Komentari

alwaysoutnumbered.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Naše zrno prašine

    necu nista komentirati, samo cu pitati- kakva je to titula najbolja krizmanica godine? xD

    avatar

    21.12.2012. (16:46)    -   -   -   -  

  • Outnumbered

    Paaaaaa.. Naš pop je rekao da najbolji krizmanik ima mukte odlazak na susret sa papom u Njemačku i ja sam bila ta xD

    avatar

    21.12.2012. (17:16)    -   -   -   -  

  • Lisica Mica

    Crkva je bila dobra dok je bila "manjina", institucija skresanih krila, hrpa otpadnika. Toje bilo svojevrsno čistilište. Onda su samo iskreni išli u crkvu. A kad su se dočepali moći, razularili su se i oteli kontroli. Nažalost svih nas. Jer mogli bi napraviti puno dobra. Postali su politička umjesto duhovna organizacija. (Duhovno i organizacija ionako ne idu u istu rečenicu.) Ja nikad nisam išla u crkvu iz istih razloga o kojima pišeš. Zato volim i slušam Grubišića :-)
    Boga samo traži u sebi. Posrednici ne trebaju, hvala bogu došlo je takvo vrijeme.

    avatar

    21.12.2012. (20:07)    -   -   -   -  

  • Naše zrno prašine

    hahaha mi nismo imali takva natjecanja :p

    avatar

    22.12.2012. (12:45)    -   -   -   -  

  • Neverin

    hvala ti, dala si mi inspiraciju za kratku priču za večernji list... naslov će biti Jezero i imat će veze sa vjerom.

    ja sam morao ići na vjeronauk u školu, na nedjeljne mise i na vjeronauk u crkvi. Skupljao sam pečate koje sam dobivao u sakristiji nakon maše da sam odradio tu mašu. Kao klincu nije mi bilo jasno što radim tamo. Zašto moram ići u zbor, zašto moram slušati ta predavanja. Zašto moj župnik govori da su pankeri demoni. U srednjoj su me u Sv.Vidu tražili da ministriram na talijanskoj misi i jedsam, učinio sam im tu uslugu, starci bili sve sretni da su mene odabrali, meni bilo svejedno, misno vino je okej. Onda sam još nastavio 6 mjeseci i slušao iznutra tu liturgiju koja mi je bila tako isprazna. Nisam razumio zašto ona posuda za tamijan mora biti srebran, zašto su svuda svila, zlato i materijalne vrijednosti dok se u riječima blagosljiva siromaštvo. Nije mi bila jasno razlika u riječima i djelovanju. Nakon krizme sam se napokon oslobodio Crkve, roditelji su mi dopustitli da odlučujem sam i beskrajno sam im zahvalan na tome. Moja je mama vjernica ali kritizira Ckrvu, moj tata kaže da je Crkva bila skromnija u jugi ali da ju nisu tlačili, samo su bili malo siromašniji što je sasvim pravedno, pretpostavljam da su bili u prosjeku sa građanima. A sad su ultrabogataši, dođe mi slabo kad vidim vojni oridnarijat na šta liči. Prazna prostorija koju nitko ne koristi, sagrađena u vrijeme krize od dragocjenih mramora. Crkva je lijepa ljuštura bez ičega unutra. Kad sam bio u bazilici sv.petra u vatikanu nisam se mogoa načuditi koliko bogatstva. Koliko su stolječima uzimali ljudima iz ustiju da sagrade spomenik bogastvu. Zlatna slova koja su svud okolo u visini, ispod kupole na 20 metara visine su mi vidljiva jer imaju preko metar i pol visine, zamisli koliko zlata hejjjjj. Ne mogu više da ih probavim i jedan skromni župnik u zabačenom selu sa pastvom manjom od broja mojih prstiju mi ništa ne znači, to nije predstavnik Crkve, to je njen odmetnik. Vidjela si kako je prošao don Grubišić.

    nažalost temelji kršćanstva su truli. Ignorirali su, prešutili ili spalili apokrifna evanđelja, dopustili su amo ona 4 koja njima pašu i koja promoviraju njihova ideološka razmatranja mada ni to nisu u stanju slijediti kada Isus kaže da voliš druge kao sebe samog, čak i neprijatelje.

    dolazi ih glave to bahato rasposjasano ponašanje
    nakon što im umru ovi starčići koji iz uvjerenja idu na misu katedrale će im zapiti prazne...

    avatar

    23.12.2012. (13:38)    -   -   -   -  

  • renegade

    ali vidiš, ljudi nisu slijepi. oni koji imaju otvorene oči to sve vide. zato i često čujem rečenice poput 'vjerujem u boga ali ne i u crkvu'. sama ne vjerujem u boga, niti sam odgajana da vjerujem, sve u svemu sam nekoliko puta u životu bila u crkvi za vrijeme mise. to što si napisala je potpuno točno. današnja crkva se praktički bavi politikom, nije li to smiješno, suludo?

    avatar

    23.12.2012. (23:44)    -   -   -   -  

  • suncokreti na oblacima

    Vjerovati u nešto, bilo što po vlastitom izboru, da svakako i sama vjerujem u nešto, u nekog svog "malog boga", iako to i nije bog, to je nešto... Zanimaju me sve religije, upoznala sam mnoge ljude i mjesta iz tih religijskih "branši", ali pop kao pop, žao mi je, ali što dalje od mene... iako, nekad i odem u crkvu kad znam da nema nikog i zapalim svijeću, lai to je vrlo rijetko i samo kad osjetim onu unutarnju potrebu, ali kažem to je zaista rijetko. Tebi svaka pohvala što si se našla u tome i ustraj i dalje jer bitno je vjerovati pa makar i u bilo što....

    avatar

    25.12.2012. (23:06)    -   -   -   -  

  • Simplica

    Nekad sam mogla pljuvati po crkvi i popovima satima
    Sad ih ignoriram
    A u svog Boga koji me gurne po leđima onda kad zastanem i koji mi pruži ruku onda kad sam na podu da me digne, svim srcem i razumom, vjerujem!!

    Odlican tekst, kao j uvijek!!!!!

    avatar

    28.12.2012. (22:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...