Komentari

sagittariusclassic.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • pero u šaci

    dođe mi da se odreknem horoskopskog znaka slušajući nivo tvog zahvata :)

    avatar

    05.10.2012. (15:21)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Oho, dobar dan Pero. Čovjek koji je na ove prostore prenio progresivistički pamflet o superiornijem IQ u ljevičara...:))))
    A čuj, simpatičan ti je štos, ali bi po tome Sheldon Cooper ljevičara bio npr. Pol Pot, Staljin, pa i Hile čija se stranka zvala Nacionalsocijalistička njemačka radnička stranka...:)))
    Glede horoskopa, sasvim je jasno, po definiciji, da svaki strelac koji drži do sebe, nemre bit ništa drugo osim libertarijanca. Ako Lesar konvergira u smjeru Tea Party-a, doći ću u napast da se učlanim...:))

    avatar

    05.10.2012. (17:57)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Blenderica, ispričavam se što ti je nestao koment. Zbrljao sam nešto kod dopisivanja posta...sorry...:)

    avatar

    05.10.2012. (18:01)    -   -   -   -  

  • blenderica

    Nema veze Sagittarius, ja sam uporna Republikanka pa evo ponovo te pohvaljujem za ovaj (jos bolji i detaljniji) unos. Moram priznati da imas puno vise strpljenja od mene jer se upustas u objasnjenja sto je pohvalno, al ja sam se uvjerila, borba sa vjetrenjacama u Hrv Blog-prostoru. Naime vecina blogera na ovom blogu su "udareni lijevo-crvenom mokrom krpom" po glavi pa ne priznaju nijedan argumenat desnice nigdje u svijetu. Oni mladi koji ne mare za politiku nece ni citati a ovi okorjeli komunjare njih necemo u nista ubijediti. Nije slucajno da je u Hrv rijecniku (barem onom starijem kog ja poznajem) rijec DRZAVA istog korijena ko IZ-DRZAVANJE sto je njima izgleda postao sinonim. Drzava je tu da IZ-drzava svoje drzavljane tj duzna im je pruziti i poslove i penzije i zdravstveno i place koje im omogucuju srednjoEvropski standard a oni su tu samo da ta svoja prava ostvaruju in-perpetuum. Nema ni govora o nekom poduzetnistvu, biznis je prljava rijec a kapitalizam je zamijenio Nacizam po okusu koji im ostaje u ustima. Sve je to Drzavno stado odraslo na drzavnim jaslama..

    Kladim se da je taj Pero-koji-se-napravio u saku neki drz\avni sluzbenik, neki profesorcic, cinovnicic , filozof koji u zivotu nije primio ni kune a da mu je nije dao neki drzavni odsjek na pladnju za njegovo filozofiranje i teski rad PEROM (otuda mu i nadimak koji je odabrao) . Avatar ti sve govori .. rit na licu ... a njegov (sad vec drugi za kog znam) traktat na njegovom blogu koji za inspiraciju ima moje unose je presmijesan i mozda se i osvrnem na njega kroz koji dan. Uglavnom super unos, samo naprijed. Nadam se da ce Romney pomesti pod sa crnom krpom al vidicemo.

    avatar

    05.10.2012. (19:33)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Blenderica, pa tema sljedećeg sučeljavanja je vanjska politika. Ako je na tako jako popušio na temi ekonomije, gdje je još mogao nešto muljati, na vanjsku mu je bolje i da ne dolazi. Zapalio je i radikalizirao cijeli Blistok, Sjevernu Afriku. Relativno normalne diktatore zamijenio je povampirenim vjerskim fanaticima. "Arapsko proljeće", prikazivao je i financirao kao demokratsku IPhone revoluciju. I kada su u Egipatski parlament zasjeli pripadnici Muslimanske braće u 60 postotnoj većini, prvo im je bilo da uvedu šerijat te ženama ukinu pravo na školovanje i rad. Iskreno, meni izgleda da je Obama sve učinio da bi se maksimalno konfrontirali muslmani sa zapadom te da izbije rat, onak, prava totalka sa gljivama. Ako mi je nešto suludo kod tekuće američke vlasti, onda je to vanjska politika...

