Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • borivoj

    "OCI BEZ DUSE SU SLIJEPE,

    USI BEZ SRCA SU GLUVE". Ruska poslovica







    Dragi prijatelji,

    Probuditi, da p r o b u d i t i Boga u sebi, znaci osvijestiti KRILATOST, BESMRTNOST, POSTOJANOST, NIRVANU... Kako se zatvara taj svjesni krug, ponesto o tomu govori i navedena ruska poslovica. Pogledajmo kako to svjedoci poruka pjesme iz "Bijele kule" za danasnje tihovanje:





    11. GLEDAM VAS KAKO GMIZETE



    Gledam vas kako gmizete,

    jer ne znate da imate krila.

    Gledam vas kako puzete,

    jer ne znate da imate noge.

    Gledam vas kako umirete,

    jer ne znate da ste besmrtni.

    Gledam vas kako se radjate,

    jer ne znate da ste u Meni.



    Gledam vas... i silazim medju vas

    po tko zna koji put,

    da vam pokazem Sebe u vama.



    "Bijela kula", knjiga 91. Zapisala Vesna Krmpotic





    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi
    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.


    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    18.10.2012. (08:46)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Pozivamo Vas na otvorenje izložbe autora Saše Jantoleka u Galeriji

    Varuna, Veprinac, Stari grad 6, u subotu 20.10.2012. u 20.10 sati.

    Izložbu će otvoriti povjesničar umjetnosti Branko Cerovac.
    Izložba će biti otvorena do 24.10.2012.

    Udruga Varuna

    TEKST IZLOŽBE:
    Branko Cerovac, viši kustos i povjesničar umjetnosti

    SLIKAR KAO HOMO LUDENS: SLIKARSKI SALTO VITALE SAŠE JANTOLEKA

    Ili

    Skok s Hotela Priče od 1.000.000,00 $ u ocean Slike



    Kastavski umjetnik i privatni galerist ( Galerija – atelier Lokvina ) Saša Jantolek istodobno je vješt crtač stripova, ilustrator, narator slike – teksta, po potrebi „lutkar“, i slikar blizak „povratku slici“, hedonističkom, ludički razigranom i „divljem“, „dječjem“ izrazu kakav je vladao tijekom 80-ih, te graffiti – artistima, Neo-ekspresionistima, „Novim“ – Primitivistima poput slavnog američkog slikara Jeana – Michela Basquiata. Poput njih, razvija širok dijapazon plastičkih interesa – od crteža / slika na rubu monokromije i apstrakcije do eksplicitno figurativnih i tekstualno „raspričanih“ radova koji djeluju poput stripovsko – slikarskih „tabli“, „pasica“ neke otvorene, asocijativno bogate, a „nedovršene“ priče ( Unendliche Geschichte, Neverending Story ), podobne za maštanje, bezbrojne literarne, imaginativne nastavke, poput šetnje od nekog osamljenog hotela na obali do skoka u more – kako je autor i nazvao jedan od slikarskih ciklusa koje će sažeto prezentirati na izložbama u Galeriji Varuna i u Zaprešiću ( galerija ULUPUH-a ) ove jeseni.

    Svoju crtačku i kolorističku priču vođen dominantno lirskim senzibilitetom ( osamljeni likovi zamišljenih, zdvojnih ili zanesenih žena i muškaraca u nekom nerijetko pustom, imaginarnom krajoliku, ljubavni parovi pred tajnovitim „hotelima“, na otvorenom... prepleti ljudskih i pticolikih ili ribolikih „stvorenja“ iz mašte, preplavljenih elementima zraka – vatre – vode ...Stilizirani, „primitivistički“ izduljeni u luk, poletno presavijeni „skakači – u – more“ stopljeni su s medijem, plavetnim fluidom u koji upravo skaču, lete, spajajući vlastitom akcijom i figurom nebo i more u poetsko jedinstvo kojemu slikar sveudilj teži. Usprkos svim crnim, crvenim, devijantnim tonovima i akcentima na ponekom od radova, žestoko deformiranim sve do „enformelno – figuracijske“ i „brutalističke“ ( Dubuffet, Novi Divlji, Biafra, Keser...) košmarne uobrazilje i nerazgovjetnog „pisma / traga“.

