Komentari

doninsvijet.blog.hr

Dodaj komentar (39)

Marketing


  • teuta

    Da,daa, uvijek sam govorila da na žalost nemamo alternativu što se tiče biranja "vladara". U Saboru vlada pravi kaos i to ne onaj pozitivan.
    Pozdrav.

    avatar

    14.11.2012. (18:59)    -   -   -   -  

  • geomir

    Ja se i nisan prihvatio bit premijer, jer znan da ne znan
    kako bi izaša iz ove kašete brokava! !! :-)))

    A unapred se znalo da smo u banani,
    oli nan to nije poručivao drIvo !!??

    A i Leko će mi dat adresu kad mi poručuje da se nada
    da ću ja kaznit onoga ko ne bude redovno dolazio na posal u Sabor!!
    Kao ,... ja san in poslodavac!!! :-)))

    avatar

    14.11.2012. (20:30)    -   -   -   -  

  • palamud

    Mene za premijera... Je da su mi, kako mi i samo ime govori, pala muda, ali zašto ne... Dakle... mene za premijera!

    avatar

    14.11.2012. (21:27)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @teuta..... na žalost naši političari ne kuže da mi ne trebamo vladare nego one koji će nam služiti.
    @geomire.... ti im i jesi poslodavac. ;) Problem je u tome što nam to svima zvuči kao dobra šala. Nadam se da će doći vrijeme kada će političari toga biti svjesni... a nam se to podrazumijevati.
    Sada im je sudbina (ili možda netko drugi) odškrinula nova vrata i pružila novu šansu.... Da li će je znati iskoristiti... vidjet ćemo.
    @palamud..... "imati muda" bi trebalo biti jedan od glavnih uvjeta da se netko uopće može kandidirati na izborima. :)

    avatar

    14.11.2012. (21:51)    -   -   -   -  

  • Neverin

    postoje osobe koje su državnici

    http://www.index.hr/black/clanak/on-je-jose-mujica-najsiromasniji -predsjednik-na-svijetu/644237.aspx

    za Milanovića, Prvog ubojicu u vladi i Linića možemo reći da su kao i njihovi prethodnici samo političari a to izgovaram istom afektacijom kao žohari

    avatar

    14.11.2012. (22:20)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @neverin... ovaj Mujica je strašan. Eeeeee da se naši ugledaju na njega.
    Slušam neki dan kako Opačićka novinarima objašnjava kako ne bi imala ništa protiv da primaju privremeno minimalac... aliiiii to ne bi spasilo Hrvatsku.
    Očito je ne spašava ni guljenje najsiromašnijih slojeva... pa ih ipak gule.

    avatar

    14.11.2012. (22:33)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    dobro jutro...tvoj članak je kao skalpel kaosa...i što nam draga dona preostaje?...kako zaustaviti tu lavinu užasa koji se zastrašujuće širi?...tvoje štivo budi svijest...a moćnici se oglušuju na jecaj naroda...da, imaš pravo...užas se širi brzinom koja dostiže brzinu svjetlosti...sjetih se Ujevićevog aforizma...
    A što bih jedino potomcima
    htio namrijeti u baštinu - bila bi: VEDRINA.
    Kristalna kocka vedrine.


    a to može samo pjesnik...a da su moćnici pjesnici...ne bi bili moćnici...u njihovim glavama je horor vacui koji pune ispraznim frazama koje pretaču u prijetnje ili isprazna obećanja...:-))

    avatar

    15.11.2012. (07:20)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    A čemu se čuditi? Čovjek jednostavno nije naučio čemu služi opozicija. Dok je bio vođa opozicije koliko je puta bio u Saboru? 2, 3 puta a koliko je godina primao zastupničku plaču. Da je bio barem koji puta više sada se nebi čudio.
    Po svemu sudeči sprema se nastavak farse. Već se priprema teren da naše sudstvo, ako godpodin dobije mogučnost služiti kod nas, preinači odluku mađarskog suda u uvjetnu!!!! Naš bi narod rekao: Ma vidi kurca...

