Komentari

matijevici.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


 • Lovac na izdajnike!

  Ružica Ćavar: Apel za pomoć obiteljima u nevolji .

  Ponedjeljak, 03 Prosinac 2012 08:33

  Poštovani i dragi prijatelji, Hrvatice i Hrvati!

  Mir vam, radost i svako dobro od Gospodina!

  Ja sam dr. Ružica Ćavar i srdačno pozdravljam vas i vaše drage obitelji, u ime humanitarne udruge Hrvatskoga pokreta za život i obitelj, koja djeluje u Republici Hrvatskoj od Blagovijesti, 25. ožujka 1990. godine. Ujedno vas pozdravljam i u svoje osobno ime, kao predsjednica udruge od osnutka.

  Kao što vam je, nadam se, i poznato, zauzimamo se za zaštitu svakoga ljudskoga života od začeća do prirodnoga kraja, kao i za sve druge moralne, duhovne, kulturne i obiteljske vrijednosti, te za prava i pomoć obiteljima sa većim brojem djece.

  Tijekom Domovinskog obrambenog rata, uz Božju pomoć i pomoć svih vas, velikodušnih ljudi, dosta smo i učinili za obitelji u potrebi, i to sve na volonterskoj osnovi. Nakon Domovinskog rata, posebno nakon 2000. godine, kada je započeta sustavna destrukcija hrvatske države i kada su došli pod najveći udar hrvatski branitelji i njihove obitelji, nastojali smo pomagati i njima, moralno i materijalno, uz vašu pomoć, prema mogućnostima.

  Od 2000. godine mi, kao udruga, za svoj rad ne primamo nikakvu potporu od države, dok to obilno primaju sve one udruge koje djeluju protiv interesa hrvatske države i hrvatskoga naroda.

  Znamo da ste vi, Hrvati iz inozemstva, najviše pomagali, na sve moguće načine, i najviše otkidali od usta svojih obitelji. Sigurno je da bez vas ne bismo ostvarili pobjedu i uspostavu svoje države i naravno smo svi zajedno, vama, kao i svima koji su dali svaki od sebe najveći doprinos, najviše i zahvalni.

  No, na žalost, kao što vam je poznato, situacija u Hrvatskoj, i moralna i politička, pa tako i materijalna, u današnje vrijeme izuzetno je teška. Također, kao što znate, mnogi ljudi, pa i oni koji imaju obitelji, često i oboje roditelja, su bez posla, a mnogi se i boje za svoj posao, jer dosta ljudi svakodnevno ostaje bez njega.

  Ta teška stvarnost me osobito brine u ovim svetim predblagdanskim danima i vremenu Došašća, kada čekamo Novorođenoga Spasitelja, što nam otvara veliku nadu, ali i znam da će mi se više obitelji u nevolji obraćati za pomoć, za što bez vaše pomoći nemam nikakvih mogućnosti.

  Stoga vas, istinske Bogoljube i rodoljube u zemlji i svijetu, molim, ako ikako možete, da uputite bar malu novčanu pomoć na naš žiro ili devizni račun, koje vam dostavljamo u prilogu, kako bi mogli bar malo pomoći onim obiteljima u nevolji koje će nam se ovih predbožićnih i novogodišnjih dana sigurno obraćati sa svojim potrebama.

  - kunski žiro račun:

  Vlasnik računa: Hrvatski pokret za život i obitelj

  Broj računa (kod PBZ): 2340009-1100203060

  - devizni račun (IBAN):

  Vlasnik računa: Hrvatski pokret za život i obitelj

  Broj računa (IBAN): HR85-2340009-1100203060

  SWIFT (BIC): PBZGHR2X

  Neka sve vas i vašu ljubav, do kojih će doći naš apel, dragi Bog, po zagovoru Svete Majke, dotakne svojom ljubavlju, da pomognete i razveselite blagdane onoj našoj braći koja su u velikoj nevolji i neka vama i vašim obiteljima u vašoj velikodušnosti, uistinu bude Sretan Božić i blagoslovljena Nova 2013. godina, kao i cijeli život!

  Isto obilje Božjeg blagoslova i radosti želimo i svima onima koji neće imati mogućnosti za pomoć, a koji bi to željeli.

  Svima nama u hrvatskoj domovini i u inozemstvu, osobito onima među nama u nevolji, na dobro došlo Sveto Isusovo Porođenje!

  S ljubavlju u Kristu, najboljim željama, zahvalnošću i molitvom, s najvećim poštovanjem

  dr. Ružica Ćavar

  predsjednica Hrvatskog pokreta

  za život i obitelj

  avatar

  05.12.2012. (08:35)    -   -   -   -  

 • Pozla Gora

  Ante dobra ti je ona da su Otrićani i Sejačani zasebni. Da zasebni i te kako!!

  avatar

  07.12.2012. (16:07)    -   -   -   -  

 • Neretva

  :-)

  avatar

  07.12.2012. (19:10)    -   -   -   -  

 • OtrićSejačanin

  Pozla Gora, njušim neku zluradost u tvojim riječima koja me neugodno iznenađuje.

  Ja sam iz Otrić-Seoca, točnije iz Seoca / Sejaca, i u toj zasebnosti vidim izraz identiteta, lokalni patrotizam jednih i drugih, koji nekada razdire a najčešće spaja. Dva tila, dva srca a najčešće jedna duša. A ako triba budu jedno tilo, jedno srce, jedna duša.

