Znaš kaj? Ja kad si naručim kremšnite u Samoboru, mam popizdim i na svađe. Pod br. 1. tople su tak se moraju služiti Ma nemooooj, poima nemaju. Prodaju muda pod bubrege
2. Textura Jebem ja svaku kremšnitu, di ja svakih malo naletim na "grudu snijega", tj. utučeni bijelanjak-sirov.
Ne znam, jel znaš, ali prava kremšnita se lagano kuha, 2 sata, cirka i mešaj sestro, nema šetanja po kuhinji, ili kući!!!! Za šporetom i ne mrdaj.
Pojam kremšnite mi je Kranjska Gora, em ogromne, em hladne, em, mmmmmmmmmmmmmmmmm!
14.10.2012. (13:37)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sastojci: 1 l mlijeka 25 dag šećera 7 dag glatkog brašna 8 jaja vrećica vanilin šećera 2 kore lisnatog tijesta Priprema kremšnita:
Od jaja odvojiti bjelanjak i žumanjak, a mlijeko kuhati dok ne zakipi. Izmiksati žumanjke, brašno, 5 dag šećera, vanilin šećer, 2 dcl mlijeka. Kuhati na otvorenoj vatri oko 10 minuta uz stalno miješanje da krema ne zagori. Od bjelanjaka i preostalog šećera napraviti čvrst snijeg. U njega dodati kuhanu kremu i sve dobro izmiješati. Vruću kremu istresti na koru lisnatog tijesta, ravnomjerno je raspodijeliti, preklopiti drugom korom, izrezati i posuti šećerom u prahu.
14.10.2012. (15:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Često sam u Samoboru, posljednji put jučer, jer mi tamo obitava obitelj mog starijeg sina. Unatoč tome lijepo mi je bilo proći gradom uz tvoje fotografije. P.S. Kremšnite blagujemo 'U prolazu'. Tamo su nam najbolje.
14.10.2012. (18:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@zlatna: Ma zva sam te ja mobitelom, ali mi je javljalo da si nedostupna, da si u nekome mračnome podrumu u kojem nema signala ;-O Baš me zanima di se to skitaš ;-) @alex: ti si stručnjak, ne bi se štel mešat ;-) @neverin: Ovoga puta nismo, ali imalo smo nekad taj običaj @feta: Pusti ti teoriju, ruke su najvažnije. I mot naravno @blogerica: E to mi je baš drago čut, veliki pozdrav Samoboru @geo: Tako je, mi smo više za njupanje nego za spravljanje @pjaceta: Oćem i ja na Bled!!! @semper contra: Zapisano!
15.10.2012. (05:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Naravno čim netko spomene Samobor ja vidim krempite u punom sjaju i teško mi se skoncentrirati na išta drugo:) Lijepa je tvoova šetnja tim mirnim i lijepim gradom Sad sam skroz razočarana-nekako sam se nadala da znaš samo fotografirati morske motive,a ono i po gradskim kaletama ti sasvim lijepo plivaš-pih:))))
15.10.2012. (13:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
zlatna djeva
iša si na kremšnite, a mene nisi zva ? Dobro, dobro, zapamtit ću ti za ovo
14.10.2012. (12:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
Znaš kaj?
Ja kad si naručim kremšnite u Samoboru, mam popizdim i na svađe.
Pod br.
1. tople su
tak se moraju služiti
Ma nemooooj, poima nemaju.
Prodaju muda pod bubrege
2. Textura
Jebem ja svaku kremšnitu, di ja svakih malo naletim na "grudu snijega",
tj. utučeni bijelanjak-sirov.
Ne znam, jel znaš, ali prava kremšnita se lagano kuha, 2 sata, cirka i mešaj sestro,
nema šetanja po kuhinji, ili kući!!!!
Za šporetom i ne mrdaj.
Pojam kremšnite mi je Kranjska Gora,
em ogromne, em hladne, em, mmmmmmmmmmmmmmmmm!
14.10.2012. (13:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Neverin
jel se i vi ko i Gustirna opskrbite kremšnitama ? moram i ja počet sa tim ritualom :)
14.10.2012. (13:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
feta
Samoborske kremšnite
Sastojci:
1 l mlijeka
25 dag šećera
7 dag glatkog brašna
8 jaja
vrećica vanilin šećera
2 kore lisnatog tijesta
Priprema kremšnita:
Od jaja odvojiti bjelanjak i žumanjak, a mlijeko kuhati dok ne zakipi. Izmiksati žumanjke, brašno, 5 dag šećera, vanilin šećer, 2 dcl mlijeka. Kuhati na otvorenoj vatri oko 10 minuta uz stalno miješanje da krema ne zagori. Od bjelanjaka i preostalog šećera napraviti čvrst snijeg. U njega dodati kuhanu kremu i sve dobro izmiješati. Vruću kremu istresti na koru lisnatog tijesta, ravnomjerno je raspodijeliti, preklopiti drugom korom, izrezati i posuti šećerom u prahu.
14.10.2012. (15:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
Feta
10 minuta?
Ccccccccc.
Blablabla i gotovooooooo!
Bem ti, meni za usrani puding treba 15 minuta
14.10.2012. (16:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
blogerica
lijepo si opisao moj grad, pozdrav iz Samobora! :)
14.10.2012. (17:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
geomir
Dok se vi dogovorite šta i kao i koliko, ja ću ponjupat svoj i vaš dil!! :-)))
14.10.2012. (17:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pjaceta
Ovi tvoji putopisi mene izgladnjuju. :-D
@Bise, vodit ću te ja na bolje, ote samoborske su ništa prema onima na Bledu.
14.10.2012. (18:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
semper_contra
Često sam u Samoboru, posljednji put jučer, jer mi tamo obitava obitelj mog starijeg sina. Unatoč tome lijepo mi je bilo proći gradom uz tvoje fotografije.
P.S. Kremšnite blagujemo 'U prolazu'. Tamo su nam najbolje.
14.10.2012. (18:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
brod u boci
@zlatna: Ma zva sam te ja mobitelom, ali mi je javljalo da si nedostupna, da si u nekome mračnome podrumu u kojem nema signala ;-O Baš me zanima di se to skitaš ;-)
@alex: ti si stručnjak, ne bi se štel mešat ;-)
@neverin: Ovoga puta nismo, ali imalo smo nekad taj običaj
@feta: Pusti ti teoriju, ruke su najvažnije. I mot naravno
@blogerica: E to mi je baš drago čut, veliki pozdrav Samoboru
@geo: Tako je, mi smo više za njupanje nego za spravljanje
@pjaceta: Oćem i ja na Bled!!!
@semper contra: Zapisano!
15.10.2012. (05:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nisa
Naravno čim netko spomene Samobor ja vidim krempite u punom sjaju i teško mi se skoncentrirati na išta drugo:)
Lijepa je tvoova šetnja tim mirnim i lijepim gradom
Sad sam skroz razočarana-nekako sam se nadala da znaš samo fotografirati morske motive,a ono i po gradskim kaletama ti sasvim lijepo plivaš-pih:))))
15.10.2012. (13:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gustirna
Hahaha- svi putevi vode u Samobor nasuprot bankomatu SB! :-)))
Iako, domaći svit više voli one iz "Prolaza" - meni svejedno.
15.10.2012. (13:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
brod u boci
@Nisa: Nemoj bit razočarana, imam i ja bezveznih slika ;-)
@gustirna; Vi'š kako se nesvjesno držimo svoga ;-)
16.10.2012. (10:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...