Komentari

goto.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • e2

    (e!)

    avatar

    01.10.2012. (14:47)    -   -   -   -  

  • Stop-c/p

    eeeeee

    avatar

    01.10.2012. (15:20)    -   -   -   -  

  • škrpun

    "Teza II (ili Ia): Znajući britanske sklonosti zapletima, oni se nisu suprostavljali jačanju njemačkog bloka, nego su pomogli svojim diplomatsko-zakulisnim igrama prikriti nehrvatsku vlast koja je jedina bila voljna organizirati "uspješni" referendum o pristupanju u EU."

    Lako je iz ovoga zaključiti da se radi o hadezeovcu ali mene to ne
    opterećuje. Naime bode mi oči ovo 'nehrvatska vlast'? Želio bih znati
    koja je to vlast? Na koji način je ta vlast došla na poziciju i tko ju je birao?
    Eto ako mi odgovoriš na ova pitanja onda mogu polemizirati. pozdrav!

    avatar

    01.10.2012. (16:09)    -   -   -   -  

  • Goto - šumski čovjek

    Nehrvatska ili nenanordna vlast bitno udara na odrednice nacije i države (jezik, teritorij tržište, zajedništvo ...)

    da ne tražim definici (po udžbenicima): Nacija je etapa u razvoju naroda koja se očituje u stvaranju države.

    http://hr.wikipedia.org/wiki/Nacija

    Nacija ima - zajednički teritorij, tlo, zemlju kao kolijevku života i garanciju opstojnosti, svoj jezik, nacionalne ustanove (obitelj, tradicionalne, običajne ustanove, tipično etničke, kulturne ustanove i državu sa sustavom poličkih institucija i tijela, običaji i prava koji nisu ništa drugo do prava ljudskih osoba koje poštuju i posjeduju posebne ljudske vrijednosti kao izraz nacionalnog naslijeđa.

    http://hr.wikipedia.org/wiki/Država
    Članak 1 Montevidejske konvencije navodi općeprihvaćene pravne kriterije za državu: "Država, kao osoba prema međunarodnom pravu, mora imati sljedeće osobine: (a) stalno stanovništvo; (b) definirani teritorij; (c) vlast; i (d) sposobnost da stvara odnose s drugim državama." (Montevidejska konvencija je regionalna američka konvencija, ali načela iz ovog članka prihvaćena su posvuda kao precizan izričaj običajnog međunarodnog prava.)

    Vlast koja ne podupre Ustav, niti po Ustavu ne podržava naciobalnu državu (znači i naciju) nije hrvatska vlast ili ti je nehrvatska vlast

    Takva vlast organizira promjene naziva ministarstava, mijenja datume državnih blagdana, udara na valutu, podilazi interesima nekog drugog a ne svojih građana je nehrvatska ili nenarodna vlast.

    Sustavno imaju drukčije pogleda (a manjina su). Tko ih je birao? ja nisam niti je hrvatska, katolička, demokratska većina dala glas takvima .. (ateistima, anacionalnim ili internacinalnim, nedemokratskim (jer im 25 % glasačkog tijela ne bi bilo dovoljno za tako korijenite zahvate ..) nemam ja potrebe diskutirati ... ja sam konstatirao

    avatar

    01.10.2012. (20:51)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    majstore moj što teoretiziraš: situacija je slijedeća - ako su i tebi dužni više od pola milijuna eura (a recimo da meni jesu), e onda možemo raspravljati uživo o nekim stvarima. tako da ja osobno i na svoj koži ZNAM određene činjenice koje ti kakti "znaš", ali zapravo ne znaš.

    tako da mi ne spominji moje NE znanje....

    no, hvala što si čitao, hvala što si komentirao....

    avatar

    01.10.2012. (22:50)    -   -   -   -  

  • ToxFox

    To sve pod pretpostavkom da je onaj mufljuz rekao istinu zbog čega je otišao...
    Ali preskačeš jednu bitnu stvar, a ta je da je taj "domoljub i borac" izjavio da je morao otići?! jer nije htio dati hrvatski teritorij... Kad netko MORA otići, pretpostavlja se da ga IMAJU čime ucjeniti, zar ne?
    A druga, ne manje važna stvar, rekao je "Da sam znao da će me proganjati, zar ne mislite da bih ostao premijer i borio se" ... što implementira da je NJEGOVO DUPE vrijedno borbe, dok HRVATSKI TERITORIJ to nije?!

    Suma sumarum- lažov bio, lažov ostao!

    avatar

    02.10.2012. (17:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...