Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


 • borivoj

  Vremenska perspektiva i dobna gledišta

  Kažu neki da vrijedne knjige treba čitati barem tri puta: kad su čitateljica ili čitatelj mlađi od likova koje se u knjizi prati, kad su istih godina i kad su stariji od njih. Istovremeno je to i provjera vrijednosti knjige - dobra knjiga mora biti uvjerljiva u sva tri slučaja. Slična je situacija i kad je u pitanju seks, za kojeg imamo našu lijepu riječ spolnost, piše Babl.

  sa www.blog.hr

  avatar

  29.12.2012. (08:26)    -   -   -   -  

 • borivoj

  DON GRUBIŠIĆ O SEKSUALNOM ODGOJU:

  Zaustavite talibane, počeo je još jedan 'rat' do istrebljenja!

  Prepucavanje oko zdravstvenog odgoja između vladajućih i Crkve ne jenjava. U raspravu su se uključile mnoge javne osobe. Tako je don Ivan Grubišić na svom blogu cijeli slučaj opisao kao 'suvremeni talibanizam u Hrvata'. Crkvi se neće svidjeti ni ovaj javni istup don Grubišića.

  ISKRENO, POŠTENO I PAMETNO PISMO

  Vjeroučitelj: Stidim se svojih biskupa, djeca shvaćaju da je masturbacija dobra za njih
  Don Ivan Grubišić se na svom blogu osvrnuo na akciju crkvenih moćnika protiv zdravstvenog odgoja u školama. Njegove stavove o najspornijoj društvenoj temi u ovom trenutku prenosimo u cijelosti.

  ''Teško je neke stvari, reakcije nazvati drugačije nego talibanizam, uz ispriku, da to netko ne shvati krivo. Naime, talibanizam nije geografski pojam niti je vezan uz ijednu religiju ili ideologiju. To je antropološki pojam vezan uz formiranje mentalnog sklopa kod samog čovjeka. Uglavnom prevladava u religijskom i ideološko-političkom žargonu isključivosti, mržnje i netrpeljivosti. Balkan je, nažalost, područje talibanizma, neobično naglašene isključivosti prema drugom i drugačijem.

  Kako inače protumačiti da se blagdan mira i obiteljskog zajedništva s oltara promovira kroz letke koji, navodno, vrve lažima, izvrgavanjima istine i optužbom da je naša istina jedina prava istina, pa i kad se radi o spolnosti, međunožju?! Institucija koja gura tu istinu o spolnosti kao vjersku istinu pozivom na samog Svevišnjeg, više je nego jedna blasfemija, što ne znači da za čovjekovu spolnost ne bi vrijedila određena pravila ponašanja.

  'Problemi se ne rješavaju na ovaj način'

  IVAN GRUBIŠIĆ:

  'Božić ću slaviti kao kažnjenik, sam, marginaliziran i otpisan'
  Optužbe izrečene u prigodi božićnog ozračja tužne su i ružne, nepotrebne i znak su nezrelosti onih koji takve rasprave iniciraju u javnosti ili brane s oltara kao vjerske istine. To ja ne mogu drugačije opisati, nego kao suvremeni talibanizam u Hrvata, a zna se odakle to proizlazi i kamo to vodi. Počeo je još jedan 'rat' do istrebljenja.

  Problemi, ako ih ima, ne rješavaju se na ovaj način, nego u otvorenom, iskrenom i ustrajnom dijalogu iza zatvorenih vrata, a ne koriste se mediji i njihov utjecaj na javnost. Neobično je da su veliki šoping-centri dijelili letke, a u isto vrijeme prodavali i pornografiju i prezervative.

  Također je neshvatljivo da su najbolji stručnjaci za seksualni odgoj upravo oni koji imaju zavjet beženstva, stoga se postavlja pitanje odakle njima ne samo informacije, nego i praksa, koja je u suprotnosti s temeljnim ljudskim pravom na spolnost kao svojom intimom?! Treba zaustaviti talibane s bilo koje strane da nam ne zagađuju okoliš, jer je dosad već previše kontaminiran tim stvarima'', poručio je don Ivan Grubišić.

  T.J.|Danas.hr
  28.12.2012.

  avatar

  29.12.2012. (08:36)    -   -   -   -  

 • borivoj

  NA OLTARU POLITIKE ZDRAVSTVENI ODGOJ JE TEK ZADNJI U NIZU PORAZA KAPTOLA

  ANNO DOMINI 2012. godina izgubljenih ratova Crkve

  Frustraciju nije teško razumjeti. Nekoć uvjerljivo najsnažnija institucija društva, koja je i u poluilegali komunizma zadržala golem utjecaj na narod, u rapidnom je povlačenju pred vremenom koje, globalno, ne trpi stanku, ni samorefleksiju i u kojem su povjerenje i vjera uglavnom tek – posljednje ...

  -----------------

  iz novog lista...

  avatar

  29.12.2012. (09:05)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...