Komentari

blogodneverina.blog.hr

Dodaj komentar (33)

Marketing


  • gustirna

    Taj mjesec dana od prestanka radnog odnosa je staro od kad sam se i ja prijavljivala na biro, a ovo da se možeš zaposlit na jedan dan i odma sutra dobit otkaz i to je stara stvar. To ti može napravit neko od povjerenja (čitaj-preko veze), njega ništa ne košta, a tebi dobro dođe.
    Makni se s vjetrometine i odi do kvartovskog kafića da te zaposle ko čistaća ili perača čaša na jedan dan ili možda na kolodvoru?
    A mijenjanje sistema...za to već treba puno više vode da prođe ispod mosta

    avatar

    12.11.2012. (16:55)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @gustirna, nisam imao pojma, nitko mi nije rekao a narodne novine ne običavam čitati iz gušta. Prije sam bio drugačiji, ne troši mi se život na mijenjanje sistema punog zombija koji se ne žele mijenjat. I onda jednog dana dobijem epifaniju ko Zoran Oštrić koji je shvatio da je bilo uzalud. Marim samo za sebe i one koji žele nešto drugačije od ovoga rintanja do smrti u zamjenu za mizeriju.

    baš razmišljam koga da zovem upomoć

    avatar

    12.11.2012. (17:02)    -   -   -   -  

  • primakka

    haha, da misliš li se uskoro zaposliti...što, na taj zavod se inače javljaju oni koji to ne misle?!
    dakle, sad si i bez zdravstvenog...mora postojati neka caka mimo formalnog zaposlenja, ako saznam javit ću ti. ako ne postoji, idi van. jedina prednost ove države pred drugima je - djelomično besplatno zdravstveno. sad nemaš što izgubiti.
    sin mi je otišao prije mjesec dana na daleki zapad na neviđeno, eno mu ništa ne fali, već nešto radi.

    avatar

    12.11.2012. (17:09)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Znam da nisi...to su oni detalji koje često smetnemo s uma....već ćeš se nekog sjetiti, sigurna sam ;-) a ni @primakkin savjet nemoj zanemariti, ma koliko ti teško palo...ispada da je to jedno od mudrijih rješenja, nažalost, ali je.

    avatar

    12.11.2012. (17:18)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @primakka, eto, naći privatnika koji će mi napraviti uslugu i svi sretni... Stvarno mi nije jasna ova mašinerija. Znam da nemam što izgubiti, ne želim žaiti poslije kad ostarim. Dogovorio sam se sa prijateljem iz srednje da ne idemo baš go guske u maglu pa da se čuvamo :) ideja nam je Winipeg pa ćemo vidjet.

    @gustirna, sve manje osjećam prema ovom kutku planete. Jedino mi je do obitelji, prijatelja i prirode, da njih nema što se mene tiče mogla bi past i atomska bomba:) naravno i vas ubrajam u prijatelje..

    avatar

    12.11.2012. (17:30)    -   -   -   -  

  • Semiramida

    Ja sam danas, evo konačno, riješila pokaz.

    Kada sam bila zadnji put, prije dva tjedna, na individualnom informiranju kod svoje savjetnice (neću uopće ulaziti u uzaludnost njezinog postojanja) ona mi je potpisala onaj papir da dobijem pokaz i citiram "samo moraš u prizemlju njih tražiti da ti lupe pečat".

    I dođem ja u prizemlje, po taj pečat, ali ne, žena mi ne može lupiti pečat jer nemam sliku. Ja joj objašnjavam da mi slika ne treba jer imam karticu koja se ne vadi nova, nego mi ju samo produže, i slika mi neće trebati idućih x godina. Ne, ona meni ne može lupiti pečat, jer tamo je predviđeno mjesto za sliku i bez slike ona pečat ne može dat.

    Odustala ja, došla danas s famoznom slikom, koju btw nije ni provjerila da vidi dal' je moja. Ovjerila mi baba, došla sam u ZET i vratili su mi jebenu sliku, jer imam faking karticu i neće mi radit novu.

    Sizife, brate.

    avatar

    12.11.2012. (17:38)    -   -   -   -  

  • leptir

    birokracija, mislim da svi imamo problema s njom.
    (evo i ja pokaz pokušavam srediti već dugo. grad mi ga subvencionira, ali treba dokazati da imam pravo na to pa potrošim jedno mjesec dana života na traženje svih papira koji mi trebaju, a sada evo čekam već tjednima da odobre taj zahtjev. od 11og mjeseca mi je prestao vrijediti stari pokaz pa se sada švercam i usput svađam sa ZETom)

    da panta rei u krugu je i mene dosta dugo zaokupljala. pala mi je ta misao napamet, slučajno pa sam shvatila da dosta dobro opisuje moje stanje nekad. :)