    Jantolekove slike obiluju metaforama života, emocionalne drame, potresenosti ( ex – movere...), ekstatičnih stanja duše – tijela – percepcije „okoliša“ i kad su svedene na čiste prividno „sasma apstraktne“ kolorističko – crtačke zapise na slikovnom polju lišenom svake stroge „perspektive“, poput lirske pjesme u slobodnom stihu. Ono što dominira nad „logikom“, „ratiom“ ponašanja stiliziranih figura i lica jeste atmosfera, zagonetke, rebusi, upitnost, začudnost same prisutnosti – odsutnosti postojanja prirode i naše uronjenosti u njen kaotični „poredak“. A to slikarsko ozračje autor vješto gradi svakim naizgled slučajnim, spontanim, nehotičnim potezom, zapisom, mrljom boje, tašističkim i dripping – efektima na površini napetog platna, slijedeći impulse iz same „prirodne“, „nesvjesne“ duše slike.



    Branko Cerovac



    BIOGRAFIJA



    Saša Jantolek



    Rođen je 1968. godine u Rijeci. Sa samostalnim umjetničkim radom

    započeo je 1990. godine. Izlagao je na mnogobrojnim samostalnim i

    skupnim izložbama, te je dobitnik desetak nagrada i priznanja. Djeluje

    i živi u Kastvu gdje ujedno vodi galeriju Atelje Lokvina. Član je HDLU

    Rijeka i HDLU Istre.



    Udruga Varuna

    099/2136900

    avatar

    18.10.2012. (08:48)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Zidne Novine Bacača sjenki – Sunčano uz mogućnost razbojništva – edicija Mihaela Gibe - 19.10.2012. - 20 h - galerija Greta



    Zidne Novine Bacača sjenki – Sunčano uz mogućnost razbojništva – edicija Mihaela Gibe

    Promocija nove edicije Zidnih Novina Bacača sjenki održat će se u petak, 19.10.2012. u 20 sati u galeriji Greta (Ilica 92). Autor edicije pod nazivom "Sunčano uz mogućnost razbojništva" je vizualni umjetnik Mihael Giba, a uz njega, na predstavljanju će sudjelovati i Bojan Mucko, voditelj projekta Zidnih Novina (nadalje ZN).



    Iz teksta Mihaela Gibe: "Projekt 'Sunčano uz mogućnost razbojništva' započeo je 2010. godine kao odgovor na vremenske prognoze koje uz klasičnu prognozu sadrže i biometeorološki segment, odnosno predviđaju i zdravstveno te emocionalno stanje građana tijekom narednih dana.

    U sklopu projekta kreirao sam aplikaciju koja prikuplja podatke Policijske uprave zagrebačke o kriminalu u Zagrebu. Za svaki događaj policija objavljuje vrijeme, lokaciju i vrstu događaja, a moja aplikacija na temelju tih podataka prikuplja i podatke Državnog hidrometeorološkog zavoda o vremenskim uvjetima u trenutku kriminalnog djela na lokaciji izvršenja. Na temelju vremenske prognoze i policijske statistike, aplikacija prognozira vjerojatnost zločina u pojedinim zagrebačkim kvartovima.

    Kasliće Zidnih Novina nisam želio koristiti kao puki prezentacijski prostor umjetničkog projekta koji se odvija u virtualnom prostoru, nego sam ih iskoristio kao interaktivni umjetnički elemenat: u kaslićima možete vidjeti plakate koji su ustvari „screenshot“ imaginarne TV emisije vremenske prognoze za pojedine kvartove, a interakcija s gledateljem postiže se putem QR koda. Skeniranjem QR koda pomoću smartphone tehnologije, gledatelji/prolaznici mogu se informirati o aktualnoj vremenskoj prognozi, međutim, uz nju dolazi i prognoza kriminala za određeni kvart."