    avatar

    15.11.2012. (12:38)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @dinajina sjećanja.... podsjetila si me na izjavu jednog mudrog čovjeka. To sam već pisala.... ali opet ću.
    Jednom mu je netko uputio kritiku i izrazio čuđenje na načinu kako je opleo u medijima po kriminalcima. Rekao mu je... kako nije očekivao od njega da će se na tom nivo razgovarati.
    A onda mi je objasnio. Lako je biti pristojan i na nivou na nekom sastanku, okruglom stolu... gdje si okružen pristojnim ljudima.... ali kad ti divljaci krampom ruše kuću... tada ti tu pristojnost više ne može pomoći.... moraš upotrijebiti "silu" da spasiš kuću.
    Isto je tako s našim političarima.... koji se u noći izbora poput Pepuljuge preobraze.... samo što oni ne skoče iz odijela u rite.... nego se iz slatkoriječivijh i na prvi pogled mudrih političara opozicije pretvore u arogantne i bahate krkane na vlasti.
    Biti pjesnička duša ne znači da nema načina za borbu. Protiv agresije se ni pjesničke duše ne mogu boriti onim finim nitima koje žive u njima..... ali upravo pjesničke duše u sebi nose vatre života i čuvari su istinskih vrijednosti, te itekako mogu pokazati zube sirovoj agresiji.

    @More ljubavi..... tako se živo sjećam kako su se Milanović i društvo slatko rugali premijerki Kosor kad je cvilila da nema podršku opozicije. Nazivali su je kokoškom, često njene političke promašaje koristili da bi je vrijeđali i po rodnoj osnovi. A što on sada radi? Isto to. Cvili i čudi se što ga opozicija proziva, opominje, upozorava. Pa to im je posao. Na žalost mi imamo trtljavu i nikakvu opoziciju.... ali našem premijeru je i to previše.
    Da mi je netko prije izbora pričao da će Milanović izjavljivati "dabogda mi se ruka osušila ako zaboravim Vukovar", "prestanite više ako Boga znate" i slična čudesa.... ja bih mu rekla da to nije moguće.
    Jučer ga u Saboru pitaju o vožnji na biciklu u suprotnom smijeru, a on napadne pojedince zbog mirovina koje su ostvarili. Neozbiljno, neprofesionalno, djetinjasto i politički suludo. Kao prvo i u njegovim redovima ima onih koji su ostvarili iste takve mirovine... ali to nije tema... to je izbjegavanje davanja odgovora na postavljeno pitanje...
    Političar na tako visokoj funkciji mora posjedovati mir i znati se ponašati. To je osnovni preduvijet da bi uopće mogao funkcionirati. Ovog je u stanju raspigati i portir na ulazu...... a u dvorani sa zastupnicima sramoti sebe, svoju stranku, svoje birače itd... itd.....
    To se može uvježbati. Lijepo je održavati fizičku kondiciju vožnjom bicikla... ali zapostavio je vježbanje strpljenja i pristojnosti.... a to nije dobro.

    avatar

    15.11.2012. (15:11)    -   -   -   -  

  • ero

    cek

    avatar

    17.11.2012. (14:42)    -   -   -   -  

  • ero

    A šta nema više blokade?

    Šta ono tidoh reć-----a, šta li bi Svite napisala nakon masakra šta je napravija Zoka Lesaru?

    Ja bi reka daj e bilo i vrime----ja to zazivam već godinu dana da premijer napokon spusti svoje plave okice na laburističkog palamudana.

    Ko ćeka taj i dočeka....i još usput se čovik i nasmije. Em je verbalno nenadjebiv, em je još i vickast.

    Više se nasmijem na Aktualcu neg gledajuć Senfilda.

    Iskreno, nisam se ni ja nada da će cijenjeni Zoka baš toliko dominirat.

    Samo bi se složija s tobom oko Čačića. To je veliki plus za Hrvatsku. Ali se gofance još ne da....pokušaće priko zadržane pozicije realizirat bar neke projekte sa svojim mafijašim.

