Komentari

sjenovitastranamoguma.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • smotani

    prvo, obožavam čvarke... baš ovakve kakve si opisala;) i zavidim ti ...jer, sad mi baš i nisu na memiju ;)))
    a mast... često sam upotrebljavao mast.. a najjači i najbolji dio nje bio mi je kad sam ju namazao na domaći kruh, poslolio, malo crvene paprike, češnjaka... joj,joj... sad sam gladan ;)
    topli ti pozdrav ;)))

    avatar

    02.12.2012. (19:54)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    prva godina da familija ne pravi kolinje na koje sam išao pomagati, a sa svih strana napisi kako je mast zdrava, a sad još i ti o čvarcima...

    avatar

    02.12.2012. (20:04)    -   -   -   -  

  • ToxFox

    ahahhahhahhah na ovo zadnje :) Ja bih isto da moje dupe ne dira... teško opraštam, a ne zaboravljam ni rođenom ocu...
    A čvarke nisam odavno jela, iako mi ih jedan lik stalno nudi na portalu ahhaha, kao fol dobri su za seks :) On to zbog mene, kao poslat će mome mužu :))))
    A što se tiče ulja, sve se bavim mišlju da se vratim na mast, ima je kupiti u dućanu, zdravija je...

    avatar

    02.12.2012. (20:33)    -   -   -   -  

  • Cvjetna

    Ja čvarke volim samo onako reš pečene, da lijepo kvrckaju pod zubima...a mast koristimo stalno, ulje je samo za salate i fina jela,a nema ni boljih starinskih kolača od onih rađenih sa mašću...

    avatar

    02.12.2012. (20:33)    -   -   -   -  

  • Neverin

    ako nije Mirčhe nije napisao stihove o tebi onda ko da nisi ni živjela :)

    avatar

    02.12.2012. (21:52)    -   -   -   -  

  • metamorfoza

    hahaha..nije se ni meni javio a ipak sam već dugogodišnja blogerica...valjda ne kuži moje apstrakcije, prepao ih se:))
    a čvarke volim...

    avatar

    02.12.2012. (23:50)    -   -   -   -  

  • blade777

    Čvarci su delicija i, ako ih ne praviš sam, preskupa fina papa(100 kuna kila).
    Treba ih znat' napravit': određena dimenzija kockica, određen omjer masnog i manje mesnatog, dodaci luka(radi okusa), mlijeka(radi boje), uz budno oko i stanoviti oprez, da ne iskipi. Nije to baš tako lako napraviti.
    Ako ih radiš radi kvalitete masti, bez dodataka, ispadnu nekvalitetni čvarci, a dugotrajna mast. ako napraviš kvalitetne čvarke, onda ispadne kratkotrajna mast.
    Doduše, ta kratkotrajnost... u eri frižidera, ne igra ulogu.
    Ja uvijek odabirem verziju kvalitetnijih čvaraka.
    Što se tiče samog kolinja, to mi je uvijek bilo najgore doba godine.
    Najradije bih, ako ikako može, da me mimoiđe.

    avatar

    03.12.2012. (11:43)    -   -   -   -  

  • Vesper

    @smotani-znaš kaj,ja je nisam nikad mazala na kruh, ali čujem od mnogih da je to prste polizati..ja ne volim kad je mast imalo 'užgana', onda joj je miris koma, a svježa i dobro čuvana je sigurno dobra..
    @sredovječni- da, krenuo je i medijski đir u zadnje vrijeme na tu temu, neki znanstvenici su utvrdili da ljudi s povišenim kolesterolom u krvi ne pobolijevaju češće od krvožilnih bolesti od onih kojima nije visok...u to nisam baš sigurna, svakakvi faktori tu određuju hoće li se netko razboljet, kada i kako...
    Meni imaju imaju smisla dijete u kojima se ugljikohidrati smanjuju, a masti je poželjno konzumirati u čim prirodnijem obliku..
    @toxfox- zdravija je sigurno od ulja kojeg trošimo.
    @handmade cvjetići...uf, stara je planirala radit salenjake neki dan, ja čim prije zbrisala u Zg da ne dođem u iskušenje...
    @neverin- ma svi smo mi mirche! :)
    @met-samo uvijek biraj domaće, u dućanu mi ne izgledaju baš nešto. u konzumu i sl.dućanima.
    @blade777- je, za čvarke treba puno masti, zato i jesu toliko skupi. Vjerojatno se zbog toga ne grabe u dućanima, pa znaju dugo stajat u kojekakvim uvjetima. Baš ih jučer spazila u dućanu, nisu mi izgledali baš svježi. Ne znam. Mama ihjeradila neki dan, pažljivo je slijedila upute, ispalo je fino, probala sam samo malo. kockice su bile jako fino narezane. Mliječni i blagi okus...uf, fakat ću se navuć na njih.;)

    avatar

    04.12.2012. (14:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...