Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • Fotokultivator

    Kakvo je stanje sa penzionerima kod nas, ne bih se začudio da u svrhu kresanja proračunskih troškova, nakon onog famoznog programa "s faksa na posao", vlada pokrene novi program "s posla na groblje"....

    avatar

    23.01.2013. (02:06)    -   -   -   -  

  • svenadamewin

    starce treba ubiti dok su još mladi!

    avatar

    23.01.2013. (07:37)    -   -   -   -  

  • ljelja

    U nas ne govori nego čini. Što ti je efikasnost kad hoćeš bit efikasan. A da mi je znati tko je dobio moje novce od 40 godina rada.

    avatar

    23.01.2013. (07:37)    -   -   -   -  

  • Neretva

    Da je ovakvo što izjavio neki načelnik opštine u Šumadiji ili rođonačelnik iz okolice Zagvozda, ne bi me čudila biserna izjava. U svojoj isprici bi takav (rođo)načelnik vjerojatno petljao tipa "nisam ja to reka", "nisam ja to mislio", a Japanac ni pet ni šest: "to su moji osobni stavovi". Ne zna čovjek što bi mu rekao. Da li ga hvaliti zbog iskrenosti ili izmlatiti zbog zločinačkih ideja.
    No ono što najviše zabrinjava je da nije dao ostavku, niti ga je premijer smijenio!
    Eto što je globalizacija- i Japan postaje Balkan!!

    avatar

    23.01.2013. (08:56)    -   -   -   -  

  • alkion

    Sad sam odjednom pao u nedoumicu??? Je li mi vrijeme? Trebam li sam poć iskopat onu rupu na groblju il' je dovoljno samospaljivanje?
    Nekako mi je samospaljivanje efektnije, a i vraća me u povjest. Napokon, ne reče li i Santiljanja:
    "Oni koji ne poznaju svoju povjest osuđeni su na njeno ponavljanje..."

    avatar

    23.01.2013. (09:39)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Moroci, zapamtil sam ih.
    Ma nikak da uspjem staviti link od HTV-a za "0 točku" od 21.01.2013.,
    a ima na njihovim stranicama.
    Hoću reći, uz demografski, natalitetni problem, isto i kod nas.
    Interesantna emisija.
    Čak je voditelj dobil po lampi, da kaj kurac lijepe negativne priloge, slike o Hrvatskoj, da kaj ne lijepe kak je kod nas med i mlijeko, jer loše slije, loše utječu na ljude.
    Kaj je sve pička sposobna da rodi, nemreš biliviti.

    avatar

    23.01.2013. (10:04)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Da, doista je zastrašujuće pročitati stav nekoga na ključnom mjestu, ne samo u Japanu, nego, posljedično, u cijelom svijetu, koji je tako razotkrio ono što se krije iza mnogih poteza vlada diljem svijeta. Prešutni konsenzus već se uvelike primjenjuje i u EU, i u Lijepoj nam našoj. S druge strane, ipak postoji i neka druga struja u Japanu, naime, prijedlog zakona ili već donesen zakon u istoj toj zemlji (zaboravih izvor, ali vijesti s nekog portala na internetu) o tome da je obitelj dužna voditi brigu o svojim starijim članovima (klasika - humanizam, zastupljen kroz ministarstva zdravlja i sl. naspram državnog financijskog resora). Nedugo zatim na portalu, mislim da je bilo 21. stoljeće, mogla se pročitati izjava neke SAD-ove žene na ključnom položaju kako su obitelji s jednim djetetom previše zabrinute i strašljive - tipa, djeca-jedinci su neskloni rizicima, što ima za posljedicu nesklonost globalnoj mobilnosti radne snage. Drugim riječima, rađajte djecu da budu mobilna radna snaga onima koji će izbljuvavati kojekakve fašističke ideje i zamisli samo zato što su u životu imali sreće i promućurnosti da se domognu položaja s kojeg bez ikakvih moralnih i materijalnih posljedica mogu nastaviti s izbljuvavanjem i onda crknite kraj kontejnera. S tim u vezi sam razmišljala malo i o B. Gatesovom ustupanju bogatstva za cijepljenje djece protiv dječje paralize. Divna im budućnost predstoji, ostat će na životu samo zato da bi mogli past u žrvanj kanibalske tzv. civilizacije. Usput, za osobu 2012. godine sam u Večernjem dala svoj glas svećeniku za kojeg nikad nisam čula, a ima preko 70 godina i biciklom obilazi beskućnike u Zagrebu. "Antun Cvek, svećenik
    Simbol dobrote i življenja za druge. Istinsko lice siromašne Crkve koja služi najpotrebitijima. Život posvetio ljudima u nevolji. Utemeljitelj Kapi dobrote i Zaklade biskupa Josipa Langa. Iako ima 78 godina, i danas na biciklu obilazi najsiromašnije Zagrepčane, pomaže im te ih njeguje i duhovno hrabri. Dobio državnu nagradu za životno djelo." (http://www.vecernji.hr/vijesti/osoba-godine-deset-kandidata-veliko-prizna nje-glasujte-vi-clanak-498523). Ne bih se sad zamarala analizom izbora riječi u opisu osobe. Mislim da sam sve rekla. Zanimljivo je, naravno, ne i iznenađujuće pogledati kome Hrvati daju svoje glasove.