    Daj Bože da čim prije ode u pržun....mogle bi se milijarde sačuvat.

    avatar

    17.11.2012. (14:51)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Bok ero.... :)
    Umorio si se? Ne braniš vođu? Zaboravio si mi napisati da sam izdajica....

    Obično na blogu komentiram sve što me zaškaklja ili me se duboko dotakne od društvenih zbivanja.... no nisam stavila posebnu temu o oslobađajućoj presudi generalima.
    To ne znači da mi nije beskrajno drago i da ne razumijem koliko je to važno za te ljude i našu zemlju.
    Teme nema iz razloga jer ne volim sudjelovati u masovnim tervenkama..... Bilo je dovoljno emocija i bez moje teme....
    No vezano uz ovu temu spomenut ću ono što me se najviše od svega dojmilo... a nije se puno spominjalo.
    Na samom početku... dok je general Gotovina još bio u bijegu nisam imala baš neko visoko mišljenje o njemu.... a to je proizlazilo iz mog čvrstog stava da svaki čovjek mora stajati iza svega što čini... a nikako bježati i skrivati se. Taj kruti stav i moje mišljenje o generalu razbio je jedan čovjek... a koji ga nije branio predamnom riječima..... Igrom slučaja isti čovjek je zastupao interese generala i moje.... i ja više o generalu nisam mogla misliti loše.... jer sam poštovala tog zajedničkog anđela i tada sam stišala negativan stav i pažljivo... bez komentara (javnih i onih koji nisu javni) promatrala sve što se dešava u toj priči... priželjkujući pobjedu zbog anđela.... jer svaki njegov uspjeh je i meni davao nadu.
    Gledala sam na međunarodnom sudu sve te ljude koji su se branili.... kako Hrvate, tako i Srbe. Mnogi su od suđenja pravili predstave, emocije su se mogle skupljati lopatom.... ali general Gotovina je od svih njih odskakao ponašanjem. Cijelo vrijeme je bio tih, samozatajan, skroman i nenametljiv..... ali u svakom trenutku gospodin... pristojan i tih. Način na koji je saslušao presudu koja ga je osudila na dugogodišnju robiju me posebno dirnuo.... jer sam bila svjesna koliko je samokontrole potrebno da se tako loša vijest primi tako dostojanstveno i hrabro. Na isti način je primio i najsretniju vijest svog života.... bio je to trenutak kad mu je otvorena krletka i pušten je u slobodan let.
    Sigurna sam da uz sve pozitivno što je pokazao javnosti jučer on sebi nosi puno gorčine, razočarenja.... jer sasvim sigurno se često osjetio izdanim, prevarenim i iskorištenim. To nije pokao nijednim pokretom, nijednom riječju. Ona masa pred njim saslušala bi sve što je htio reći.... znao je jako dobro da može zapaliti veliku vatru.... Rijetki su oni koji ne pokleknu i ne poigraju se tim nabojem emocija koju masa nudi u određenom trenutku.... Pa i crkveni predstavnici se često previše zanesu i zloupotrijebe emocije mase pa trtljaju ono što treba i ne treba. Bez taštine, bez napuhanog ega..... pomazio je narod najpozitivnijom porukom ljubavi i nade za bolje sutra. Tako se ponašaju oni koji doista vole taj narod i ne osjećaju se iznad njega.... i nemaju potrebu manipulirati njegovim osjećajima.
    To mogu i znaju samo VELIKI.
    Ja ne znam razmišljanja generala na mnoge važne teme koje su važne da bih stvorila cjelovitu sliku o nekoj osobi.... ali njegovo ponašanje u svim tim stresnim situacijama ga je svakako stavilo na mjesto ljudi koje poštujem zbog ponašanja i te čarobne samokontrole koju posjeduju. Možda uskoro shvatim da on i ja potpuno različito gledamo na važen životne teme.... ali to neće umanjiti moje divljenje zbog ovoga što sam navela.
    Mnogi bi naši političari trebali iz njegovog ponašanja izvući pouku.
    Ako se prisjetimo prethodnih komentara i premijera koji puca po šavovima na sitne provokacije opozicije ili novinara...... kako bi se tek ponašao da se nađe u ovako stresnim situacijama koje život znače?!!!

    avatar

    17.11.2012. (15:12)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Ero...Šta ono tidoh reć-----a, šta li bi Svite napisala nakon masakra šta je napravija Zoka Lesaru?

