Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • borivoj

    "KAD JE SRCE U PLAMENU,
    PONEKA ISKRA IZLETI NA USTA". Engleska poslovica



    Dragi prijatelji,
    Mozda ce vam se ciniti smijesnim, ali pjesma iz "Bijele kule" za danasnje tihovanje mi je evocirala uspomene na jednu od lekcija iz predmeta POZNAVANJE PRIRODE I DRUSTVA u prvom razredu osnovne skole o kruzenju materije u prirodi na primjeru vode. U danasnjoj pjesmi se spominje metafora DRAGULJNIH KISA BOZJIH ODGOVORA, pa "Bijela kula", metaforicki se oznacava kao dio tog oblaka iz koga ce se napojiti "ozednjela zemlja" susom nastalom iz bezbroja nasih pitanja:


    103. NA SVE SI MI ODGOVORIO

    Na sve si mi odgovorio, Gospode, po svakomu si pitanju prosuo draguljne kise Svojih odgovora.
    No samo je jedno pitanje ostalo bez Tvojega zlata. Sto ce Tebi svijet? Cemu si ga stvarao, kad smo bili tako s Tobom blazeni prije stvaranja, i tako u Tebi savrseni bez svijeta?
    Tolike patnje – a zasto? Da se vratimo tamo gdje smo bili – u Tebe?! Zasto smo morali otici, zasto si se umnozio na nas, i dao nam misao koju smo zloupotrebili, i tako se od Tebe udaljili? Cemu sav taj bol i trud, pad i uzlet, i sva ta nova otkrica starih znanja i putova?

    "Bijela kula", knjiga 35. Zapisala Vesna Krmpotic


    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi
    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.


    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    18.12.2012. (08:09)    -   -   -   -  

  • borivoj

    *
    Shiro zapisa:

    U SNIJEŽNO-BIJELOJ IZMAGLICI
    GDJE SU MORE I NEBO SJEDINJENI,
    JEDAN CRVENI KRUG – IZLAZEĆE SUNCE.

    Haiku su slikoviti, zaimislite ih. To nije poezija u uobičajenom smislu. Samo ih zamislite... Možda je Shiro meditirao pored mora, i kada je otvorio oči: U sniježno-bijeloj izmaglici gdje se more i nebo sjedinjuju, na horizontu, iznenada, jedan crveni krug – izlazeće sunce. I velika tišina sa njegove strane. On više nije bio tu. On je bio sasvim upijen u okean, u izmaglicu, u izlazeće sunce.
    Kada je meditant u dubokoj meditaciji, on više ne postoji. A ujutro, u rano jutro, kada je još mračno i kada je sunce još ispod horizonta, je najbolje vrijeme, najopuštenije. I ako ste pored mora... svježi, oštri, slani lahor i tišina vas okružuje, a neprestani zvuk talasa stvara određenu vibraciju muzike... To djeluje skoro kao uspavanka.
    Ovi haiku su slikanje riječima. Nužnost meditativnog uma u pozadini je neophodno. Niko osim meditanta ne može pisati haiku. Sada mnogi zapadnjaci pišu haiku. Oni ne shvataju da se bez meditacije ne može pisati haiku. Vi možete složiti pjesmu, znate koliko stihova je u haiku. Vi možete to složiti, ali taj skop je iz uma, a haiku je iz ne-uma, iz potpune tišine kada nijeste ništa drugo do ogledalo – ne iz misli već oslobođeni misli. OSHO

    Copyright © Osho International Foundation
    www.osho-yu.me
    *

    avatar

    18.12.2012. (08:11)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi naši,

    javljamo vam se s jednom lijepom i mirišljavom viješću!

    Zahvaljujući višegodišnjoj uspješnoj suradnji sa Sapunotekom, udruga Prijatelji životinja ima svoj prvi brend sapun!

    Sapun 'Anima' od maslinovog ulja, pačulija i limunske trave potpuno je veganski i niti jedan njegov sastojak nije testiran na životinjama, tako da je idealan dar za sve prijatelje životinja! Za minimalnu donaciju od samo 15 kuna dostupan je i u našem web katalogu.