    avatar

    23.01.2013. (10:31)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Da, nadovezujući se na Alkionove dileme o prikladnosti dobi harakiriju u mom slučaju, na nju me navelo sjećanje o dokumentarcu kojeg sam gledala još u osnovnjaku (tipično - dugoročno pamćenje bolje od kratkoročnog - jesam li za harakiri?), jasno, autor i naslov dokumentarca sam zaboravila, ali se živo sjećam scene u kojoj su staricu kamenovali jer je bila stara i nikome više potrebna. Ako me sjećanje ne vara, bilo je to ovdje, na brdovitom Balkanu još tamo 1950-ih godina. Kao majka mogu jedino reći da je sve više dana u kojima sve više razumijem Sophiju iz "Sophie's Choice". Svemu tome ide u prilog svaka odluka o degradiranju položaja i smisla edukacije i obrazovanja. S tim u vezi, gotovo sam agresivno na strani onih koji se zbog samoubojstva onog mladog hakera iz SAD-a odlučuju na potpisivanje peticije da znanstvena istraživanja budu dostupna javnosti besplatno, a ne da se iz poreza izdvaja lova za ingeniozne pokušaje kloniranja neandertalca za kojeg se sada preko javnih medija traži ljudska surogat majka. Iako, možda je upravo to rješenje ;-)...

    avatar

    23.01.2013. (10:47)    -   -   -   -  

  • Alžbeta Bathory

    zato će u rvackoj i cijeloj ojropi stari ljudovi morati raditi do osamdeset i u tom stažu će im biti zabranjeno biti bolesnima pa savjetujem svim japanezerima da se presele u ojropu jer im tu neće trebati medicinska njega.
    ako koji krepucne u međuvremenu bit će osuđen na smrt zbog izdaje, a ta se kazna može prenijeti kao kuća na sina, kćer ili drugog potomka obitelji, tako da jednim udarcem - dvije muhe.
    i onda netko kaže da su japanezeri pametni.
    svašta.

    avatar

    23.01.2013. (12:09)    -   -   -   -  

  • magle dolaze

    Hajd' sad'... pa čovjek se lijepo ispričao.:-)))

    I to samo zato jer je kontaminiran zapadnjačkom kulturom, prema kojoj je smrt nešto strašno, odsudni prijelomni trenutak kada bradonja na nebu odlučuje hoćemo li do kraja smrti brati cvijeće tamo ili kihati od peluda u blizini Zemljine jezgre...

    U kulturi poput Japanske, u kojoj je normalna stvar da nemoćna roditelja sin na leđima odnese na planinu i ostavi ga ga tamo umrijeti, nakon što ovaj i sam već danima prije toga odbijaja hranu, ministrov zahtjev i nije neobičan...

    Al' eto ti CNN-a :-)))))))))
    Globalizacija, šta ćeš...

    avatar

    23.01.2013. (14:25)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @ljelja
    Oni koji su bili u mirovini dok si ti radila.

    @modesti
    Taman sam imao namjeru objaviti sliku s spomenutim ministrom i tu njegovu izjavu koju sam skinuo iz J.L. Ali kako si me pretekla ništa od toga.

    Njegova je izjava naravno šokantna za veliku većinu ljudi. Pogotovo tako kako je direktno izrečena. Ali je nažalost istinita. Osobno imam stav (70 godina mi je) po kojem bi starim ljudima trebalo omogućiti da sami biraju kad će i kako umrijeti. I čudim se zašto se baš kršćani tome protive kad vjeruju da će živjeti na 'onom' svijetu čekajući dan kad će uskrsnuti.

