Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


 • borivoj

  Sprejmite svoja čustva da bi odkrili svoj namen v življenju

  Morda, samo morda, vaš namen v življenju ni zdravljenje bolnikov ali pa deljenje denarja revnim ali pa najti dušo dvojčico.

  Morda ste tu, da začutite bolečino ob zavrnitvi, zmedenost ali jezo, ker ne veste, kaj je vaš namen v življenju. Morda pa je vaš namen čutiti, globoko čutiti. Ne izogibajmo se čustvom in situacijam, ki jih povzročijo. Najboljši način učenja je, da stvar naredimo sami. In najboljši način učenja življenja je živeti. Vsi smo ljudje in vsi imamo čustva, ki jih nimamo kar tako, brez razloga. Preko njih se učimo sočutja s seboj in drugimi.

  Na žalost pa nas učijo, da ne smemo pokazati preveč čustev, kar je škoda, ker se iz njih lahko veliko naučimo. Če pa se čustvom ne upiramo, potem lahko bolje razumemo svet okoli sebe.

  Več >>>

  Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Gape

  -------------------

  lp, boro

  http://www.pozitivke.net/

  avatar

  19.09.2012. (08:16)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Kućne biljke - čuvarice vašeg zdravlja
  Osim što nesumnjivo pripada najljepšim uresima našeg doma, cvijeće vrlo pozitivno djeluje na zdravlje.

  Tu činjenicu danas potvrđuju brojni stručnjaci.

  Razloga zbog kojih na cvijeće u našem domu možemo gledati kao na čuvare našeg zdravlja, uistinu je mnogo.

  Između ostalog, ono pročišćava zrak, upija elektromagnetska zračenja, umanjuje stres, širi pozitivnu energiju, štiti nas od buke, uljepšava prostor, suzbija neugodne mirise...

  A u zamjenu za sve to, od nas traži samo malo vremena i pažnje.

  Pročišćivači zraka

  Biljke pročišćuju i osvježuju zrak tako što filtriraju ugljični dioksid koji izdišemo, kao i razne toksične tvari prisutne u zatvorenom prostoru, a proizvode kisik.

  Jedno od nadasve zanimljivih istraživanja vezanih uz uporabu sobnih biljaka u svrhu pročišćavanja i osvježavanja zraka provela je NASA ranih 90-tih godina prošlog stoljeća.

  Svaka od testiranih biljaka, u razdoblju od 2 godine, na uobičajeni je način uzgajana u zasebnoj komori od pleksiglasa, u klimi kakva prevladava u domu ili u uredu.

  U te komore, svakodnevno bi se ubacila točno određena količina zagađivača, a nakon 24 sata, izmjerila bi se količina štetnih tvari u zraku, te usporedila s količinom izmjerenom prije zagađivanja.

  Rezultati su bili iznenađujući. Vjerovali ili ne, pojedine sobne biljke, u roku od 24 sata, mogu ukloniti i do 90 posto različitih toksičnih tvari iz prostorija u kojima živimo ili radimo.

  Evo tih čudotvoraca:
  gerber
  margarita
  krizantema
  afrička ljubičica
  orhideja
  filodendron
  sanseverija
  dracaena (drvo života)
  spathyphillum (mirni ljiljan)
  bršljan
  aloa vera
  različite vrste palmi
  paprat
  čuperasti klorofit (Chlorophytum Comosum)

  Od brojnih zagađivača zraka kojima smo svakodnevno izloženi unutar zatvorenog prostora, posebno je važno istaknuti formaldehid.

  Zbog svoje široke primjene prisutan je gotovo posvuda.

  Ima ga u pjenama za izolaciju, ljepilu, iverici, plastici, papirnatim maramicama i ubrusima, sagovima, zavjesama, osvježivačima prostora, sredstvima za čišćenje, dezodoransima, lakovima za nokte i u brojnim proizvodima za njegu lica, tijela i kose.

  Iz tog razloga, izuzetno je preporučljivo u prostor u kojem boravimo unijeti biljke poput filodendrona, aloe vere i sanseverije.

  One su se pokazale kao najmoćnije oružje u borbi protiv tog sveprisutnog zagađivača, koji može iritirati dišne putove, uzrokovati astmu i alergije, te izazvati glavobolju, umor i vrtoglavicu, a potencijalno je i kancerogen.