    ZN propituju hipertekstualnost grada i urbanu percepciju privlačenjem peripatetičkog pogleda. ZN su spin-off projekt višegodišnjeg interdisciplinarnog urbanog projekta Bacača Sjenki ŤBilježenje grada Bilježenje vremenať (nadalje BGBV), a nastale su iz potrebe da se istraživanje konteksta nematerijalne kulturne baštine (memorije) i urbanog hiperteksta učini vidljivim u javnom prostoru. U razdoblju od 2006. do danas, ZN su predstavljane predavanjima, multimedijalnim izložbama i akcijama u Puli, Splitu, Zagrebu, Dubrovniku, Genovi, Amsterdamu, Mariboru, Ljubljani, Leidenu, Nikoziji, Pančevu, Beogradu...

    avatar

    18.10.2012. (09:22)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovani ,

    obaveštavamo Vas da u periodu od 18 do 21. 10., karte sa popustom za učešće na festivalu "LOVE & SPIRIT" ,u iznosu od 30 eura. možete nabaviti direktno kod organizatora Dr Mirjane Mićović i Mateje Tomšić u Hotelu "Park Plaza Histria"u Puli.
    Kontakt 092 184 80 90.

    Srdačno,
    Mirjana Mićović Manik

    avatar

    18.10.2012. (09:23)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovana/i,



    pošto nismo osigurali u cijelosti financijska sredstva za kupovinu plastenika ponovo Vam se obraćamo u nadi da možemo završiti i provesti Projekt do kraja.

    U privitku Vam šaljemo zamolbu potpore za plastenik i ponudu opreme za CEIV.

    Oprostite ako ste već primili ovakav mail, molimo Vas i vjerujte nam da

    je ovaj Projekt od izuzetne važnosti pri zapošljavanju osoba s invaliditetom

    grada Vukovara. Možete pogledati naše aktivnosti na galeriji i naše donatore na stranici: www.ceiv.hr



    Molimo Vas da se ne ljutite, ako ste nam javili da ne želite primati mail-ove sličnog sadržaja, jer smo se trudili da Vas obrišemo s naše mail liste, a možda se napravio propust, pa se ispričavamo unaprijed jer „tko radi, taj i griješi“.

    Poštovani prijatelji grada Vukovara, do Vaše mail adrese smo došli na jedan od načina: koristeći Vaš web prostor, drugu web lokaciju na kojoj je ista objavljena kao javna mail adresa i postavljena za korištenje ili smo uspostavili mail komunikaciju.
    U svakom slučaju ako niste u mogućnosti pružiti potporu, primite kao informaciju o napretku projekta zapošljavanja osoba s invaliditetom u gradu Vukovaru.

    Bili bismo zadovoljni da nam uputite odgovor; bilo negativan, bilo pozitivan.
    Želimo Vam sve najbolje na profesionalnom i osobnom planu.
    Ukoliko imate bilo kakav konstruktivan prijedlog ili ideju, slobodno nam se javite na naš mail: centar.invalida@gmail.com



    Lijep pozdrav i ugodan Vam dan želimo.

    Direktor CEIV-a:

    Milan Vukobratović

    Kontakt : Tel./Fax.: 032/414-327

    mob.: 095/919-5335 ; 099/673-92-92

    e-mail: centar.invalida@gmail.com

    avatar

    18.10.2012. (09:24)    -   -   -   -  

  • borivoj

    New post on Blog Vesne Mihajlović




    JEDNOSTAVNI LEKOVI PROTIV RAKA – OBAVEZNO PROCITAJTE I PODELITE NEKA STO VISE LJUDI ZNA ZA OVO
    by vesnamih


    Iako se rak smatra kompleksnom bolešću, važno je shvatiti da su kancerogena oboljenja „simptomi“ i vrh ledenog brega. Da bi telo dozvolilo ukorenjivanje i rast kancerogenih ćelija, potrebno je da se oslabi imunološki sistem, poveća toksičnost organizma i takođe je potreban značajan nedostatak hranjivih sastojaka u telu Dokazi dobavljeni naučnim istraživanjima pokazuju kako postoji na [...]

    Прочитајте остатак овог чланка
    vesnamih | октобар 16, 2012 у 8:32 pm | Категорије: O zdravlju i lecenju | URL: http://wp.me/p1LLsm-23C

    avatar

    18.10.2012. (16:22)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovani ,

    obaveštavamo Vas da u periodu od 18 do 21. 10., karte sa popustom za učešće na festivalu "LOVE & SPIRIT" ,u iznosu od 30 eura. možete nabaviti direktno kod organizatora Dr Mirjane Mićović i Mateje Tomšić u Hotelu "Park Plaza Histria"u Puli.

