Komentari

narodnapolitika.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • alexxl

    Genijalan post!
    Duhovit i poučan.
    Hvala na Flash back-ovima.
    Paštete!
    Sjećam se jedne, isto negdje iz Vojvodine, od Fazana, mrak.
    Volim ih i radim si ih sam doma.
    Svježa jetrica, nečija, može i zečija, pržena na luku, kakvo kuhano jaje, majoneza, par kapi limuna, pržene fete domaćeg špeka, varijacije na temu i to smuzgat u paštetu.
    Orošena rajčica, mmmmmm.

    Šunka, pizza.
    -molim Vas 10 dkg šunke od životinje svinje
    -hahahahaha
    - a šta se smijete? Zar ne prodajete i "šunke" od piceka i pure?
    -?????????????
    Veli mi lik, koji se kuži u mesariju, da to ide nekak ovak,
    ak sam dobro zapametil:
    -100 kg mljevene mesne mase
    -400 kg mljevenog leda
    -10 tak kila čarobnog veziva u prahu na bazi koža i kostiju (želatina)
    Zmešat i eto ti 510 kg pizza šunke.

    Gavrilović ti je nekad delal viršle, hrenovke za vojsku.
    I dio američke, a i za mrsku nam JNA.
    Nekad mi je teta delala u Gavriloviću, pa sam imal exclusivu, na neke produkte.
    Prvi put, kad sam kod tete bil poslužen s njima, pa zapikel zube u njih:
    -mmmm, kaj je ovo, ovo mi nisu obične hrenovke?
    Ona se nasmijala na to i rekla da to nisu obične hrenovke, već hrenovke za spomenute armade, druga receptura.

    Baš dobar post!
    Rijetko ovak dobre postove nađem, osim svojih, tu na blogu,
    hehehehehehehe.

    avatar

    26.11.2012. (13:46)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Nekaj mi Avast svira kurcu kad dođem tu.....Malicious tralalala?
    URL: http://www.rollingcounters.com/4161098-A

    avatar

    26.11.2012. (13:55)    -   -   -   -  

  • pexa

    ma sad je sve gola hemija..zena mi je prehrambeni tehnolog za mesne proizvode, jako mi je poznato sta se radi..npr., stisnjena sunka, jedan od kao kvalitetnijih prozivoda, otprilike na kilogram suve materije ima 4 kg vode koja se iglama ubrizgava u istu, a koja se zadrzava zbog raznih prethodno ubacenih hidrofilnih hemijskih supstanci, itd..

    pasteta? sta reci..
    http://x.vukajlija.com/var/products/posters/201008/19914/pasteta.jpg

    ..zove me pre nekog vremena ortak na telefon, kaze "slusaj, upravo sam kupio zaledjene kolutice od krabe, nisu bili jeftini, al ovo moram sad da ti procitam"..i krene da cita sastav: prezle, toliko i toliko procenata, soja, toliko i toliko, ...itd..sve procita, sabere do 100% i nigde nema krabe...tek na kraju sitnim slovima pise - aroma krabe. :D

    imam i drugara koji ima svoju klanicu i mesaru, i izmedju ostalog prodaje i pravi pileci parizer, a pile mu nikad kroz klanicu nije proslo, tesko da je perusku video u zivotu...

    a sto se fleshback-a detinjstva tice, slican je tvom. prepun je ukusa i mirisa carnex-a :)

    avatar

    26.11.2012. (16:12)    -   -   -   -  

  • Šima

    Najdraža mi je topla čajna pašteta s vrelim kruhom
    jel i ti misliš da se čajna pašteta radi od čaja?

    avatar

    26.11.2012. (16:44)    -   -   -   -  

  • pexa

    pre par dana udjem u malu prodavnicu u zgradi i ispred mene bio neki tip, zajebant.. pita prodavacicu "jel ti ova djacka pasteta od svezih djaka? tek krenuli u skolu?" :)) ..kaze "..pa sto me gledas tako? ako ti je pileca pasteta od pileta, riblja od ribe, valjda je djacka od djaka"

    avatar

    26.11.2012. (16:51)    -   -   -   -  

  • sanjan masline!!!

    Jedan je u nas reka...kako je bilo lipo kad je bilo grubo:-)) i jos se smijen

    avatar

    26.11.2012. (22:53)    -   -   -   -  

  • Luxon

    Poštovani obožavatelji SPIG-a, ovo je stara priča iz dobrih davnih dana dok smo Igorosky i ja tukli istu smjenu u jednoj firmi .
    Mislim da smo taj dan žderali nekakva peciva sa šunkom (koja su izgledom podsjećala na nabubrenu pur pjenu) i onu Zvijezdinu majonezu u plastičnom pakiranju. Samo pakiranje maojoneze nas je pak podsjećalo na ambalažu u kojem je obično zapakiran industrijski poliesterski auto-kit sa vlaknima koje smo imali u ponudi .Tok trenutka smo valjda prvi put u životu pročitali na deklaraciji što smo to zapravo-točno-upravo pojeli. Mislim da smo tad prvi put čuli da postoje nakakvi emulgatori E- nešto!