    U web katalogu www.prijatelji-zivotinja.hr/katalog postoje i brojni drugi artikli prikladni za darivanje poput majica, šalica, knjiga, veganske Ami hrane za pse i mačke, veganske paste za zube itd.

    Svaki od ovih artikala možete odabrati za sebe ili nekome za dar povodom nadolazećih blagdana. Time podupirete nas kao udrugu i naš budući rad za životinje te ujedno, uz lijepe i vrijedne darove, promovirate zaštitu i prava životinja.

    Želimo vam sve najbolje i od srca zahvaljujemo što ste uz nas i životinje.

    Vaši Prijatelji životinja

    Ukoliko ne želite primati naše obavijesti, kliknite na www.prijatelji-zivotinja.hr/unsubscribe i upišite svoju mail adresu.

    avatar

    18.12.2012. (08:12)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovanje svima,
    šaljem veliku zamolbu svim članovima koji se nalaze na dolje ispisanoj listi (ista je u attachu) u sljedećem povodu:
    Registar udruga traži od nas u hitnom roku dostavu informacija o članovima koja sadrži podatke o datumu rođenja i godini (ako imate i datum dobro je došlo) pristupanja Liburnija-filmu.
    stoga vas najljepše molim da putem maila pošaljete podatke.
    ključno je imati datum rođenja a ako niste sugurni za godinu učlanjenja napišite, molim vas, barem okvirno o kojoj godini bi se moglo raditi.
    na žalost, kako u klubu zadnje vrijeme nije vođena evidencija za neke od članova, nemam sve podatke s prijavnica.
    ja ću se još večeras pozabaviti prepisivanja poznatih mi podataka s prijavnica ali vaša pomoć elektroničkim putem jako će pomoći. podaci bi za ovu prigodu trebali stići najkasnije do srijede u 10h.

    za sada želimo udovoljiti zahtjevu Registra udruga koji je hitan a sustavni rad na Matičnoj knjizi ostat će posao koji će trebati ponovo ažurirati. naime, naša članica Kristina Vofl, napravila je velik posao sređujući tu Matičnu knjjigu no prije njena nastavka potrebno je da zamolim Ervina da je pregleda ako ima još koji podatak za dodati da bi se nastavilo s kvalitetnim ažuriranjem podataka.

    najljepše svih molim za razumijevanje i unaprijed veliko hvala

    ako netko ima pitanje budite slobodni pisati ili zvati na 095/919 2873 ili 091/ 7646774

    svima veliko hvala i lijepi pozdrav od Andree

    avatar

    18.12.2012. (08:16)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Pet znakova koji govore da donosimo ispravnu odluku

    Zagreb, 18.12.2012., 08:57
    Autor: I.D.


    Često nam se događa da pokušavamo donijeti ispravnu odluku, ali jednostavno ne znamo koju od opcija da izaberemo, a kada i donesemo konačnu odluku nismo sigurni je li ispravna.

    Ključ u donošenju dobre odluke je balansiranje između toga da slijedimo intuiciju i razum. Iako nikada ne možete biti sigurni koje će točno biti posljedice vaše velike odluke, ne biste niti trebali znati, piše Huffington Post. Ali, jedna je stvar sigurna: Ništa nije gore od ostanka u stanju neodlučnosti. Evo nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći:

    1. Slušajte svoju intuiciju

    Jeste li imali osjećaj što trebate učiniti? Ako slijedite svoje srce ili instinkt, to vam može pomoći da donosite odluke koje su u skladu s vašim najdubljim vrijednostima i stavovima. Ali budite oprezni da ne pomiješate intuiciju s emotivnom reakcijom - iznenadna jasnoća, a ne nagli bijes znak je unutarnjeg vodstva.

    2. Važite moguće ishode

    Iako je instinkt važan, pobrinite se da odluku sagledate racionalno. Odvagnite razloge za i protiv svakog mogućeg izbora kao biste zaključili što vama ima najviše smisla. Balansirajte emotivne reakcije tako što koristite logiku i pobrinite se da ste uzeli u obzir sve relevantne faktore odluke.

