Komentari

gosponprofesor.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


 • blenderica

  Ima nas puno u Americi i po svijetu koji slavimo kapitalizam u njegovom sadasnjem obliku. Vas koji nikad niste okusili pravi kapitalizam ni dobili na ruke postenu placu od nas kapitalista ($3K-$5K) a stalno piskarate protiv njega smatramo crvenom frakcijom ili naprosto samo slabima i neprilagodjenima.. Nazalost ovaj blog je rasadnik takvih i sad ce se ispod poceti potpisivati svi od reda al psi laju a....

  avatar

  20.09.2012. (19:07)    -   -   -   -  

 • blenderica

  ...Kapitalizam se nastavlja...

  avatar

  20.09.2012. (19:59)    -   -   -   -  

 • ToxFox

  Postoji stara izreka u našem narodu "Dabogda se o sebi zabavio" i očito je shvaćena i stavljena u službu....
  A bogati blenderice, ti ne razlikuješ dupe od glave.. ni grabizam od kapitalizma.... ali ti si ipak u americi, home of the brave and stupid...

  avatar

  20.09.2012. (21:30)    -   -   -   -  

 • lion queen

  ovo naše ne bi se moglo nazvat kapitalizmom, već robovlasništvom. što je drugo rad bez plaće, ako ne robovlasništvo. možda kapitalista linić uspije uvest reda u to.

  avatar

  20.09.2012. (22:25)    -   -   -   -  

 • blenderica

  @Toxfox.. ne razlikujete vi dupe od glave jer nikako ne mozete pisati o Kapitalizmu a da mislite da uopce ono sto vi imate je to o cemu pisete (u ovom slucaju Profesor) . To bi bilo kao da izlijev Save preko nasipa proglasite opcim potopom. Nemate uopce predodzbu koliko ste mali i beznacajni u svjetskim razmjerima, pa jedva da ste "propuzali" (kao beba) u kapitalizam a vec bi proglasavali njegov kraj. Nemojte biti smijesni, naucite radije nesto od onih koji ga imaju i zive vec 300 godina umjesto da u prvoj krizi i recesiji koju prozivljavate odmah vicete kako to sve nista ne valja.

  Ili se vratite u Komunjarstvo ako vam to vise pase. Za vas ionako vise niko ne mari-svi mi koji smo vam 90tih pomogli ili pomagali danas vise ne bi makli prstom za vas ovakve kakvi jeste.

  avatar

  20.09.2012. (23:58)    -   -   -   -  

 • gospon profesor

  Autorica citata predaje na London School of Economics i na B.C. School of Law u New Yorku. Navod se zapravo ne odnosi toliko na ovaj naš dio svijeta.

  avatar

  21.09.2012. (08:38)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  @blenderica
  ...Kapitalizam se nastavlja...
  Nažalost!!!
  Nemate uopce predodzbu koliko ste mali i beznacajni u svjetskim razmjerima,
  Sva sreća što ima takvih kao ti koji su veliki i moćni u svjetskim razmjerima!

  @gospon profesor
  Znao sam da je to zamka za razne @blenderice i prije nego što sam pročitao tvoj komentar. Nije ti to prvi put.

  avatar

  21.09.2012. (18:09)    -   -   -   -  

 • j.

  mislim da je @blenderica duboko u pravu :))), jer ono što je ključno pitanje u svemu tome jest to da li bi itko ovdje časa časio kada bi mogao zaraditi i omastiti bradu, što u pravilu ide preko grbače bližnjega... svi bi mi bili kapitalisti, samo da nam se pruži prilika, i zato ta revolucionarna s... tamo i ne uspijevaju jer sirotinja tamo sebe ne doživljava sirotinjom nego neostvarenim milijarderom...
  ne kažem da takvih nema (koji bi se odrekli recimo toga da vam netko plati pet hiljada dolara za neki napis, čitaj: ukrade drugome/drugima i da tebi), ali prestanimo pod egidom brige za bližnjega čeznutljivo viriti preko tuđeg plota i pljuvati po njegovom biserju
  lijepo je to opisao drugar Dragec: zadnji kapitalist bu bil onaj koji bu nam probal prodati štrik na kojeg ga bumo obesili...
  to je, kako je istorija pokazala, jedini jezik kojeg kapitalisti razumiju...

  e, tu onda sad ide ona tlapnja: voli me, ne voli me... tko ima pravo skidati glave radi neke ideje, koliko glava i čijih...

  mislim da je početak cijele priče vrlo jednostavan: ne kupujte novine, ne idite u te centre i mallove, ne vozite se autocestama... krenimo od sebe - pecimo svoj kruh od brašna, vode i ljubavi; u intervjuu s Marijanom Hanžekovićem prenerazila me jedna od njegovih prvih rečenica: sve se prelomilo kada sam shvatio da je čovjeku za život potrebno tako malo... samo što na tom raskrižju ne treba krenuti prema profitu, nego na drugu stranu, a tko je toliki hadžija, svaka mu čast :))

  e onda opet više neće biti sedamnaest vrsta jogurta po dućanima!

  avatar

  21.09.2012. (20:41)    -   -   -   -  

 • abakus

  j.

