Sigurno je jako fina ta torta. Kada je u pripravljanje obroka uloženo dovoljno doze volje s ljubavlju, onda je neupitna kvaliteta tog obroka. Sve što radiš s voljom i ljubavlju, ispadne baš onako kako treba. A...kada nema volje, bolje je i ne počinjati ništa. Volja će se kadtad pojaviti.
23.10.2012. (06:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@blade777... odlična je! Naravno... za one koji vole kesten. U pravu si. Volja je najvažnija..... ali za kolače... kao i kuhanje općenito je važno ne biti površan i ne pametovati... nego se pridržavati pravila. Ne samo onih koja pišu u receptu... nego svih onih sitnih tajni koje su nas naučile bake, majke, kolegice, susjede ili smo ih dobili od neznanki s net-a. To ne znači da ne treba istraživati, eksperimentirati i isprobavati... ali opet u okviru tih pravila. Ja volim praviti kolače.... ali više volim ovako... kad mi dođe.... kad mi volju probudi potreba da nekoga razveselim... ili eto, lijep dijalog s forumašicom na forumu. Najgore mi je kad nešto moram... a uz to moram još tisuću drugih stvari. Onda mi to nije takav gušt.
23.10.2012. (13:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Joooj, šteta što ne volim kesten pire, a možda se okus ove torte razlikuje od kesten pirea?? Jednom ću morat probat te kolače od kestena, jer pečene kestene jako volim. :-))
25.10.2012. (17:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kestene najvolim jesti pečene iz papirnata tuljca, po mogućnosti ispred Mirogoja nakon šetnje po šuškavu i šarenu lišću. Puna glava čudnih grobljanskih prezimena i pun tuljac crvljivih kestena: savršena kombinacija! ;-) Nego, jesi li gledala sinoć u "Reporterima" Mirjane Rakić izvanredan dokumentarac "Putinov poljubac"? Krv mi se ledila u žilama od jeze pred hordama ruskih "Hitlerjugenda".
28.10.2012. (05:00)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Mariano Aureliano.... pečeni kesteni su miris gradskih jeseni. Pečenjar na svakom važnijem trgu i uglu.... Bez obzira što i ljudi na selu jedu pečeno kestenje taj misris će za mene uvijek ostati miris grada.... tih čarobnih jesenjih šetnji po vlažnim gradskim ulicama... Na žalost nisam sinoć gledala emisiju Mirjane Rakić. :(
28.10.2012. (16:55)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
miris jeseni, miris kestenja, miris listopada...filozofija mirisa, fiziologija mirisa koja objašnjava neka lijepa sjećanja i tka tkivo uspomena...klasične torte od kestena i kesten pire malo narušavaju idiličnu sliku jesenjih užitaka...ali ovaj tvoj recept obećava osjetilima slavlje...hvala ti...isprobat ću ga...:-))
30.10.2012. (15:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
blade777
Sigurno je jako fina ta torta.
Kada je u pripravljanje obroka uloženo dovoljno doze volje s ljubavlju, onda je neupitna kvaliteta tog obroka.
Sve što radiš s voljom i ljubavlju, ispadne baš onako kako treba.
A...kada nema volje, bolje je i ne počinjati ništa.
Volja će se kadtad pojaviti.
23.10.2012. (06:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
donin svijet
@blade777... odlična je! Naravno... za one koji vole kesten.
U pravu si. Volja je najvažnija..... ali za kolače... kao i kuhanje općenito je važno ne biti površan i ne pametovati... nego se pridržavati pravila. Ne samo onih koja pišu u receptu... nego svih onih sitnih tajni koje su nas naučile bake, majke, kolegice, susjede ili smo ih dobili od neznanki s net-a. To ne znači da ne treba istraživati, eksperimentirati i isprobavati... ali opet u okviru tih pravila.
Ja volim praviti kolače.... ali više volim ovako... kad mi dođe.... kad mi volju probudi potreba da nekoga razveselim... ili eto, lijep dijalog s forumašicom na forumu. Najgore mi je kad nešto moram... a uz to moram još tisuću drugih stvari. Onda mi to nije takav gušt.
23.10.2012. (13:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gustirna
Joooj, šteta što ne volim kesten pire, a možda se okus ove torte razlikuje od kesten pirea?? Jednom ću morat probat te kolače od kestena, jer pečene kestene jako volim. :-))
25.10.2012. (17:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
donin svijet
@gustirna.... sir malo ublaži i oplemeni okus.... ali lagala bih kad bih napisala da ne podsjeća na kesten pire....
25.10.2012. (18:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vilko
Kestene najvolim jesti pečene iz papirnata tuljca, po mogućnosti ispred Mirogoja nakon šetnje po šuškavu i šarenu lišću. Puna glava čudnih grobljanskih prezimena i pun tuljac crvljivih kestena: savršena kombinacija! ;-) Nego, jesi li gledala sinoć u "Reporterima" Mirjane Rakić izvanredan dokumentarac "Putinov poljubac"? Krv mi se ledila u žilama od jeze pred hordama ruskih "Hitlerjugenda".
28.10.2012. (05:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
donin svijet
@Mariano Aureliano.... pečeni kesteni su miris gradskih jeseni. Pečenjar na svakom važnijem trgu i uglu.... Bez obzira što i ljudi na selu jedu pečeno kestenje taj misris će za mene uvijek ostati miris grada.... tih čarobnih jesenjih šetnji po vlažnim gradskim ulicama...
Na žalost nisam sinoć gledala emisiju Mirjane Rakić. :(
28.10.2012. (16:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
miris jeseni, miris kestenja, miris listopada...filozofija mirisa, fiziologija mirisa koja objašnjava neka lijepa sjećanja i tka tkivo uspomena...klasične torte od kestena i kesten pire malo narušavaju idiličnu sliku jesenjih užitaka...ali ovaj tvoj recept obećava osjetilima slavlje...hvala ti...isprobat ću ga...:-))
30.10.2012. (15:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Neverin
ove godine nisam stigao ići brati kestene :( čak sam i marunadu u Lovranu propustio gaaah
03.11.2012. (17:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Goga i Mario
vjerujem da je ova torta super, dok sam čitala post osjetila sam sve te fine mirise, al' nikad nisam baš previše voljela kestene... :(
09.11.2012. (18:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...