    I na kraju ne mogu a ne reći: zgražanje izaziva njegova izjava u kojoj kaže "Starije ljude treba pustiti da umru brže!", dakle ne kaže da starije ljude treba ubiti, ali zato izjava o slanju mladih, zdravih i snažnih mladića da ubijaju ili budu ubijeni smatra se pozitivnom, pače vrlo, vrlo pozitivnom!

    avatar

    23.01.2013. (15:04)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Da imam malo manje godina, možda bi rekla: "zatuci gamad,
    samo su teret za proračun". Za sada odozgo čujem samo o teretu,
    a kad će ovo "zatuć"..., ma, brzo vrime prolazi. Već me hvata
    "slatka jeza". Pozdrav živahna:)))

    avatar

    23.01.2013. (16:00)    -   -   -   -  

  • alkion

    Osjećam potrebu pojasniti zašto samospaljivanje?
    Pa, prvenstveno, jer je to trenutno, osim reciklaže, najefikasniji i skoro pa najekološkiji način rješavanja nepoželjnog otpada.
    Nadalje, samozapaljenje bi se trebalo odvijati na trgovima (kruha i igara) kako bi se raja imala čemu radovati te, skodno demokratskom uređenju države, svi imali uvid u oslobođena mjesta u društvu.
    Uklanjanje nus proizvoda, nastalih izgaranjem, vršila bi gradska čistoća - već ih plaćamo i po ukazanoj potrebi bi se zaposlila još poveća količina radno sposobne mladeži.
    Naravno, recikliranje nikako ne dolazi u obzir jer nam je ta starčad ionako toliko izraubana da njihovi ostaci (bilo živi, bilo mrtvi) nemaju više ama baš nikakvu upotrebnu vrijednost... :))))
    Ih da se meni nešto dokopati vlasti!?!?!?!?!?!:)))

    avatar

    23.01.2013. (16:04)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @alkion
    Fenomenalno. A prije nego se podvrgnu samospaljivanju starce bi trebalo naučiti da padnu u trans kako bi manje trpjeli bolove. Treba ipak problemu prići na human način, kaj ne?

    Ostaci spaljivanja mogli bi možebitno poslužiti za uzgoj cvijeća kojim bi se darivali političari :-)!

    avatar

    23.01.2013. (16:47)    -   -   -   -  

  • alkion

    semper contra Imal' u tebi i trunke kršćanstva? Kako zaslužiti onostrano zadovoljstvo raja ako umreš nadrogiran i u transu. Umrijeti se mora u ovoze,aljskim mukama, patnjama i pročišćena tijela... Doduše malo mi je upitno ovo samozapaljenje - to mi nekako zvuči vrlo blisko samoubojstvu, ali možebitno bi se u ispovjedi to i moglo okarakterizirati kao čin koji u stvari u konačnici nema za cilj samoubojstvo već pomoć bližnjemu svome. Osobito ako bi ostaci poslužili u svrhu koju predlažeš. Skoro mi dođe žao i vrištim od ljubomore kako se sam nisam toga sjetio... :)))

    avatar

    23.01.2013. (17:03)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    To ti je jaka, razvijena zemlja, tamo to traže od starih, kod nas će od sredovječnih!

    avatar

    23.01.2013. (17:03)    -   -   -   -  

  • jelen

    During heathen times the Sorbian Wends of Lausitz practiced the shameful and gruesome custom of ridding themselves of their old people who were no longer able to contribute. A son would strike his own father dead when he became old and incompetent, or he would throw him into water, or he would push him over a high cliff. Indeed, there are many examples of this, even after the advent of Christianity.
    For example: Herr Levin von Schulenburg, a high official in Altmark, was traveling among the Wends in about 1580 when he saw an old man being led away by several people. "Where are you going with the old man?" he asked, and received the answer, "To God!"
    They were going to sacrifice him to God, because he was no longer able to earn his own sustenance. When the official grasped what was happening, he forced them to turn the old man over to him. He took him home with him and hired him as a gatekeeper, a position that he held for twenty additional years.

