Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • Anonimus

    Ništa... morat će se do Poljske ili Ukrajine po ženu. :D Tamošnje pripadnice nježnijeg spola navodno još nisu toliko iskvarene/amerikanizirane kao ovdašnje. :D

    avatar

    09.01.2013. (01:04)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Pa ne znam, moguće je i to... ali ovaj post se prvenstveno odnosio na "sistemski rizik" koji nastaje zbog okoline, zakona i sličnih stvari. Drugi post će se baviti karakternim osobinama, iako isto neće spominjati koliko su te osobine prisutne ili odsutne kod ovdašnjih žena. To svatko ima prepoznati i zaključiti sam za sebe.

    avatar

    09.01.2013. (08:41)    -   -   -   -  

  • Igniss

    p.s. nipošto nisam htio ovim postom otpisati Hrvatice, ali ako te zanima Ukrajina, Roosh upravo ima serijal postova o Ukrajini i izdaje knjigu o njoj - Bang Ukraine.

    avatar

    09.01.2013. (11:22)    -   -   -   -  

  • Električna Žarulja

    Kako postoci svađa, razvoda i nesuglasica eksponencijalno rastu, tako počinjem misliti da podosta ljudi mazohistički uživa u svojim problemima i komplikacijama. Weird.

    avatar

    09.01.2013. (14:25)    -   -   -   -  

  • Anonimus

    Ma trenutno me uopće ne zanima brak. Samo kažem što sam čuo od poznanika koji su putovali po istoku Europe. Ne tvrdim da je istina, samo [a href=http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00283/zdravko_mami__jaht_28 3717S1.jpg target=_blank]mučki provociram[/a]. :D

    avatar

    09.01.2013. (14:57)    -   -   -   -  

  • Igniss

    moraš upotrijebiti url tag, a ne a href, ali čak i kad ručno kopiram mi kaže da sadržaj nije pronađen. Probaj ponovno.

    nazivkojiseprikazuje

    avatar

    09.01.2013. (15:59)    -   -   -   -  

  • Tzar

    kad ručno kopiraš ti neradi zato šta je glupi dnevnik.hr razdvojia sintaksu i ubacia 'space' između brojeva...

    ispravljeno: http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00283/zdravko_mami__jaht_283717S 1.jpg
    mučko đubre

    avatar

    09.01.2013. (18:28)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    Dobar post. Lijepo si izlozio sve opasnosti kojima je muskarac izlozen kad stupi u brak: mogucnost razvoda, Da, kazem muskarac, jer je zakonodavni ovkir u kojem se nalazi danasnji brak daleko vise naklonjen zenama pocevsi s kolika je stopa razvoda, tko vecinom inicira razvod (zene, barem ovdje u Americi) itd.

    Muskarac ne treba a priori biti protiv braka. Ali, zivotno je vazno da se dobro, dooooobro informira o statistikama o modernim brakovima, problemima kojima su brakovi izlozeni, drustvenim utjecajima na brak, sta se desava u slucaju razvoda (alimentacija, kome vecinom – zenama! – pripadaju djeca, o laznim optuzbama za zlostavljanje kojima su muskarci u procesu razvoda izlozeni itd.).
    Tek kad sve dobro prouci, neka muskarac onda odluci sta i kako mu je za ciniti. Ako i dalje zeli stupiti u brak, odlicno: sretno i sve najbolje.
    Moje je misljenje da muskarac danas treba razmislitu o stupanju u brak jedino i iskljucivo u slucaju da zeli imati djecu. Bez toga, bolje mu je biti bez braka.

    A ako zeli imati djecu, i to se moze rijesiti bez braka. I bez zene.

    avatar

    10.01.2013. (00:54)    -   -   -   -  

  • Tzar

    ja sam za krvavi pir...

    avatar

    10.01.2013. (00:59)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    Ovaj tvoj post je jos jedna smetnja u Matrixu, gdje svaki takav glitch muskarcima otvara oci i pomaze im da sagledaju pravu istinu. Svaki ovakav post, svaki ovakav komentar je jedna linija programskog koda manje u Matrixu, jedna cigla manje u Zidu Lazi.

    Ja cu sada dodati jos jednu takvu smetnju:

    Muskarac osudjen na 18 mjeseci zatvora zbog busenja rupa u kondomima
    Dodatni detalji o ovom slucaju
    (procitajte obadva clanka)

    Ukratko, jedan Kanadjanin iz Halifaxa je bio u vezi sa djevojkom, ali se ona nakon nekog vremena pocela hladiti i razmisljati o prekidu. On je odlucio potajno probusiti kondome koje su koristili kao kontracepciju, uciniti je trudnom, i tako ju zadrzati u vezi. To mu je i poslo za rukom: ona ja zatrudnila. On joj je tek tada priznao sta je napravio. Epilog: ona je abortirala (cak zaradila i infekciju), nazvala policiju, i tip sada sluzi 18 mjeseci u zatvoru.