    3. Jeste li ponosni na odluku

    Vidite li mogućnost kajanja ili srama koje bi mogle proizići iz jednog od vaših mogućih izbora? Hoće li vaše aktivnosti potencijalno pogoditi nekoga na negativan način? Ako se brojite s odlukom između nečega što želite ili nečega što osjećate što biste trebali učinit, uzmite si vremena da razmislite kako ćete se osjećati nakon što počnete provoditi odluku, i je li izbor u skladu s vašom osobnošću, odnosno ono što biste željeli biti.

    4. Pronađite razlog zašto

    Znate li zašto uopće razmišljate o spornoj temi oko koje donosite odluku? Ponekad detalji mnogu zamagliti jasnu sliku i temeljni razlog zašto nešto želimo ili ne želimo. Ako znate zašto nešto odlučujete lakše ćete donijeti ispravnu odluku.

    5. Mirno spavajte

    Tijelo nam može reći mnogo o tome donosimo li ispravnu odluku. Osjećate li se napeto ili nervozno? Kada donesete odluku jeste li opušteni? Možete li spavati? Ako se osjećate mirno, odluka koju donosite vjerojatno je ispravna.

    DNEVNIK.HR

    avatar

    18.12.2012. (09:13)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi prijatelji!

    21.12.2012 sa početkom u 12 sati u našoj lijepoj maloj knjižari Ribook predstaviti
    ćemo Vam poznati riječki glazbeni sastav i Umjetničku udrugu SINTEZA, te njihov
    prvi album, koji su realizirali u vlastitoj nakladi.
    Članovi sastava će neobavezno reći par riječi o albumu,a zanimljivo će biti svima
    koji žele čuti nešto o tome kako bend može sam
    realizirati svoj materijal i izbjeći neugodnosti kojima su danas mladi bendovi izloženi
    želeći pod svaku cijenu potpisivati ugovore
    sa velikim "kućama".

    To će biti i svojevrsan početak kraja, znakovito "uštiman" na dan apokalipse po Majanskom kalendaru.
    Istog dana apokalipsa se nastavlja koncertom Sinteze u Stereo Dvorani sa početkom u 22:22.

    Očekujemo Vas u Ribooku!

    ribook

    --
    Sandi Bratonja
    Umjetnička Udruga " Sinteza"
    www.sintezaonline.com

    avatar

    18.12.2012. (10:19)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Spoštovani (a) Borivoj, v zadnjih dneh tega leta pripravljamo v Teozofski knjižnici in bralnici Alme M. Karlin dvoje dogodkov. V prvem bo naša pozornost usmerjena na dobro počutje v telesu, v drugem pa bomo prijetnost bivanja ustvarjali skupaj. Vabljeni, da se nam pridružite:

    V ČETRTEK, 20. decembra 2012 ob 18.00 uri bo predavanje z naslovom

    OSNOVNI PRINCIPI AJURVEDE

    Ayurveda govori o naravi in naravnih poteh za krepitev moži in zdravljenje, daje nam navodila za izboljšanje kakovosti življenja in svetuje, kako si ga lahko podaljšamo. S poznavanjem osnovnih principov ayurvede lahko vsak posameznik prevzame odgovornost za svoje zdravje in lažje prepozna zgodnje simptome neravnovesja v svojem telesu in umu ter ustrezno ukrepa. Več si lahko preberete na naši strani: http://www.jivatma.si/20-12-2012-predavanje-osnovni-principi-ajurvede/

    Prip oročen prispevek je 4 €.

    Predavala bo Maruša Eberžnik.



