Komentari

blogdogg.blog.hr

Dodaj komentar (63)

Marketing


  • blogdogg

    Pittura freska je mletački reggae band koji se bori za ekološke ciljeve kao što je uklanjanje luke Marghera koja zagađuje cijeli mletački golf. Pjevaju na mletačkom dijalektu koji se ipak razlikuje od istro-veneta u dosta riječi, ali im je gramatika vrlo slična

    avatar

    20.01.2013. (17:38)    -   -   -   -  

  • Bez šećera. Hvala.

    maestro!!!!
    eh...koliko mi je trebalo u mojim putovanjima da prestanem na pitanje ver ar ju from odgovarati s engleskim kroejša, na koje me svatko SVAKI PUT upitao isto: raša! (mother russia, nisam iz dalekog sibira nego hrvacke)
    pe es... PRIZNAJ da si samo čekao da se vratim da zalijepiš Venedig na svoj zid :) (i hvala što sam i to dočekala :))
    i dalje sam zadivljena venecijom. ali tko to nije?

    avatar

    20.01.2013. (17:52)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    meni je uvijek dobro u Veneciji. doduše, stvarno nemaš gdje jesti ako si gladan... hm.

    avatar

    20.01.2013. (17:53)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    SUGAR-Jooj kako si mi sad evocirala spiku-točno-uvijek bude spika
    -aha yes i know croatia is in ex russia! hahahaah
    eto Sugar htio sam te nažicat sliku neku, ali to bi bilo kitit se tuđim perjem. Nadam se da si uživala i da sam te bar na tren prođirao kroz kanale. Venecija rules!

    IDILA-Jooj Idilo pa di si ti? Sjećam se da mi je tvoj putopis iz Pečuha bio jedno od prvih štiva na blog hr-u i sjećam se da sam uživao. Veneciju kad upoznaš bolje, možeš naći mjesta di ćeš jako dobro i jeftino jest, ali isto tako možeš naletit na jako skupo i loše. Hvala ti na posjeti i vidimo se kod tebe!

    avatar

    20.01.2013. (18:02)    -   -   -   -  

  • Neverin

    anka ti con i Pittura Freska? Oj andemo veder i Pin Floi :) go perso i occiai i adesso non vedo ben cossa scrivo e non me va da scriver putopisi perke son in coma della notte scrosa, in tre fioi gavemo bevu 8 litri de vino e uno de birra:) me piase il dilaetto venesian ostreghetta! si, Bocaccio se un imbecille rincoglionito ti ca capi anka ti. il xe un tipico fascista, me ga preso contro quando go pubblica un post dove sta scritto che non esistono intelettuali di destra siccome l'intelletto si usa per il bene comune ed il fascismo non puo' essere dottrina di chi ama. Ti pol essere intelligente ma non intellettuale e allo go capi che el mona se considera un intelettuale di destra :) što bi rekao moj najbolji prijatelj Marko "šta sve pička ne izrodi na ovaj svijet", često se sjetim te rečenice kada vidim kakvih sve budala ima, poput ovoga tu :)

    avatar

    20.01.2013. (18:04)    -   -   -   -  

  • Bez šećera. Hvala.

    blogić slobodno kradi s mog zida. zaobići ćemo tvoju kaznenu odgovornost mojim pristankom :)
    dakle i ti si iskusio geografske nesporazume? hahahaha. odlično! inače mi se nitko nije žalio na slična iskustva :)
    vratio si me u kanale! baš jesi!

    a ovaj NEVERIN...tj njegov Marko...mogu samo reći: ahahahahahaha. odlično!

    avatar

    20.01.2013. (18:09)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    odlična priča...Venecija... lebdeća ljepotica... drhtava kraljica Jadrana... vladala je dugo i moćno najljepšom uvalom Mediterana... lijepa sjećanja pohranih u riznici uspomena... jedno vrijeme sam gutala romane Done Leone...njen Brunetti nas uvodi u mračne strane života i svakodnevice u laguni... ofimljeni romani su jedno vrijeme bili hit na švicarsko- njemačkoj televiziji... otkrivali i onaj dio venecije bez glamura i slavlja, bez turista koji se dive placima i kanalima... uvijek je dobro poznavati i lice i naličje... izazov Done Leone prihvatismo kao poziv u srž drevne republike...kada smo zadnji put bili u laguni išli smo posjetiti radničku četvrt... tamo smo uistinu osjetili miris stvarnog života... doživjeli veselje i tugu... radost i žalost... život jednostavan, ponekad lijep, a ponekad ružan...

