Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • Dante

  Stvarno si si dao truda. Sve pršti od jesenskih boja i arbores localis :-)

  avatar

  20.11.2012. (12:01)    -   -   -   -  

 • Angie Photography

  Zagreb u jesen.... ljepo, ljepe boje...

  avatar

  20.11.2012. (15:33)    -   -   -   -  

 • ovisnica

  prelijepo... mrvicu OCD, ali dobro to usmjeravaš :)

  avatar

  20.11.2012. (16:04)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  Ovisnice, neke stvari su puno upečatljivije kad se izraze brojkama nego riječima. ;o)
  (a i tako se ipak najviše izražavam fotkama ;o)))) )
  Horvaćanska je sa svojim stablima i drvoredom zaista lijepa u svako doba godine i puno mi je draže voziti se biciklom njome nego zagrebačkom avenijom - em je drvored ljepši, em nije direkt ravna nego lagano vijugava, em je buka manja ... sve je ljepše!

  avatar

  20.11.2012. (16:56)    -   -   -   -  

 • Ravna crta

  Na Vrbanima svega osim vrba :)

  avatar

  20.11.2012. (21:55)    -   -   -   -  

 • ZlicaOdOpaka

  Nisam obraćala pažnju, idući puta budem :-)).

  avatar

  20.11.2012. (22:26)    -   -   -   -  

 • ghost

  Žlice, svaki takav odgovor kao tvoj znači da je Vanja postigao ono što nam želi reći svakim svojim postom: Ljudi, gledajte oko sebe i upoznajte ovaj naš Zagreb. Ima toliko detalja kraj kojih samo prolazimo, ponekad i godinama, a da ih uopće ne primjećujemo.
  Fala Vanja!

  avatar

  21.11.2012. (08:33)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  Molim, molim, bilo mi je drago!

  Usput, dobio sam par upita/komentara vezano uz moje prebrajanje svega i svačega ... ja osobno nisam neki strašno veliki zaljubljenik u brojke i prebrajanje, međutim, primjetio sam da "kvantificiranje", izražavanje nečega na mjeriv način, unosi jednu posve novu dimenziju u promatranje svega oko nas. Da sam napisao da je u tom drvoredu "puno drveća", to ne bi nikome značilo ama baš ništa novoga, to već svi znamo, jel tako. ;o)

  No, kad se vidi da je u tom drvoredu 795 stabala (i nije ni važno da li baš 795 ili možda 788 ili čak 803), tad nam to daje neko drugo svjetlo, bolji osjećaj o količini, na neki način sa više poštovanja možemo gledati na taj drvored.
  Slično je bilo i sa rubnjacima na aveniji, znamo mi svi da nas zdrmaju ti rubnjaci, no kad se vidi da od Selske do Svilkovića moramo 35 puta poskočiti i to zbog toga što su neki rubnjaci čak 5 cm visoki, tad to već postaje malo ozbiljnija stvar o kojoj vrijedi razmisliti.

  Uostalom, sjetite se i mojih postova i bic stazi u Trakošćanskoj ili, nekim mojim prijateljima najomiljeniji post, onaj o broju i analizi pivskih čepova uz klupu u parku, to su postovi koji unose nešto novo u naše shvaćanje - a ako ništa drugo, zabavno ih je pročitati.

  Usput, za ovaj post o drvoredu sam utrošio cca 3 sata: sat i pol vožnje biciklom tamo-amo uz brojanje drveća i fotkanje i još sat i pol pripreme fotki i teksta za objavu ... dakle, nije neki natčovječanski napor, a mislim da je vrijedilo (meni osobno bi bilo najvažnije saznati kako se zovu te dvije vrste koje ne poznajem)

  avatar

  21.11.2012. (10:48)    -   -   -   -  

 • dsisko

  Super reportaža...

  za pomoć, pogledajte na web stranicu ZG Geoportal, osnovna karta, gdje ćete naći sloj katastar zelenila u kome su vam podaci o svim snimljenim stablima i zelenim površinama koje održava Zrinjevac.

  Tako ćete pronaći i vrste stabala koje vas zanimaju - npr. košćelu.

  Pozdrav

  Darko

  avatar

  17.01.2013. (13:26)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...