Mojne me batje! Ideššššš! Srećkoviću jedan. Prekrasno. Beri to i suši! Ka ih imam doma suhih. To ti meni donesla Bugenvilija. Najnevjerojatnija suha organska tvar! To kad razmočiš, vrati se skoro 100 % u prvobitno stanje.
Ma ni ona tak ukusna, npr. ko vrganj, ili čak šampinjon. Malo i snobovska hrana,...... u smislu, ak jedeš nekaj kineskoga, ondak to treba biti i neobično. Ono, bambus, soja sos, neke klice, štapići.................
Vrlo ljekovita, no, oprez, ak se našišaš, kontra efekat. Mjere treba imati, mjere!
21.01.2013. (14:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ Andrea .. Stvarno je zanimljiva. Dosta sam vremena izgubio dok nisam našao prve, nekada davnoNije neki vrhunski specijalitet ali se može jesti i sirova.
21.01.2013. (14:55)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ Alexxl.... NIje neka delikatesa. Ja sam ih jeo sirove na salatu. Kuhano jaje a preko gljiva malo maslinovog ulja i octa. Puno je ljepše vidjeti ju u prirodi, naročito u ovo doba dok priroda spava. Mislim da bih bez problema mogao sakupljati i jesti stotinjak i više različitih gljiva. Ali mene više zanima gledati ih u prirodi. Kada sam imao mogučnosti znao sam obilaziti određene terene prije nego su gljive počele, pa sve dok nisu izašle i klonule, ako ih netko nije prije toga pokupio. Naročito je bilo lijepo gledati šampinjone na poljima i njihove prekrasne krugove. Inače, po antabusnom efektu su najpoznatije gnojištarke. Prije i poslije njih nema dudanja, osim kod velike gnojištarke.
21.01.2013. (14:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ohooooo, pa krasna slika dragi moj. Nekako mi čudno, sjajno i ljepljivo izgledaju te gljive i sjećam se da sam ih znala viđati na stablu ali nemam pojma da se mogu jesti. A znaš već kako gljive obožavam. Puseeeeeeeeeeek.
21.01.2013. (17:38)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Moj tata je ljubitelj i poznavatelj gljiva Nedavno je rekao da kad bude star i skuzi da postaje dementan, da ce otic u sumu, nabrat neku vrstu, skuhat si i pojest i u roku 24 h ga nema. Reko ja: tata dobar ti je plan, ali kad budes dementan, prije ces se izgubit u sumi. Kao neki vic Sorry, ali tvoj post me na to sjetio
22.01.2013. (22:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ Lido .... Mene je zaludio taj čaroban svijet, ali već duže vrijeme nisam aktivan @ Blogreica... Imali ste sreću da ste "samo" povračali. Drago mi je da si posjetila galeriju @ Vojager ... Uvijek se trudim uhvatiti najljepši trenutak @ Simple ... Koja asocijacija! Reci mu da rađe legne na livadu među cvijeće i gleda plavetnilo neba, kao stari indijanci
22.01.2013. (23:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Imam strah od gljiva... a obožavam ih. Videla sam trovanje gljivama i posle toga čeznem za eksperimentom, ali držim se manje ukusnih, ali sigurnih gljiva:)) Slike su mi lepše manje, nego kad sam ih po tvom savjetu povećala... nekako su prisnije...
23.01.2013. (11:31)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U zvijezdama piše
interesantna gljiva, sigurna sam da je i ukusna šteta što nisam gruman za gljive uživaj i pozdravi dragu
21.01.2013. (13:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
Mojne me batje!
Ideššššš!
Srećkoviću jedan.
Prekrasno.
Beri to i suši!
Ka ih imam doma suhih.
To ti meni donesla Bugenvilija.
Najnevjerojatnija suha organska tvar!
To kad razmočiš, vrati se skoro 100 % u prvobitno stanje.
Na ti jednog recepta kineskog.
Inače raste na Bazgi, a zove se "Judino uho", jer postoji vjerovanje,
da se Juda obesil na bazgu, valjda radi mobinga, vragsigaznal.
Sad da ne dubim u dubioze, ali jedan od najpozitivnijih likova uz Đizusa.
Njih dva su se kužili.
Ostalo?
Farizeji i licimjeri!
21.01.2013. (13:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fra gavun
Prava ljepotica a s @Alexxxl-im pojašnjenjem i kraljica!:)
21.01.2013. (13:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
Ma ni ona tak ukusna, npr. ko vrganj, ili čak šampinjon.