    PETEK, 21. decembra 2012 je dan, v katerega je usmerjeno toliko pozornosti in za katerega upamo, da bo res prinesel spremembo našega zaznavanja. Vabimo vas, da se nam pridružite ob 18. uri na skupnem večeru

    YULE

    Yule je starodavno-keltsko poimenovanje dneva v letu, ko se začne dogajati preobrat iz teme v svetlobo. Dnevi se začnejo daljšati, narava gre k počitku in nas lahko privlači poglabljanje v naše notranje svetove. Ljudje se takrat najbolj zavedamo pomena svetlobe, toplote, pozitivnih misli, prijateljstva. Takšen bo tudi naš večer, ki ga bomo začeli s predavanjem in meditacijo ter nadaljevali s prijetnim druženjem v duhu tega starodavnega praznika. Več na naši strani: http://www.jivatma.si/21-12-2012-yule/



    Aristid Havliček - Tili bo predaval in vodil meditacijo.

    Priporočen prispevek je 4 €.



    Vabljeni!

    Lep pozdrav,
    Teozofska knjižnica

    http://www.tkbak.org/
    http://www.jivatma.si/

    avatar

    18.12.2012. (16:55)    -   -   -   -  

  • borivoj

    HRVATSKO KNJIŽEVNO DRUŠTVO

    U organizaciji Hrvatskog književnog društva
    petak 21.12.2012. u 19 sati,
    u Književnom klubu, Blaža Polića 2/III
    iznad studenskog restorana Index)

    Održat će se promocija novog romana ''Dug put prema gore'', autorice Jadranke Bukovice u izdanju nakladničke kuće Dušević & Kršovnik

    Knjigu će predstaviti:

    Književni kritičar Davor Šišović,
    za nakladnika Emil Kršovnik,
    autorica Jadranka Bukovica.

    Program će voditi Antonija Martinčić

    Nakon predstavljanja slijede druženje kroz ''književne interpunkcije'' svih zainteresiranih.

    Radujemo se vašem dolasku!

    avatar

    18.12.2012. (16:58)    -   -   -   -  

  • borivoj

    SVI SMO ODGOVORNI i SVI SMO POZVANI

    DOPRINiJETI STVARANJU NOVOG SVIJETA





    Kako? – neke ideje, pomoći i/ili smjernice možda ćete naći u ovom mejlu.

    Anastazija, meni draga žena i velika inspiracija kaže: „Stvarajući lijepe slike stvaramo lijepi svijet“. Na mojoj web stranici ima više sažetaka iz knjiga V. Megrea, za ovu priliku biram sažetak iz osme knjige „Nova Civilizacija“: http://www.eli21.com/zvonki-cedar-ruski.html



    Inspirirana Klamatskom algom već sam poslala blagdanski mejl (Akcija pred Blagdane i 2112.) . Za one koji ga nisu dobili šaljem u attacu, jer se u njemu nalaze linkovi koje ovdje nisam ponavljala. U međuvremenu je stiglo još puno toga. Potaknuta prijateljima, sadašnjim i budućim, sjedoh ponovo pripremiti neke od skupljenih Poruka i tekstova vezanih za značajan datum 21.12.2012. i promjene koje su pred nama. Hvala svima na doprinosu i ovom mejlu. Poruke nisu poredane po važnosti već nekom svom redu.



    Molim sve prijatelje, ako informacije u ovom mejlu ocjenjuju važnim ili lijepim ili samo zanimljivim da proslijede prijateljima svojim i našim zajedničkim (nemam svih na mejling listi, ne stižem sve upisati). Ne pretpostavljajmo da li je to za nekog dobro ili ne, da li će mu se svidjeti ili koristiti, jednostavno sjajimo šireći mir i radost lijepih promjena.



    Koristim priliku zaželjeti, još jednom, nama svima nešto tako veliko i lijepo što nadilazi naše „najluđe“ snove. Kad se „probudimo“ to se dešava kao posljedica svjesnosti. Kao što je Krist rekao „Tražite Kraljevstvo Nebesko, sve ostalo bit će vam pridodano“.



    Samastha Lokaah Sukhino Bhavantu * Om - Shanti, Shanti, Shanti

    Neka svi svjetovi budu sretni * Amen - Mir, Mir, Mir

    Blagoslov * Aloha * Namaste

    Eli & ...