  Ideja da su sirotinja samo neostvareni milijarderi samo je još jedna varka koju su toj sirotinji prodali kapitalisti. Riječ je o vrlo ružnoj varci, koja se zove i socijalni darvinizam, a po kojoj se siromašnom čovjeku, kojem već zbog njegova siromaštva nije lako, još i poručuje da je sam kriv što je siromašan. Istovremeno dotični kapitalisti čine sve što mogu da ga učine još siromašnijim, a za to imaju na raspolaganju cijeli svoj kapital, te medije i političare koje drže pod svojom kontrolom. Vrlo neravnopravna borba, u svakom slučaju.

  Kako se u uvjetima mentaliteta socijalnog darvinizma okrenuti od profita? Možemo mi o tome teoretizirati, ali kad ti dođe dijete iz škole i zaplače jer cijeli razred ide na izlet od par dana za 6000 kuna, a ti mu to ne možeš platiti, onda ćeš se zamisliti nad svojom odlukom o negaženju preko leševa bližnjih.

  avatar

  22.09.2012. (08:22)    -   -   -   -  

 • j.

  @abakus, slažem se potpuno, samo bih dodao: zbog čega društvo onda promovira roditeljsku brigu i skrb kao neku vrlinu? pa to je običan instinkt i salva sebičnosti; odgojio sam bezmalo dvoje pa znam - nema ničeg herojskog u roditeljstvu, jer istinska ljubav jest davanje drugome, a ne onome što "posesivno" smatraš svojim, društvu je svejedno trpaš li pod sebe ili svoje dijete, kad smo već kod toga predlažem da se za porezna oslobođenja jednako tretiraju investicije u nekretnine i obrazovanje djece - makar i vlastite, mislim da je ovo drugo društvu ipak nešto korisnije ?!
  inače, u nižim razredima osnovne mojoj ženi na nekom roditeljskom pristupila jedna ogorčena mati i veli "kako to vaše dijete nosi tenisice od tristo kuna, pa ja sam morala dići kredit za svoje", ono kao - volite li vi uopće svoje dijete?
  eto, ja svoje bar malo izučio na nešto niže kriterije, prošlo ljeto su ženi na poslu pomagali za džeparac, vodeći se prije svega (ne zamjerite na crnom humoru) onom Ciginom iz jednog vica: "taman sam konja naučio da ništa ne jede, i sad baš ode..." :)))

  avatar

  23.09.2012. (11:09)    -   -   -   -  

 • Vilko

  Neki sam dan saznao i tu kapitalističku zanimljivost iz SAD-a - i to iz prve ruke od Amerikanke koja je svježe sletjela na Pleso - da u američkim avionima više uopće ništa ne poslužuju besplatno, tj. kao uračunato u cijenu karte, ma koliko trajao let, ni obroke, ni sokove, ni mineralnu, ništa. Nema novaca. Eto, kad ideš Air Lankom pa krivnjom avio-kompanije propustiš let u tranzitu, dodijele ti sobu u Sheratonu s 5 zvjezdica, a američke avio-kompanije ne dijele ni običnu vodu. Divan je taj kapitalizam na američki način, nema što! Cijeli se svijet sprda s američkim kapitalizmom, s SAD-om kao najzaduženijom zemljom na svijetu, čiji je dolar pao na niske grane, koja ima najveću količinu prosjaka i beskućnika po kvadratnu kilometru urbanog prostora, no Blenderica ne živi u stvarnome svijetu, već u nekim svojim iskompleksiranim fantazijama koje nas sve nasmijavaju i razonode. Blenderice, jesi li ti svjesna toga da su ovdje, u Hrvatskoj, čak još i danas, ljudi mnogo bolje obrazovani i upućeni nego li u toj tvojoj Americi? Da su informirani, da prate svjetska događanja s razumijevanjem, da žive kvalitetnije i zdravije od većine Amera? U SAD-u je srednja klasa pala tako nisko, da se arhitekti koji dobivaju značajne nagrade za svoja ostvarenja moraju odricati kabelske, e da bi pokrili troškove života i školovali dvoje djece na manje skupim fakultetima (i to slučajno znam iz prve ruke). I ne daj bože da završiš na hitnoj ako te na cesti udari auto, jer ćeš morati dići kredit da bi platio račun koji će ti stići koji tjedan kasnije. I tako dalje i tako dalje.... Može još koji vic, Blenderice? Daj nam još koji, odlični su!

  avatar

  24.09.2012. (18:51)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...