Komentari

emeraldeye.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • ljelja

    Kad roditelji sustavno zakazuju država mora uskočit.

    avatar

    13.12.2012. (07:50)    -   -   -   -  

  • marijaaaaaaaa

    Poštovana, prije nego nekome odrubite glavu ili ga samo napadnete bilo bi uputno educirati se ... Ne znate da je ikada crkva pomogla mladim nevjenčanim majkama ili majkama u nevolji ? Kako vi koja se zalažete za edukaciju ne znate nešto toliko bitno i hvale vrijedno ? Glede zravstvenog odgoja kojeg opravdavate u ponuđenoj verziji također pojma nemate. Isti spolnosti pristupa kao nečem sporednom a ne jednom od naj ljepših i naj vrednijih segmenata ljudskog života. Edukacija na temu kako što prije postati gay, kako začeto dijete nije živo biće, kako mastrubirati na ulici ili pred roditeljima, kako s roditeljima i pred roditeljima gledate perverzne fotografije i filmiće (to je obevazna lektira za ovakav odgoj (mislim s mrtvima, životinjama i stvarima intimni odnosi mogu biti proiuzvod bolesnog uma ali ne i opcija koji ovakav odgoj preporuča ... itd itd ... Perverznost je znate izbor a nauk. Ukratko ... educirajte se a onda napadajte ... prolistajte i saslušajte a ne osuđujte na pamet, samo zato što su vam roditelji govorili da je crkva bljak jer su je iz nekog razloga mrzili. Naravno i najčešće bez osnova i povoda ali ... TAKO SU UČILI U ŠKOLI .... Uključite mozak, igrajte pošteno i ne rubite glavu bez argumenata, onda ćete i sami stati u red onih kojima je isti odgoj degutantan i zalagati se da imate pravo sami odlučivati kako odgjati svoje dijete ... i shvatiti ... da ga NITKO ... pa ni škola nema pravo SILOVATI ... SVOJIM IZBOROM I SVOJIM "NAUKOM" ... Demokracije je znate, komunizma više ne bi smjelo biti ... a demokracij znači ... SLOBODAN IZBOR ... Toliko ...čestit Božić Vam od srca želim ... to je znate blagdan kada kršćanski svijet slavi rođenje malog Isusa ... ali ... vidim ... preteško za vas ! Puno još morate učiti ,,, puno puno .,..

    avatar

    13.12.2012. (07:50)    -   -   -   -  

  • ToxFox

    Baš sinoć bijaše jedan članak o Velikoj britaniji.
    Izgleda da je stvarno sve više ateista, bivših bijelih protestanata, kao i da Islam jača...
    Uz to 50% je manje brakova... i 400 000 samohranih majki....
    Zgodan je taj seksualni odgoj... rezultati su mu krasni...

    avatar

    13.12.2012. (10:51)    -   -   -   -  

  • ToxFox

    Evo da ne ispadne da lažem:

    Guy Goodwin iz Zavoda za statistiku kaže da je popis proveden 27. ožujka 2011. ukazao na 'veliku promjenu u odnosu na 2001. i stanovništvo koje je 'sve različitije'.

    Velike su i promjene društvenih običaja. Broj vjenčanih osoba pao je ispod 50 posto; zabilježeno je 400.000 samohranih roditelja više nego 2001. i 504.000 dodatnih nevjenčanih parova.

    avatar

    13.12.2012. (10:56)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Volio bih kada bi uz ovaj odgoj uveli Igru u škole pod krinkom evolucijske psihologije i biologije, ali to se naravno nikada neće dogoditi. A u roditeljskim domovima je isto rijetko - roditelji već jako kasne u pričanju s djecom o osnovnim seksualnim stvarima, a o stvarima koje se tiču privlačnosti i kako ona nastaje nisam apsolutno nikada čuo ni slovo. "Budi pristojan i kupuj cvijeće" je i dalje sve što mladić može čuti od roditelja ako ih pita za savjet. I naravno, "samo budi svoj".

    @ToxFox: slažem se da je to loše, ali to nije rezultat seksualnog odgoja, već uklanjanja kočnica s određene vrste ponašanja (recimo: nema više sramoćenja one riječi na 'd'). Seksualni odgoj je samo panična metoda za gašenje požara (kao, kada se već bezumno seksaju, neka barem koriste zaštitu), ne njegov uzročnik. Te promjene imaju mnogo drugih razloga.

    avatar

    13.12.2012. (11:46)    -   -   -   -  

  • little_psycho

    @ljelja: slozila bih se, svaka cast iznimkama.