    VIC za početak (primjenjiv i šire)

    Došao Smak svijeta u Hrvatsku ... Gleda oko sebe:"Izgleda da sam već bio ovdje!?" ... i ode ... Skupilo se puno toga, a tek na internetu , naravno da ne morate sve čitati, uzmite ono što vas zove i uzdiše vašu Dušu. Podsjećam na peti sporazum Toltečke mudrosti:

    Peti sporazum s samim sobom: „Budite sumnjičavi, ali naučite slušati - Ne vjerujte ni sebi ni drugima. Iskoristite moć sumnje kako biste propitali sve što čujete. Je li to zaista istina? Pokušajte dokučiti namjeru koja se krije iza riječi pa ćete razumjeti stvarnu poruku.

    /"Peti sporazum s samim sobom - Praktični vodič za ostvarivanje onoga što uistinu jesmo" - Ruiz/



    → Dobih sa mnogo strana POZIV na zajedničku meditaciju u cijelom svijetu, 21.12.2012. u 21h/ 9pm (po nasem vremenu), odnosno 8pm po GTM. This link talks about an initiative for mass meditation on 21st December 2012. – 10 miliiion people to meditate on 21st december – Awakening of the Critical Mass http://www.wpsconnect.org/meditate.php

    Croatia – 21 st Dec 2012 – 12.30 PM – 1.30 PM (od pola 12 navečer do pola 2 ujutro za Zgb)
    Na facebooku grupa: http://www.facebook.com/events/448307038565341/ ,
    Kratki film na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=0utY5HRVrqE&feature=youtu.be

    Vedrana → uvjerena sam da nas ima puno više od 10.000.000 mil - wauuuuu kakva je to snaga

    Melita → svi se spustite u srce i budite sa vašim bližnjima u ljubavi u domovima - Jai Sai Ram




    → 8 minuta – za Zagreb 14:38 do 14:46 (vidi attac)


    → VELIKA PROMJENA DOGAĐA SE UPRAVO SADA - tema novog broja časopisa Svjetlost (br.120, prosinac 2012.). skenirano u attacu „Preporuke za doček Novog Doba 21.12.2012.



    → Ovo je DIVNO i VAŽNO - Pjesma, znanstvena otkrića (kemija, fizika), simbolika i otkrivenje drevnih tajni, 21.12.2012. promjene ... http://www.youtube.com/watch?v=13u_FJoZwoY



    → Tema 21.12.2012. na engleskom … ima puno informacija, daje odgovore o vremenu što se zbiva i da nema mjesta strahu od nekih apokaliptičnih događaja ali i o tome kako mi možemo doprinjeti boljem svijetu. Na linku je kratak fimić – snimljena aura zemlje, lijepo. http://www.13moon.com/2012-prophecy-making-it-real.htm#dawning