    istinski život:-))

    avatar

    20.01.2013. (18:12)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    ahahahahaha Neverino go capi subbito che ti te la ga ciappa co certi crettini e me go messo drio man a rider perche anche mi gavevo qua un talebano da germania che me ga rincoglioni abbastanza...forsi ti lo conosci-el ga una testa quadrata e non se vergogna de mostrarla sull avatar. cos te vol che te digo-compagni ga anche ciappa el diritto de cagar in pubblico-gavemo combatu per questo-xe per questo che la democrazia me fa scchifo. grassie per la visita e fa te una buona canna che te passa el mamurluk!

    avatar

    20.01.2013. (18:12)    -   -   -   -  

  • Zvonka

    nije to ništa ! nisi ti čitao Zvonkinu trilogiju : Izgubljena u Pragu ! ;-)))

    avatar

    20.01.2013. (18:13)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    NO SUGAR-Svi oni ignoriraju Hrvatsku ,ali kad ljeto izviri svi su u koloni za Pasjak, Rupu, Breganu itd-svaka čast svima, ali Hrvatska je Hrvatska!

    DINAJO-Tako je! Ja isto mrzim biti turista jer se osjetim ko puran pred božić. Venecija ima problem što mladi bježe na kopno i već je prilično zapuštena. Problem je i sa kapacitetima i mas-turizmom jer je Venecija građena za 40 000 ljudi, a ljeti ih zna biti i 200 000. Venecija tone i to je tužna neminovnost.

    ZVONKA-Tvoju trilogiju ću čitat kada mi kažeš di, ali nemoj pliz da moram ronit po arhivi nego mi daj neki shortcut.

    avatar

    20.01.2013. (18:29)    -   -   -   -  

  • mickwar

    slikovito opisano, u trenutku sam se našao u krugu, u blizini, na trgu.

    avatar

    20.01.2013. (18:35)    -   -   -   -  

  • Zvonka

    skrolaj malo ovuda: http://staklenozvono.blog.hr/2012/10/index.html

    avatar

    20.01.2013. (18:40)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    Venecija tone... propadaju palaci... ali njeno, sada već oronulo, lice još uvijek zrcali povijest njene davne moći... a kada si gladan onda se je najbolje maknuti od kanala grande i zalutati u tratorije u radničkoj četvrti... tamo su još uvijek recepti ala nona na snazi... i nema turista... tišinu trgaju šum mora i zvuci pokojeg rapsoda koji na malenim, neuglednim pjacetama pjeva balade o ljubavi i prohujalom vremenu....-))

    avatar

    20.01.2013. (18:41)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    MICKWAR-Frende putovanja su uglavnom jedni od najvećih doživljaja u životu pa taman da putuješ u neku Palanku ili Kaldrmu...stoga put pod noge dok si mlad da te život ne zatekne u učmalosti. Znam da neće.

    ZVONKA-Bijah, vidjeh, zadivih se. Čudi me jedino to što si na onakav putopis dobila samo 3 komentara...čak ti se ni Teuta nije očitovala...hmmm čut će me hehehe. Da si pljuvala po katolicima sigurno bi ih imala 30-ak. Hvala ti za divni đir po Pragu.