    avatar

    12.11.2012. (18:11)    -   -   -   -  

  • v

    A dobro...barem znamo da si proteklih dva mjeseca bio zdrav :D

    avatar

    12.11.2012. (18:34)    -   -   -   -  

  • podijeljena

    A zašto nećeš nostrificirati diplomu? Ne bi li to pomoglo, službeni VSS, za i slične poslove? A propisi i načelo da moraš biti informiran, znati što već, a ne da te netko na to upozorava u tvom interesu....hja, može zvučati iritantno, ali opet, budimo realni, sumnjam da to radi bilo koja država. Nije im to u habitusu. Malo sam pitala poznanicu, i to, i još ponešto se može naći u brošuri koju dijele na Zavodu besplatno, a obično je i obješeno na nekoj oglasnoj ploči tamo. Znam da si sav blesav bez njihovih brošura, ali.... Posve sigurno funcionira ovo s kratkim zaposlenjem i savršeno je legalno, za dan košta manje od 30 Kn doprinosa, i glavna je teškoća što te tko mora ići prijaviti na mirovinsko i zdravstveno s popunjenim Ugovorom o radu, te onda istim putem i odjeviti pomoću pripadajućih tiskanica, koji dan iza.
    I daj, ne bježi, ovo je naša zemlja, tko će ostati?

    avatar

    12.11.2012. (18:45)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Duša me boli kad čitam kako mladi ljudi odlaze ili planiraju otići..... ali čemu ih mi to učimo?!!!! Sramotaaaaa!!!!!
    Prijava na jedan dan je laganje..... a nudi im se kao nešto sasvim normalno da bi ostvarili neka prava.... a jedno od njih je pravo na zdravstvenu skrb.
    Pa dokle ćemo više šutjeti i mahati djeci koja odlaze iz domovine?!!!!
    Volim čitati teme ovog mladog čovjeka..... ali kad pročitam ovako nešto peče me savjest u ime cijele generacije koja je odgovorna za ovo stanje i ne poduzima baš ništa....
    Neverine i sva naša djeco.... nemojte nam oprostiti jer to nismo zaslužili.... :(

    avatar

    12.11.2012. (18:55)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @semiramida, treba vratiti polaroide u upotrebu :) ma Sizif barem nije imao problema sa birokracijom a i mora da je uživao kad je dvaput zaredom zajebao bogove .D

    @leptir, prikupljanje papira je postalo samom sebi svrha. Pa da ne možeš objediniti sve dokumente u jedan ID i bok. Moja savjetnica protrošila na mene printajući 3 papira od kojeg nisam uzeo nijedan nego je to otišlo u njihovu pismohranu, mislim čemu? I sad moram voditi dnevnik koje sam oglase zvao a na evidenciji nezaposlenih sam samo zato da se ovi šupci ne hvale manjim brojem. Zamisli koliko izbrisanih ima, masu. No dobro, sustav je bolestan, idemo dalje, ko ga šljivi mogu komotno bez njega.

    @v, zapravo sam zdrav već 10 godina, moja doktorica me nije mogla prepoznati :) ma moram ići kod zubara sljedećeg tjedna a sad se bojim čuti cifru koja će mi doći.

    @podjeljena, diplomu neću nostrificirati jer ona vrijedi od Portugala do Poljske, od Švedske do Sicilije, samo ne u ovoj zemljici, tu moram platiti opet neku nebuloznu agenciju za obrazovanje za obje diplome (ona bakalarska i ona magistarska). nakon nostrifikacije će me tražiti da volontiram 1600 i nakon svega toga opet se moš frigat ako nemaš veze tako da ne mislim ni u bunilu dati moj zarađeni novac ljudima koji će procjenjivati moju diplomu a nisu iz struke. Moj faks je 4. po kvaliteti u Italiji bio prije koju godinu dok je najbolje hrvatsko sveučilište u Zadru na 1200 poziciji mislim... I sad da takvi procjenjuju mene? Možda je iracionalno ali ne mislim hraniti ovu kopilad. Pitao sam Halo Eu kao i tu Agenciju za obrazovanje i nemaju pojma hoće li u srpnju 2013 diplome vrijediti iz čitave EU mada bi trebale jer EU unutar zone garantira slobodno kretanje ljudima, robi i znanju. To je princip. Ionako ako ima posla radim na autorski bez da me itko pita da mu donesem nostrifikaciju. Uostalom zar da mi na zavodu na zapošljavanje nađu posao arheologa? Lijepo su mi rekli na početku da ću si ga prije ja sam naći nego oni meni i bila je istina.
    Imam frenda ali mu je račun u blokadi, zvao sam ga malo prije, sad moram naći nekog drugog tek toliko da ako mi se nešto desi da ne moram keširati bogastvo. Dogovorio sam se sa frendom već neko vrijeme. jedan drugog bodrimo da ne posustanemo. A i zanima me kako izgleda neki drugi kontinent od ove stare i ušljive Europe koja se diči nekom slobodom koje nema. Tko će ostati? Pa djeca i starci :) i glasači HDZ-a :) Tako da jao si ga onima koji su normalni a ostaju u takvom društvu :D U kanadu bi išao kao magistar arheologije i talijanski državljanin, ako budem radio prvu godinu da si zaradim za stan i život sigurno bi se raspitao za PhD... Ima previše toga što želim još iskusiti a što mi je ovdje onemogućeno ako ostanem, tako da... Ne isplati se biti hrvat u Hrvatskoj :)