    - Karl Haupt, "Von der Grausamkeit der Wenden," Sagenbuch der Lausitz, v. 2 (Leipzig: Verlag von Wilhelm Engelmann, 1863)

    Ovo što kaže @magle „u kulturi poput japanske…“. Hm, Slaveni su išli malo dalje od pukog ostavljanja u planini i to još sasvim nedavno. U etnološkim knjigama ima izvještaja o tome, čitao sam još davno na faksu neku knjigu, gdje je bio intervju s Ukrajinkom koja je svjedočila obrednoj „eutanaziji“ jednoga starca u njenom selu. Velikim drvenim maljem po glavi se to radilo, vrijeme, negdje kraj 19. st. Onda izvještaji iz istočne Srbije o lapotu, o sekirčetu i lebcu koji starce „kucne po glavi“ da ne budu teret mladima. Rumunjska, dijelovi Makedonije, Crne Gore. Puno je o tome rečeno i neki su istraživači pokušavali sasvim osporiti postojanje takve prakse no izgleda da je nešto ipak bilo, moguće i naslijeđe od plemena Trakije. U nekim izoliranim zajednicama možda i do II. svj. rata.

    Kako god bilo, čisti materijalizam, mehanika biologije, životinjska logika, zanimljivo je kako silni napredak i razvoj ekonomije, neo-liberalizma, slobodno-tržišnog natjecanja dovodi do istih svjetonazora kojima su se vodili gladni gologuzi „pogani“.

    avatar

    23.01.2013. (17:23)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @sredovječni
    Ni tvoja nije loša :-))!

    @vjrapani
    Meni su ipak po tom pitanju najbolji običaji Eskima. Oni (navodno) odvedu starinu u bijelu pustinju, ona tamo sjedi i čeka da ga pojede bijeli medvjed, onda zet ili sin ubije medvjeda pa ga obitelj pojede i na taj način duh starine uđe u obitelj a hrana u želudac. Kaj to nije čisto ekološki.

    avatar

    23.01.2013. (17:39)    -   -   -   -  

  • alkion

    vajrapani
    Nije to nikakva tajna.
    Negdje čak i do prije Drugog svjetskog rata su Vlasi (Vlaška planina na istoku Srbije) su imali taj običaj: stavljali su starima i nemoćnima hleb (pogaču) na glavu i ubijali ih udarcem drvenog malja. U žargonu se govorilo:
    - gdje ti je otac?
    - ubila ga pogača.
    Razlog je bio jednostavan. Onaj koji više ne može privređivati nije imao od čega živjeti i bilo je "humanije" na taj način ga ubiti nego pustiti da skonča u mukama od gladi.
    Dočim u Crnoj Gori je to imalo sasvim druge razloge. Naime žena koju je muž uhvatio u preljubu je morala ispeći kruh (pogaču) i muž je imao pravo da je ubije na isti način kao i Vlasi svoje stare i nemoćne. Kasnije je samo malj zamjenilo vatreno oružje i pohača se stavljala na grudi umjesto na glavu.
    No valjda smo ipak malo "izrasli" i "prerasli" ovakav način i razmišljanja i ponašanja... :)))

    avatar

    23.01.2013. (17:55)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    @alkion, semper, vajrapani: doista su maštoviti bili naši fuj-bljak pogani preci, zar ne? Pa eto, možda se, ako se netko IPAK odluči učiti iz povijesti, ožive dobre stare poganske tradicije. Osobno sam za harakiri, nek' teče krv, utroba neka viri (sram ju bilo, koliko je samo pojela ovakva niš' koristi!!!). Zapravo, mogla bi se starkeljama ponuditi široka paleta mogućih načina skončavanja za dobrobit svjetske zajednice: oš' spaljivanje, oš' samospaljivanje, oš' pogaču u glavu, u prsa, oš' kamen/stijenu, oš' bit gurnut niz liticu, oš' sjevernog medu da te pojede, a može i, recimo, grizli, crni medvjed, pantera, zapravo, svi mesožderi iz lokalnih zooloških vrtova. Ili možda "ubij me nježno". Već vidim reklamu: "Ali to nije sve!..." :-D

    avatar

    23.01.2013. (19:04)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Hm, da, zašto harakiri? A kaj s psima i mačkama lutalicama? Štakorima i miševima? Kaj oni nemaju pravo omastiti brk? A tek bjeloglavi sup, naša najugroženija vrsta!?...

