Komentari

blogdogg.blog.hr

Dodaj komentar (40)

Marketing


  • Simplica

    zamišljam jedino da muža tu i tamo bacim kroz prozor :) :)
    ali jakooo rijetko pa sam valjda ipak dobra??

    avatar

    25.01.2013. (11:31)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    SIMPLE-Ti si d best! ne mogu te niti zamislit kad si ljuta...al vjerujem da si onda opasna ... hahahahha...kod tebe mi je najbolji taj neki filing i atmosfera...i da te prvi put čitam bi reko...ako simple nije iz Rijeke, nije niko! ne znam zašto...

    avatar

    25.01.2013. (12:01)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    i njegov "Stranac" nam šapuće o tome... jedan od najznačajnijih romana francuske književnosti dvadesetog stoljeća, našeg stoljeća, stoljeća u kojem je samo naizgled bio zapostavljen emocionalni um...Stranac je jedan od najboljih literarnih prikaza apsurda ljudske egzistencije... i njihovog svjesnog življenja...

    možda bi ipak trebalo konja poroglasiti senatorom... i wiegtenstein je napisao, prepustimo mišljenje konjima, oni imaju veču glavu...

    ne iznenađuješ me više... jednostavno osjećam da ti znaš utipkati upravo ono aktualno u trenutku otuđenja čovjeka od čovjeka...

    ti se s tekstovima približuješ čovjeku..:-))

    avatar

    25.01.2013. (12:04)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    DINAJO-Otac me kljukao s njim, kafkom i sa sartreom kada mi je bilo 17,
    u jednom momentu sam zbog toga imao velikih problema jer priznat ćeš da to nije literatura za tu dob...no bilo kako bilo, nije mi žao iako bi danas, da imam sina, rekao mu:

    -sine, ne čitaj Camusa!

    avatar

    25.01.2013. (12:17)    -   -   -   -  

  • suncokreti na oblacima

    Evo naše domaćice, danas s kalašnjikovom u rukama ha ha ha....
    Znaš, nisam nikad razmišljala da nekog ubijam iako sam jednom prilikom bivšem rekla da bolje da ne spavamo u istom krevetu jer ne znam ako će dočekati jutro, ali to je bila samo šala ha ha ha...Evo ga još živog i zdravog :) .... Iako ja kad "ubijam" onda to radim verbalno. Verbalno bodem i kopam, tako da to bude polako i da patiš...Prava agonija...A znaš i sam da riječi često bole više nego djela....ha ha ha....opako, zar ne? Srećom, to je tako rijetko, ali desi se ponekad kad poludim....

    avatar

    25.01.2013. (12:24)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    da, imaš pravo... nije za tu dob... ali kada ga dočitavamo danas spoznajemo da je kao i Kafka, kao Sartre.... živio prije svog vremena... vremena u kojem se mi danas budimo i spoznajemo snagu njihovih razmišljanja...:-))

    avatar

    25.01.2013. (12:26)    -   -   -   -  

  • Žena.Samo to.

    Novo ruho ?

    Ziher sam davitelj,sviđa mi se opcija držanja žrtvine glave pod vodom u potoku dok uokolo cvrkuću ptičice i miriše cvijeće ili pak onako oči u oči u pozi jahačice prije vrhunca...Khm i otrovi imaju svoje čari....uh kakva mračna,inspirativna tema :)))

    avatar

    25.01.2013. (12:28)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    a uskrsnuće tvoje misli na naslovnici svjedoči sve ono što si do danas napisao...da, to je TO...:-))

    avatar

    25.01.2013. (12:30)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    SUNCOKRETIČKA-Hahaha...ne bi se ja kačio bogami s tobom...barataš riječima ko chuck norris šakama, tako da mogu samo mislit kolko boli kad ti ugrizeš...jooj Suncokret, još ču počet mislit da je onaj tvoj bivši morao pobjeć u sigurnosnu kuću pa po savjet pravobraniteljici za jednakost spolova hahahhhah zekam te malo...znam da nije tako!