    @marija: edukacija na temu kako sto prije postati gej? pa o cemu ti pricas, ako je dijete rodjeno sa prirodnom sklonoscu suprotnom spolu, nema te nauke koja ce ga pretvoriti u geja. Nije to sad neka spontana stvar izbora..jer ako nije, objasni mi kako to da od troje djecaka istovremeno rodjenih (trojke - braca) jednako odgajanih od istih majke i oca, dva su hetero treci je gej. Znam zato sto mi je prijatelj.
    a ako ih i budi ucili o sodomiji, nekrofiliji i slicnim filijama, ucit ce ih na nacin da im kazu kako je to neprihvatljivo a ne normalno kao sto ti mislis.
    Ista stvar sto se tice masturbacije, nitko nije rekao da ce ih uciti da to rade na ulici ili pred ikim, al ajmo bit iskreni i ne praviti se budalama, masturbacija je jedna od onih stvari koje svi rade a niko o tome ne prica. pokazi mi prstom na jednog tinejdjera koji nije u zivotu lacao i skidam ti kapu.
    I na kraju, da te razuvjerim,, kazes da su mi roditelji govorili protiv crkve i nisu je voljeli, e pa upravo suprotno, moji starci su katolici, stara je svake nedjelje na zornici, stari na misi, ne piju, ne puse, vjernici su, mole se, i ucili su i meme da se pomolim svake noci prije sna, da idem na misu i da pjevam u zboru. E pa bilo je lijepo dok je trajalo, a onda sam pocela razmisljati vlastitom glavom.
    i nikad nisam rekla da sam nevjernik, samo ne vjerujem u crkvu kao instituciju i njihove nauke pokupljene i sastavljene iz starijih religija.

    @ToxFox: Mislim da je Igniss sve objasnio. ista je stvar i ovdje u Irskoj, ali ja ne smatram da je to posljedica zdravstvenog odgoja, upravo suprotno. Manji broj brakova u odnosu na prijasnje godine posljedica je emancipacije koja je dovela do toga da zene same zaradjuju i ne ovise o muskarcu. odlucuju se na majcinstvo kasnije, nakon ostvarene karijere i neznam cega i ako se osjecaju spremne za to ne cekaju muskarca vec se same upustaju u to. Kod nas to jos nije slucaj i ja nemam nista protiv toga da se ljudi vjencaju ako se vjencaju iz ljubavi a ne iz potrebe i zive cili zivot radi navike ili obveze prema dici.
    I ne smatram da samohran roditelj ne moze jednako dobro odgojiti svoje dijete kao i oba zajedno.
    A sto se tice jacanja islama, to je vec neka sasvim druga prica, kojui mozda spomenem iduci put.

    avatar

    13.12.2012. (21:59)    -   -   -   -  

  • lion queen

    vjerojatno će ti, dobro educirani nastavnici, obaviti i praktičan rad i praktično pokazati malim sdp-ovcima kako se dobro seksa i kako se to uživa u seksanju, trebat će riješiti i praktičan rad kod istospolne populacije, tako da i oni saznaju kako se to može bolje i sigurnije uživati u seksu sa 13 ili 14 godina, a treba ih naučiti i koristiti fiskalne kase, kad budu naplaćivali uslugu prodaje seksa.

    avatar

    13.12.2012. (22:53)    -   -   -   -  

  • little_psycho

    @lion queen: ja stvarno ne kuzim cemu toliko protivljenje zdravstvenom odgoju. Seksualna edukacija je samo jedan mali dio programa, komentari o tome da ce profesori provoditi prakticnu nastavu su totalna glupost, a ako otvoris oci vidit ces da se djeca vec seksaju sa 13-14 i bilo bi vrijeme da im neko objasni kako to nije u redu.