    avatar

    18.12.2012. (17:00)    -   -   -   -  

  • borivoj

    VAŽNI DANI ZA SPIRITUALNI NAPREDAK - 20,21,22 DECEMBAR

    BOŽANSKI ŽIVOT NA ZEMLJI ♥ 2012 i kasnije ...
    Što će se događati na prijelazu Kali Yuge u Sat Yugu koji na neki način počinje otvaranjem prvog od tri “portala svijesti” u trodnevnom razdoblju 20-22 prosinca /decembra/ ove godine. Nakon njega bit ce još takva dva portala 2017 i 2030. Srikanth kaze da je Swami (*Sai Baba) najavio u nekoliko navrata Sat Yugu i prema godinama koje je rekao (oko 2008 i 2009) a to bi padalo oko 2030-2036.
    20 -22 prosinca ove godine, pri otvaranju prvog portala, na fizičkom planu se neće dogoditi ništa spektakularno. Međutim, kroz ta će se tri dana oni koji ih provedu (u mjeri koliko je moguće) u sadhani i pozitivnim mislima, katapultirati neviđenom brzinom u vise razine svijesti (4-tu i 5-tu dimenziju). I treba ih dobro iskoristiti. Ta Tri dana su jako važna jer će se sve tada poželjeno jako brzo manifestirati i jako je bitno što mislimo, uvijek, no pogotovo tada. Samo pozitivno.
    Upozoravaju nas da nam ne pada na pamet preuzimati tuđu karmu tada (sindrom mesije) jer ne samo da ćemo sebi naštetiti nego i onome čiju karmu preuzmemo jer ga/ju orobljujemo za iskustvo koje je trebao proći. Kažu to je kao da sedmaš napise zadaću za trećaša da se on ne muci. Sto je lose i za jednog i za drugog.
    Ljudi 3-će dimenzije se na Zemlji više neće utjelovljavati nakon tog datuma. Oni koji su na Zemlji imati će tri izbora:
    1. Prijeći u više dimenzije odnosno, ili 4-tu, u kojoj spoznajemo da smo Bog i jedno sa svime stvorenim, ili 5-tu, u kojoj smo čista ljubav. I tako ostati na Zemlji
    2. Odabrati nastaviti sa iskustvima 3-će dimenzije, što na Zemlji više neće biti moguće i to znači odlazak za Zemlje i utljelovljenje na drugim planetama koje podržavaju 3-ću dimenziju.
    3. Otići da bi se ponovo uskoro vratili u zlatnom dobu na Zemlju u boljem tijelu ili boljoj situaciji a kao biće 4-5 dimenzije.
    Inače dimenzije idu do 12-te. Kristova svijest je negdje između 8-10.
    Loše stvari koje su se imale dogoditi i koje smo kao čovječanstvo kreirali, otkazane su Božjom milošcu:
    Nešto će se od toga odigrati kao ostatak ali ništa ni blizu dramatično kako smo bili kreirali. Neće biti trećeg svjetskog rata ali civilizacija kakvu znamo će se pomalo istopiti na Suncu nove svijesti. Sve što je bilo utemeljeno na lošem i negativnom, strahu itd ce nestati. Nepošteno zarađeno bit ce izgubljeno. Skriveno ce isplivati na površinu.
    Oni koji promjene prigrle i shvate njihovo savršenstvo živjet će Raj na Zemlji u tom prijelazu i profitirati u duhovnom napredovanju više nego bi bilo moguće na mnoge druge načine. Oni koji se promjeni budu opirali će proći u isto vrijeme kroz “pakao” i mnogi ce u kratkom vremenu izgubiti zdravlje ili ostaviti tijelo.
    No ne radite ništa sa strahom ili iz straha jer to jamči neuspjeh. Gradovi ce se raseliti i smanjiti. Razina mora ce narasti oko 6 metara (kroz nekoliko desetljeća) no nakon toga ce se Zemlja početi hladiti i doći na svoje nakon globalnog zagrijavanja koje su kreirali ljudi.
    Šume ce narasti ponovo - i to jako brzo – tamo gdje su bile uništene. Neke od biljnih/životinjskih vrsta koje su nestale ce se vratiti....
    Autori: Shivani Sinha Sola and Dr. Srikanth Sola sledbenici Sri Satya Sai Babe



    P.S./svami ist ... da se ljudi pitaju, ova Zemlja bi bila uništena tisućama puta, ali Božansko to ne dopušta ... Slijedite put Srca a ne um i čula i uključite se u ovu Božansku promijenu, imat ćete neizmerne koristi i sada i u periodu promena...
    Postojaće samo BOŽANSKA LJUBAV i RADOST... Zaboravite mržnju, seks, laži i video trake jer oni i ovako na ovom planu svesti (Zemlji) više neće postojati :)
    Sri Aurobindo je već opisivao ove promene ali nije navodio datum
    MIR, MIR, MIR ...♥ ♥ ♥



    HAJDE DA GRADIMO SVIJET NOVE ODANOSTI
    Hajde da gradimo svijet nove odanosti. Hajde da ne znamo tko smo dok nismo Božji. Hajde da ne znamo gdje smo dok nismo jedni drugima u srcu. Hajde da ničega nemamo dok sebe nemamo. Hajde da budemo što nismo nikada bili, jer nismo umjeli biti. Hajde da se mijenjamo, pa će se dom promijeniti, pa će se ulica promijeniti, pa će se grad promijeniti, pa će se zemlja i svijet promijeniti, pa će se promijeniti zapis u zvijezdama. Zapisala Vesna Krmpotić - 108