  Drago bi mi bilo da je i u Pozloj Gori u većem opsegu tako ili slično tako, umjesto donekle kod samo onih desetak duša koje su ostale u Pozloj Gori. Prijateljski pozdrav ! ____

  avatar

  08.12.2012. (10:30)    -   -   -   -  

 • Patriot

  Uredniče, gore ispod slike Svetog Nikole treba biti napisano "Spomenik Svetom Nikoli u Miri - Turska"

  Mira ili Myra u Turskoj je rodno mjesto Svetog Nikole (za one koji ne znaju).

  Ispravi ako hoćeš pa onda ovo izbriši. Pozdrav!

  avatar

  08.12.2012. (11:09)    -   -   -   -  

 • Neretva

  Pozdrav Patriote.
  Dobro si učio pogrešku.
  Ispravljeno ;-)

  avatar

  08.12.2012. (13:28)    -   -   -   -  

 • Patriot

  Ma super uredniče, znam ja da se čovjek na tebe može oslonit : )

  avatar

  08.12.2012. (18:39)    -   -   -   -  

 • Hrvat pravi!

  zaboravljaju da bez tih domova i vjerskih središta naš useljenik u Australiji ne bi bio sačuvao svoju hrvatsku svijest, kako ju je sačuvao. Osim toga, dokazom su više vrijednosti našega čovjeka, koji ima potrebu da se izrazi ne samo u svojem privatnom životu, nego i u životu zajednice. Dokaz su, takodjer, što može naš čovjek postići u slobodi i u slobodnom ekonomskom tržištu. Sve ovo učvršćuje vjeru u hrvatskog čovjeka, graditelja buduće hrvatske države. Ove opće karakteristike naših novih useljenika u Australiji odrazuju se, u izvjesnoj mjeri, i u njihovom političkom djelovanju. Dakako, u političkom radu dolaze do izražaja i medjusobni rivaliteti, naš urodjeni individualizam, osobna i grupno-stranačka nesnošljivost, što dovodi do sukoba i razdvajanja, premda svi zastupaju u načelu, opći nacionalni program uspostave samostalne hrvatske države.  Stekao sam dojam da Mjesni odbori HNV-a djeluju kao korektiv tog latentno konfliktnog mentaliteta, premda nisu ni oni od toga posve oslobodjeni. Unatoč tih ljudskih nedostataka, prispodobnih našem hrvatskom mentalitetu i unatoč relativno malog broja našeg članstva u odnosu na cjelokupnu hrvatski svjesnu zajednicu u Australiji, uvjerio sam se da naši Mjesni odbori predstavljaju konstruktivnu, dinamičnu, brojčano najveću, najvažniju i najbolje organiziranu političku snagu unutar australske hrvatske zajednice. Prisustvovao sam nizu sastanaka s upravama i članstvom naših MO-a u Sydneyu, Melbourneu, Geelongu, Canberri, Brisbaneu, Perthu i Adelaideu i uvjerio sam se o organizacijskoj sposobnosti, aktivnosti i požrtvovnosti našega članstva, među kojima se ističe niz nadarenih političkih djelatnika. Održavanjem redovitih mjesečnih sastanaka nekih Mjesnih odbora, sastanaka s mladeži, aktivnim sudjelovanjem u promičbenoj djelatnosti, značajnim i raznovrsnim akcijama za prikupljanje materijalnih sredstava, potrebnih za političko djelovanje izvršnog odbora, Mjesni odbori u Australiji prednjače u mnogočemu organizacijama HNV-a na drugim kontinentima.  Nema sumnje da je porazno za naš narodni bitak da su znatni dijelovi hrvatskog življa otkinuti i presadjeni u tudje zemlje. Ali doživljaj ove "iseljene Hrvatske ", odraz te naše narodne zle kobi, povezuje se ipak s jednim utješnim osjećajem: spoznajom snage i volje hrvatskog čovjeka da sačuva svoj narodni identitet. Ne trebamo se bojati da tamo u Australiji grade jednu drugu Hrvatsku. Osjetio sam i uvjeren sam, da hrvatski čovjek nosi svoju Hrvatsku sa sobom, u srcu, gdje god on bio, i sve što radi i gradi, njegovi domovi i crkve, izraz je te njegove Hrvatske, njegove čežnje da sačuva svoju Hrvatsku, da se bori za svoju Hrvatsku i da se vrati u svoju slobodnu Hrvatsku!

  Vrlo zanimljiv članak za pročitati!

  avatar

  10.12.2012. (13:00)    -   -   -   -  

 • Aborid

  A di je u ovim komentarima Sv. Nikola Biskup?????

  avatar

  10.12.2012. (13:41)    -   -   -   -  

 • Hrvat pravi!

  http://blog.vecernji.hr/novac-i-djeca/2012/12/10/kako-dijaspora-pomaze/

  avatar

  10.12.2012. (14:48)    -   -   -   -  

 • Lovac na izdajnike!

  2200 $ poslano danas za hrvatsku djecu u Caritas!

  Crkni bijedo izdajnicka aborid.

  Crknuti ces od mrznje prema svemu hrvatskomu.

  avatar

  12.12.2012. (15:23)    -   -   -   -  

 • Dumm

  Da se nisi zajeba za 3 decimalna mjesta? MOžda si posla $2,20

  avatar

  30.12.2012. (16:59)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...