    Presudu je potvrdio Vrhovni sud kanadske provincije Nova Scotia glasovima 4:1 sa obrazlozenjem da je ta djevojka bila dala pristanak za “safe sex” (tj. sex bez rizika trudnoce), ali nije bila pristala na ovo sto joj je on napravio iza ledja. A kako se u Kanadi svaki seks bez pristanka tretira kao seksualni napad, sad je tip u zatvoru.
    Jedini sudac (onaj jedan u 4:1 presudi) koji se nije slozio sa presudom je to ovako obrazlozio: ovakva presuda ima potencijal da i zene koje prestanu uzimati kontracepcijske pilule bez da su rekle to svom partneru budu optuzene i osudjene na zatvorsku kaznu, i to bi predstavljalo “dramaticni korak unatrag”.

    Ja smatram da je ovaj tip je teska budaletina i neka je u zatvoru. Manipulirati drugom osobom na ovaj nacin je tako jadno, podlo i kretenski. Osim toga, ako se veza vec toliko raspadala da je on dosao na ovakvu ideju o busenju kondoma, ako se dijete i rodi, to ce samo jos vise udaljiti partnere, a ne ih zbliziti.

    A sada idemo obrnuti stvar za 180 stupenjeva:

    Znate li za neki slucaj iz svoje okoline gdje je djevojka navukla tipa na vjencanje tako sto je “neplanirano” zatrudnila? Ovdje ne pricam o primjerima kad se dvoje vole, pa im se desi da kontracepcija zakaze (onih 1-2% slucaja kad kondom pukne itd), nego iskljucivo o tome da je zena odlucila da se zeli vjencati jer joj je “vec vrijeme,” ili je ona “zadnja od svih njezinih prijateljica koja nije u braku” ili “on odugovlaci sa prosidbom” itd., pa je onda uzela stvar u svoje ruke i prestala piti pilule bez da je njemu ista rekla.
    I, ako se to doista tako i desilo, da li je epilog bio onakav kao sa tipom koji je busio kondome ili je epilog bio to da je okolina muskarcu rekla “poslije jebanja nema kajanja; izvoli se vjencati” ili, minimalno, “dijete moras priznati i novcano pomagati”.

    Heh.

    Ja sam za to da se ista mjerila primjenjuju na sve ljude, bez obzira kojeg spola oni bili.: da se jednako tretira onaj koji namjerno sabotira kontracepciju parternu iza ledja, bio to muskarac koji busi kondome ili zena koje je prestala pititi pilule; da se jednako zakonski tretira (uz obavezne zakonske sankcije) muskarac koji je dokazano zlostavljao zenu kao i zena kojoj je dokazano da je lazno optuzila muskarca (npr. muza od kojeg se trenutno razvodi) za zlostavljanje.

    Nazalost, ovo o cemu ja pricam je utopija. To danas ne postoji jer zene imaju vrlo povlasteni tretman u odnosu na muskarce. I sve dok je god tako muskarcu bi bilo strahovito glupo ne obrazovati se o svemu ovom sto Igniss pise i tek onda odluciti sta mu je za uciniti.

    avatar

    10.01.2013. (01:28)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Vuk: taj slučaj je stvarno stravičan. Nemam riječi. Izvrsna paralela...

    avatar

    10.01.2013. (10:15)    -   -   -   -  

  • Tzar

    ka ono kanada zemlja liberalna i slobodna blabla a odma u zatvor samo zbog toga šta se lik malo previše uživia u naš FILM...

    avatar

    10.01.2013. (12:37)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    Double standards FTW.

    "18 years, 18 years / She got one of your kids got you for 18 years..."

    avatar

    10.01.2013. (12:39)    -   -   -   -  

  • anon

    evo jednog odličnog videa od mog najdražeš komičara, bill burr-a

    http://www.youtube.com/watch?v=wXv5HXgS40M

    avatar

    11.01.2013. (16:33)    -   -   -   -  

  • Anonimus

    @anon Sad sam pogledao video koji si postao... odličan video, lik je car. :D
    Evo još par njegovih... ha... nisu nastupi, već podcast:
    http://www.youtube.com/watch?v=hO6d3gv8w00
    http://www.youtube.com/w atch?v=zyZ9ss-bCUY
    Brutalno, ali istinito.

    avatar

    11.01.2013. (17:26)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Taj Burrov video je fenomenalan... iako zapravo nije nešto komedija, više kao MRA govor :D

