Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • Sredovječni udovac

    možda se drže one: tko se ne seksa, taj i ne pije

    avatar

    03.01.2013. (13:41)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    Lovrakov "Neprijatelj broj 12 još uvijek me fascinira, ne samo zbog scene opijanja. očito je i tada tematika odmetnute mladeži bila vrlo aktualna. nisam bio dijete koje se opijalo i nisam osnivao tajne organizacije, možda baš zbog te knjige

    avatar

    03.01.2013. (14:02)    -   -   -   -  

  • Simplica

    E da je samo jedna 13-godišnja djevojčica, koliko ih je bilo za koje ne znamo....Osijećam se staro jer ću to reći, iako je bilo prije 20 godina, ali ja sam s 13 godina dočekala novu godinu kartajući sa društvom iz ulice, a roditelji su došli po nas u taj prostor gdje smo slavili oko 1 h u noći....

    avatar

    03.01.2013. (14:04)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Odgovornost je prije svega na roditeljima, a što se tiče Crkve,
    čim nije zakačena 6. zapovijed "nema problema". Već mi je
    degutantno raspravljanje na tu temu, čvorci i vrapci znaju, a
    samo smo mi gluhi i slijepi. Lipi pozdrav:)))

    avatar

    03.01.2013. (14:48)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Djeca koja se druže u crkvi i oko crkve, se ne drogiraju, niti opijaju. Ta djeca odlaze na druženja katoličke mladeži, bave se pomaganjem siromašnih, primjerice frama. Dakle, mogao si iskomentirati kako je društvo zakazalo, počev od roditelja, preko škole i državnih institucija, koje bi se trebale time baviti, ali je napad na Crkvu na tu temu pucanj u prazno! Šteta što si tako dobar post zapravo kontaminirao ovim završetkom, pa se ne zna pravi smisao, jesi li pisao o djeci koja se u ranoj dobi napijaju, ili si pisao post o blaćenju crkve u Hrvata, ni krive ni dužne. Eto, šteta. Baš šteta.

    avatar

    03.01.2013. (17:09)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @lion
    Svi redom, svi. I roditelji (na prvom mjestu i zato sam najprije spomenuo roditelje), i škola, i 'institucije' kako se to danas zgodno kaže, pa naravno i Crkva koja bi u okviru vjeronauka mogla podučavati djecu o štetnosti alkohola i droge. I kao što ih plaši paklom zbog grijeha masturbacije, predbračnih spolnih odnosa etc mogla bi ih plašiti i za slučaj konzumiranja droge, nikotina i alkohola.

    Tvoja tvrdnja da se djeca koja se druže u crkvi i oko crkve ne drogiraju niti opijaju stoji na klimavim nogama ako se uobziri da je preko 80% Hrvata (dakle roditelja i njihove djece) vjernika katolika. Pa tko se onda opija i drogira. Misliš li ti da su to djeca ateista, agnostika, muslimana, pravoslavaca, mormona, hari krišne etc, jedva dvadesetak posto ukupnog pučanstva?

    A što se pak tiče tvrdnje da ja blatim Crkvu u Hrvata to zaista nemam potrebe. Ona preko mnogih svojih velikodostojnika blati sasvim dovoljno sama sebe. Kao što je to tijekom povijesti često radila. No to su teme o kojima ja ne volim niti želim raspravljati s vjernicima jer se to s njima ne može. Uzaludno je.

    avatar

    03.01.2013. (22:47)    -   -   -   -  

  • odmak

    To jest problem.

    avatar

    04.01.2013. (09:58)    -   -   -   -  

  • Alžbeta Bathory

    Postavio si odlična pitanja i uputio ih na pravu adresu.
    Nažalost, niti crkva, niti škola, ni stupanj obrazovanja roditelja, ni kvocijent inteligencije djeteta nisu garancija da trinaestogodišnja djevojčica neće završiti na hitnoj zbog alkoholne kome, kao niti da neće ostati u drugom stanju.
    Vremena su se bitno izmijenila u odnosu na moju generaciju, još bitnije u odnosu na generacije mojih roditelja; način odgoja se, nažalost, obrnuto proporcionalno mijenja s protekom vremena, a o navikama djece, ali i roditelja, da se i ne govori.
    Zato podržavam zdravstveni odgoj u školama jednako kao što podržavam i poduku o štetnosti droge i alkohola.
    Žalosna je činjenica da se ta zadaća danas mora prebaciti na institucije kad bi roditelji i dalje morali i trebali biti prvi uzori vlastitoj djeci, ali čini se da nas je sve zahvatio taj neki ludi spin zbog kojeg više nitko za nikoga nema vremena.

