Komentari

zgmazoretkinje.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • anonimna

    htjela bi pitati po kojim kriterijima se biraju cure za utakmice,protokole kao sto su sto godina hns-a i slicno?

    avatar

    01.12.2012. (18:12)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    To stvarno ovisi o poslu i naruciocu. Ovaj puta govorimo o tri zadatka koje je narucioc pred nas postavio, istovremeno je postavio i kreiterije za kasting:

    cremonijal i protokol:
    1. euciranost na podrucju ceremonijala i protokola
    2. iskustvo
    3. poznavanje stranih jezika, prvenstvno engleskog

    hostesiranje (klasicno hostesiranje, no odabrani smo mi, a ne neka agencija, prvenstveno radi profesionalizma i visoke usluge, obzirom da je osim izgleda potrebna i komunikativnost)
    1. izgled
    2. poznavanje jezika, poglavito engleskog
    3. komunikativnost (podjela poklona)
    4. snalazljivost u slucaju potrebe za asistencijom

    hospitaliti u zracnoj luci:
    1. educiranost za rad u zracnoj luci
    2. komunikativnost i snalazljivost
    3. poznavanje jezika, prevestveno engleskog

    avatar

    01.12.2012. (18:17)    -   -   -   -  

  • anonimna

    hvala na odgovoru ali cula sam da neke cure nemaju ni izgled iz nekog sastava ,ni poznavanje engleskog jezika i slicno...nemam stvarno nista protiv nikog,samo me zanimaju neke stvari.

    avatar

    02.12.2012. (00:54)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    To apsolutno nije istina. Pa zar stvarno mislite da bi mi u pitanje postavili tako bitne gaže kao što je protokol za predsjednika FIFA-e i UEFA-e? To su samo zli jezici i ništa drugo.

    avatar

    02.12.2012. (01:09)    -   -   -   -  

  • anonimna

    nisu zli jezici vec nekad niste fer prema svim curama...zasto ne birate cure npr iz s1b i s1a da one idu na utakmice a ne i iz 2 i 3 seniorskog...davno ste jos napisali na blog u jednom komentaru da na tekme i slicne nastupe idu samo s1a a ako neke cure nemogu da to odraduju cure iz s1b.
    to vam jedino zamjeram sto se tice zagrebackih mazoretkinja,inace savrseno funkcionirate.

    avatar

    02.12.2012. (12:45)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Ma po ovome što pišete ispada da smo birali neku lošiju curu iz S3, a da istovremeno neku bolju iz S1A nismo.

    Ovo sa S1A stoji i dalje. 99% nastupa odradjujemo sa curama iz S1A, i tu nema cura iz drugih sastava. Pa cak i kad neka cura iz S1A ne moze. Imamo ih dosta u S1A da sve ne idu na nastupe.

    No, ovdje se radi o najvisem ceremonijalu i protokolu, te hostesiranju, a mi smo morali postivati naputke narucioca. Ovo je vrlo specificno, a takvi specificni nastupi desavaju se 7-8 puta godišnje, ako i toliko. No, ovakav nastup visokog ranga desava se jednom godišnje. I tu su drugacija pravila. Konacno, sorry, ali ovaj tim se mora i financirati iz necega, a ovakvi nastupi se izuzetno dobro placaju.

    I garantiram da su za ovaj nastup odabrane cure koje najvise odgovaraju karakteru nastupa. Meni je zao sto na ovaj nastup ne mogu previsoke ili preniske cure, ili za neke od ovih zadataka trazimo one koje govore dobro strane jezike, i sto neke cure ne zadovoljavaju kriterije koje sam gore napisao. Mozete se ljutiti koliko zelite ali na podrucju vrhunskog hostesiranja, najvišeg ceremonijala i protokola je ogromna konkurencija brda manekenskih agencija, modela, agencija za hostesiranja... i tu ili mozemo raditi po tim principima ili necemo raditi uopce. A onda cemo glavu razbijati gdje pribaviti novac za našu osnovnu djelatnost, a to je mazoret ples, gdje su neke druge karakteristike bitne i presudne.

    avatar

    02.12.2012. (15:24)    -   -   -   -  

  • anonimna

    ma izabrali ste cure i visoke i niske...al dobro sve ima svoje pa tako i ovo
    i da,neke cure nisu imale pojma za ovaj nastup a mozda vrlo bolje znaju jezike od nekih izabranih sto vi niste ni provjerili a cure se onda razocaraju i zele odustat jer ne idu na tekme nit nnista

    avatar

    02.12.2012. (22:13)    -   -   -   -  

  • anonimna

    neke cure sigurno ne zele vjecito samo odradivat 2-3 nastupa godisnje vec i ic na tekme i takve stvari

    avatar

    02.12.2012. (22:25)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Gle, mozes ti u beskraj izdvajati neke stvari iz konteksta ali to nece promijeniti cinjenice. Mislim da sam više nego dobro objasnio kako i zašto radimo kastinge.

