Komentari

crostojkovic1958.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • BRANKO STOJKOVIĆ 26.06.19

    Domino efekt: Kutle, Diona Pevec, Univerzal..

    PIŠE: Branko Stojković
    Petak, 04 Srpanj 2008

    Domino efekt: Kutle, »Diona«, Pevec, »Univerzal«...

    Privatizacijskom alkemijom tvrtka »Diona«, u vlasništvu Miroslava Kutle, upropastila je bjelovarski »Univerzal« i njegove 94 prodavaonice, dvije robne kuće i šest skladišta.
    Sada je, kao da su zaboravljne sve posljedice pretvorbe i privatizacije, Općinski sud u Bjelovaru donio odluku o prodaji »Dionina« samoposluživanja na Šetalištu dr. Ivše Lebovića i objekata u Gundulićevoj i Gajevoj ulici. Ovih dana ponovno čitamo izvješća sa suđenja Miroslavu Kutli, koji kaže da posjeduje samo obiteljsku kuću i ništa drugo.
    A 176 Kutlinih poduzeća - i dalje je ovijeno službenom tajnom.
    Javnost mora znati da će zaposlenici »Dione« dobiti otkaze.
    Pitamo: Kako je tvrtka »Pevec« mogla ući i poslovati u objektima koji su već (bili) predmetom ovrhe. Robna kuća na Radićevu trgu, koja je izgorjela u požaru - u kojoj je poslovala tvrtka Pevec, nosi svoju tajnu.
    Nezakonitu imovinu treba oduzeti, a ne oporezivati. Miroslav Kutle je na temelju robne kuće koja je izgorjela i zgrade i dvora koji se nalazi preko puta benzinske postaje Ine, na Radićevu trgu, nekadašnje vlasništvo RO »Tehnika« Bjelovar, podigao hipotekarne kredite 1997. i 1998. godine kod Varaždinske banke d.d. dva puta po 1.500.000 DEM, što je ukupno 3.000.000 DEM. Iako je ta cjelokupne imovina bila procijenjena na 1.250.00 kuna.
    Tko su bili procjenitelji?
    U robnoj kući koja je izgorjela, prije nego što je Pevec uselio, bile su poslovale dvije tvrtke, koje su po ovrhovoditeljevu nalogu morale napustiti objekt.
    Robna kuća na Radićevom trgu stajala je napuštena dvije godine, dok se ne riješi imovinsko pravni status - koji do danas nije riješen.
    Ministarstvo zaštite i prostornog uređenja naredilo je vlasniku Zdravku Pevecu - da mora iseliti iz bivšeg pogona RO Tehnike (cca 400 četvornih metara), što je on učinio prije dva tjedna.
    Bespravna nadogradnja će biti srušena.
    Gubitnik je i ovrhovoditeljica Varaždinska banka d.d.. jer ne može naplatiti kredite, tj. pokriti imovinom, koja ne postoji, ili ništa ne vrijedi. Varaždinska banka d.d. najvjerojatnije zatvara svoje poslovanje, otpušta stotinjak svojih zaposlenih, a ostatak imovine pripasti će Zagrebačkoj banci.
    Ovrhovoditeljica navodi da »Dionini« krediti nisu namjenski utrošeni. U izgorjelom objektu - Inspekcija zaštite na radu nije odradila svoj posao kako treba.
    Pitamo: Tko će vratiti brojne kredite tajkuna Miroslava Kutle, koji je novac pospremio u strane banke.
    Financijska policija je ukinuta, a njeni predmeti završili su u smeću.
    Na zgarištu izgorjele robne kuće članovi Županijskog stožera, na čelu sa županom Damirom Bajsom, kazali su: »Bjelovarčanima ne prijeti ekološki incident«.
    Sve ostalo i dalje će ići sve po starom.

    Sada će se, napokon, otkriti i neke tajne Pevecove poslovne uspješnosti.

    avatar

    17.01.2013. (18:29)    -   -   -   -  

  • BRANKO STOJKOVIĆ 1958

    17.01.2013., četvrtak
    DIREKTOR DRAGO CAPARIN (HDZ) JE NA RUBU PROPASTI

    NJEGOVI DRŽE GA U ŠACI ZBOG RAZNIH FINANCIJSKIH MALVERZACIJA U OSIGURAVAJUĆOJ KUĆI

    ZA HDZ JE CROATIA OSIGURANJE U BJELOVARU POPRIŠTE GLAVNIH KRIMINALA - DRŽAVNA FIRMA ZA IZVLAČENJE NOVACA.

    U Bjelovaru jedna određena grupa ljudi krade nas i uništava grad. Namještaju poslove svojim ljudima iz stranke. Izmišljaju vremenske elementarne nepogode i isplaćuju lažne štete. Tako je bilo kada je u Bjelovaru izgorjela robna kuća "Pevec", na lice mjesta je odmah došao Drago Caparin, direktor Croatia osiguranja - koji se je pobrinuo da Zdravko i Višnja Pevec dobiju visoku odštetu. Iako oni nisu imali nikakva na to prava, jer objekt u kojemu je "Pevec" poslovao nije imao uporabne dozvole za rad. Niti je tko moga dokazati da ta trgovačka roba u požaru izgorjela. U tim kriminalnim radnjama pomogla im je tadašnja gradonačelnica i saborska zastupnica Đurđa Adlešič. Između ostaloga kriminal je skriven u policiji i državnom odvjetništvu u Bjelovaru. Zna se u to vrijeme tko je bio načelnik u policiji i tko je bila predsjednica državnoga odvjetništva. Postoje video snimke i tonski zapisi njihovih izjava - u kojima odvraćaju javnosti pažnju i svaku sumnju - da požar je bio podmetnuti... Poslije je od Đurđe suprug Staško Adlešić za uzvrat dobio posao u Croatia osiguranju.

