Komentari

blogodneverina.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • v

    To su Tvoji "blagdanski dani" ? :)

    avatar

    05.01.2013. (10:54)    -   -   -   -  

  • Neverin

    maškare i 1.Maj slavim radije nego Božić i Uskrs :D

    avatar

    05.01.2013. (11:00)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    aj mi molim te kad stigneš, elaboriraj tu riječku fascinaciju maškaranjem i maškaravanjem...mislim pogle spotove let 3, gle zli grč...pogle taj vaš fenomenalni rio karnival...sve zvončare sa grobnika...u čemu je taj fenomen da baš u Rijeci je to spika sine qua non?

    avatar

    05.01.2013. (11:35)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @dogg, jer smo subverzivni i crveni bez obzira na hadezeovski sdp :)

    avatar

    05.01.2013. (12:39)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Iskreno rečeno, već godinama izgleda da je povorka sama sebi svrhom. Nemaštovito organizirano sve se pretvara u beskonačno koloniranje.
    No ono što mene još više boli je činjenica da se ploče na Korzu iz godine u godinu popravljaju na način da jedva podnose pješake, a onda se preko njih pusti povorka šlepera nakon koje je opet sve rasklimano i traži novi popravak. Zlobno bi se moglo reči da je to posao za sva vremena, umjesto da se jednom popravi da može podnesti i povorku ili da se zabrani šleperima preko Korza. No kako će šleperi i dalje gaziti, umjesto da gledam povorku, ja uvijek tražim iza škura one koji zadovoljno trljaju ruke i mumljaju zadovoljno sebi u brk: Bit će posla, bit će posla!
    Ima ona stara priča o advokatu i sinu koji se hvali ocu da je napokon riješio slučaj koji se vukao generacijama, a otac odgovara: A moj sine. Na tom smo se slučaju školovali i dida i ja i ti .... Kako me priča o korzu podsječa na tu advokatsku

    avatar

    05.01.2013. (14:35)    -   -   -   -  

  • jelen

    Dobra vam je fora to s maškarama, to je zaista nešto narodno i tradicionalno ali izvaninstitucionalno (mislim na crkveno-državne institucije), mislim da takve izvaninstitucionlne tradicije treba čuvati.
    Da li je onaj auto koji vuče lađu s maškarama fiat ritmo ili mi se to samo čini... nisam to vidio već sto godina :-)

    avatar

    05.01.2013. (16:40)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @more, to se tebi čini jer gledaš previše u reklame erste banke i ostalih elitaša, ko ih jebe, ne idem na povorku jer su oni odredili pravila ponašanja, ne idem na povorku da nekome dignem tog dana utržak. Korzo je u kurcu s maškarama i bez njih. To da su naručili ploče koje nemaju veze sa našim podnebljem je izvan svake pameti ali to ide njima na dušu. Ja idem tog dana da se zabavim sa kruškama, jabukama, rimljanima, vatrogascima, mačkama i vikinzima. Oni klaunu u počasnoj loži mi nisu na pameti sve do onog trenutka kada kao škot dođem u kiltu i pokažem im svoje mišljenje o njima (odnosno guzicu :)

    @vajrapani, tu tradiciju ni pape nisu mogle zaustaviti pa su morali tolerirati, znaju moćnici da ako ne dopustiš narodu jedan dan ispušnog ventila da će biti belaja za njih. Iskreno nadam se da će biti dovoljno glupi da to zabrane pa će si naći vile, baklje i motike pred kućom :)

    mislim da je fiat ritmo ali ne mogu ti potvrditi, svaki put je neki drugi auto jer ga demoliramo, to su ti auti za otpad, s nama u jednom danu dobiju što bi se reklo coupe de grace:D

    avatar

    05.01.2013. (18:02)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Neću ići u povorku, ali svakako ću se u obličju vraga (dakle u svom prirodnom izdanju) pojavljivati na raznim seoskim veselicama.

    avatar

    05.01.2013. (19:41)    -   -   -   -  

  • kris79

    hej Neve, nikako ti zahvaliti što si me pozdravio onaj dan na promociji kod Kruliše,baš mi je drago da smo se meet i sve najbolje u Novoj sa veelikim zakašnjenjem! upoznah sad 3 fejv.blogera i jedina koje čitam pa sam mirna:)

    avatar

    05.01.2013. (20:53)    -   -   -   -  

  • NF

    ja volim snimati pizdarije, a toga bude dosta uz karnevalsku kolonu ;)

    avatar

    05.01.2013. (23:27)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @wind, a kad ćemo mi opet malo šetat po prosvjedima :D