    Kriterije sam napisao i oni su vrlo jasni. I sad je vrlo nekorektno izdvajati samo jedan kriterij. Naravno da su izabrane neke više ili neke nize cure, no da ne mozemo odabrati neku curu koja je bitno viša od nekog od VIP-ovaca, a trebaju ga npr. provesti do govornice. Sorry, ali ne mozemo. Takva su pravila igre. Naravno da neke bolje ili losije govore jezike, i da nisu odabrane neke koje ga mozda govore savršeno. Ali mi ovaj puta nismo trazili simultane prevoditelje, nego hostese. Dakle, potrebno je izabrati najbolje po zadanim kriterijima. A vrlo ce tesko pronaci curu koja je idealne visine, istovremeno savršeno poznaje engleski i još jedan jezik, vrlo je komunikavitvna, odlicno izgleda i još je snalazljiva. Kamo srece da takvih ima brdo, ali nema, i onda morate procjeniti sve od tih kriterija i vidjeti tko je najblizi ovom "savrsenstvu". Koji puta cete zanemariti visinu, koji puta cete dozvoliti malo slabiju komunikativnost, koji puta cete tolerirati slabije poznavanje engleskog... No kad se zbroje sve prednosti i nedostaci dobijamo najbolji odbabir. A to sto neke cure nakon toga temelje svoju "ljutnju" na samo jedan kriterij, to je drugi problem.

    I mislim da se ozbiljno pretjeruje sa ovim stvarima. Nemogu svi odradjivati nastupe poput ovog, kao sto ne mogu svi biti modeli, manekenke, hostese... Visoki drzavni protokol ili najvise hostesiranje ima svojih zakonitosti u kojima mi ili mozemo biti konkurentni ili to ne mozemo raditi. Sorry, ali je tako. A da su u S1A samo idealne cure, ljepotice koje su savrsene u svakom pogledu, to baš i nije istina. I sve one idu na nastupe, neke više neke manje. Neke cure nikada nisu odradile hostesiranje ili ceremonijal. No, to ne znaci da nisu odlicne mazoretkinje visokog rejtinga, pa i u 1. formaciji, i da tim ne cijeni njihovo plesanje i postignuca na plesnim nastupima, natjecanjima i turnejama. Svima su poznati primjeri takvih cura i koliko one znace timu.

    avatar

    03.12.2012. (09:47)    -   -   -   -  

  • za anonimnu

    Vidi, moraš razlikovati hostesiranje i mažoret ples. U ovom drugom najvažnije je kak plešeš, kolko si dobra sa štapom, smješak i to. Gle Ros, Blažeku ili prije Ž. A i ja sam takav primjer. Sve su one super mažoretkinje i to niko ne postavlja pitanje ali ko hostese nemogu bit. I relane su, to znaju. A jel se zagrebačke mažoretkinje trebaju bavit hostesama to je drugo pitanje.

    avatar

    03.12.2012. (10:50)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Ja imena ne bih iznosio jer to stvarno nema smisla. Sve cure koje su u S1A odabrane su radi svojih talenata ili nekih vrhunskih osobina. I kao takve ih se cijeni.

    Da, sjećam se da je Ž bila ta koja je probila led u S1A i koja je svojom upornošću dokazala svima nama da se neki "nedostatak" (u ovom slučaju "visina") može prevladati i da u njenom slučaju vrhunski talent, kvaliteta plesanja, komunikativnost i snalažljivost jesu toliko jake da se zanemaruje taj jedan hendikep. I dogurala je ne samo do 1. formacije, već i do mjesta razvodnice, danas je 1. trenerica. Naravno da ako u formaciji imate jednu curu od 1,58 metara i drugu od 1,82 metra to je problem (eto mi to danas imamo u 1. timu). U plesu općenito, a poglavito formacijskom izgled, ljepota uniforme, prezentacija i sve ostale "estetske" kategorije jesu bitne. Nemojmo se zavaravati. U protokolu još više. Jesu li cure krive sto su izrasle u 1:80. Naravno da nisu. No, ako je neka cura stvarno toliko talentirana da odstupa svojom kvalitetom mi ćemo je uvijek odabrati spram neke manje talentirane.

    Kod hostesiranja to nije tako. Jednostavno izgled i fizičke karakteristike (pa i visina) jesu bitna stvar. Ja sa svojim dimenzijama ne mogu biti maneken koji će promovirati neki business, odjeću, vozila, što god... I mogu se javljati na natječaje za modela u beskraj, mogu cendrati kako sam diskriminirat, no neću proći. Ima niz zanimanja gdje je izgled bitan. Evo primjera. Ja sam izuzetno talentiran za formacijski izražaj. Mogu li biti gardist počasne gardističke bojne i dočekivati predsjednike država na aerodromu i u Predsjedničkim dvorima? Nažalost ne, jer se tamo osim talenta bira i visina unutar par centimetara, izgled, pa i težina (netko debeo kao ja tamo ne može reprezentirati Republiku Hrvatsku). No, da sam vrhunski glazbenik mogao bi svirati u orkestru Hrvatske vojske i dočekivati iste te uglednike, jer je ovdje talent i kvaliteta svirke bitnija od izgleda i fizičkih karakteristika. Ista je stvar i kod nas. Mažoretkinje (ekvivalent orkestra Hrvatske vojske) su naša osnovna djelatnost, hostesiranje, ceremonijali i protokol (ekvivalent gardisti Hrvatske vojske) su naša usputna djelatnosti.

    Možemo li mi, radi mira u kući, odreći se hostesiranja, ceremonijala i protokola? Nažalost ne. Jer je ceremonijal, protokol, hospitaliti, welcome, VIP lože i hostesiranje sastavni dio mažoretkinja već više od 200 godina. One su nastale kao protokolarni ansambl i tu su funkciju zadržale kroz sve ovo vrijeme. Taj segment je i stvar imagea tima, ali i jedan od bitnijih izvora financiranja.

    avatar

    03.12.2012. (11:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...