Komentari

premudra.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Živjeti svoj život

    Baš kao što kažeš, svako zlo za neko dobro.
    Divim se tvojoj suzdržanosti jer bih ja sinekove stvari s guštom bacala iz auta.
    Možda si trebala tako pa bar neka bude jedna poštena oluja. :))

    avatar

    24.10.2012. (21:28)    -   -   -   -  

  • premudra

    Iskreno, kako znam da obično moj suprug 'nastrada' zbog mojih reakcija na njegovu djecu, pokušavam se što više skulirati i ne odreagirati jer uvijek on izvuče 'deblji kraj'. ili ja to samo sebe tješim da je tako. jer ponekad mislim da sam baš ja koja ga uvijek izvuče. smatram da su to njegova djeca i da on s njima treba neke stvari definirati što se tiče njegova novog braka, nove obitelji. nitko ne traži da se njih odrekne niti da mu oni prestanu biti djeca, samo da se ne petljaju u naš život. a tu smatram njega najvećim krivcem, i još uvijek, iako se ponekad pitam gdje su mi granice strpljenja, očekujem od njega da takve stvari rješava bez uplitanja mene u te njihove odnose, jer znam da je suprotno i da se radi o mojoj odrasloj djeci, točnije četvero razmaženih lijenih klipana, odavno bih s njima raščistila dokle mogu ići. no to je stvar odgoja, a znamo jako dobro da se djeca ne odgajaju preko noći, pa onda kad netko nije imao vremena za odgoj vlastite djece sad mu se to vraća sa kamatama. samo se pitam zašto ja sve to moram proživljavati, što sam ja Bogu skrivila da takvo što moram zajedno s njim trpiti? jel zato što toliko želim djecu pa da uvidim kakva ona mogu biti prema vlastitim roditeljima, ili zato da ih manje poželim, ili zato da pazim ako ih ikada budem imala kako ću ih odgajati, da ne ponovim njegove greške, ili..? ne znam. ali ponekad to sve s njima doživljavam kao kaznu koju smatram da ne zaslužujem.
    a poštene oluje... vjeruj mi da mi ih je dosta u ovih zadnjih nekoliko godina... želim malo mirnih jutara, dana, tjedana i mjeseci, bez povjetarca, bez oblačka, samo sunce :)

    avatar

    26.10.2012. (00:03)    -   -   -   -  

  • madeleine

    prisjeti me, zašto si se za tog čovjeka udala?

    avatar

    05.11.2012. (15:04)    -   -   -   -  

  • premudra

    zato što sam ga voljela, i još ga volim. zato što je bio romantičan, zato što je znao uživati u 'nama', zato što je imao vremena za 'nas'. jer mu nije bio problem sjesti u fiću iako je mogao voziti koji god želi automobil na svijetu za razliku od kompleksaša na koje sam do njega nailazila, jer je bio nasmijan, dobro raspoložen, pomogao mi da zavolim B u trenucima kad sam je mrzila jer sam zbog posla ondje bila i imala situaciju zbog koje sam se htjela spakirati i vratiti nazad, jer je znao uživati u malim stvarima sa mnom kao što su uštipci od dizanog tijesta i čaša kuhanog vina sa klinčićima na glavnom gradskom trgu za par eura umjesto odlaska u michelinov restoran kako bi me fascinirao, zato što je bio prvi muškarac koji me nije pokušavao zadiviti svojim statusom i bogastvom niti me se bojao. zato što je imao širinu, zato što sam mu se divila, zato što sam od njega mogla puno toga naučiti. zato što je djelovao kao da nema problema pred njim kojega ne može riješiti, zato što mi je ulijevao sigurnost. zato što je bio nježan prema meni. recimo zato iako je bilo još milijun razloga i još uvijek postoji. samo on nema više vremena, stalno je napet i nervoan, prebacio je većinu posla na mene pod izgovorom da sam ja brza i mogu sve, nema osjećaj da sam ja žensko i da nije normalno da u par dana u vrijeme Svisveta prijeđem oko 700 km vozeći kombi kako bi on odradio posao jer on više ne zna za vikend, petak, svetac. jer nemam više niti jedan normalan vikend ako je u kombinaciji s njim. jer je opterećen poslovima i novcem, jer mislim da nema većeg uzbuđenja za njega nego kad zaradi 10, 100, 1000, 10000 eura, nije bitan iznos. jer se najbolej osjeća kad radi. jer mislim da nije pokazao svoju pravu stranu tijekom upoznavanja, vremena u kojemu mi se želio svidjeti. jer poslije nekoliko operacija koje sam proživjela i negativnih situacija koje sam prošla samo zbog njega a u kojima sam se osjetila potpuno samom, moje strpljenje je kraće, moji živci tanji a prioriteti svedeni na osnove - zdravlje, obitelj, ljubav, sreća. i ne poklapaju se.

    avatar

    05.11.2012. (22:32)    -   -   -   -  

  • madeleine

    tvoj popis razloga je predivan. iako, teško je to tijekom upoznavanja, tada je fokus na drugoj strani, a kad bi trebali zajedno gledati u svakodnevicu, onda se vidi gdje tko gleda najviše. šteta, velika šteta ... za njega. jer, zapravo, on je taj koji je na gubitku. tebi svaka čast na upornosti i taktičnosti.

    avatar

    06.11.2012. (11:06)    -   -   -   -  

  • Rib@rnica

    Ne bih volio prenagliti sa zaključcima jer ne znam drugu stranu priče, ali volio bih znati koliko ti imaš godina?Ne moraš mi reći,jer nije to poanta moga pitanja...kui'š...ajde bit će sve dobro...pozdrav...

    avatar

    15.11.2012. (20:10)    -   -   -   -  

  • premudra

    @Rib@rnica - zašto pitanje koliko imam godina, misliš naivna sam k'o sobarica ili? :)
    hvala na utješnim riječima kako će sve biti dobro ;)
    pozdrav i tebi :)

    avatar

    15.11.2012. (20:16)    -   -   -   -  

  • svenadamewin

    Premudra, reci mi molim te, poznaješ li tko se krije iza Sisojeda? Da nije
    možda Milko Valent?
    Živo me zanima.
    Pliiiz!

    avatar

    15.11.2012. (20:51)    -   -   -   -  

  • premudra

    @Sven - ovo tvoje pitanje meni podsjeća me na pitanja Lastanu hehehe, na žalost nisam tako mudra ;) ne, ne znam niti pratim Sisojeda, morat ćeš otkriti sam ;)

    avatar

    17.11.2012. (13:58)    -   -   -   -  

  • Rib@rnica

    Vidim da si shvatila što sam mislio...imali bi nas dvoje o čemu popričati kad bi sjeli na kavu....pozdrav...

    avatar

    17.11.2012. (14:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...