    Čekaj samo da taj link dođe do neke feminističke organizacije pa da ga proglase ženomrzcem i stave na onu SPLC listu...

    avatar

    11.01.2013. (21:21)    -   -   -   -  

  • Anonimus

    Rekao je da će u tom slučaju reći da je bio u crkvi, da se promijenio i da je sada novi čovjek. :D

    avatar

    12.01.2013. (00:44)    -   -   -   -  

  • I was "anon" before it wa

    Igniss, šta misliš o Keziji Noble?

    avatar

    12.01.2013. (22:33)    -   -   -   -  

  • Vuk

    Procitajte ovaj clanak:
    Rastrgani

    U clanku su ispricane price nekoliko muskaraca iz americkog grada Seattlea (to je drzava Washington, na zapadnoj obali, koja je jedna od najliberalnijih drzava u Americi) koji se razvode od svojih zena (retocirko pitanje: tko je pokrenuo razvod?) i njihova iskustva sa obiteljskim sudovima, terapeutima, sudijama itd.

    Prica se o svim onim stvarima koje i Igniss spominje u ovom postu: lazne optuzbe protiv muskarca za zlostavljanje zene i djeteta, o tome kako su obiteljski sudovi strahovito naklonjeni zenama, a na stetu muskaraca, o tome kako je zapravo rijec o cijeloj masineriji gdje svaki i najmanji kotacic zaradjuje puno dolara pa im je u interesu da ovako stanje sto vise potraje itd.

    Iz clanka posebno izdvajam pricu o Richardu:

    - ukratko: zena je nenadano uzela dijete i iselila se iz doma, te inicirala razvod uz optuzbe za zlostavljanje tokom braka

    - sud nalazu Richardu da mora otici na razgovor sa counselorom (terapeutom) koji ce onda podnijeti izvjestaj sudu

    - taj terapeut je Doug Bartholomew.
    Evo i liste njegovih usluga:
    inidividualna terapija ili terapija za jedan par = $100 za jednu posjetu
    grupna terapija = $50 (ovo se placa $50 za svaki bracni par pomnozeno sa brojem parova na toj grupnoj terapiji)
    vjestacenje na sudu = $175/sat
    Prima placanje preko zdravstvenog osiguranja, osobne cekove, Mastercard i Visa kartice, i, naravno, cash.

    - nakon razgovora sa Richardom, Bartholomew je u svom izvjestaju sudu napisao da nije mogao odrediti je li Richard ikada zlostavljao svoju suprugu. Svejedno, on preporuca da Richard pohadja program za tretman obiteljskog nasilja. Zasto? Zato jer postoji mogucnost da je Richard opasan i jer “je bio indiferentan prema zeljama i potrebama svoje supruge” – iste one supruge koja je uzela dijete dok je on bio na sluzbenom putu, napustila njihov dom bez traga tako da je on morao zvati bolnice i policiju da je prijavi nestanak osobe, i pokrenula brakorazvodnu parnicu uz optuzbe za zlostavljanje.
    Bartholomew je jos dodao: “Puno muskaraca stvarno profitira od pohadjanja ovakih programa jer se nauce kako imati dobru vezu – osobito oni muskarci koji nisu ‘presli preko crte’” (tj. oni muskarci koji nisu bili nasilni).
    (op.a.: ovi boldani naglasci su moji.)
    (Ovo sve citiram direktno iz clanka. Nisam izmislio niti jednu jedinu rijec.)

    - Richarda njegov odvjetnik savjetuje: “Stisni zube i pregrizi. Odi na taj kurs za obiteljsko nasilje.”

    - na kursu je svaki tjedan morao reci koji mu je postupak bio najvise nasilnicki tokom proslog tjedna. Kaze: “moram sam izmisljati stvari.” Svejedno, agencija koja je drzala taj program ga je izbacila iz programa jer “je negirao da je nasilnik.”
    Da pojasnim: agencije (bilo drzavne//sudske, bilo privatne) imaju upute u da ako muskarac ne prizna da je nasilan, da onda to njegovo negiranje tretiraju kao laž i kao izbjegavanje da se suoci sa svojom nasilnickom naravi. Ne, ovo nisam izmislio (trenutno ne mogu naci link na ovo, ali cu ga postati ako ga pronadjem.).
    Zato mnogi muskarci izmisle neki nasilnicki postupak (npr. “ prekjucer sam bio osoran prema radnici na blagajni lokalnog marketa. Nastojat cu se popraviti.”) jer je i to bolje za muskarca, nego da ga agencija/sud proglase nasilnikom jer ustraje na tome da nije nasilan.
    Catch 22.