    Kopanje po bjelovarskom smetlištu kriminala

    Doći će ubrzo dan Drago Caparin morati odgovarati ne samo za taj kriminal, nego i za sve druge kriminale... Za izgorjelu robnu kuću "Pevec" kriv je tadašnji župan Damir Bajs (HSS), koji je dao isto svoj blagoslov. Nedugo je direktor Caparin imao srčani udar i skoro je umro. No, njegovi bi volili da ga nema,.., jer tako bi sve otišlo u grob, U Croatia osiguranju u Bjelovaru na veliko se je (o)prao novac. Na "Pevcevim" kaminima koji su bili osigurani - vršile su se lažne procjene i šteti. itd. Na njima je radio Mladen Stanić, po uputama svoga direktora Drage Caparina.

    Napomena: Ova priča će ići u nastavku.

    HRVATSKI POKRET
    Udruga ŠTIT

    BRANKO STOJKOVIĆ
    Adresa: Đurđevačka cesta159
    Bjelovar, grad
    HRVATSKA
    Kućni telefon: 00 385 43 231 297
    Mobitel: 00 385 95 814 82 90

    http://crostojkovic1958.blog.hr
    brankostojkovic152@yahoo.com

    URED: Masarykova 8

    avatar

    17.01.2013. (19:05)    -   -   -   -  

  • crostojkovic1958

    23.01.2013., srijeda
    TREĆA EKSPLOZIJA U CENTRU ZAGREBA

    GLAVNI GRAD POSTAO JE NESIGURAN U KOJEM JE PRORADIO TERORIZAM

    Na Trgu bana Jelačića odjeknula je nova eksplozija oko 2.30 sati ujutro. Lakše je oštećen spomenik bana Jelačića, policija je obavlja očevid te priopćila da šteta nije velika. Građani su zabrinuti zbog svoje sigurnosti.

    Zagreb su u siječnju 2013., potresle dvije snažne eksplozije, u srijedu 9. siječnja u Podsusedu, te 11. siječnja na autobusnoj stanici na Aleji Bologne. U drugoj eksploziji ozlijeđen je Vojislav Blažević kojeg policija sumnjiči da je naprave i postavio.

    Želi se u javnosti umanjiti događaj pa između ostaloga govori se da snažna detonacija je zvučala kao topovski udar. Teroristi koriste plastični eksploziv a očito u tom trenu nije bio dobro postavljen. Zaboravlja se da veliki broj branitelja ima razno oružje, bombe i druga eksplozivna sredstva kod kuće. Politička situacija u zemlji je vrlo loša.

    HRVATSKI POKRET
    Udruga ŠTIT

    BRANKO STOJKOVIĆ
    Adresa: Đurđevačka cesta159
    Bjelovar, grad
    HRVATSKA
    Kućni telefon: 00 385 43 231 297
    Mobitel: 00 385 95 814 82 90

    http://crostojkovic1958.blog.hr
    brankostojkovic152@yahoo.com

    URED: Masarykova 8

    avatar

    23.01.2013. (13:22)    -   -   -   -  

  • ŠTIT BJELOVAR

    NEKA POLICIJA VIDI KRIMINAL U BJELOVARSKOM SUDU KAKO SUTKINJA SANDRA HANČIĆ ZLOUPOTREBLJAVA SVOJ POLOŽAJ I OVLASTI... NJEZIN LJUBAVNIK MIROSLAV LEVAK VIDIM GA JUČER (07.02.2013.) IZLAZI IZ NJEZINOG STANA I SJEDA U DŽIP AUDI "VELIKU" KANTU I ODE SE VOZIKATI, NERADNIK NIKADA NIJE NIGDJE RADIO NITI IMA JEDAN DAN RADNOGA STAŽA... NIJE SLUŽIO HRVATSKU VOJSKU NITI "5 MINUTA" PROVEO U DOMOVINSKOM RATU... RASCOPAO JE GLAVU POLICAJCU MIROSLAVU CHLUDI SA ŽELJEZNIM MONTIRAČEM,., UMJESTO DA JE U ZATVORU "LEVAČIĆ" ONI JOŠ SLUĆAJ SUĐENJA PREBACE U VIROVITICU.. SRAMOTA...! KAO KAZNENO DJELO SE JE DESILO TAMO.. TO JE DOKA DA U POLICIJI RADE "PIĆKICE" JER U TAKOM SLUĆAJU NISU ZAŠTITILI SVOG KOLEGU...I STALI ŠLJAMU LEVAKU NA KRAJ...

    avatar

    08.02.2013. (08:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...