    avatar

    23.01.2013. (19:06)    -   -   -   -  

  • jelen

    Nije nužno da smo išta prerasli samo zato jer imamo mobitele i tablet pc ili što već.
    Nedavno je predsjednik HDZ-ova Odbora za zdravstvo, ili "ministar u sjeni", Ante Ćorušić rekao da nema ništa sporno u tome da bogati imaju bolju zdravstvenu zaštitu:

    "Jednostavno, ne možemo imati svi jednako pravo na jednaku uslugu. Moramo narodu reći istinu da onaj tko ima više i više uplaćuje u pojedine fondove zdravstvenog i socijalnog osiguranja će imati bolju skrb"

    Podsjetimo se odličnog posta od @endimiona baš na tu temu eliminacije neproduktivnih:
    http://endimion17.blog.hr/2012/03/1630184457/kick-the-baby.html
    -osobito obratiti pozornost na poster iz vremena 3. Reicha.
    Iskreno ne vidim da postoji neka dugoročna mogućnost razvoja neo-liberalnog kapitalizma/poduzetnizma/slobodnotržišnizma u ikakvom drugom smjeru osim upravo u smjeru toga nad čime se danas zgražamo jer je to kao "poganska" prošlost lišena ljudskosti i suosjećanja.

    avatar

    23.01.2013. (19:17)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    fiju! koji se razgovori ugodni raspleli dok me nije bilo, tolike zanimljive teme ste donijeli sobom, oj ljudovi moji, srce mi ko` kuća, morat ću se daklem češće zagubiti :0))))) no ajmo redom...
    @Foto, s tugom slutim da bi im i taj program, sukladno njihovoj nesposobnosti, a suprotno svim zakonima prirode, ispao jednako neuspješan.
    @svenče mladstaro momče, a poučkom neobičnog slučaja Benjamina Buttona i mlade roditi dok su već stari! pa puzati na sve četiri (ili šćapne tri) tako naopačke jedno drugom u susret, starost mladosti i mladost starosti, sudariti suprotnosti, sljubiti ih na mjestu susreta, onu mižernu penziju i mići dječji doplatak, na onom žuđenom izvoru vječne mladosti i financijske radosti, kao lijepu Silu i naočitog Borana ;0)
    @ljeljo, ma zar je moguće da je ijedan naš ministar učinkovitiji od japanskog? eto moguće je, nažalost, u najuvrnutijem smislu.
    @Matijevići, nijedna, a pogotovo ova Korporacija, sigurno neće otpustiti svog najrevnijeg uposlenika, makar njeni robovi sa dna te trule piramide iz petnih žila vikali: Green food are people!
    @alkion, Palach je to učinio iz protesta,
    poštovanje mu odajmo unutar tog konteksta,
    i zaista nek svak` mu se mladom heroju divi,
    al` ti ipak protestiraj kao stari korni Castro,
    pa, lijepo te molim, svima u inat - živi!
    ;0)
    @alexxl, "Čak je voditelj dobil po lampi, da kaj kurac lijepe negativne priloge..." jel` mu možda lafče kraljče uredni(k)ca? :0))))) merem bilivit brate, merem! ;D
    @samohranamamo, krasni komentari, tako sadržajni, puni poveznica na slikovite i aktualne primjere, lansiraju mi misli na tisuću strana. sjetila sam se pisma japanske staričice nakon one strašne kataklizme sa potresom i tsunamijem, voljela bih da ga mogu naći i ovdje linkati, ali ne izguglava mi ono što tražim. molila je da se njima starijim građanima da svrha, da ih se po tim privremenim skloništima ne tretira kao nemoćne objekte. nije ni jednom riječju ustvrdila da se prema njima ponaša loše, dapače, ali je primijetila ono istinito i bolno, da ih se ne čuje, ne vidi, ne doživljava. ne mogu se ne složiti s tvojim izborom za osobu 2012.godine, koja prekrasna ljudska priča! prekrasna, koliko ova o mladiću iz SADa tragična.
    @Bubo, ou jes, težak je teret bit bez love, ovdje nesmiš više ni umrit, ča od teške starosti ča od lude mladosti, sve od pusta straja da nas i va grebu mrtve ne ovrhove! ;0)
    @magleni, pola mu se ionako prašta, baš i čoek bubne svašta ;0) nego jesi li magleni uočio ove blade runnerske magle koje su već došle, dok lovci na glave natjeravaju naše preko kišom okupanih krovova, čip civilizacije samo što ne dogori i mi replikanti odbrojavamo zadnje minute strogo određenog nam života: Time to die.
    @semper, kao prvo, pardoniram se što uletih i nenamjerno pomrsih planove ;0) i ja razmišljam na sličnom tragu kako bi svatko morao moći birati svoj način odlaska, ako mu je do toga došlo, i ako ga naravno prije toga viši slučaj milom ili silom ne preteče (a da za mišljenje žrtve nije ni pitano). čovječnije je u svakom pogledu. meni je zapravo niz kičmu poslalo trnce njegovo razmišljanje kako bi se osjećao loše zbog financijskog opterećenja države, osjećati se kao teret ni manje ni više nego Vladi, teret društvenom stroju. stresao me taj mentalni podanički sklop koji vidi produktivnost (služenje državi) kao jedini smisao svog života, brrrrr... i sad evo vidim Moderna vremena i Chaplina ukliještenog među onim silnim zupčanicima.
    @malo ti, još živahnije nam priko glave plešu ciklonalne fronte, mrklo nebo, a ja zvijezde brojim, dok je kafetin kraj me, ničeg se ne bojim ;0)
    @Sredovječni, vidiš što ti je uređena zemlja, sve po propisu, jen-dva, ne može na polici dućana lješkariti stara konzerva koju volim, u našem je dućanu sve kao u apoteci, istekao vam je vijek trajanja, izvolite odapeti molim!
    @alkion, semper, vajrapani, mamo: a recimo gradnja zoroastričkih Tornjeva tišine? zar to ne bi pokrenulo posrnulu hrvatsku građevinsku industriju, a ujedno zadovoljilo i sve ekološke uvjete nahranivši te naše izumiruće supove? ;P