  Izvor negativnih iona

  Osim što pročišćavaju zrak od toksičnih tvari, biljke ga također oplemenjuju negativnim ionima, koji kronično nedostaju u zatvorenom prostoru.

  Negativni ioni uvelike poboljšavaju lošu kvalitetu zraka, uzrokovanu rasvjetom, grijanjem i djelovanjem klimatizacijskih i brojnih električnih uređaja.
  Istraživanja potvrđuju da negativni ioni značajno utječu na naše zdravlje: vitaliziraju stanice, poboljšavaju rad metabolizma, koncentraciju i budnost, povećavaju otpornost prema bolestima, iznimno dobro pomažu kod glavobolje, alergije i astme.

  Odabir i smještanje biljaka

  Po feng shuiju, pravilnim odabirom i smještajem biljaka unutar prostora u kojem boravimo, možemo poboljšati zdravlje, te postići neophodan sklad uma, duha i tijela.

  U tom smislu, feng shui izdvaja bambus, kao simbol zdravlja i blagostanja.

  Trnovite biljke postavljene kraj izlaza, osiguravaju zaštitu doma, a svježe cvijeće u dom unosi sreću i bogatstvo.

  Biljke oblih listova izuzetno su preporučljive za dom, jer smiruju energiju. Najbolje ih je postaviti u sjeverne kutove prostorija.

  Biljke uspravnih listova pripadaju yang principu, što znači da u prostor mogu unijeti previše agresivne 'muške' energije, pa s njihovim smještajem u dom valja biti oprezan.

  No, ako je energija u vašem domu previše uspavana, pokoja takva biljka mogla bi vam poslužiti kako biste je pokrenuli, te stvorili dinamičniji ugođaj.

  Što se tiče poslovnog prostora, biljke postavljene na istoku, jugu i jugoistoku, povećati se uspješnost vaših pothvata i donijeti vam sreću u poslu.

  Sukladno tomu, treba izbjegavati postavljanje biljki na zapad, jugozapad i sjeveroistok.

  Također, drži se da biljke oštrih listova negativno djeluju na auru, te mogu odbiti klijente.

  U domu bi trebalo izbjegavati takve biljke smjestiti uz pokućstvo na kojem sjedimo ili ležimo, jer mogu oslabiti imunitet.

  Crveno i žuto cvijeće pripada yang principu, i podiže energiju, dok plavo i ljubičasto pripada yin principu, i djeluje umirujuće.

  Spathyphillum (mirni ljiljan), eliminira štetna zračenja monitora i tv ekrana, pa ga je preporučljivo držati u blizini tih uređaja.

  Lavanda je odličan izbor ako želite ubrzati ozdravljenje i oporavak.

  Općenito, smatra se da zdrave biljke privlače univerzalnu chi energiju, i tako utječu na vitalnost i dugovječnost. Ako nisu zdrave, treba ih što prije zamijeniti, kako ne bi privlačile negativnu energiju.

  Na kraju, spomenimo još samo da su biljke u našim domovima potpuno ovisne o nama.

  Postupajmo s

  avatar

  19.09.2012. (08:19)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Postupajmo s njima pažljivo i s ljubavlju, jer višestruko će nam uzvratiti sav trud, darivajući nam ljepotu, ali i zdravlje.

  avatar

  19.09.2012. (08:20)    -   -   -   -  

 • borivoj

  HUMOR

  Dolazi Cigo u zavod za zapošljavanje, priđe šalteru i kaže službenici:
  "Ne želim više da živim od socijalne pomoći i prošenja, hteo bih da radim!!!"
  Službenica ga pogleda i kaže: "Baš imate sreće, imamo ponudu jednog bogatog gospodina, koji traži šofera i bodyguarda za svoju kći nimfomanku. Morate voziti ogroman crni mercedes i 1-2 puta na dan kresnuti devojku. Kako mlada dama puno putuje, morate je pratiti na tim putovanjima.
  Na raspolaganju su vam odela, kravate i odeća za slobodno vreme. Osnovna plata iznosi 4.750 EUR mesečno, a pošto ćete često raditi prekovremeno, biće i povišica."
  Cigo: "Vi mene zajebavate!? "
  Službenica: "A ko je prvi počeo ???"

  avatar

  19.09.2012. (15:53)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...