    avatar

    04.01.2013. (10:25)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Koliko mi je poznato, ako nije u međuvremenu došlo do promjena, prema postojećem zakonu i roditeljskom nadzoru nad djecom, svi roditelji djece do 12 godina bi zapravo trebali biti u zatvoru zbog zanemarivanja djece jer ostavljaju djecu bez nadzora dok rade a djeca imaju školu poslije podne. Da ne govorim o onima koji rade noćnu smjenu i jedini su roditelj. Naravno, ako nemaju dovoljno novaca da plate dadilju. A, što reći? EU nam nosi PDV na kina, knjige, mlijeko i kruh, ali je zato kava jeftinija, kao što je jeftinije jesti u restoranu. Možda bi pravo rješenje za djecu bilo da borave u restoranima i kafićima do trenutka kad im škola počne poslije podne. Tamo bi bili pod nazdorom punoljetnih, uz ujvet da se isti pridržavaju zakona o točenju alkoholnih pića i djeci nataču iskključivo jeftinu kavu i vodu. Naravno, djeca će radije posegnuti za "pivicom" iz trgovine, koja je jeftina... I tako to krene...

    avatar

    04.01.2013. (10:55)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    86% je katolika u ovoj zemlji...dakle nerealno je očekivati da među tom pijanom djecom nema onih koji se druže u crkvi i bave nekim crkvenim aktinvostima...kategorizirati je besmisleno, treba se zbilja povesti računa o toj djeci na širem planu i pobrinuti se da im alkohol ne postane jedina zabava što većim dijelom je...mene zanima najviše odakle djeci alkohol u tim količinama?od roditelja koji ne vode računa o tome što dijete uzima iz kuće jer imaju preča posla, ili u trgovinama nije dovoljno dobro provođenje one floskule-zabrana prodaje alkoholnih i duhanskih proizvoda maloljetnicima...

    avatar

    04.01.2013. (11:19)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @LQ, baš si naivna. Javna je tajna da su ta katolička druženja po inozemstvu dobra prilika za fuk. Znam samo jednu osobu koja ima pozitivna neseksualna iskustva iz tih kampova dok su mi svi ostali priznavali da se tamo krešeš ko nikad. Malo dvolično zar ne?

    avatar

    04.01.2013. (13:09)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Žao mi je djece jer to rade da bi se dokazali bez obzira jesu li vjernici ili
    ne. Znam neke vjerničke obitelji kojima djeca pođu krivim putem
    ali u crkvu moraju ići jer se to od njih traži. Onda pročitaju kako živi
    primjerice fra Šime pa im se crta tolarancije pomakne iz inata ili znatiželje
    i eto belaja.
    A crkva...njih se ne smije prozivati jer oni su ti koji smiju kritizirati i donositi
    sudove. Da je drukčije zar bi se održali na površini 2012 godina.
    O tiskovinama, ne mislim da je u redu toliko žutilo no s druge strane to
    je njihov 'kruh', novinu valja prodati, ovo je takav sistem!

    avatar

    04.01.2013. (14:13)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    zaista je neumjesno toliko raspravljati o tome, ali bilo je i maturanata koji su na žalost padali sa raznih ograda i balkona na maturalcu ili slavlju mature, pa ih se opet isto razvlačilo..i pitalo...da šta rade oni?, šta rade roditelji? šta škola? uglavnom ispada da su zakazali svi...na žalost, svaka ljudska glupost ili nesmotrenost se ne mogu spriječiti..a onda novine imaju kaj za razvlačiti

    avatar

    04.01.2013. (16:02)    -   -   -   -  

  • minus40kg

    Odrasli ubijaju djecu u pojam od njihova rođenja. Djeca samo nastavljaju utabanim stazama. Hoću reći, nije putokaz kriv što put ne vodi nikamo, a mi se vozimo sa željom da uživamo u vožnji ;)

    avatar

    04.01.2013. (17:49)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Ništ ne kužite.
    Roditelji, oni pravi, trebaju biti + i -, Jing i Jang, Bog i Vrag, svijetlo i tama,
    dobro i zlo!
    E ondak to funkcioniše.
    To sa pićem isto.
    Jedan treba lokati, a drugi ni kapi.
    Eto tak Zmaj i ja, pa deca gledaju, pa se uče.
    Zmaj se tak zna natankati, ali deca vide trijeznog tatu i vide kaj je dobro.

    Noooo, setil si me pokojne mame, apropo tog žutila.
    SFRJ, tam pred rat.
    Puste neki dokumentarac o Jasenovcu, svjedoci, pričaju, sa detaljima ubojstava i sakaćenja:
    -priklao ovako, pa toljagom onako
    I popizdi moja mater na to, a ja "daljinski":
    -mijenjaj program sine!
    Na onaj jedini drugi, hehehehe.
    -a zakaj, pa nek ljudi vide,.......
    -šta da vide? Recepture kako zaklat čovjeka, kako ga što bolje unakaziti????

    Poslije sam shvatil.

    avatar

    04.01.2013. (19:43)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    šta da vide? Recepture kako zaklat čovjeka, kako ga što bolje unakaziti????
    Tada je to bilo povremeno, najčešće jednom godišnje povodom neke godišnjice. Danas imamo svaki dan svakih pola sata.

    avatar

    04.01.2013. (22:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...