Komentari

maithreya.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • jelen

    Ljudima je najčešće neshvatljivo da može postojati vjera temeljna na razlučivanju, a ne samo na slijepom opredjeljenju do kojeg dovode osjetila i emocije. Da se može um trenirati da ga se čak i takvog kakav je (zadojen konceptualnim) ipak uspješno dovede u stanje objektivnog zaključivanja- to je većini prekontroverzna ideja, a upravo to bi onda bila prava vjera koja to zapravo i nije, a baš zato što nije i jest.
    Kad se vjernici opredjeljuju za svoje svete spise, božanske objave i misterije, opredjeljuju se zapravo za svoje osjetilne i mentalne svijesti, a znanstvenici pa upravo isto to čine, samo „objave“ oni sami sebi stvaraju kroz svoju privatnu percepciju tim istim osjetilnim i mentalnim svijestima. I jedni i drugi su zato bolno tromi u revidiranju svojih fiksnih vizija stvarnosti, svaki pokušaj odmaka od te vizije stvara im veliku neugodu pa i ogorčenost. Iako dosta cijenim znanost i takvu kakva je nisam uopće siguran da li ima više nade da se „opameti“ religijski vjernik ili znanstveni vjernik?

    Na ovo tvoje odlično obrazloženje samo još dodati – amen! :-)
    Uredništvo blog.hr-a koje meće sve i svašta na naslovnicu (koju btw cijeli tjedan nisu popravili) moglo je za promjenu nešto konkretno staviti- ovaj tvoj tekst!

    avatar

    15.12.2012. (17:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...