Komentari

bananarepublik.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Trele

    Mislim da sam i ja negdje vidio ovaj članak i prokometirao ga.
    Možda tip stvarno misli da smo svi debili, pa ne kužimo osnovni račun.
    Jesam malo debilan bio kada sam potpisivao kredit, ali to su bila vremena kada sam vjerovao da ipak netko nešto kontrolira i misli na "raju" u ovoj državi. Ali provjeravao sam i odnos EUR/CHF i fakat nije nikada toliko oscilirao kao sada.

    Inače, pohvala radu. I ja sam kod čitanja ZABA novih općih uvjeta ( srećom je bilo u subotnjim novinama , a tada jedino nešto pročitam) skužio što smjeraju, pa slao upit na udrugu Franak , pa onda danima tražio na internetu potvrdu je li itko skužio osim mene što se sprema i ništa nisam nalazuio dok evo tebe sa tvojim entjuizazmo. Svaka čast još jednom. Ja ne stignem ( kapitalizam na poslu, malo dijete doma itd.). No, lobiram. Imam "kuma" koji je u Odboru za Ustav pa će probati to malo glasnije reći tamo gdje treba. Budemo vidjeli što će biti s tim ZOKI-jem.
    Eto ispriča se ja sa tobom ;-)

    avatar

    06.02.2013. (11:02)    -   -   -   -  

  • cybplay

    Hura!
    Stigao odgovor iz ZABA-e na 6 stranica teksta.
    Obećali su mi da do 1. srpnja 2014. neće porasti kamatna stopa makar poras'o LIBOR. Bem'ti, kako li samo znaju? :-)
    Kao opciju mi nude 2 promjenjiva parametra: CHF LIBOR+CDS, i fiksnu kamatu od 1,745%. Još jedan pokušaj hvatanja naivnih u dužničku mrežu...

    avatar

    06.02.2013. (23:11)    -   -   -   -  

  • cybplay

    Molim ispravak krivog navoda: nije 1,745% fiksna kamata nego je to primjer LIBOR+2-godišnji CDS...
    Fiksna kamata je moja kamata manje ovih 1,745%.
    CDS koji bi ugovarali može biti 1,2,3 ili 5-to godišnji...

    avatar

    06.02.2013. (23:48)    -   -   -   -  

  • bananarepublik

    Trele hvala na podršci. Mene je isto stisnuo posao pa nisam 2 tjedna ni nailazio na svoj blog. Ma znam, kad sam uzimao kredit ja sam isto vjerovao da smo postali normalna država i da institucije funkcioniraju. Uz to sam gledao i povijesna kretanja tečaja CHF/EUR i svakakvih parametara. Međutim, stvarno mi ni na kraj pameti nije bilo da će banka u svoju korist jednostrano i bez objašnjenja moći mijenjati kamatnu stopu (koja bi po ugovoru trebala biti promjenjiva u skladu s tržišnim uvjetima), a da će institucije ove države to prešutno podržavati. Ispada da države ne postoji zbog nas (=naroda), već narod postoji zbog države (=debelo preplaćenih političara). Treba lobirati i buniti se jer nam je to jedina nada, ali i dužnost.

    avatar

    13.02.2013. (23:49)    -   -   -   -  

  • bananarepublik

    cybplay objavio sam novi grafikon na kojem se vidi što su nam podvalili. Čim stignem objavit ću i OCR-an odgovor da svi vide tu sramotu.

    avatar

    13.02.2013. (23:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...