Komentari

endimion17.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Kretzy's [r]evolution

    Napokon ;)

    avatar

    26.01.2013. (16:19)    -   -   -   -  

  • Kretzy's [r]evolution

    Dobrodošao natrag, nadam se da će postovi biti češći u 2013. ;)

    M3NT4L

    avatar

    26.01.2013. (16:22)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    ok. kam bek. baš mi je drago :)

    avatar

    26.01.2013. (16:56)    -   -   -   -  

  • Električna Žarulja

    Glad you back!

    avatar

    27.01.2013. (09:46)    -   -   -   -  

  • metalurzi

    Drago mi je što pišeš.

    avatar

    27.01.2013. (16:04)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Neka je tebe nama, a neka je i Mišaka.
    Pusti dečeca. Pa ne zove se emisija znanost, već na rubu.

    Znaš zakaj ja njega volim gledati?
    Zato, jer u njegovim emisijama saznajem za neke pojmove, dešavanja, što ih zapravo znanost ni ne spominje, ili apriori odbacuje.
    Ondak mašta radi svašta.
    Ja njega ne doživljavam kao nešto gotovo, u smislu tvrdnji.
    Zabavna emisija tipa, "ima li Marsijanaca".
    Zna se kaj veli znanost, a kaj ostali pojedinci, ala Mišak i slični.

    Marsijanci su za mene rastezljiv pojam. Od njih pa do neke biljčice, amebe, bakterije, tamo negdje u crnilu, a u čije postojanje vjerujem, bez ikakvih argumenata.

    Negoooooooo, da se topla voda prije zmrzne neg hladna?
    O tome poima nisam imao, a tvoja je moralna obaveza da budeš tu na blogu, hahahahahaha.

    Koga da ja pitam, ako ne tebe?!!!

    avatar

    28.01.2013. (07:16)    -   -   -   -  

  • metalurzi

    Da, što je to sa toplom vodom? Znaš li da su dijelili nagradu za onog tko sastavi objašnjenje na najbolji, najzanimljiviji način?

    avatar

    28.01.2013. (11:29)    -   -   -   -  

  • Fotokultivator

    Dobrodošao natrag! Ja se već preplašio da te više neće biti....

    avatar

    30.01.2013. (08:02)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    @alexxl: Mislim da nisi upoznat s problematikom oko tog smutljivca. Pokret protiv njegove pseudoznanstvene emisije traži da se ona makne iz znanstveno-obrazovnog programa. Hoće li dospjeti u zabavni program ili gdje drugdje, nije bitno. Mjesta u ZOP-u za nju ne bi smjelo biti jer to nije emisija koja promiče znanost i kritički pogled na svijet.
    Apologetski trolovi često tvrde da je cilj izbaciti emisiju u potpunosti, što nije istina. Samo se traži da se makne iz ZOP-a.
    Ti ga možda ne doživljavaš kao istinit izvor - ali drugi ga doživljavaju. On je jedan od pogonskih zupčanika pseudoznanstvene sline koja se razvlači u državi i regiji. Uopće se ne radi o bezazlenoj zabavi. Ima dugoročni štetni učinak.

    Pitanje Marsijanaca, ili kako si ih ti sumarno opisao, što je zapravo pitanje "ima li života na Marsu?" može se zadovoljavajuće ispravno razmotriti jedino na znanstven način. Ne može se konačno odgovoriti sve dok ih ne nađemo, ali se može jako dobro obrazložiti, o čemu Mišak ne može ni sanjati jer je neznalica čak i po pitanju osnova. Dokazao je to puno puta pokazujući da mu je znanje gore nego ovlaš zainteresiranom osnovnoškolcu.
    Nema nijedne druge vjerodostojne metodologije. Može se to pitanje razmatrati, pa i odgovoriti, koristeći druge metode, ali onda to nije blisko istini. Onda to nisu pravi odgovori.
    Da smo pitali Crkvu prije 300 godina to pitanje, dobili bi oštro "ne" i navukli bi sumnju na sebe. I to je odgovor, samo kakav? Nikakav.

    Ono što se ponekad događa s toplom vodom je Mpembin učinak. Da, čuo sam da je Bregović s Fizikalne kemije na PMFZG-u dobio nagradu.
    Problem s tim učinkom jest što nitko nije definirao parametre pokusa, posebno što se to točno u samom pokusu smatra točkom zaleđivanja, pa nema ni konačnog odgovora. Natječaj je bio za najbolji i nakreativniji odgovor. Da bi se postavio kao znanstveno ispravan, treba proći rigorozno testiranje. Treba vremena.
    Čitao sam razna objašnjenja. Neka su pravo pseudoznanstvena. Sjećam se jednog tipa koji je razradio čitavu teoriju na temelju (netočne) pretpostavke da se molekule vode i atomi u njima povećavaju s temperaturom. Svašta su ljudi pisali...

    avatar

    31.01.2013. (18:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...