    avatar

    05.10.2012. (20:01)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Domaćine, ja libertarijanac i jesam. Samo ne ekonomski (slobodno tržište), nego politički (građanske slobode) i etički (vrijednosna liberalizacija, sloboda od fundamentalističkih moralizama). Ostalo što si pisao su gluposti koje ne bi pas s maslom pojeo. ;)

    avatar

    05.10.2012. (20:14)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Blenderica, alaj voliš lupetati napamet. :) Ako baš hoćeš, a to nije ovdje tajna, slučajno imam privilegij pripadati struci s kojom nisam u životu jedan jedini dan bio nezaposlen. Odlazio sam u razne gradove prema svom ukusu, kako mi se išlo, jer sam u svakom mogao naći posao kako mi se željelo. U prethodnom gradu dao sam otkaz bez da sam našao sljedeći posao, pošto je ionako bilo sigurno da ću naći neki, samo je trebalo pametno izabrati; to je bilo jedino pitanje. A odlazeći u taj prethodni, bilo je to 2007. godine, kao mladi pripadnik te deficitarne struke (čitaj: najtraženija roba u zemlji), organizirao sam intervju za poslodavce. (Nije što sam ja, da ne bi ispalo da se nešto osobno kurčim, nego svi smo si to mogli dopustiti. U redu, sada je kriza, pa više nije baš tako, ali tada je bilo točno tako.) Govorim o ''realnom sektoru'', dakako. Pomoć od države nikada nisam trebao. Ali znam, Blenderice, najlakše je otpisivati na ad hominem osnovama, pa ma radilo se i o totalnom nemanju pojma o čemu se govori. ;)

    avatar

    05.10.2012. (20:30)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...a gle Pero, svatko ima pravo na svoje mišljenje i ja to poštujem. Rezultati i djela određuju tko ima pravo. Iz tvojih postova je sasvim jasno da si odgojen na Huffington post-u i tu se ništa ne može učiniti...:)

    avatar

    05.10.2012. (20:34)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Nisam ja odgojen ni na kakvom Huffington post-u, čak ne znam ni što je to. Odgojen sam na Montaigneu i Nietzscheu, Gombrowiczu i Krausu, a za sve dalje, fala blogu, imam jednu sasvim solidnu glavu na ramenima.

    avatar

    05.10.2012. (20:37)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...a jebiga, ja na rokenrolu. Znaš ono, sjediš na jastucima u duhanskom dimu od kojeg samo razaznaješ obzire komada u okupljanom društvu, šverana cuga iz Trsta, Pink Floydi u pozadini, rasprava o tome kud ide samoupravni socijalizam...tužno...:))))))

    avatar

    05.10.2012. (21:05)    -   -   -   -  

  • pero zdero

    Prosječnom stanovniku Hrvatske su s pravom i republikanci i demokrati važni koliko otprilike snijeg u Sahari ili Sveti gral u Amazoniji.

    avatar

    05.10.2012. (22:09)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Pero II, imaš katastrofalno krivo. Ako ostane Obama i izvede QE3 unlimited, bit će ti i te kako važno. Toliko važno da ćeš ga proklinjati i u snu...

    avatar

    05.10.2012. (22:17)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    n da čula sam za obamin fijasko..međutim činjenica je da je uveo ono zdravstveno, što do sada nije bilo..ja nekako mislim da je to ipak velika stvar...a onda opet vele, da je izašao onaj razgovor zakaj je n.orleans prepušten uraganu, zato kaj su crnci većinsko tam..a tamo je izgleda sad zaista tuga, jad i propast
    s druge strane odavno nekako sa Carterom je prestala potreba da se govori o demokraciji kad su stigle korporacije u politiku drito i koje drže sve i rukama, dakle stvar je interesa i velike love..samo to..dakle i sada su korporacije opet glavne, a istovremeno konzervativci su odavno i poprilično javno objasnili da ih zanima samo lova..
    vidli bumo..dalje
    međutim činjenica je (to su "oni"a moji podaci i usporedbe)..da se ide na strogost, jačinu vladanja, konzervatizam i snagu odlučnosti..s druge strane, mase se bune, ali jako

    avatar

    05.10.2012. (23:47)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    a kaj se tiče muslimana i ostatka svijeta..po meni sve ide na to..da će biti na kraju ili si "naš" ili "njihov", nema tu dijaloga ni ničega, plemena su zauzela pozicije isto kao i plemenske vođe, o kojoj demokraciji ili razvoju ili ičemu govorimo?

