Komentari

mickwar.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • leptir

    ovaj ću post potpisai od glave do pete, a imam komentar i na prošli - naime, danas sam vodila zanimljiv razgovor s prijateljem koji tvrdi da su tri glave katakteristike pravog muškarca: da voli gole žene, autiće ili vlakiće i da vole oružje. čak je i priznao da on sam nije pravi muškarac jer mu oružje nije pretjerano drago, ali drži se svoje teorije!

    što se intelektualaca tiče, najviše me strah upravo toga što si spomenuo - da sam loše informirana, koliko god tražila informacije. od škole sam ionako odustala jer sam shvatila da me krivo uče.ali baš me strah da izvodim hrpu krivih zaključikala zbog krivih izvora informacija...a kako znati koji su to krivi?

    avatar

    24.12.2012. (01:24)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    Dawkins je odgonetnuo tajnu našeg pamćenja... mem, sebični gen... a možda je to dobročudni virus uma kojim bi trebalo zaraziti cijeli svijet... promjenio je smjernice evolucije... dotakao vječno pitanje kako je nastala svijest... i kako je nastao svijet... pitanje na koje znanost još uvijek nema konačan odgovor... Tko je Bog, što je Bog... božanska iskra koja je naizgled otkrivena u Genevi... agnostici su od pamtivjeka na dobrom putu intelektualnog objašnjavanja neznanja... da, mi još uvijek ne znamo... ne smijemo suditi ni jednima ni drugima... treba poštovati uvjerenja i učiti iz pro i kontra diskusija...

    a dolazeći blagdani... ljepota tradicije... treba je njegovati... uživati u vremenu došašća... zato, iako još uvijek ne znamo prvu i osnovnu istinu, s ovom...

    Igrajuća i pjevajuća Božićna čestitka

    želim ti svu sreću svijeta...:-))

    avatar

    24.12.2012. (07:50)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Svatko vjeruje u nešto, čak i oni koji veruju u ništa.

    Slavimo ono što nam daje mir i spokoj... nadu... I nema čovjeka koji ne misli da nije njegova jedina i prava vjera.

    Želim ti i na ovaj dan sreću, radost, veselje i osmeh na licu onih koje voliš i koji vole tebe.

    avatar

    24.12.2012. (12:07)    -   -   -   -  

  • jelen

    Svemir nije „morao nekako nastati“, nipošto u smislu kako to zamišlja naš nedotupavni konvencionalni linearno-eternalistički um .
    Današnja kvantna fizika već zaista dobrano šije sve „teološke“ koncepcije, čak gledano filozofski što je najzanimljivije, a naravno i matematički to ne treba ni spominjati.

    Ako netko vjeruje u boga jer ga ta vjera čini plemenitijim tj. korisnijom osobom sebi i drugima na to kažem- predivno! Ali ako netko vjeruje u boga jer drži da „bez te komponente nikako nije mogao nastati svemir“ mogu reći samo- educiraj se.

    Sretan Božić! :-)

    avatar

    24.12.2012. (12:19)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Mislim da krečeš od krive postavke. Ako ja ne vjerujem to ne znači da ću druge uvjeravati kako je vjerovanje pogrešno. Meni nevjerovanje pruža mogučnost razmišljanja vlastitom glavom. Na svako pitanje nastojim nači odgovor razmišljanjem, a ne zaustavljam se na objašnjenju da je to tako jerbo je to netko takvim učinio ili stvorio. Svako pitanje koje već na početku ima svoje objašnjenje u vjeri, nije vrijedno biti postavljeno. A pamet imamo da bi razmišljali ... Mislim da mi kojekava vjerovanja i sekte daju za pravo da uživam u svojoj slobodi. Često mi ne ide u glavu kako nisko čovjek može pasti pod utjecajem kojekakvih psihopata i vjerovanja

    avatar

    24.12.2012. (12:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...