    avatar

    14.12.2012. (13:23)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    ostavit ću komentar koji sam ostavila i kod pere
    .
    glupost od klera je apsolutna, i po njihovim reakcijama majke mi da im se da... da ne bi već sutra za nekoga proglasili svoju kršćansku fetvu-kletvu, anatemu..
    što se tiče odgoja..naravno da djeci treba objasniti, da je spolnost nešto normalno, ali da se radi sa osobom koju voliš, koja te cijeni, da se upotrebljava kontracepcija i kondomi..i da postoje "drugačiji", da postoje bolesti i bla
    a zašto: da djeca ne žive poluinformacije rekla- kazala, i lokalnih vršnjaka hvalisavaca, pa da ne ispadne da opet pišu ona pisma, "jel preko bazena mogu ostati trudna?'"
    a zašto: jer danas mlade cure misle da je normalno da je frajer tresne ak neće spavati s njim, a i toga ima..ili ako napravi felatio da to nije sex i toga ima..itd itd
    i da je u srednjoj školi za to već poprilično kasno
    ostaviti to roditeljima?..kojima se pol trudnoće "dogodilo"pa neka bude..itd..
    .i napokon pokazati im kako stvarni embrio izgleda, da to nije smanjena beba, nego to ispočetka može biti i "alien" kako stvarno izgleda i na što sliči..i to je još jedna zabluda..ovih "za život"
    ali samo još jedna primjedba..to sa djecom da trebaju imati i oca i majku, da svakako ako je moguće, ali automatski zadireš u prava i spiku ostavljenih od oca, njih i majke i djeteta, koji jednostavno negira da ima ikakvu djecu..dakle nema ni brige ni alimentacije..nema...a znaš da ima i takvih..dakle to je tek komplicirano..
    i da, lgbt je stvar prava nasljeđivanja, posjeta u bolnici i brige za partnera, zato to treba zakonski regulirati..kao mogućnost

    avatar

    14.12.2012. (20:17)    -   -   -   -  

  • Neverin

    crkvenjaci toliko vole život da bi ubili za njega :) podsjećaju me na one frankiste koji su se derali viva la muerte. Jučer su se na dnevniku zgražali jer u programu piše da prostitucija nije za osuditi. Odmah se dušebriznici stali na noge. Super mi je koliko im je život svet u vezi potpomognute oplodnje a koliko ne jebu ni pet posto djecu u sirotištima. Da se barem potrude i bore oko toga da se proces posvajanja ubrza... ali neeeeee njih jebe uvijek taj sex. Sad ću bogohulit ali sam ponekad poput Jasona iz American Pie, o toliko razmišljanja o sexu moram priznati da mi se ponekad zgadi koliko se toga vrti oko njega.

    I jebale ih zabrane, ako nisu ništa naučili u 2000 godina što postoje nikad ni neće. Glavno da je papa svijetu odaslao prvi tweet, who give a damn shit about it

    avatar

    14.12.2012. (20:58)    -   -   -   -  

  • little_psycho

    @cistiliste: komentar ti je na mjestu i mogu se samo sloziti s tobom.

    @neverin: pomislila san na ta sirotista milijon puta. Ta su jadna dica na nicijoj zemlji radi manjkavog zakona koji ih ne stiti, a ta crkva koja se proziva zastitnikom onih u potrebi okrece glavu jer od njih nema koristi. Koliko sam puta cula na misi da pop trazi, za obnovu krova, za nove zavjese, za jaslice, za novog audija u garazi. Ne izlazi ni na pogrebni obred ako mu se ne da para, a jel se itko sjeca zapravo kristove nauke koju su kasnije preuzeli i franjevci o skrusenosti, skromnosti i brizi za druge. di su sada ti franjevci, zatvoreni u samostanima, mole se bogu dok svijet naokolo propada.
    Dovoljno je reci da je velepoznati Fra Sime bija upravo onaj sto mi je babu pokapa prije koju godinu, baba je bila pametna pa skupljala pare za vlastiti kraj, a kad je dosa, pare su otisle popu Simi da si kupi jahtu.
    Hvaljen Isus i marija :/

    avatar

    15.12.2012. (01:47)    -   -   -   -  

  • Outbox

    Oprez !
    Ništa nova u povijesti svijeta.
    U sukobu su i opet dva polarna totalitarizma, samo su sada to: Big Brother i KleroCrkva.
    I jedan i drugi se svojim istaknutim parolama lažno predstavljaju.
    Oba su vuci u janjećoj koži !
    Pa bi Crvenkapica i opet lako mogla pgriješiti.
    Prisjetitie se ponovo bajki i basni. Nisu to mitovi, ne! nego - mudrost.

    avatar

    21.12.2012. (20:47)    -   -   -   -  

  • mirkec

    Ovo sve govori
    http://imgh.us/jo.jpg

    avatar

    19.01.2013. (01:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...