    - nakon 2 godine povlacenja po sudovima, malobrojnih posjeta sa svojim djetetom (jer je majka automatski dobila skrb nad djetetom cim je inicirala razvod), Richardu se sreca konacno osmjehnula na sudu. (Jedan od malobrojnih muskaraca koji ce imati takvu srecu.): sudac je utvrdio da su sve optuzbe bile lazne, da je terapuet Bartholomew bio vrlo pristran, i Richars je dobio skrbnisvo nad sinom, a zena je ta koja ce od sada imati pravo na posjete.

    - Richard je nakon sudjenja podigao tuzbu pri Zavodu za zdravstvo protiv Bartholomewa. To je deveta takva tuzba protiv Bartholomewa, od kojih su prvih osam tuzbi odbacene.
    Bartholomew je novinaru ovog clanka rekao da muzevi/ocevi kao Richard nisu jedini koji ispastaju, nego da je i on sam zrtrva “lokalnih grupa muskaraca… ciji je cilj unistiti sistem za sprecavanje obiteljskog nasilja.” (Jos jednom, nista nisam izmislio; citiram direktno iz clanka.)
    Naravno, niti rijeci o tome da zaradjuje ogromne kolicine novaca sve dok ovakav sistem postoji.
    Daboga mu se sjeme zatrlo.

    avatar

    13.01.2013. (09:49)    -   -   -   -  

  • Vuk

    Muskarci danas zive u svijetu gdje su zene nista vise nego velika djeca. Iako oba spola imaju svoje prednosti i mane, drustvo je ohrabrilo zene da tretiraju svoje slabosti kao vrline, i obratno. Zene su u proslosti bile ćudljive, ali zenstvene. Sada su ćudljive, ali promiskuitetne. Prije su bile iracionalne, ali tople. Sada su iracionalne manipulatorice.
    Ukratko, u proslost su muskarci trpili zenske mane zato jer je uz to dolazila i nagrada, a zauzvrat su zene zazmirile na muske nedostatke. Rezultat toga je bio da je vecina ljudi koja je htjela biti u braku to i uspjela, da su ti brakovi bili manje-vise sretni, i da su djeca odrastala u zdravom okruzenju.

    Ti dani su prosli i vise ih nema.

    Danas su muskarci suoceni sa izborom: biti muskarac koji ce zenu prebaciti preko naslona kauča pa je onda golicati svojim spolovilom, ili biti Beta koji ce u isto to vrijeme odradjivati prekovremene sate na poslu da bi ustedio za kucu koju ce mu ta ista zena poslije uzeti tokom razvoda.

    Je li ovo “reduction ad absurdam” argument? Da.
    Jesam li generalizirao do krajnjih granica? Jesam.
    Ima li tu ipak zrno istine? Nema… nego cijela gromada isitne.

    Ako muskarac ne zeli imati djecu, onda ne vidim dobrih razloga zasto bi stupao u brak u danasnjem drustvu. A ako zeli djecu, pa se odluci zeniti, onda tom procesu mora pristupiti krajnje, krajnje ozbiljno – daleko ozbiljnije i pazljvije nego kad razmislja koji fakultet upisati, koji posao raditi, itd. Vjerujem da ce Igniss napisati nesto o tome u nastavku ovog vodica za odabir supruge.

    avatar

    13.01.2013. (10:16)    -   -   -   -  

  • Vuk

    Evo malo iz Hrvatske:

    1) 89 posto prijava protiv očeva je lažno

    2) Borba za istinu zlostavljanih muževa

    3) Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić - bolje je nekada prijaviti i lažno zlostavljanje, nego ga ne prijaviti

    avatar

    13.01.2013. (10:41)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Ova tri Vukova linka su nevjerojatno razorna. Čak i ja sam ostao bez teksta na ovo. Preporučam pročitati!

    Novi post: Muškosfera treba bolje protivnike

    avatar

    13.01.2013. (17:40)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @I was "anon" before it was: nisam upoznat s njom, ali pogledao sam i to ne može biti dobro. Ako je ona PUA za muškarce, nisam pobornik toga da muškarci slijede savjete žena jer budu neminovno obojeni hrčkom. Ako je PUA za žene, to je već samo po sebi besmislen pojam. Nisam baš oduševljen, iako ne isključujem da možda ima i dobre savjete. Ovako na prvi pogled mi se čini kao neka varijanta igre koju prodaje na kartu dobrog izgleda.

    p.s. super nick :D

    avatar

    13.01.2013. (18:22)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Vodič za odabir supruge (Dio drugi - Kriteriji)

    avatar

    16.01.2013. (14:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...