    DINAJO-Šta je s tim 20-im stoljećem da danas nema ni blizu tako velikih pisaca...ja ne znam ko se to danas može mjeriti s njima?!

    avatar

    25.01.2013. (12:31)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    zaboravljen dadaizam... nepostojanje avangarde... jednoumlje koje izranja iz straha... pitam se vraäamo li se u vrijeme tihih lomača... ali preporućam čitanje "Herojskih zanosa" Giordana Bruna... on je pisao za nas, generaciju koja će živjeti četristogodina poslije njega... vjerovao je u nas... nemojmo ga iznevjeriti... crkva ga je rehabilitirala... mi ga možemo rehabilitirati stvarajući svijet o kojem je on sanjao... zbog kojeg je svjesno otišao u smrt...:-))

    avatar

    25.01.2013. (12:37)    -   -   -   -  

  • Alžbeta Bathory

    zašto bi sinu rekao neka ne čita Camusa?
    i ja sam ga čitala sa 17.
    i sartrea, i ionescoa, i becketta, i...
    ajme, moram opet.

    avatar

    25.01.2013. (12:40)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    ŽENA.SAMO TO-Ahahaha woman vidi di sam morao posegnuti da bi ti otvorila dušu? Crna udovico, žena bogomoljka kad ju mužijak opraši, zakolje ga i pojede...Tooooo woman poludiii!!! kakav antologijski komentar!!!!

    DINAJO-Inspirativne i velike riječi! Baš ću pitat Bubu da mi prije malo recenziše pa da se i ja uhvatim u koštac s tim Brunom! hvala ti!

    BUBO-Zato što je to dob jako osjetljiva za psihu i tada mislimo kako možemo sve i ništa nam ne stoji na putu. Ja sam nakon tih knjiga uletio u takvu dekadenciju da mi je trebalo 15 godina da dođem sebi. Svakako da nismo svi isti i možda neki klinac danas te stvari čita sa rezervom, ali može li se uopće Camusa čitati s rezervom. Znam čovjeka koji se ubio zbog Camusa...pa te sad pitam kao osvjedočenu humanisticu-da li je bilo vrijedno čitanja? Mislim da bi Camus prvi rekao da nije...

    avatar

    25.01.2013. (12:51)    -   -   -   -  

  • Nepoznata

    Ja imam sina. I ja bih sinu rekla, djetetu, da ne čita Camusa u toj dobi.
    I Sartre, Kafka.... kakvo teško, mutno društvo......zanimalo bi me čime je otac bio motiviran da inzistira na tome.
    Kako i Dogg kaže, takvo štivo je nezdravo za mladog čovjeka čiji je vanjski štit preslab da bi mogao sačuvati meko unutarnje tkivo bića.
    Takvo unutarnje biće, prve tople iskre, plamena; isto je ono koje voli junaštvo i viteštvo u knjigama Jacka Londona.
    Pozdrav domaćinu u njegovoj kući!

    avatar

    25.01.2013. (13:09)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    NEPOZNATA-Evo za ilustraciju da ti kažem da sam odmah nakon Camusa počeo bauljati po Puli i davit ekipu da ništa nema smisla i počeo prezirati njihove normalne obrede kao što su zavađanje vršnjakinja, izlasci, vožnje motorima...ja bi se zabio u neku birtiju i tamo si utvarao da sam neki boem kojega niko ne razumije, a ja koji razumijem SVE, odustajem od OBIČNOGA života i ulazim u tamnu i podvojenu dimenziju svoje ličnosti koja u svakome postoji kao takva, ali je mnogi ne upoznaju za života. Hvala ti na posjeti Nepoznata!

    ps
    Jack London je prihvatljiv!

    avatar

    25.01.2013. (13:18)    -   -   -   -  

  • Simplica

    imaš dobar feeling...rijetko sma ljuta i rijetko me se može izbaciti iz takta, od 365 dana u godini, 360 sam super volje....ali onih 5 dana bacam kroz prozor :) :)

    avatar

    25.01.2013. (13:22)    -   -   -   -  

  • Alžbeta Bathory

    ali, onda bi i dostojevskog trebalo zabraniti.
    isto sam ga čitala sa sedamnaest.
    nije samo camus filozofirao o egzistencijalizmu, cijela je paleta književnika koji kroz introspektivno promišljanje vlastite sudbine utječu na pojavu angsta kod čitatelja.
    mnogi se neće složiti sa mnom, ali - ana karenjina, koja se baca pod vlak?
    ema bovary koja pije otrov?
    therese raquin koja ubija muža?

    možda je tvoj otac, dože, trebao prethodno porazgovarati s tobom i objasniti u kojem smjeru razmišljati nakon camusa.
    kužim tvoju poantu, ali... što onda čitati?