    Svami kaže: Nemojte tražiti da razumijete

    “Ne samo da se morate osloboditi straha, nego i nade i očekivanja. Vjerujte u Moju mudrost. Ja ne činim greške. Volite Moju nepredvidljivost, jer to nije greška, nego Moja namjera i volja. Zapamtite – ništa se ne događa bez Moje volje. Budite mirni. Nemojte htjeti razumjeti. Nemojte tražiti da razumijete. Odrecite se shvaćanja. Odustanite od toga da morate shvatiti“. (“Duh i Um” – Dr. Sandweiss)

    avatar

    18.12.2012. (17:00)    -   -   -   -  

  • borivoj

    → Ekhart Tolle - TRANSFORMACIJA SVIJESTI

    http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=81517

    http://2012-transform acijasvijesti.com/metafizika/eckhart-tolle-meditacija



    → Pripreme za 12. 12. 2012. . Poruka Plejađana, kanal: Christine Day

    http://www.svjetloradnici.com/2012/11/28/christine-day-plejadanski-ambassa dor-26-11-2012/



    → Poruka Gaie - proces tranzicije:

    http://www.svjetloradnici.com/2012/09/21/poruka-gaie-proces-tranzicije/



    → BOG POSTOJI - ispovijed čovjeka koji je sreo Boga u centralnom univerzumu

    http://www.vestinet.rs/pogledi/bog-postoji-ispovest-coveka-koji- je-sreo-boga-u-centralnom-univerzumu. - „RAJ DOISTA POSTOJI – liječnikovo iskustvo života poslije smrti - dr. Eben Alexsander → Svjetlost (br.120, prosinac 2012.)



    Dijana Lukic Astro

    ... SVE OVO NAJVIŠE TEŽI KA TOM OBJAŠNJENJU DA NAM OVAJ DAN DONOSI NOVO DOBA U KOME ĆEMO VIŠE CIJENITI PRAVE VRIJEDNOSTI, PORODICU, HUMANOST. I DA ĆE ONI KOJI SU VUKLI OVAJ SVIJET U POGREŠNOM PRAVCU BITI RASKRINKANI .
    NIKADA NE OČEKUJTE OD HOROSKOPA DA SE OBISTINI SVE IZREČENO U JEDNOM DANU TAKO NI OVAJ 21 12 2012 . NEĆE DONIJETI MOMENTALNI PREOKRET , VEĆ SAMO POČETAK JEDNOG NOVOG DOBA.
    ZATO BUDITE SPREMNI ZA NJEGA, ZA OKRETANJE DUHOVNOSTI, ISTINSKOJ VJERI I PRAVIM VRIJEDNOSTIMA.

    APOKALIPSA JE RIJEČ KOJA JE PREVEDENA KAO KRAJ SVIJETA , ZAPRAVO U KORIJENU RIJEČI JE APOKALIPSUS ESCHATON - ŠTO ZNAČI PODIZANJE ZAVJESE ILI OTKRIVANJE NA KRAJU DOBA

    → Cijeli članak - http://www.svjetloradnici.com/2012/11/26/novo-doba/





    → Iz otvorenog pisma - Krešo Lušičić: “Očekivati da će netko ili nešto intervenirati i obaviti posao umjesto nas nije čak ni djetinjasto, već krajnje glupo stajalište ... Uzašašće je pravo svakog pojedinca, ali nije obaveza, niti se podrazumijeva. Uzašašće se ne poklanja, ono se OSVAJA. Uzašašće je osobna revolucija ...” - http://vesnamihajlovicblog.wordpress.com/2012/12/17/otvoreno-pismo-u-vezi- uzasasca-i-raznih-manipulacija-sa-odredjenim-datumima-u-2012-toj-godini-mas ovno-uzaace-2012-velika-obmana/



    → MOĆ ENERGIJE - VIJESTI (IZ) SVIJESTI 27.10.2012 Maye ljute na duhovni PR

    Predstavnici naroda Maja u Gvatemali optužili su u četvrtak vladu i turističke organizacije da iz čiste pohlepe šire netočan mit o smaku svijeta, prenosi agencija AFP.