    Kako god bilo, čisti materijalizam, mehanika biologije, životinjska logika, zanimljivo je kako silni napredak i razvoj ekonomije, neo-liberalizma, slobodno-tržišnog natjecanja dovodi do istih svjetonazora kojima su se vodili gladni gologuzi „pogani“.

    @vajrapani, to je upravo to! i hvala na savršeno pogođenoj poveznici na Sadakov odličan post.

    avatar

    24.01.2013. (19:43)    -   -   -   -  

  • alkion

    Ovo s tornjevi tišinu , a glede građevne industrije i nije loša zamisao, ma se nešto pitam, budući smo stara nacija (još tamo od stoljeća sedmog spavamo i snivamo) kolko nam otijeh tornjeva treba i kol'ke bi him demenzije trebale bivat? Da kojim slučajem ne poremetimo vizualni identitet lijepe nam naše? A, i po radi možebitnog smrada bi nas Danci mogli optužit za plagijat - jerbo se, još od davnina, znade kako nešto smrdi u državi Danskoj.

    avatar

    25.01.2013. (11:09)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    @modesti: ne znam, ne znam... možda bi bilo bolje dat gradnju strancima u koncesiju... kad već 'rvati sami po sebi jesu toranj šutnje... Iskustva govore da bi se tornjevi gradili sigurno protivno svim GUP-ovima, bez građevinskih, uporabnih, ekoloških, energetskih i sličnih dozvola, pa onda legalizacija... a zamisli da izgradi tako da leševe (onako - vidim piše na Wikipediji - aušvicki uljepšane
    za tu čovjekoljubnu gestu) mogu dosegnuti četveronožni mesožderi i povlačiti ih po tlu... blogte, deca bi poželjela ubit' roditelje, pardon, navesti ih na to da su zviška i počine samoubojstvo čim nauče peć' jaja na oko! Ali da bismo time spasili bjeloglavog supa - istina je! No, da ne bih komentar završila u orvelovskom tonu, već spremam tihu osvetu mladoj generaciji koja vuče lozu od likova tipa japanskog ministra, po bilo kojoj osnovi, nekim drugim tornjem, osobito stihom: "You'll be hearing from me, baby, long after I'm gone... hehehe", jednog divnog pjesnika, doduše starog, osiromašenog i ne samo snažnog duha, već i duboke povezanosti s čovjekom kao duhovnim bićem (za razliku od japanskog ministra). Ladies and gentlemen: Leonard Cohen and [a href=http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=NpDNghQ6pKo&feature=endscreen target=_blank]The Tower of Song[/a] , yeahyeahyeah...

    avatar

    25.01.2013. (16:30)    -   -   -   -  

učitavam...