    Kontakt 092 184 80 90.

    Srdačno,
    Mirjana Mićović Manik

    avatar

    18.10.2012. (16:39)    -   -   -   -  

  • borivoj

    ZVIJEZDA TAMNOG SJAJA SVJETSKI MEDIJI PRENOSE PRIČU O HAPŠENJU RASPUSNOG FRATRA
    FRA SUPER STAR
    Šime Nimac ťproslavioŤ splitsku Crkvu
    Priča o fratru Šimi Nimcu obišla je svijet. Vijest o uhićenju svećenika koji je prodao crkveno zemljište i novac prisvojio objavili su vodeći svjetski mediji, a Agencija France Press je tekst o Nimcu naslovila ťSvećenik plejboj pobjegao s udanom ženom i milijun euraŤ

    Mario MATANA
    U kratkom vremenu na Facebooku skupio više tisuća obožavatelja – Šime Nimac (Foto: I. RAVLIĆ/CROPIX)SPLIT ť Fra Šime Nimac, donedavni župnik u Baškoj Vodi, nakon uhićenja u Zagrebu i noćenja u splitskoj policiji, u četvrtak popodne doveden je pred Županijsko državno odvjetništvo u Splitu kako bi ga se ispitalo u vezi slučaja koji je posljednjih dana postao top-tema. Fra Šime je naime prodao zemljište od gotovo 40 tisuća kvadrata u vlasništvu Crkve za nešto manje od 10 milijuna kuna, e da bi potom novac podigao s računa župe i zatim nestao.
    Priča o fratru Šimi Nimcu obišla je svijet. Vijest o uhićenju svećenika koji je prodao crkveno zemljište i novac prisvojio objavili su vodeći svjetski mediji, kao što su novinske agencije AFP i AP, te francuski dnevni list Le Monde. Tako je fratar koji na Facebooku broji više tisuća obožavatelja postao svjetska senzacija, a AFP je tekst o Nimcu naslovio ťSvećenik plejboj pobjegao s udanom ženom i milijun euraŤ.

    Luksuzni stil

    Policija je protiv fra Šime Nimca podnijela kaznenu prijavu zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Prema prijavi, koju su podnijeli inspektori splitske PU u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom, 34-godišnjeg fratra Šimu Nimca ťnakon dovršenog kriminalističkog istraživanja sumnjiči se da je od travnja do kolovoza 2012. godine kao zakonski zastupnik i odgovorna osoba župe, a bez odobrenja crkvenih vlasti, 5. travnja sklopio ugovor o kupoprodaji crkvenog zemljišta te novac od prodaje u iznosu većem od 9 milijuna kuna zadržao za sebeŤ.
    Nestašni fratar pred tužiteljicu je stigao u četvrtak oko 16 sati, zajedno sa svojom odvjetnicom iz Zagreba. Dok je još bio na slobodi, a afera je već pukla, fra Šime je tvrdio da nije kriv i da nije uzeo nikakav novac, no da je cijela priča oko kupoprodaje zemljišta kompleksna te da će je objasniti kada se vrati. Luksuzni životni stil ( skupi auti i satovi, dizajnerska odijela, ljetovanje na jahti) pravdao je obiteljskom imovinom.
    Zamjenica Župan
    Izvanredna akcija

    Ne može se ne primijetiti i izvanredna ažurnost policije pa i tužilaštva u ovom slučaju. Iako brojni slučajevi zlouporabe položaja i ovlasti danas tavore na sudu, a prethodnih godina su jednako tako sakupljali prašinu kod organa kaznenog progona (poput slučajeva oko Hajduka ili Brodosplita, gdje su uhićenja bila iznimka od pravila, a pravilo je glasilo: kaznena prijava u redovnom postupku) gdje su štete značajno veće, za fra Šimu Nimca našlo se vremena i resursa. Pa je tako uhićen u Zagrebu gdje ga je odao signal mobitela.
    ijskog državnog odvjetnika imati će što čuti, osim ako se fra Šime na savjet odvjetnice ne odluči braniti šutnjom.
    Nakon ispitivanja na splitskom tužilaštvu vraćen je u pritvorsku jedinicu u zgradi splitske PU, a sutra će splitsko Županijsko državno odvjetništvo zatražiti istražni zatvor za osumnjičenog franjevca. Po kojem osnovu će se zatražiti istražni zatvor još uvijek nije odlučeno.