Malo i snobovska hrana,......
u smislu, ak jedeš nekaj kineskoga, ondak to treba biti i neobično.
Ono, bambus, soja sos, neke klice, štapići.................
Vrlo ljekovita, no, oprez, ak se našišaš, kontra efekat.
Mjere treba imati, mjere!
21.01.2013. (14:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
@ Andrea .. Stvarno je zanimljiva. Dosta sam vremena izgubio dok nisam našao prve, nekada davnoNije neki vrhunski specijalitet ali se može jesti i sirova.
21.01.2013. (14:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
@ Alexxl.... NIje neka delikatesa. Ja sam ih jeo sirove na salatu. Kuhano jaje a preko gljiva malo maslinovog ulja i octa. Puno je ljepše vidjeti ju u prirodi, naročito u ovo doba dok priroda spava.
Mislim da bih bez problema mogao sakupljati i jesti stotinjak i više različitih gljiva. Ali mene više zanima gledati ih u prirodi. Kada sam imao mogučnosti znao sam obilaziti određene terene prije nego su gljive počele, pa sve dok nisu izašle i klonule, ako ih netko nije prije toga pokupio. Naročito je bilo lijepo gledati šampinjone na poljima i njihove prekrasne krugove.
Inače, po antabusnom efektu su najpoznatije gnojištarke. Prije i poslije njih nema dudanja, osim kod velike gnojištarke.
21.01.2013. (14:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
@ Fra ... Stvarno je lijepa i interesantna za vidjeti. Meni je jedna od najljepših Velika gnojištarka.
21.01.2013. (15:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Teobaldin teatar
Jako lijepa i zanimljiva fotka! :))
21.01.2013. (16:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
teuta
Ohooooo, pa krasna slika dragi moj. Nekako mi čudno, sjajno i ljepljivo izgledaju te gljive i sjećam se da sam ih znala viđati na stablu ali nemam pojma da se mogu jesti. A znaš već kako gljive obožavam.
Puseeeeeeeeeeek.
21.01.2013. (17:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
Dadada, sad se veli tetidis, to za cugu, kod gnojištarke.
Znam, znam!
21.01.2013. (18:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
Srčeko moje mazno ... Znam kako voliš gljive i kako je bilo krasno kada smo brali vrganje. Pusam te moc puno
21.01.2013. (21:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
@ Teobalda ... Kao da su čekale da dođem i uslikam ih
@ Alexxl ... Stoposto si u pravu
21.01.2013. (21:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lido
Lijepo izgleda...volim gljive, ali nisam baš poznavatelj, pa sam uvijek vrlo oprezan:)
21.01.2013. (23:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
blogerica
nismo ljubitelji gljiva otkad smo povraćali od jedne vrste gljiva pa smo oprezni u tome. ali slike su ascinantne, zaista. lijepa galerija slika. :)
22.01.2013. (19:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
teuta
Judo moj cakani, pusam te mockaaaaaaa.
22.01.2013. (20:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Voyager-nova generacija
Lijepe fotografije ;)
22.01.2013. (21:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Simplica
Moj tata je ljubitelj i poznavatelj gljiva
Nedavno je rekao da kad bude star i skuzi da postaje dementan, da ce otic u sumu, nabrat neku vrstu, skuhat si i pojest i u roku 24 h ga nema. Reko ja: tata dobar ti je plan, ali kad budes dementan, prije ces se izgubit u sumi. Kao neki vic
Sorry, ali tvoj post me na to sjetio
22.01.2013. (22:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
Ja tebe više, gljivarice moja
22.01.2013. (23:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
@ Lido .... Mene je zaludio taj čaroban svijet, ali već duže vrijeme nisam aktivan
@ Blogreica... Imali ste sreću da ste "samo" povračali. Drago mi je da si posjetila galeriju
@ Vojager ... Uvijek se trudim uhvatiti najljepši trenutak
@ Simple ... Koja asocijacija! Reci mu da rađe legne na livadu među cvijeće i gleda plavetnilo neba, kao stari indijanci
22.01.2013. (23:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Imam strah od gljiva... a obožavam ih.
Videla sam trovanje gljivama i posle toga čeznem za eksperimentom, ali držim se manje ukusnih, ali sigurnih gljiva:))
Slike su mi lepše manje, nego kad sam ih po tvom savjetu povećala... nekako su prisnije...
23.01.2013. (11:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
maslinapjesmaloza
Ljepota jednostavnosti i čistoće doživljajnosti.
23.01.2013. (18:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...