    Nemam pojma o čemu pričaš.... jer ti ja ne gledam direktan prijenos... nego sam ograničena na ono što prenesu mediji.... a na to nisam naišla....
    Imaš li kakav link?

    avatar

    17.11.2012. (15:32)    -   -   -   -  

  • blade777

    Ti si to sve tako slikovito opisala, da ja ne mogu drugo nego izraziti divljenje: izričaju, smislenosti, slikovitosti i podudarnosti s mojim osjećajima.

    Ja se ne mogu radovati radi poraza jednih il' drugih, jer je to poraz moje Hrvatske.
    Moja Hrvatska su jedni i drugi...ono dobro u jednima i drugima. to dobro u njima, a zajedno sa dobrom u meni, pobjeda je te moje jedine i prave Hrvatske - Domovine kakvu sam uvijek nosio u srcu.

    avatar

    18.11.2012. (08:45)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Hvala ti blade777..... :)
    Ovo što si opisao ja zovem putovanjem cestom Srebrnom..... a to znači da ne postoji naši i vaši.... postoji samo dobro i zlo.... i naši su uvijek oni koji su na strani dobra.... bez obzira kojoj grupi oni pripadali. To su jedine grupe ja priznajem.....

    avatar

    18.11.2012. (11:21)    -   -   -   -  

  • ero

    Nemam link. A nije baš i da s punom pozornošću pratim te prijenose, neg uključim to trtljanje pozadinski.

    Uglavnom, Lesar je nešta izaša i sta nabrajat nepogode i nedostatke vladajućih..narafski, opet bez savjeta jel se triba nosit kišobran il sunčane.

    A unda ga je slipija Milanović....nešta u mom stilu...taće njemu jedan sindikalac govorit o pijenju vode...i to još oni koji je bija do jučer šef kluba stranke koja nema ni S od socijalne.
    Srićom pa je izraz lica Pusićke beć duže ko tegla od krastavaca, pa se jadna nije ni namrštila na ovo pranje Lesara aenesejcima.

    Uglavnom, sezona odmora je završila i nema više skupljanja jeftinih postotaka na monološko frfljanje.

    Eto, ja sam samo sretan zato šta je se na neprijateljsku vatru krenilo odgovarat istom mjerom.

    Pa da narod vidi ima li kakvih kvaliteta u tim laburistima. Mane je samo frustiralo što im je se prepuštao prostor bez borbe do sada.

    avatar

    18.11.2012. (18:27)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Ero.... političari iz opozicije nisu neprijatelji. To je tek politička konkurencija. Njihov zadatak je da budu glasni, da opominju, prozivaju i da se kroz djelovanje u opoziciji predstave građanima, u nadi da će dobiti koji novi glas na sljedećim izborima. To je demokracija.
    Zastupnici mogu biti (kao što i jesu) svakakvi.... Ima ih manje i više obrazovanih... raznih mentaliteta, različite dobi i svjetonazora. Ta različitost je bogatstvo, a ne mana, a još manje neprijateljstvo prema bilo kome. Svi su oni tamo jer su na liste predloženi od svojih stranaka i jer su dobili dovoljan broj glasova iz NARODA. Premijer je na čelu političke opcije koja je dobila izbore. Trenutkom kad je postao premijer on više nije netko tko predstavlja samo svoju stranku nego je premijer svih hrvatskih građana.... kojima je odgovoran jer obnaša tako visoku i odgovornu funkciju, a na koju je došao jer mu je upravo taj NAROD iskazao povjerenje. U Hrvatskoj formalno nije diktatura i on nije kralj koji može i smije slipit bilo koga na neprimjeren način. Njemu nedostaje samokontrole jer dužan se prema svima odnositi s puno strpljenja i poštovanja. Nije važno koliko se njemu osobno sviđa koji zastupnik... nego je važno da su ti zastupnici tamo birani od NARODA..... a premijer je sluga naroda, kao i ti zastupnici i zato se prema svakom od njih mora odnositi kao prema NARODU koji mu je omogućio tu funkciju i koji ga hrani.... s poštovanjem. Jer stari kažu: "Ne grizi ruku koja te hrani." A sve političare hrani upravo NAROD i primjećujem kronični nedostatak poštovanja prema istom.

