan šljunak...

    Kako god volio bi čuti tvoje mišljenje o toj ideji!

    Usput, tvoj blog te još par blogova redovito pratim i imam same riječi pohvale stoga pozdrav tebi,a24e, kiku,projekt kući i ostalim graditeljima!

    avatar

    14.02.2013. (18:24)    -   -   -   -  

  • geoterm

    Kupio sam IC termometar , onaj sa laserom , temperatura ložišta je oko 170 stupnjeva izvana na metalu, siguran sam da bi se olovna sačma rastalila i iscurila između rebara plašta.Osim toga što god da stavim između , matice su super ideja , u slučaju nestanka el energije duuugo bi prenosilo toplinu , a kako nemam UPS za pumpu curilo bi mi na sigurnosni venti. , ipak ću na spiralu , iako imaš dobro razmišljanje.o kondenzaciji sam razmišljao ali koliko dugo treba da pojede cijev , 10 -15 godina , sigurno ću raditi rekonstrukciju i onako u tom periodu.Hvala na pohvalama , sve su to dobri blogovi jedino mi je žao da su većina odustali od pisanja , a ja sam još uporan .)

    avatar

    14.02.2013. (22:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...