    Planirana prodaja

    Za sada je cijeli slučaj detaljno opisan, barem onaj faktografski dio, u priopćenju franjevačkog Provincijata i Ordinarijata Splitsko-makarske nadbiskupije. Po njima, ugovor o kupoprodaji je sklopljen 10. travnja ove godine bez izričite pisane suglasnosti crkvene vlasti, kojim je tvrtka Sunčani Bast kupila 39.556 m2 za ukupan iznos od 1.310.000 eura. Novac je uplaćen na račun župe do 23. svibnja, a potom je fra Šime Nimac u tri navrata predizao keš s računa. Crkvena vlast je također poručila u svom priopćenju da se razmatra postupak isključenja Šime Nimca iz franjevačke zajednice, ali je istovremeno naglašeno kako su preko svojih odvjetnika podnijeli tužbu kako bi osporili kupoprodajni ugovor.
    A upravo iz Sunčanog Basta, tvrtke u kojoj je direktor Mario Mikulić, ujedno i odvjetnik, naglasili su kako ne vide aposlutno ništa sporno u svojoj ulozi u svemu pa tako smatraju da su potpuno legalno kupili zemljište po cijeni od 33 eura i postali vlasnici terena.

    Supruga policajca

    – Župnik je jedina osoba koja predstavlja župu prema fizičkim i pravnim osobama iz civilnog društva, a Župom Uznesenja BDM u to vrijeme upravljao je upravo fra Šime Nimac. Odnos između župnika i njegovih nadređenih nas se ne bi smio ticati, kazao je direktor Sunčanog Basta. Zanimljiv je i podatak da je Crkva već neko vrijeme planirala prodaju tih terena, dapače i kako je Župsko ekonomsko vijeće i Župsko pastoralno vijeće podržalo odluku o prodaji još 24. veljače 2011. godine.
    Zemljište, a riječ je o tri susjedne parcele koje se nalaze uz samu pješačku šetnicu, odmah iznad obale, van naselja i be

    avatar

    19.10.2012. (10:12)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Zemljište, a riječ je o tri susjedne parcele koje se nalaze uz samu pješačku šetnicu, odmah iznad obale, van naselja i bez infrastrukture, nije u građevinskoj zoni. Potvrdio je to i načelnik Općine Baška Voda Joško Roščić koji je naglasio da u općinskim prostornim planovima nije predviđena prenamjena tog zemljišta u građevinsko najmanje idućih 10 godina, a da to ne može odlučiti ni Županija bez dogovora s općinarima. Postoji doduše mogućnost prenamjene u puno kraćem roku, ali nju može donijeti isključivo Vlada i to ukoliko je u pitanju projekt značajne, multimilijunske financijske konstrukcije. Što, s obzirom na veličinu zemljišta, nije isključeno.
    Čini se i da su potvrđene spekulacije o njegovoj vezi sa ženom jednog djelatnika policije (iako je 42-godišnjakinja početkom godine predala zahtjev za razvod), koja ga je vjerojatno savjetovala oko transfera novca. Žena je naime zaposlena u Splitskoj banci, i to na odjelu za VIP klijente, a posljednjih dana nije na svom radnom mjestu.

    --------

    lp, boro

    http://www.novilist.hr/

    http://budan.blog.hr/

    avatar

    19.10.2012. (10:14)    -   -   -   -  

  • borivoj

    AJME MENI

    Za prolaz na Medicini tražile se i seksualne usluge.
    ťMama, vjeverica mi je diplomirala.Ť

    Svećenik plejboj pobjegao s djevojkom i milijun crkvinih eura.
    Daj nam danas! ...

    avatar

    19.10.2012. (17:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...