    avatar

    18.11.2012. (18:40)    -   -   -   -  

  • ero

    A šta se tiče generala, očekiva sam da će u nekom ludilu sriće dobit po jedno pet godina manje.

    Kad sam uključija teletekst, mora sam se štipat da nisam da nisam u nekoj rem fazi.

    Haški sud je čudan i bez standarda, tako da su jim mogli odrepit i 40 godina ko i ovu oslobađajuću.

    Da ne bi puno filozofirali....taj dan je bija zgoditak na lotu ponajprije za generale, ali ponajviše za Hrvatsku jer smo izbjegli zločinački pothvat.

    Prvo smo imali "sriću" da su Tuđman i Šušak umrli na vrime. pa su optužnici pisanoj za njih ostali Gotovina i Markač.

    A oni definitivno nisu ništa organizirali niti nešto antipravno naređivali, pa je Meron s punim legitimitetom moga reć šta je reko.....jer su ostala ova dva koji su bili zaista nevini.

    Da je povšna Del Ponte s njima ujtila Jarnjaka ko ministra policije il bar Laušića ko šefa vojne policije, ne bi se ni ova dva uspili izvuć, a kamoli Hrvatska.

    Zato fala ponajprije Šušku i Tuđmanu, ponajviše Karlici, a meš čini da bi podikoju tribalo izmolit i Klintonici,koja je zabila za 3-2 u produžetku.

    Naravno, ima ljudi koji su rođeni nespretni, pa su u stanju i najlipšu tortu privrnit u blato....jer su jadni tako rođeni.

    Pa misle kako je oslobođenje nevinih generala dovelo do, meknemo ga, dizanja u svece koljača iz Grubora.

    Pa triba pozdravit istupe Milanovića i Josipovića, pa i generala Gotovine.

    A generalni hvalospjev ću ispjevat generalima kad vidim njihove sljedeće korake. Nadam se da će biti dovoljno pametni i neće stavit svoje ime u funkciju posvećenja jedne zločinačke pljačkaške organizacije, ko šta jim Bozanić predlaže.

    Nisu valjda od onih koju tortu uvik privrnu u blato.

    avatar

    18.11.2012. (18:45)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @ero.... zgodan ti je komentar. Ništa neću dodati... jer sam sve što mislim o tome napisala u jednom od komentara gore. Pa ću baš kao i ti pričekati što će se događati dalje... da bih mogla komentirati... ;)

    avatar

    18.11.2012. (18:49)    -   -   -   -  

  • blade777

    @ero,
    komentar ti je oštar i politički nekorektan.
    Valjda je to sad trend, da političari budu što više nekorektniji, ti si jedan od takvih, barem po predstavljenim stavovima.

    - Oslobađajuća presuda nije dobitak na lotu, nego mukotrpan, dugotrajan i skup proces(trošak za poreske obveznike više od 190 milijuna kuna).
    - stranka koja je rival stranci ili političkoj opciji iz koje ti dolaziš, nije zločinačka organizacija, nego stranka u kojoj su se skrili političari niskih moralnih i svakih drugih pobuda.

    Na kraju šećer, kruna svih osuda i predrasuda:
    "Pa misle kako je oslobođenje nevinih generala dovelo do, meknemo ga, dizanja u svece koljača iz Grubora."

    To je bedastoća na koju jednostavno nisam mogao "odšutiti".