    @kris, pucam si u glavu ako me počnu blogeri zvati Neve. Već me zovu neverinsky, neverinko, neverino, ecc (dodaj:)

    pozdravio onaj dan na promociji koga? daj pojasni jer sam se pretvorio u upitnik:)

    @NF, pizdarijemo nudimo tutta forza:) inflacija od pizdarija

    avatar

    06.01.2013. (01:06)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @kris, eeeee sad sam se sjetio, klikeri proradili, ipak je bio u džiru neki fake jegerr kojeg sam uglavnom iskapio do pola :)

    avatar

    06.01.2013. (02:01)    -   -   -   -  

  • odmak

    Zgodno je sve to sa tim maškarama, ali nažalost ne mijenja ništa. Samo jedan dan veselja, iako ni pripreme nije za zanemariti.

    avatar

    06.01.2013. (08:20)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @odmak, nije ni da sla vljenje božića mijenja išta pa ga svi hrle slaviti... Alegorijska kola se znaju pripremati mjesecima unaprijed..

    avatar

    06.01.2013. (10:02)    -   -   -   -  

  • Nike

    Kad malo promislim, moguće da je kriza bila i prije 2008., samo o njoj nisam tada razmišljala.. no očito je ipak da je nakon 2009. godine sve manje i manje otvorenih radnih mjesta, sve više nezaposlenih i da je teže naći posao.. ili je tako bilo i prije?
    E da, a što se tiče predivnih fotografija iz Gradaca na Sisolu, palo mi je na pamet.. kako gledam tvoje fotograije iz prirode općenito, a ove posljednje su me na neki način uputile na ovaj zaključak - čini mi se da si nekako srastao s prirodom :)

    avatar

    06.01.2013. (13:32)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    kompa očekuje se još samo tvoj dolazak kao trećega kralja na moj prigodni post. opravdat te danas može samo trbobolja od prejedanja luganigama ili brijačina sa zvončarima na korzu...hehe...javi se prijatelju pa da mogu u miru na novi post!

    avatar

    06.01.2013. (14:25)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Ja turistički gledam one ljetne reprize i istina, nanamaškaren u maškarama neugodno kao obučen na nudističkoj

    avatar

    06.01.2013. (15:45)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @Nike, kad sam tamo sam najsretniji, imam mir i ništa mi ne treba. Ne mogu ti opisati koliko bi se volio tamo preseliti... Kriza je permanentno stanje, nisi vidjela one natpise po zidovima sa sanaderovim likom i ispod natpis "Tranzicija nikad neće proći"

    mi ti živimo u konstantnom iščekivanju nekog ulaska u EU pa prelaska na euro pa ovo pa ono, istu stvar su radili u romanu 1984 kada su najavljivali da će sutra tvronice poduplat 14% svoj rad ecc... sve neki podaci koji nemaju veze sa time koliko košta kruh i mlijeko.

    @dogg, evo jesam, jebate nisam znao da pišem proročanstva ex novo ka dante :)

    @udovac, ja sam ti u novom vinodolskom isto namaškaran, i da... zapravo je sve jedna velika promijena uloga i u biti su mi maškare oni koji su nas slikaju za po doma kako bi nam se smijali :)

    avatar

    06.01.2013. (17:16)    -   -   -   -  

  • Nike

    uh, 1984. - jako volim tu knjigu :)

    avatar

    06.01.2013. (17:53)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Mislim da se u maškarama usudimo biti onakvi kakvi jesmo, za razliku od drugog doba godine. Neki se i nakramaju, ali zar to ne čini jako puno, npr. Skandinavaca svaki vikend, npr. na feribotu za S. Petersburg. Običaj maškaranja je odkad je i čovjeka, prisutan je u svim narodima.

    avatar

    06.01.2013. (23:39)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @Nie, i ja, mnogo mi je pomogla i otvorila oči da vidim što se u ovom trenutku zbiva oko mene i koje su strategije aparata da te drži poslušnim.

    btw Ministarstvo međugeneracijske solidarnosti, zar te to ne podsjeća ne neko od ministarstva iz 1984? Ministarstvo Ljubavi :)

    @gogoo, da, to je iskonsko i pradavno. Još u Mezopotamiji je na mjesec dana izabran rex ludorum da zamijeni pravog kralja. Taj čovjek je bio izabran među osuđenicima na smrt pa bi bančio i kraljevao i radio što ga je volja a kod nas je to spojeno sa prizivanjem proljeća i tjeranjem zloduha...

    avatar

    07.01.2013. (09:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...