Komentari

vidrinsmijeh.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Alžbeta Bathory

    Odrasla sam na bajkama.
    Udarile su temelj mojoj pismenosti i ljubavi prema knjigama.
    I vjerujem da je život bajka, bez obzira na okrutne okolnosti kojima nas ponekad pokušava razoružati.
    Osim toga, kud bismo se utekli, da nam nije bajki?

    avatar

    03.01.2013. (09:22)    -   -   -   -  

  • Plicak

    Vidro , uživala sam, da sm muško ti bi bila moja i ničija više...:D u tvojim postovima se osjeća sva raskoš tvog bića , i ona pritajena strast..a tvoj izbor mjuze me " obara"...i ne neću ti više cijelu godinu davati komplimente da se ne uobraziš..:D meni je bajka na tvom blogu..:D

    avatar

    03.01.2013. (10:38)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    U doba kad su braća Grimm zapisivali bajke, one su imale puno krvavih detalja, nasilnih, sve u službi pobjede dobra. Za naše generacije je to sve malo umekšano, a generacijama poslije je čak i vuk morao biti nesretnik koji je skrenuo s prava puta, ali lovac će ga popraviti. Današnje generacije gledaju crtiće čudnih zvukova u kojima pucaju glave... A nas, idealističke generacije koji kao da smo rasli u tim najljepšim bajkama, zakačio je i rat i krize... možda nam je trebalo takvo odrastanje da možemo vjerovati u bolje sutra, dobro, pravdu i u tim crnim vremenima...

    avatar

    03.01.2013. (13:22)    -   -   -   -  

  • sdrugestrane

    jedine bajke koje sam voljela i koje još danas nosim u sebi bile su priče iz davnine.
    moram priznati da mi sve ostalo nije baš "sjedalo". iako sam bila okružena njima, doma, vrtiću i školi, stripovi su mi bili draži.
    u vrijeme novih bajki, harry pottera i lord of rings, događa mi se isto: uopće me ne privlače.
    priče će uvijek postojati, ovako ili onako, vrijeme se mijenja, ali čovjek i njegovo djetinjstvo, odrastanje, sazrijevanje i umiranje uvijek će biti
    tema o kojoj će se pisati i tema iz koje će se učiti.
    pozz

    avatar

    03.01.2013. (23:20)    -   -   -   -  

  • palminha

    Ja sam kao djevojčica doista bila uronjena u bajke,
    što one koje je Disney prenio na ekran a što one
    raznorazne koje sam čitala, sa ili bez ilustracija...
    Jednostavno sam ih jako voljela, i sad je tako.

    A inače...bajke su valjda samo obična iskustva običnog
    života skupljena po asfaltu i potom brižno njegovana,
    uređena, dok ne postanu poput dijamanta sjajna,
    poput jedne zvijezde koja opet odlazi na asfalt i pokazuje
    nam jedan od puteva, onaj Sjajni, Dobri, Prelijepi, kojim
    svatko od nas može ići..

    avatar

    04.01.2013. (10:08)    -   -   -   -  

  • metamorfoza

    puno čitam bajke svojoj petogodišnjakinji ali mi se uvijek nekako čini da zapravo čitam....sebi..:)

    avatar

    04.01.2013. (19:37)    -   -   -   -  

  • Reinharditis

    Prezivjet ce bajke i televiziju i internet. Imaju one u sebi nesto sto cak ni nase vrijeme ne moze poglodati. Opstat ce kao neki lijek protiv bestijalnosti...

    avatar

    04.01.2013. (20:32)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Interesira me zašto se podsvjesno voli čokolada? I zašto je pouka ne nasjedati na obećanje čokoladom?

    avatar

    04.01.2013. (21:19)    -   -   -   -  

  • Sarah Bernardht

    @ buba, pa i svaka prava bajka poznaje negativce, negativne okolnosti. Bajke su i pribježište i mudri učitelji....u onom ponajboljem smislu. Obično se posprdno kaže: ona/on vjeruje u bajke, a to ukazuje na neminovnu naivnosti dotične/og.Nekako uviđam sve više da su naivni oni koji NE vjeruju.
    @ strast prema životu, da. zato se i jest opekao na mene. :) Volim ga više i volim ga unatoč :) ne shvaćam ti ja ovo sve što mi mislimo kao puste komplimente, mislim da se samo kvalitetno i lijepo družimo riječima.
    @ srediću, u pravu si, ništa gore od ublaženih bajki i krivotvorenja "činjenica", vuk je bio zao, zao i gotovo, i nema tu nekih opravdanja, jednako i na isti način na koji nema razloga za mržnju istoga. To saznanje da zlo možemo pobijediti ne mržnjom, niti ignorancijom, niti uljepšavanjem, nego čistim saznanjem da ono postoji i da je to činjenica, to je ono što je u bajkama predivno.
    @ sdrugestrane, htjela sam spomenuti i Mažuranićku, al onda me priča odvela u sasvim jednom drugom smjeru, htjela sam se osvrnuti na sam život kojemu moramo dat priliku da nas iznenadi, i pokloniti mu se do zemljice crne, uvijek i iznova s istim dječjim povjerenjem.
    @ Upravo tako Palmice, upravo to htjedoh reć'.
    @ Meta....Kroz djecu se prisjećamo, učimo, rastemo, ona nas čine rastrojenima i mudrima u isti tren. U ciklusu života, desit će se još mnoga čudesa, i još mnogo puno bajkovitih predjela.
    @ Reinharditis...poglodati, koja dobra i neistrošena zamjena za riječ konzumerizma...Bajke će ostati doista kao melem, okosnica ljudskosti kojoj će se vraćati svaka generacija na svoj način, i ja duboko u to vjerujem jer to i tako želim. Dobro došao na moj blog.
    @ Meroveus..čokolada i smiruje i usrećuje, to znamo i na svjesnoj razini. Pretjerano ugađanje samima sebi i svojim užicima, čini nas ovisnima i slabima. Onda dođe vještica, i mi omamljeni i opijeni i ludi, nemamo šanse boriti se sa tom lukavom staricom koja nas želi pojesti, uništiti nam integritet. Osim ako...osim ako u presudnom trenu ne prevagne razum. Pa je strpamo u peć i potamanimo preostale slatkiše :)

    avatar

    05.01.2013. (15:50)    -   -   -   -  

  • crossroadsoflife

    Divno. Braća Grimm su ostavili snažan utjecaj na sve nas kojima su čitane, pa koji smo čitali njihove lijepe bajke. Bajke su poseban dio na početku novog života, zasigurno da obogaćuju i daju neki novi poticaj djetinjoj mašti..:)

    Lijep ti pozdrav ostavljam i želim obilje svakog dobra u Novoj godini!

    avatar

    06.01.2013. (07:50)    -   -   -   -  

  • OTISAK srca

    sve najbolje.......

    avatar

    06.01.2013. (23:13)    -   -   -   -  

  • Floyd Pepper

    ....dok su klinci bili mali....kupili smo knjigu priča braće Grimm....sa malo ilustracija...ali su priče bile u izvornom obilku...onako kako su ih braća zapisala.....sjećam se da sam ih prilikom čitanja morao dosta revidirati...jer je tu bilo baš krvavih scena....ali da.... bajke su bile moj prvi dodir sa pisanom riječi i ta ljubav traje i dan danas.....odličan....baš odličan post kao i glazba...želim ti sve najbolje

    avatar

    07.01.2013. (23:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...