    Kako ti znaš što netko drugi misli?
    Kako bilo tko može znati što netko drugi misli?
    Što si ti, možda vidoviti Milan, pa kroz svoju političku i svaku drugu vidovitost, znaš što netko misli.
    Pun mi je kofer takvih vidovitih"ovih i onih, ovakvih i onakvih".
    Budi korektan i kaži: da...treba osuditi sve zločine i njihove počinitelje, ako su isti još živi, a ako nisu, onda javno osuditi to njihovo nedjelo -zločin.
    Prvo treba krenuti od onih zločinaca koji su pogubili cijele obitelji da bi zasjeli u njihove nekretnine poslije Drugog svjetskog rata, a za nagradu njih oko 50000 dan danas primaju visoke mirovine kao borci NOR-a.
    Svu takvu konfiskacijom oduzeti imovinu, pretvoriti u državno vlasništvo, a onda u skladu sa zakonima, naplaćivati tržišni iznos za stanarine.
    Mirovine koje dobivaju ratni zločinci ili pak oni koji su poslije završetka rata(od 1945 do danas) počinili gnusni zločin, preinačiti u socijalnu pomoć i visinu uskladiti sa visinom sredstava koju takva pomoć pruža.

    To je pravednost koja je vapaj mrtvih ljudi, vazda živih duša, koje su svojim duhom nadvite nad ove prostore i viču. pravde, pravde nam dajte!!

    .

    avatar

    20.11.2012. (08:05)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @blade777.... okefao si našeg eru. :))))) Neka si!
    Nadam se da ga nije uplašilo i da će nam dati svoj osvrt na nepravomoćnu presudu koju je danas izrekao i obrazložio njegov omiljeni sudac.

    avatar

    20.11.2012. (18:00)    -   -   -   -  

  • ero

    Blade

    A ti voliš puno piskarat pa bi se dalo zaključit da imaš puno i dat.

    A more bit i nemaš....jer presuda generalima je u rangu dobitka na lotu.

    Ti spominješ neke odbjetnike i skupe procese a 99% ljudi bi se složilo sa mnom. A tih 99% se ne bi iznenadili i da je Meron reka 40 godina....jer to ti je taki sud....bez ikakvih standarda.....di je sve moguće(jer Ameri mogu mislit i smislit šta ji volja)....i di je jedina konstanta da će Srbin dobit veliku kaznu. Tu je jedini standard i Srbi se s pravom kofrče.

    Što nije puno bolje od naših sudova di Banićka za šutiranje mrtvog tijela dobije 10 godina, a neljudi u hrvatskim odorama za ubijanje više ljudi u Lori 6 godina.

    Il di Srbin za silovanje Hrvatice dobije 8 godina(i neka je), a šef logora u Kerestincu di je bilo višestrukih silovanja, svirepih mučenja itd 3 godine.

    A šta se tiče zločinačke organizacije, nema se tu šta mislit....jer prema zakonu kad se tri osobe udruže da naprave štetu to ti je zločinačka organizacija.

    Uuuu jebate.....laburista sad ima više od 3 i imaju sve pretpostavke za stvaranje zločinačke organizacije.

    Ne znam šta ti znači 45....ali ja sam jako sretan što se desio taj povijesni trenutak preraspodjele gdje se 95% ljudi podijelilo ono šta je 5% ljudi nadrpisalo.
    Živila komunistička partija koja je izbalansira nepravde u nacionalnom biću.
    I opet će i opet će ako bude sreće----samo što ja to neću doživit.
    A možda i oću....jer nisam se nada ni da će klerofašistička buržoazija opet doć u priliku da pobije i opljačka moj narod za mog života, a desilo se.

    Samo ne znam što si sta na 45....moga si ić meknemo do 1908 i vratit zemlju jadnim agam i bezim.
    A moga bi to lako realizirat i dan danas....jer se u mojoj Hercegovini i dan danas po zemljišnim knjigam vode kao vlasnici ti plemići koje su moji preci ubijali.
    Pa je došla zločesta Austrougarska i otela nevinim turskim govnima zemlju i podilila kršćanskoj raji.