    Propadoše ta firma, ostadoše samo razgovori i dosjetke.

    avatar

    27.11.2012. (10:51)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Iako ste ga svrstali u podriguše, meni kao finoj opatijskoj frajlici najdraži je bio parizer s povrćem. I kad budem senilna i dementna uvijek će mi biti urezano u pamćenje da ga je proizvodila slovenska Emona. I to je jedan jedini parizer s povrćem koji priznajem i kojemu ni do dana današnjeg nisam našla ni približnu zamjenu.

    Mogu se pohvaliti i činjenicom da sam se u životu fino najela i onih raskošnih šunki u konzervi (zato sam valjda danas i ja tako raskošna). Istina je, nisu te lagali. Okus je fantastičan.

    Jednom je moj tata pročitao članak u Startu o salamama i zabranio nam da se više ikad u našoj kući okusi salama. Pršut, panceta i budžola amnestirani su iz te presude. I fakat više od godine dana nisam okusila ni mortadelu, ni parizer, ni čajnu.....Mogla sam na školskom odmoru po skrivećki žderati salametine koliko sam htjela, ali mi smo bili generacija kod koje su roditelji još uvijek bili autoritet. I ako će čača rekao povijesno NE salami, salama je za mene bila NO NO. I točka.

    Al padnem u sevdah kad je hrana u pitanju...

    I još nešto. Nekad si mogao u dućanu kupiti samo nekoliko vrsta salama: šunku, šunkaricu, crnu salamu (tirolsku), parizer, parizer s povrćem, mortadelu, čajnu, zimsku. Šunka je bila prva liga, šunkarica je bila za sirotinju (premda su ondašnja sirotinja gospoda za današnji tzv srednji stalež). Mortadelu smo i onako kupovali u Italiji. Crna je bila za bauštelce, parizer s povrće, bio je za opatijske frajlice a obični parizer kupovao se za - mačke. I kad se kupovao uvijek bi se naglašavalo da je to za mačke. Ispod časti je bilo jesti ga. Čajna i zimska bile su kao što si i sam primjetio za dječje rođendane. Pa su se pravili mali kanapei od kriški francuza, čane, majoneze i obaveznog kolutića kiselog krastavca.

    Dosta, neka me netko zaustavi......Mogu ja ovako danima....

    Kulen, pršut, pancetu i buđolu namjerno nisam spomenula. Panceta se i onako kupovala u velikim komadima preko sindikata, pršut također, a kulen smo nabavljali domaći iz Slavonije.

    Danas ima pet milion vrsti svih mogućih i nemogućih salama. Većinu njih pas i mačka neće ni okusiti.

    avatar

    28.11.2012. (15:24)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    haha Šima, od čaja, odlično! mene zanima jel` početna ideja bila da je papaju u čajnoj kuhinji ili onako engleski, gospocki ispruženog malog prstića, uz keksiće i čaj? ;0)) izvrstan znalački osvrt, kao salamoljupka aferim-šem. podriguša to jest prdljuša mortadela (sa maslinama) i dalje mi je bar jednom u mjesecu ostala naj porok, nepce se naprosto uželi mjesečne doze svog najdražeg otrova, pa bio on, kako je govorio mit, i čista konjetina. da je ne spominjem kao neizbježnu kraljicu marende svih berača maslina, reprezentativno izložena na ceradi tik uz sir, pancetu, kruh, krastavce i tvrdo kuhana jaja (te pokojeg mravca zatečenog u šetnji). Gavrilovićeva čajna (pašteta i salama) je ostala klasik, pašteta za na plažu, a salama za tacnu, hoćereć svečanije prigode, polegnuta uz lijepo zarolanu šunku, kulen i njegovu seku. krenovke iz plavo-crvenog važa istog proizvođača bile su nenadmašne, kako okusom tako i nepucanjem. nažalost receptura se promijenila i više nema onih neodoljivih miomirisa prilikom kratkog skakutanja rumenih krenovčica u vrućoj vodi.

    avatar

    29.11.2012. (14:31)    -   -   -   -  

  • antun matos

    Znaš, izmamio si mi osmijeh na rubovima brkova. Lijepo i precizno secirano, točno u sridu, oštrim nožem rezano...

    avatar

    29.11.2012. (21:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...