    avatar

    05.10.2012. (23:51)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Cistiliste, argument američke samohrane majke, koja radi dva posla da bi preživjela jest, da ona plaća porez na oba posla i ne želi plaćati još i zdravstveno za dripca koji na vuglu prodaje crack ili za kurve u bordelu.
    Ovo što si napisala za musliće je ok i tu se nema ništa za dodati...:)

    avatar

    06.10.2012. (10:44)    -   -   -   -  

  • jelen

    Obama ili romney koji je bolji za poduzetništvo, kapitalizam i slobodnotržišnizam? Ako smijem iskreno reći što mislim o toj „dvojbi“, meni je to kao da me pitaš da li je za nacizam (bio) korisniji gestapovac ili ss-ovac… Koristili su i jedan i drugi na svoj način iako bi sigurno svaki od njih ponaosob svoju personu uzdizao i svoju ulogu veličao kao korisniju. Daleko je to od bilo kakve suštinske razlike, barem za nas koji uopće nismo niti ne namjeravamo biti za nacizam, neo-liberalizam, nacional-kapitalizam, korporato-poduzetno-slobodnotržišnizam, libertanijanizam ili što već. U kakvo god sranje uvalio narod neki predsjednik, elita ostaje netaknuta, dapače ojačana, mislim da se krije velika zabluda u prianjanju za tradicionalnu sliku politike kao nečeg polariziranog između suprotstavljenih političkih opcija koje predstavljau volju određenog dijela naroda svojih birača :-)

    avatar

    09.10.2012. (12:05)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Gle Vajrapani, u stvari, post je nastao jer sam iznerviran jednostranim izvještavanjem, bez imalo kritičnosti, naših domaćih medija. Obama je lutak u izlogu, jedna velika marketinška prevara globalista, kreatora tzv. novog svetskog poretka. Za mene, NWO je ništa drugo nego prosvijećeni despotizam. Vrhunski iluzionisti zaokupljaju pažnju gledateljstva jednom rukom dok druga izvodi što već treba izvesti. A ono što Obama radi na polju globalne politike, financijski, vojno i politički, je jednostavno prestrašno. Ekonomski, kad je stupio na vlast, unca zlata je bila oko 800$. Sada je oko 1700$. Banksteri rade što hoće. No, njegovi puppet masteri isto tako urušavaju i SAD. A lukavo su izabrali crnca za predsjednika, jer svakog kritičara odmah mogu proglasiti rasistom, bez obzira na argumente. Ako nisi, pogledaj sučeljavanje, sve je razotkriveno...

    avatar

    09.10.2012. (19:41)    -   -   -   -  

  • jelen

    Kužim ja sve to, ali isto tako Romney mi dođe kao kontinuitet u tom igrokazu, kao da je sve isprogramirano da sad on dođe u Bijelu Kuću kao revolucionarni spasitelj kako je i Obama svojevremeno došao… Obama ja došao na krilima antibušizma, sad će možda Romney na krilima antiobamizma. Privid događanja za gledateljstvo koji mu daje iluziju „fresh starta“ s novim predsjednikom, novom strankom na vlasti i sl.
    Ron Paul mi je bio ok s onim njegovim filmićem u kojem objašnjava zašto svi mrze Ameriku i kako treba povući vojsku iz inozemstva i vratiti sve doma.

    avatar

    09.10.2012. (20:47)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Vajrapani, Romney je ipak pozicioniran između Obame i Paul-a. Ron Paul je jedna strana krajnosti kojoj nikad neće dopustiti da postane predsjednik. Kome je Obama paravan, odlično je prezentirano tu: http://www.youtube.com/watch?v=_TpbxORxmnY

    avatar

    10.10.2012. (17:36)    -   -   -   -  

  • fanny

    Progresivan predsjednik nikad neće biti predsjednik SAD-a. To je jedino što znam. Da se to kojim čudom i dogodi, brzo bi pronašli nekog H.L. Oswalda...
    Nisam pala u bed, krečimo, pa mi je kmica u drugom planu :-)

    avatar

    14.10.2012. (08:49)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Ha?!?! Maleraj?!? Sad, kad počinje grijanje?!? To ti baš nije dobra ideja, na proljeće ćeš ponovo...:)

    avatar

    14.10.2012. (16:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...