    avatar

    12.11.2012. (19:12)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    najpopularnije je zapošljavanje kao kućna pomoćnica, može te bilo tko prijaviti, mali troškovi... ako nisu nešto promijenili, izmislili školu za kućne pomoćnice ili takvo što

    avatar

    12.11.2012. (20:12)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    uh sredi to...zdravstveno je vrlo vrlo bitno, znaš i sam
    (btw. eno kod mene teme)

    avatar

    12.11.2012. (21:48)    -   -   -   -  

  • NF

    znam da je jednom frendica bila prijavljena kod mene ko kućna pomoćnica, nije me koštalo al sigurno su se mijenjali propisi

    avatar

    12.11.2012. (22:01)    -   -   -   -  

  • palamud

    Šta bi napravija Kafka? Pa to bi triba znat... Preobrazija bi se, ali ovi put u balegara. Ako ništa drugo, bar kod nas ima materijala za kotrljanje u nedogled...

    avatar

    12.11.2012. (22:17)    -   -   -   -  

  • Simplica

    I meni je ovo prvi glas za ugovor o radu na 1 dan i kao i sve u lijepoj nasoj je nebuloza beskrajna

    avatar

    12.11.2012. (22:26)    -   -   -   -  

  • ed hunter

    El Camino, jedan od najboljih rock albuma u 21. stoljeću. ajde barem nisam jedini koji je slušao Keyse na birou

    avatar

    12.11.2012. (23:37)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @udovac, ma neka me netko prijavi ko čistaćicu samo da zaobiđem tu retardiranu birokratsku foru:)

    @cistiliste, prekosutra idem piliti drva, sad kad nemam zdravstveno se osjećam dosta čudno, a zanimljivo prije koju godinu me to ne bi brinulo, starim :)

    @nf, ajde brale da ti napravim doručak ručak i večeru a ti me zaposliš na jedan dan i mirna bosna :)

    @palamud, ja bi se preobrazio u šmajsera postavljenog na krovu neke crkve, recimo sveti marko, i počeo pucat čim vidim da neka poznata faca izlazi :)

    @simple, mala zemlja za mnogo apsurda, dobro je rekao Zokan, ovo je slučajna država. Više namjerna prčvarnica.

    @ed, gold on the ceiling mi je fantastična mada ne kapiram koji je sveukupni smisao. Što to on drži u tavanu? Žuto?? I lonely boy mi je odlična... a jedna me podsjeća na njihov soundtrack u Rockenrolla sa Clive Owenom i ovim Jasonom

    avatar

    13.11.2012. (00:12)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    ajoj, podsjetio si me na identično iskustvo, povratkom s faksa, tada još naivna, zelena, ista stvar, nisam znala, nitko mi nije rekao. srećom pa se našla dobra duša da me kratkoročno zaposli. lekcija na teži način u sudaru s birokratskim besmislom. lekcija o čemu? o vladavini pečata. o formi bez sadržaja. o snalaženju u zemlji u kojoj je papirologija iznad svega. o tuzi i jadu koji nas okružuju.

    avatar

    13.11.2012. (21:51)    -   -   -   -  

  • feta

    a ni zadnji !

    avatar

    14.11.2012. (02:38)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    Kafka je zapravo radio u osiguravajućoj kući, znači, bio je dio birokratskih struktura kojih se svejedno bojao. ali mi smo daleko nadmašili Kafku

    avatar

    14.11.2012. (10:24)    -   -   -   -  

  • carla

    Kafka bi se pretvorio u Supermana :)

    avatar

    14.11.2012. (10:45)    -   -   -   -  

  • Nessa

    Zapravo ima zapošljavanja na jedan dan. Recimo da moraš bit prevoditelj za neki događaj koji traje jedan dan pa te tako zaposle. Blagodati radnog odnosa na određeno vrijeme, pa tako i na jedan dan... Eh državo, državo...

    avatar

    14.11.2012. (15:23)    -   -   -   -  

  • Ibeee

    ja bi te zaposlila na 2 dana kao svog muža. Dat ću ti i preporuke, ako budu trebale.

    avatar

    14.11.2012. (17:58)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @dona, a čuj i moja generacija će biti uskoro odgovorna ako ne poduzme nešto kontra ovog stanja. Stariji ljudi hvale djecu iz polovice '80 da razmišljaju otvoreno i da smo poduzetni, e sad treba to primjeniti inače ostavljamo sljedećim još goru kašu ... . Ne pronalazim se u očajavanju, kad mi nešto neda disati ja to otrgam od sebe pa ako to mora biti ova država neka bude.

    @modesti, a i pečate garant uvozimo :)

    @feta, ulica žrtava birokracije :)

    @carla, ma linić je gori od kriptonita skupa sa tim čačićem:) Lex Lutore jer kamilica naspram ovih :)

    @nessa, da samo ne treba biti državna ustanova jer se pdmah alarmiraju i postoji memorandum, treba mi privatnik kojem se da za mene bacilat sa toliko papirologije

    @ibe, dogovoreno, šalji detalje na inbox, I do :)

    avatar

    14.11.2012. (18:18)    -   -   -   -  

učitavam...