    - „Dižemo glas protiv prijevare, laži i izvrtanja istine, protiv pretvaranja našeg folklora u izvor profita – izjavio je Felipe Gomez, predsjednik majanske udruge "Oxlaljuj Ajpop", upozoravajući da se o vremenskim ciklusima iz njihove narodne predaje namjerno govore neistine“. Maje je zasmetalo što je gvatemalska vlada za 21. prosinca (dan za koji mnogi vjeruju da je zapisan u majanskom kalendaru kao smak svijeta) u Guatemala Cityju organizirala masovni skup na kojem se očekuje više od 90.000 ljudi. Predstavnici Maja poručili su turističke djelatnicima da prestanu lagati ljude i da opozovu skup jer on vrijeđa majansku kulturu. Gomezova udruga izdala je priopćenje u kojem se objašnjava da prema njihovom vjerovanju tog datum nastupa kraj jednog ciklusa, što znači da će doći do značajnih promjena, kako na osobnom i obiteljskom nivou, tako i na nivou šire zajednice, koje će dovesti do ravnoteže između ljudi i prirode.


    Iz mejla Trance Dance plesačima

    Drage plesačice i plesači,
    Ovu subotu na dan nakon zimskog solsticija i dan nakon završetka mayanskog kalendara, odnosno na mayansku 'novu godinu', na prvi dan novog ciklusa koji će trajati 5125 godina, na prvi dan "Svijeta Petog Sunca" - plešemo i slavimo.
    Namjere koje postavimo na početku dana određuju taj dan, namjere koje postavimo na početku godine tu godinu, a što određuju namjere koje postavimo na početku ciklusa od 5000 godina?
    Možda u ovom periodu određujemo budućnost nas samih kao ljudskog roda ... ako je tako, u kojem smjeru ćete dati svoj glas, usmjeriti svoju volju?
    Zadnji smjer u kojem plešemo i u kojem završavamo naš ciklus, je Centar ili Galaktički Izvor, on se nalazi na svim mjestima u isto vrijeme i otvara vrata svijetlu naše zajedničke ljubavi ...




    Malo izvan teme pa opet povezano s temom i za kraj

    jedna divna priča u kojoj je sadržana želja za sve nas


    → Nedavno je AquaSource svoje najaktivnije distributere nagradio jednim izvrsnim seminarom. Hvala za učenje, putovanja, ponajviše za Algice i dugogodišnje partnerstvo.

    Ian Watson – tri principa: MISAO (Thought) * UNIVERZALNI UM (Mind) * SVIJEST (Consciousness). Razumijevajući nestalnu prirodu misli, znajući da su misli i emocije isto, dobivamo slobodu od vlastitog razmišljanja i moć upravljati svojim životom. No ono što se traži je osobni UVID (Inside), jer inače sve ostaje samo dobar koncept. → http://www.ianwatsonseminars.com/events/events/truthofthemoment.html



    → Ho'oponopono -– u attacu novi članak, a na web stranici potražite sažetak iz „Nultih granica“: http://www.

    avatar

    18.12.2012. (17:01)    -   -   -   -  

  • borivoj

    uz gozd iz facebook-a

    Darja Kniplic i Aktem Jons su rekli da im se ovo sviđa..

    Borivoj Bukva hvala aktem jons! lp, boro

    Darja Kniplic - Res je Martuljk je Zakon. Škoda, da sem malce pavzirala.

    Meri Žic - upravo pomislih kako je pokrenut iste god.kad i airaudiev damanhur...sinhronicitet.... srodne duše se našle..

    Meri Žic - borice, rado bi došla na TILIJEVO predavanje, ako bude opet u rijeci.... smo ako mi možete javiti na novi mail.... onaj stari više ne koristim pa ga vi izbrišite da vas ne buni (reamon.rea@gmail.com)....neću ga pisati ovdje na fb već ću vam se javiti s njega....puseeee

    avatar

    18.12.2012. (17:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...