    avatar

    25.01.2013. (13:40)    -   -   -   -  

  • golden age

    vjerujem da ih ima puno sa slicnim vizijama,
    moje su prestale onda kad su postale realnost, '91.
    a klasicno herojstvo bi se danas trebalo mjeriti ne dobivenim bitkama nego
    uspjesno prevladanim porazima...

    avatar

    25.01.2013. (13:41)    -   -   -   -  

  • Lido

    S tolikom količinom vrelog olova u prsištu...i mora ti biti toplo oko srca:)))
    Ipak, dooobraaa:))

    avatar

    25.01.2013. (13:42)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    SIMPLE-Najavi pliz svaki od tih 5 dana da se ne približavam tvom blogu tada hahahahahaaha nasmijala si me skroz!

    BUBO-Možda sam ja takav karakter koji sve mora najprije na svoju kožu pa onda na van...Tvoji primjeri koje navodiš u komentaru ,ovoj raspravi daju neslućene nivoe! Ne radi se toliko možda o sudbinama Mersaulta, Gregora i ekipe...radi se o atmosferi takve literature koja svojom snagom obuzima i zrele ljude...pa ja sam bio u takvome transu tada i to je trajalo mjesecima-košmar samo takav. Bilo bi neoprostivo ne čitati takva djela i ti to najbolje znaš, ali odmak (abstandt) prema porukama i atmosferi bi svakako trebalo znati držati...pogotovo za strastvene ljude vrijedi. Moj stari je po načelima njegovih književnih idola živio cijeli život i to je uglavnom razlog njegovomu (ne)blagostanju ak me razmeš...mama ga je mrzila zbog toga , a Camusa bi bila najrađe bacila u vatru-niti to nju čini primitivkom, niti njega genijem-to je tako!

    avatar

    25.01.2013. (13:53)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    GOLDEN AGE-Poučak tvog komentara je nešto što ja dugo nisam čuo mudrije rečeno o toj problematici. Ton s kojime si to rekao jasno daje na znanje da iza toga stoji čista empirija.

    LIDO-Hahaahahhahaa jesi krao kad trešnje pa te stari čiča izrešeta s onim patronama u koje stavi sol? e to ti je slično tome haahahaah!!!

    avatar

    25.01.2013. (13:58)    -   -   -   -  

  • ed hunter

    kalaš je vjerojatno najupečatljivija slika kada se priča o manijakalnom ubijanju. inače, ne bih imao apsolutno ništa protiv preventivnog ubijanja, ali nakon toliko pročitanih stripova sa superjunacima uspio sam donekle shvatiti pojam pravde koja tvrdi da to nije ispravno, unatoč svemu.

    avatar

    25.01.2013. (14:03)    -   -   -   -  

  • suncokreti na oblacima

    ha ha ha..ma daj ne birini, neću ti ništa.... ja samo napadam u samoobrani a nekad mi se i to neda....ha ha ha....ali, ipak budi na oprezu i pazi s komentarima ha ha ha ha.....šala mala.....

    avatar

    25.01.2013. (14:11)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    ED HUNTER-Kalaš je i najdostupniji jer ga pola registra branitelja krije po šupama...iako je za takve akcije možda bolji škorpion...pa čak i ero. Zanima me jako ta pravda o kojoj govoriš...jel to ona metafizička, apsolutna, kozmička pravda koja je toliko logična da nema počelo...i nema alternativu...sirova, okrutna i neizbježna pravda. tnx Ed - odličan komentar!

    avatar

    25.01.2013. (14:15)    -   -   -   -  

  • Lido

    Šaka soli, šaka suza...ako hoćeš sklapaj rimu...ja ne mogu od smijeha:)))

    avatar

    25.01.2013. (14:17)    -   -   -   -  

  • Alžbeta Bathory

    ja sam bila, i još uvijek sam, zapravo, u transu od therese raquin.
    mislim da je to najbolja knjiga koju sam ikad pročitala.
    u pravu si, nisu sudbine, nego atmosfera.
    angst.
    pisala sam o njemu kod sebe u prošlosti.
    najteže je kad čovjek shvati da ne može mimo sebe.
    niti iz svoje kože.
    a za to mora biti strastven. prema sebi.
    upotrijebio si odličnu riječ.
    nije strast uvijek prštanje i vatra.
    strast je presnažno osjećanje samoga sebe.

    ako pitaš koje oružje...
    uvijek bih odabrala ruke.
    dodir.

    avatar

    25.01.2013. (14:19)    -   -   -   -  

učitavam...