Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

    Možda griješim, ali izgleda da su uzeli samo broj slučajeva u godinu dana. Realniji pokazatelj opasnosti za život bi bio prosječan broj slučajeva u odnosu na veličinu populacije...

    avatar

    13.10.2012. (20:32)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Iako sam i sam pomislio: 'Pa Rusija obzirom na broj stanovnika i nije tako strašna', slijedećeg trenutka sam odbacio takav rezon. U ovakvom slučaju ipak je bitan samo i jedino APSOLUTAN broj.

    Slična je situacija i uspoređivati broj poginulih u prometnim nesrećama u odnosu na broj automobila u nekoj državi. Da si netko 'olakša' dušu takva usporedba je zgodna, no i u tom slučaju smatram da je bitan samo APSOLUTAN broj.

    avatar

    13.10.2012. (22:25)    -   -   -   -  

  • jelen

    Zanimljivo. Nema Somalije na popisu to bode oči, ali naravno tamo niti statistike nema... Nedavno na radiju objavili da je Kosovo službeno zemlja s najvećom stopom nezaposlenosti na svijetu, Zar je veći postotak Somalijaca zaposlen nego Kosovara, to mi je čudno. Najviše me žalosti što je na vrhu ove liste zemlja koju bi jedinu od navedenih realno htio posjetiti u dogledno vrijeme :-(

    avatar

    14.10.2012. (10:24)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    pretpostavljam da se radi o podacima za prošlu godinu, užasni brojevi koji svjedoče da je u ovim zemljama lani bila godina opasnog življenja. a ni ova koja još teče, nije bila ništa manje krvava. nisam uspjela uhvatiti jesu li skalu smrtonosnosti određivali samo po broju stradalih ili i po učestalosti ubojstava, ali kao što i semper uočava, žrtvama zapravo statistika ne znači puno, ako i išta. ako pogledamo realno, potencijalno je svaka godina u svakoj zemlji istodobno i godina opasnog i godina sigurnog življenja. ciničniji bi rekli da to ovisi s koje strane puščane cijevi se gleda. a ponekad naša sudbina naprosto ovisi o slučaju, pukoj (ne)sreći, krivom mjestu i krivom trenutku. onome tko je stradao (njegovoj obitelji) je loše, ma gdje god stradao. i Hrvatska nažalost ima relativno svježe primjere takvih tragedija.

    avatar

    14.10.2012. (10:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...