    DINAJO-Quartieri proletarii su definitivno mjesta u kojima jesti i skloniti se od iritantnih grupa turista koji slijede kišobran vodiča do gondola. Vidim da posjeduješ mudrost svjetskog putnika i ne sumnjam da si obišla dosta svijeta-to je to!

    avatar

    20.01.2013. (19:09)    -   -   -   -  

  • mickwar

    otkada sam počeo putovati prestao sam čitati, ima smisla donekle?

    avatar

    20.01.2013. (19:13)    -   -   -   -  

  • mickwar

    nije mi zasmetalo, čak si i rekao da ne sumnjaš u mene.
    problem je što ne želim otkriti previše o sebi ovdje.
    a za ono što ti se činilo si bio u pravu.

    avatar

    20.01.2013. (19:31)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    Ok Mick-poštujem i u pravu si skroz jer ovaj blog hr mi se ponekad čini ko močvara u centru amazone. ja se ne čuvam uopče skoro, a znam da bi trebao, al jbg kad volim sranja...

    avatar

    20.01.2013. (19:38)    -   -   -   -  

  • Zvonka

    iskrena da ti budem, ne znam što je s tim mojim blogom ! mirovao je, mirovao ... i onda odjednom na cool listu, pa novo na blogu, pa nekoliko puta blog dana ... i sve to samo unatrag 2 mjeseca, a blogam od 2008. čini mi se, jer sam puno toga obrisala.

    avatar

    20.01.2013. (19:39)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    jesam dragi prijatelju...prošla sam dosta svijeta... riznica mojih sjećanja je velika... u galeriji uspomena se zrcale predivne slike... ti čudesni čuvari na vratima mog vremena ne dozvoljavaju zaborav... tvoj prošlji tekst je probudio sjećanja na London... na New york... na mahnitanja koja smo preživjeli u mladosti... na susrete sa djelima nezaboravnih pisaca, na trbuh Pariza i njegov preobražaj u arhitekturu novog vremena... na Madrid i pjacu del sole i Prado... eto imala sam sreću da sam skupljala duševne vrijednosti prosipajući materijalne u divne uspomene... danas osjećam to neprocjenjivo bogatsvo u nutiri... i sretna sam....-))

    avatar

    20.01.2013. (19:42)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    ZVONKA-Ja ti mogu reč ono malo što sam od tebe vidio do sada da imaš strašne fotke, da voliš šarat i da si konceptualno svoja i originalna. Često me zadiviš kao sa "Južinom" npr, a i geo podrijetlo ,nećemo se lagat, igra ulogu. Blog on!

    DINAJO-Zanima me da li si se okušala u putopisima i ako jesi ,volio bih to vidjeti! Hvala ti putnice univerzuma!

    avatar

    20.01.2013. (19:57)    -   -   -   -  

  • Zvonka

    hm ... volim šarat ? sto to TOČNO znači ? :-P

    avatar

    20.01.2013. (20:04)    -   -   -   -  

  • nečmenjanka

    Veneciju namjeravam posjetiti .... jednom ....
    Kažeš da tone .... a slušaj , sad kad uđemo
    u EU talijani će nam opet posić šume i stvar
    riješena , ili još bolje kupiće naše šume , vode
    i svo ono javno dobro (vlasništvo Republike
    Hrvatske), koje ova vlada prodaje ...
    - Do you have some hasish please, please,
    please...just for a joint!?

    Dovidova

    avatar

    20.01.2013. (20:29)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    ZVONKA-Sigurno ne ono što si (možda) pomislila...rekao sam to u kontextu da je jedamput putopis, drugi put manufaktura ,treći put pejzaž, pa malo spika, pa tako redom-sori za nedorečenost. Zadovoljna objašnjenjem?

    avatar

    20.01.2013. (20:29)    -   -   -   -  

  • Zvonka

    hahahahahaha, samo sam htjela vidjeti kako ćeš se izvući ;-)))))

    avatar

    20.01.2013. (20:46)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    NEČMI-Talijani su ti ,Nečmi, pukli ko kruške...nemaju oni 5 para u džepu. Pare su se potrošile na bunga bunga partiyu, a tamo se , vjeruj mi, nije pisalo lošu poeziju kao na mom partiju...o ne, tamo se uletavalo klizeći start 17-ogodišnjim modelima i tamo se nije pušio hašiš nego neki kokteli u kojima je osnovni sastav uvijek bila vijagra...Ne brinem ja stoga za njih...znaš dobro prijo da su nam resursi već utopljeni, nadaj se samo da ih je kupio neko pametan, al nekako iskreno sumnjam u to!

    ZVONKA-haahhahhahhaha!!!

    avatar

    20.01.2013. (20:59)    -   -   -   -  

učitavam...