    Stoga, živila Komunistička partija i Austro-Ugarska

    Doli klerofašistićka buržoazija i laburistički palamudani.

    avatar

    21.11.2012. (18:06)    -   -   -   -  

  • ero

    A za pravdu bi ti se mogli zafalit bezi i age ko šta su i mojim precim. Kocem.

    Mada su moji se više naafanisali njijovih nego oni naših.

    A moji su dobri ljudi...i držali su se uvik one da se na dobro iđe boljim, a na loše gorim.

    avatar

    21.11.2012. (18:12)    -   -   -   -  

  • ero

    Svite

    Sanader je dobija 10 godina ko i Banićka za šutiranje mrtvog tijela.

    Znači da zločini adekvatni.

    Šta se tiče Turudića, ne bi moga puno komentirat, osim da je izvrstan za uspavljivanje. Tako sam lipa zaspa nakon 5 minuta njegovih viruoznih rečenica i još bi spava da me nije probudila voditeljica kričećim glasom.
    I unda sam iša na Indeks da vidim kakva je presuda.

    KOnačan sud odluke adezenjarskog suca vidićemo za godinu dana. Valjda nisu napravili početničke greške zbog kojih će viši sud morat vratit predmet nazad.
    Čak i ako to sve dobro prođe, neču prominit mišljenje, neg ću ponovo pročitat članak da vidim ko su mu ono bili gosti na rođendanu.

    avatar

    21.11.2012. (18:21)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @ero.... u tvoj dijalog s Bladeom se neću mješati.... ali ću ti napisati što mislim o načinu na koji je Turudić obrazložio presudu.
    Neću komentirati ni sadržaj presude..... jer nisam bila u mogućnosti sve to pratiti dovoljno duboko da bih mogla o tome pametovati.....
    No... u teškim uvjetima sam uspjela odslušati bar pola obrazloženja i moram priznati da sam razočarana.
    Bilo je tu previše zamuckivanja, kašljucanja, nesnalaženja. Bio je vidno uzbuđen i ja sam se unosila u ekran i došaptavala mu riječi kojih se nije mogao sjetiti ili ih nije vidio pročitati.... :)))))))) Sav sam ekran zaslinila... morala sam ga čistiti kad je završio.
    Morao bi malo poraditi na tome...... Čitanje i govorništvo se mogu uvježbati.
    Dozvolio si je opaske na račun Sanaderove osobnosti, držao mu lekcije o moralu i komentirao političke odluke. To je prilikom izricanja presude po mom mišljenju neprofesionalno i nedopustivo.
    Njegov zadatak je bio da pravničkim riječima obrazloži presudu koju su donijeli... a sva ta lirska prenemaganja su nešto čemu u sudnici, od strane suca nije mjesto i ja to doživljavam kao predstavu za narod, kao potrebu za samoisticanjem. Sudac mora biti kratak, jasan, stručan i do daske profesionalan.....
    No.... on je mlad čovjek. :)))))))) pa sve to stigne naučiti.
    Ne mogu završiti ove kritike na račun Turudića, a da ne spomenem ostale njegove kritičare koji ne propuštaju priliku da spomenu kako se radi o provincijalcu.... "provincijskom službeniku", "provincijskom sucu". Tu praksu etiketiranja provincijalca je uveo pokojni Pukanić.
    Kao što si sudac ne bi smio dozvoliti osobne opaske na račun osobe kojoj izriče presudu... tako bi i novinari trebali paziti na osobno dostojanstvo i na dostojanstvo svoje struke pa ne upotrebljavati ovakve etikete kada ocjenjuju rad jednog suca.
    Pukanić je bio živ dok sam mu javno napisala da je sam rođen u Kurilovcu koji je u doba njegovog rođenja bio selo po kojemu su hodale kokoši.... ali nije se ustručavao Turudiću nabijati provinciju na nos. Sada to rade neki novinari koji baš i nisu gradskog porijekla, a još manje građanskog načina ponašanja poveli za takvim etiketiranjem. U Turudićevoj provinciji su djecu učili da se takvim etiketiranjem bave samo seljačine i da je to nepristojno ponašanje.

    avatar

    21.11.2012. (19:13)    -   -   -   -  

učitavam...